Poškodenie cudzej veci

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Grim
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Poškodenie cudzej veci

Príspevok od používateľa Grim »

...rovno si to mal nahlásiť na polícii...hneď ako si zistil, že si ho "požičal"...teraz sa ti to už bude ťažko dokazovať, že si ho "požičal" a že na ňom spravil škodu...
denial
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa denial »

nuz chcel som, ale uistoval ma, ze to opravi
potom dosiel s tym, ze treba vymenit cely motor, ze nasiel taky na inzerat, akurat, ze mu mam dat nan peniaze, lebo on nema
kedze mi dlhuje uz aj za ine veci a asi kazdemu koho pozna, tak som mu uz ziadne peniaze nedal
mam aj nejakych potencionalnych svedkov v mojom okoli, ktori o tom co sa zhruba stalo vedia, ale nemaju vobec zaujem ist niekam svedcit alebo vypovedat
ale to, ze auto je stale poskodene a nepojazdne, je fakt a realita
pricom vymena motora samozrejme nestoji par eur...
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Yogi120 »

Ako to hodláš dokázať ? Jedinú šancu uspieť v tomto prípade by som videl len vtedy, ak by si udal krádež auta v tej chvili, ked si auto akože požičal . Možno, ak by bol svedok, ktorý by videl ako Ti dotyčný auto poškodil, by si ešte možno niečo vybavil.
skuki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa skuki »

Mám skúsenosti s takýmto typom ľudí a poviem ti na rovinu. Ak pôjdeš právnou cestou peniaze od neho nikdy neuvidíš. Títo ľudia ktorí majú na krku množstvo exekúcií nemajú snahu získať legálny príjem nakoľko by sa im nad výšku životného minima automaticky všetko strhalo. Bude žiť v tomto kolobehu exekúcií až do konca svojho života. Všetok majetok napísaný na družku/deti/matku/otca, ak práca tak na papieri max to životné minimum a zvyšok na čierno. Budú sa pretvarovať ako im je to ľúto že všetko vyplatia keď budú mať peniaze, ale teraz nemajú prácu a bla bla bla ... Sú to všetko klamstvá to mi ver ;)
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

pokial dlznik nema oficialny prijem,ani dokazatelny majetok,nebodaj uz ma na seba nejake tie exe, tak jedina sanca ze z neho nieco dostanes je keby zdedil majetok ktoreho hodnota by zavazky a dlhy prevysila. Musel by byt samozrejme uz vydany platobny prikaz a nasledne exe prikaz.
denial
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

majetok nema a ze nieco zdedi je malo pravdepodobne (a aj tak moze dedicstvo odmietnut).

tak by som sa zameral na druhu - trestno pravnu - cast - a teda tu, ako sa vola tato tema.

ked mi teda auto aj POSKODIL, uz ho mam nejako opravene, pricom ma to stalo vyse 600 eur (novy motor, vymena motora).

LENZE ten motor som samozrejme nekupoval novy od vyrobcu na fakturu, ale cez inzerat z druhej ruky pouzity a vymenu mi nerobili v autorizovanom servise, ale jeden znamy doma v jeho garazi.
teda blocky ani faktury nemam.

mam nejaku sancu s tym oznamenim na policii (vo veci trestneho cinu poskodzovania cudzej veci) nejako uspiet?

budu to aj nejako seriozne riesit, alebo ma kopnu do prdele s tym, ze si tam predvolaju jeho, on povie napr. ze som si to vymyslel a zaver bude SKUTOK SA NESTAL ?

mam proste len smolu a on z toho vyjde beztrestne a ani mi nic nemusi zaplatit a ani sa mu nic nestane ???
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

Treba si uvedomit, ze trestnopravna rovina ide mimo nahrady skody (resp. ty mozes ziadat nahradu skody aj v ramci trestnopravnej roviny, ale nie je to jej podstata a zrejme ta sud odkaze na obcianskopravne konanie, ktore by som inac odporucal skusit zacat tiez rovno, aby sa uz len pockalo na trestny rozsudok a ked bude odsudzujuci je bez problemov ziadat aj nahradu, lenze ekd nema majetok, opat len exekutor).

