Fiat Punto 1.7 TD

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
johny10
Novice
Novice

Fiat Punto 1.7 TD

Príspevok od používateľa johny10 »

ahojte potrebujem aby mi niekto poradil ohľadom fiata punto 1.7 TD ... v servise mi povedali že je zlé vstrekovacie čerpadlo vymenili už dve a nič ... rozvody sú v pohode ... možno trysky alebo lambda ?? ... dajte vedieť aké máte skúsenosti s tým autom Ďakujem :D
test
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Fiat Punto 1.7 TD

Príspevok od používateľa test »

Skus nam napisat taky drobny detail. Ako sa prejavuje zavada, co robi to auto? Nenastartuje, nema vykon (to nema aj tak :D ), zly chod motora, vela zere alebo v com je problem?
johny10
Novice
Novice

auto naštartuješ na prvý krát ... nejde mu však pridať čiže je tam takmer nulová akcelerácia... plyn na podlahe a auto sa ani poriadne nepohne ... strašný dym ide z výfuku ... máš pravdu výkon to nemá :(
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...motor hučí, alebo je ticho?...
Fuxxo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Fuxxo »

Grim napísal:...motor hučí, alebo je ticho?...
TD od fiatu nikdy nepojde ticho.. to je fiat...

ja by som zacal palivovym filtrom
johny10
Novice
Novice

hučí a ide z výfuku strašný dym a ešte ak sa nechá na neutráli motor tak auto zhasne za 10 min čiže neviem podľa mechanikov je to buď v čerpadle ( vraj rozvody sú podľa nich v poriadku) alebo trysky a čo mi ešte povedali že môže byť chyba vo výfuku
palivový filter menený
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Makovnik »

Strasny dym a chyba je vo vyfuku? To co za magorov si navstivil :D
Vyfuk nie je generator dymu. Aj ked vyfuk odpojis za zbernym potrubim, motor nemoze zhasnut.
Neviem aky to ma rozvod, ale ak je tam remen a je uvolneny, moze sa to cele rozstelovat a preto dymi. Dalsia moznost je problem s davkovanim paliva; problem v riadiacej jednotke; chyba niektoreho snimaca, cim davkuje napr. prilis sytu zmes,atd... Pripadne taka zavaznejsia sranda, ako je strata tlaku v komore a zle alebo ziadne spalovanie, co moze sposobovat hluk a dym.
V prvom rade by som dal premerat kompresny tlak v komorach. Idu von zhavice, pichne sa sonda a hned sa vie.
johny10
Novice
Novice

dnes poobede idem za nimi do servisu dám vedieť ako som dopadol ... vraj rozvody a čerpadlo je v poriadku podľa nich

//autoeditácia príspevku (24 Jan 2014, 17:58)
teraz som prišiel zo servisu skontrolovali trysky sú v poriadku ... skúšal som auto natočiť a to isté ako som už písal z výfuku ide biely dym... auto klepe ... nakoniec nešlo potom už ani naštartovať ale vraj naštartuje na prvý krát čiže si to zosumarizujme (imobilizer,lambda,palivový filter,vstreky, trysky,čerpadlo) sú v pohode čiže ešte mi niečo spomínal že pozrú či nieje niečo s turbom a aj výfuk ešte pozrú
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Makovnik »

Klasicky to byva tak, ze ziadny dym - ide dobre. Cierny dym u naftaka - spaluje zle. Bielomodry dym - iba u benzinov, lebo spaluje olej. Ked naftak spaluje olej = cierny dym. Biely dym je znakom spalovania vody.
Tzn. ako som spominal, niekde je problem so spalovacou komorou; mozes mat vadne tesnenie pod hlavou, ale aj prasknuty blok (hlava) motora (u fiata malo pravdepodobne, toto robili 2.0tdi pd). Klepanie moze byt rovnako tak sposobene problemom spalovania bud priamo netesnostou vo valci alebo prenikanim vody a teda nedokonalym/ziadnym spalenim zmesi. Ako jazda na 3valce.
Ked odpojis turbo, motor musi nastartovat. Turbo to nebude. U novsich naftakov byva chyba napr. zaseknuty EGR ventil, ale ten nemas (o problem menej :D )
Ked odpojis vyfuk u nafty, bude fungovat. Tzn. vyfuk to tiez nebude. Naftaky nemaju ladene vyf. zvody ako atmo benziny, navyse nemas ani riadeny katalyzator, aby to mohla robit porovnavacia lambda za nim.
Ked na naftaku nefunguje lambda - nic sa nedeje. :idea: Mierne viac dymi, semtam zerie viac, ale motor bez problemov startuje a ma hladky chod, pretoze lambda je iba kontrolna.

A aha, daky odbornik mi za prispevok hore dal :minus: "Vies ty vobec o com pises? Ci sa len nedokazes vyjadrit. Vidiet,ze to vsetko mas iba z netu a od kamosov." :D Asi daktory z tvojich odbornych servisakov.
johny10
Novice
Novice

auto už ide ... dými viac ako predtým ale môže to byť vplyvom počasia (biely dym) ... keď však zohrejem motor tak nedými až tak :)
Napísať odpoveď