Trestnopravne sancu uspiet mas ak to dokazes preukazat...to znamena, ked pojdes podat trestne oznamenie na policiu uviest vsetky okolnosti co ta napadaju, taktiez uviest vsetky mozne svedectva co ti v tej veci napadnu, aj kamarat co ti to opravoval, aj napr mama alebo frajerka ktori ta zazili nasrateho ked sa to stalo, ludia ktori ho poznaju a vedia dosvedcit, ze take nieco uz urobil/ma ine problemy so zakonom atd.

Na policii si urcite vyziadaj potvrdenie o podani/prijati (nie som si isty) trestneho oznamenia, mali by ho dat automaticky, lenze ked nedaju akoby si ho nepodal a nemusia to riesit, cize urcite na nom trvaj. Tak isto mas pravo informovat sa o priebehu vysetrovania, tak si tam obcas zavolaj. Ked sa ti to nebude pacit mozes podat podnet na okresnu prokuraturu na presetrenie postupu policajta, prokurator by mal spis kontrolovat tak ci tak sam, ale je to casto formalita len.

Cize zaverom, sanca tam je, ak sa do toho naplno vlozis, ked to nechas len v rovine tvojho slova proti jeho, bez cohokolvek bude to velmi tazke preukazovat.
denial
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

takze mi dlhuje aj nejake peniaze a aj poskodil auto/motor.
vec sa ma este takto, on peniaze nema, ani do roboty nechodi, ako som uz pisal, ale kseftuje s autami, systemom, ze kupi lacne auto, napise ho na nejaku znamu a potom ho drahsie preda.
takymto sposobom obchadza vsetky svoje exekucie aj zavazky.

ja som k tomu nasiel akurat
trestného činu poškodzovania veriteľa (ust. § 239 Trestného zákona)
(1) Kto, čo aj len čiastočne, zmarí uspokojenie svojho veriteľa tým, že
a) zničí, poškodí, urobí neupotrebiteľnou, zatají, predá, vymení alebo inak odstráni čo aj len časť svojho majetku,

lenze ... v tom paragrafe sa pise, ze kto znici, zataji, preda, blablabla SVOJ MAJETOK.
lenze ked on ziadny nema a pravne predava CUDZIE auta ... co sa s tymto da robit?
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...zatají, alebo inak odstráni...neviem, či by to prešlo, ale každému so zdravým rozumom je jasné o čo ide...
denial
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

dovolim si napisat este jednu skutocnu prihodu a skusenost s policiou.
raz som kupil auto (zhodou okolnosti je to TO auto, na ktorom mi tento dotycny poskodil motor).
skratim to - podla inzeratu super stav, super auto, vsetko super.
isiel som tam so znamym automechanikom, kedze sam sa tomu moc nerozumiem.
jasne, vsetko ide, bla bla bla.
velmi kratko po kupe som zistil, ze klimatizacia nejde (ani po takzvanom naplneni) a ze auto je riadne hrdzave (napriek tomu, ze v inzerate bolo citujem ABSOLUTNE BEZ KOROZIE).
iste, mozete sa opytat, ci sme boli obidvaja udereni, ked sme to nevideli - tak vam poviem: NEVIDELI

chcel som od neho zlavu z ceny alebo vratit auto a plnu sumu naspat - vysmial ma a povedal mi, ze peniaze uz nema - bolo to par dni po kupe. prestal komunikovat samozrejme a tvaril sa, ze vec je vybavena.
nasledoval pravnik, pisomne vytknutie vad, trestne oznamenie na policiu paralelne (za podvod), sud vydal v skratenom konani platobny rozkaz, voci ktoremu podal odvolanie.
trestne oznamenie na policii neviedlo ABSOLUTNE k nicomu. v podstate ma poslali do ****
pricom som im dodal potvrdenie zo servisu, ze klimakompresor je k.o., fotky karoserie po odsraneni maskovacej farby ako je hrdzava, fakturu zo servisu za vyvarenie podlahy.
oznamenie som podal aj na neopravnene podnikanie (lebo tam mal MILION inzeratov na internete), kedze zivnost nemal, tak som to dal na radu aj na danovy urad a na zivnostensky urad.

vysledok?

pocas "vysetrovania" si zriadil zivnost, takze zivnostensky a danovak ma poslali do riti, ze vraj predlozil nejake dokumenty, ktore vsetko vysvetluju.
policajti ma poslali do certa, vraj z jeho konania nevyplyva, ze by to bol podvod, lebo on im povedal, ze o tych vadach absolutne nevedel, tym padom sa nedokazal umysel
na fotografie korozie mi povedali, ze z nich vobec nevyplyva, ze by bolo z toho auta
poslali mi asi 12 stranove vyjadrenie z policie a hned na prvej strane bolo, ze oznamenie odmietli

potom doslo normalne k sudu, kde znova zacal sudcovi hovorit, ze on ma na vsetky chyby upozornil a vsetko co nefunguje, ze vraj mi povedal (co je ****)
pomohol mi screenshot inzeratu, kde boli tie nezmysly cierne na bielom a pred sudom nepoprel, ze inzerat podal on

sudkyna ho na prvom pojednavani odsudila k zaplateniu mi nakladov na opravy (400) a na pravnika (300)
pravnik mi povedal, ze to je skor nieco vynimocne, aby bol rozsudok vyhlaseny hned na prvom pojednavani, takze to sudkyni muselo byt absolutne jasne, ze kto je podvodnik
pricom cely cas este nadrzala jemu a na zaver mu poradila, aby si dal pripravit kupno-predajnu zmluvu nejakemu pravnikovi, aby sa mu to nahodou nabuduce neprihodilo znova

spor vyhraty, parada, na chodbe sudu nam slubil, ze do pondelka zaplati sumu, najprv to chcel hradit v splatkach, chlapec.

nasledovalo to iste ako predtym: ziadne komunikacia, ziadne peniaze

na exekuciu som to ani nedaval, lebo som vedel z hlbky stredu zeme, ze by som len zaplatil dalsie eura exekutorovi a on by mi povedal, ze mu nema co zobrat

potom som to zacal riesit istymi MIMOPRAVNYMI metodami, ked mi nasledne zacal vyvolavat a vyhrazat sa, dokonca mi poslal aj vyhraznu smsku, ktoru som poslal na policiu aj s trestnym oznamenim na nebezpecne vyhrazanie (s cim ma samozrejem poslali do riti, ale aspon ho predvolali k vysluchu), ani mi nedali vediet pisomne, ze to zamietli

potom mi to po istych natahovackach vyplatil (predtym tvrdil tiez, ze nema peniaze, potom ich zrazu nasiel na celu sumu naraz).

proste **** podvodnici kade tade vsade ...

takze ked hentomu preslo VSETKO, tak v tomto pripade vidim len ten isty vysledok
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...keď ti tie mimoprávne metódy pomohli vtedy, tak ťa nechcem navádzať na nič trestnoprávne, ale no...veď vieš...
denial
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

teraz nepomaha nic.

ako je to so svedkom, ak podam trestne oznamenie na policii a uvediem niekoho ako svedka (ktoremu sa nebude chciet nikam chodit a ani svedcit)?
povedzme, ze ho policajti predvolaju, on prist musi (lebo by dostal pokutu alebo ho predvedu), lenze ked potom im povie, ze nechce svedcit, alebo nic o tom nevie, alebo si uz na to nepamata, tak mam domalovane?

viem akurat, ze na sudnom pojednavani svedok musi vypovedat (vypoved moze odmietnut len z velmi zavaznych dovodov po schvaleni sudcom).

ale ako je to mimo sudu so svedkami?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Ked niekto nechce vypovedat, tak to zahra jednoducho formou: Bolo to davno, nespominam si..., je to mozne, ze som tam bol, ale uz neviem kto tam bol, co sa tam dialo, o co islo... A je vymalovane.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

Presne tak, nikomu nedokazes, ci si nieco skutocne nepamata. So svedkami je to vzdy ostara a treba ich velmi dobre vyberat, lebo su to tiez len ludia a ludia su vseobecne blbi a nic nechapu.

A oficialne sa odopriet vypoved moze aj v pripravnom aj v sudnom konani len keby tym svedok mohol privodit trestne stihanie sebe alebo blizkej osobe.
xH4wK

Príspevok od používateľa xH4wK »

Mna osobne najviac zaujima, ako si mohol 'pozicat' tvoje auto bez tvojho vedomia ?
To davas kluce pod blatnik alebo nechavas auto otvorene s klucami vo vnutri ?
To je snad nonsens .. vies aky to je clovek a nechas mu pristup ku klucom ?
denial
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

nechcem zachadzat do prilisnych detailov, ale napriek tomu, ze to moze vyzerat extremne divne, vysvetlenie moze byt velmi jednoduche.
povedzme ze som s nim byval v spolocnom byte, kedze zial na vlastny nemam peniaze (napriek tomu, ze chodim aj do roboty)
izbu si nezvyknem zamykat
dalej je to uz hadam jasne kazdemu
to je aj odpoved, preco som na neho nepodal hned trestne oznamenie - nie je mi to uplne cudzi clovek
takze moje moznosti su podat oznamenie teraz, zjavne mu nic nepreukazu, znepriatelim si tym kopu dalsich ludi, on sa mi bude smiat este viac potom, kedze bude na koni.
druha moznost je nadalej nerobit vobec nic, vsetko mu proste prepacit, pockat este chvilu, kym sa vsetko premlci a zit do konca zivota pripadne sveta s vedomim, ze mi nikdy nic nevrati
stale nie som rozhodnuty, co z toho si mam vybrat. a cas aj vsetko hra v jeho prospech.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

on ti aj tak nic nevrati...
denial
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

takze podla teba nemam nic robit?

dneska som trosku upratoval to auto a povyhadzoval odtial ten hnoj a odpadky, co tam zanechal ... obaly z potravin, slipy, ponozky, papiere kadejake ...

k tym papierom: nasiel som tam aj zopar zaujimavych (jeho) dokumentov, ktore by pomohli objasnit pravdu a zahrali v moj prospech

mozem si ich okopirovat a prilozit k oznameniu na policiu, ze toto som nasiel vo svojom vlastnom aute ?
nemozu ma potom este nahodou obvinit z volacoho, ze som zneuzil papiere s cudzimi osobnymi udajmi alebo co?

okrem toho som zistil, ze auto ma dalsie vady aj po velkom servise, ktore ho robia takmer nepojazdnym, takze tam pojde zas .......... !

pred chvilou isla v televiznych novihach nejaka reportaz o kupovani hlasov, kde pustili telefonny rozhovor s nejakym romom, ktory im mal tie hlasy zabezpecit.
zrejme ho neupozornili vopred, ze si ho nahravaju a este aj daju do telky.
to sa moze len tak zverejnit/pouzit, alebo novinari maju viac prav?

//autoeditácia príspevku (21 Júl 2014, 15:35)
takze dostal som vyrozumenie z policie, co som podal trestne oznamenie vo veciach, ktore som tu spominal vyssie.

podvod, poskodzovanie cudzej veci, poskodzovanie veritela, uprednostovanie veritela, kradez motoroveho vozidla, neopravnene pouzivanie vozidla ... vsetko ODMIETNUTE

vraj na poskodenie veci chybal umysel, takze je to v poriadku (=poskodenie v zmysle trestneho poriadku sa nestalo)

ohladne neopravneneho uzivania vozidla, povedal im, ze vraj som mu bezne dovolil, aby sa na tom aute vozil aj predtym (co NIE JE PRAVDA) a len teraz som sa vraj nahneval, lebo ho poskodil ("sa poskodilo")

tak teraz som si zaplatil 75 eur za advokata (1 pravny ukon; kazdy dalsi stoji dalsich 75)

ocakavam dalsi rovnaky vysledok (teda policia povie, ze sa nic trestuhodne nestalo)

takze skoda radovo 3000 eur je iba moja (a on sa moze dalej usmievat)

on obchoduje veselo s autami dalej, ale pravnik mi povedal, kedze v inzeratoch nema uvedene svoje meno (kto by si tam dal svoje meno, ked su na neho exekucie?) a telefonne cislo 99%ne nie je registrovane na jeho meno (ale na nejakeho bezdomovca), tak vlastne NIE JE MOZNE tuto cinnost spojit s jeho menom
takze on moze dalej kupovat a predavat auta a zarabat na tom a to ze dalsim ludom dlhuje peniaze je nepodstatne a nevymozitelne
keby tak pan fizel racil zavolat na dane cislo a dohodol si obhliadku auta z toho inzeratu, ktovie co by na to povedal, ale urcite by ani to nestacilo, lebo tu su podvodnici maximalne kryti

a potom by som si uz mal iba kupit letenku
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

cez policiu sa malo veci vyriesi... nemam tiez dobre skusenosti, treba si pomoct svojpomocne
Napísať odpoveď