kartridge do atramentovej tlačiarne brother

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
peter211
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok

kartridge do atramentovej tlačiarne brother

Príspevok od používateľa peter211 »

mám tlačiareň Brother DCP-J4110DW - mám ju už skoro rok a dosť často ju využívam, originál kartridge sú do nej dosť drahé, vy by riskovali alternatívne tonery? aké s nimi máte skúsenosti?
jorg22
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Re: kartridge do atramentovej tlačiarne brother

Príspevok od používateľa jorg22 »

mozem sa opytat preco v tejto dobre niekto tlaci na atramentovej tlaciarni? Laserova tlac ma predsa vsetky prednosti, vratane nizzsej ceny.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Plnenie naplni je bezna vec. Do tlaciarne HP som to robil tak bezne a nebol problem, i ked obcas sa stalo, ze to netlacilo ako malo, ale vtedy som dostla druhu napln a v pohode.

Ale ako napisal jorg22, radsej zainvestovat do laserovky, tie naklady sa casom vratia. Dnes nie je problem najst multifunkcne laserova zariadenie za prijatelnu cenu. A pokial chces tlacit obrazky a fotky, tak si to daj radsej na USB a chod si to dat vytlacit do FaxCopy a podobnych firiem, resp. fotostudia, nakolko ta to vyjde podstatne menej ako kupovat fotopapier a investovat do farebnej naplne.
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

jorg22 napísal:mozem sa opytat preco v tejto dobre niekto tlaci na atramentovej tlaciarni? Laserova tlac ma predsa vsetky prednosti, vratane nizzsej ceny.
Má aj výhody ale sú tam aj nevýhody. Napríklad spotreba. Niektoré majú aj 20-30 krát väčšiu spotrebu.
taký Samsung SL-C460W ma v Stand-by 60W no to je dosť keď si predstavím že ju zabudnem vypnúť alebo by som ju chcel mať nonstop zapnutú. Tak isto cena 230€ keď môžem mať za 80€ a pri občasnom tlačení doma neviem kedy sa to vráti.
Do kancelárie alebo firmy fajn. Okrem toho nie vždy sú naklady na tlač menšie ako u atramentovej. Záleži od modelu a značky.
peter211
Light Expert
Light Expert

jorg22 napísal:mozem sa opytat preco v tejto dobre niekto tlaci na atramentovej tlaciarni? Laserova tlac ma predsa vsetky prednosti, vratane nizzsej ceny.
pozri, keby každý kupoval laserovky, výrobcovia atramentových by krachli :-D...ale nie, bola za fajn cenu, pred tým som tiež mal pár rokov atramentovú a bol som spokojný, takže som to neriešil... len som dosť čítal o tých kompatibilných aj repasovaných toneroch, vychádzajú podstatne lacnejšie, tak som chcel len vyzistiť, či s tým má skúsenosti aj niekto konkrétny :?:
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

do lexmarky som kupoval plniace sady a plnil si ich sám doma, do epsonu kupujem. Pri čiernej žiadne problémy ale pri farebnej si asi hádže mincou a podľa toho volí farby. S originálnymi to nerobí. Takže rozdiel tam určite je, ide len o to akého výrobcu a kvalitu chytíš. Ale na nejaké občasné vytlačenie dokumentov, kde je ti jedno či je nadpis modrý alebo červený, hlavne že je farebne zvýraznený je to super vec lebo dosť ušetríš. Ak si doma tlačíš aj obrázky, tak by som asi radšej zainvestoval do originálnych farieb lebo tu je to vždy ruleta a nikdy neviem čo z tej tlačiarne vylezie :) Nieked tlačí super, niekedy sú farby úplne divné (napríklad fotka s prevládajúcou zelenou vyliezla úplne oranžová). A aj sa mi vidí že sa skôr minú, takže asi sú menšie alebo menej naplnené.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

mozes.
ja som 5 rokov potreboval tlacit veci na pausak, co inak ako atramentom neide. rovnako farebne grafy, etc.. preto
jorg22
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jorg22 »

Co je "pausak" ? :D
jackb
Redeemer
Redeemer

tak sa to pise so z. sorry. pauzak. taky ten priehladny papier, na ktory sa rysuju alebo tlacia technicke veci, ale aj mapy
vladenko007
VIP
VIP

Tiež mám skúsenosť z neoriginálnou náplňou do atra. tlačiarne.
Potreboval som tlačiť na vysoko lesklý 200g/m papier. Pri neor. farebnej náplni farba neschla okamžite a tým pádom sa roztekala po papieri. Vložil som orig. náplň a tlačilo to úplne krásne.
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Ja ked som mal canon som si kupil atrament, ze si budem naplnovat, no to bola katastrofa, vsade bordel :D, teraz mam epson, kupil som neoriginalne kartridge a vpohode, nejaka orink znacka.
jackb
Redeemer
Redeemer

svoju som nikdy neplnil. kedze bola na intraku a raz rocne ju bolo treba prevazat, nechcel som riskovat ze sa toner vyleje tam kde nema. plus nie som tak sikovny, aby som to zvladol naplnit
WiZard
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa WiZard »

alternativne naplne: cierna bez problemov, farebne mavaju vacsinou posun, takze tie nie...

co sa tyka laserova vs atramentova, na na niektory papier laserovka dobre nevytlaci, napr. pauzak, co spominal jackb... alebo napr. na potlac DVD som este laserovku nevidel...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Kolko percent ludi pouziva tlaciaren na tlacenie na pauzak, potlac na DVD alebo nejaky specialny kriedovy papier??? Myslim, ze tych ludi je len zlomok a preto, kto ma potrebu tlacit na DVD, tak ma dve moznosti - kupit si atramentovu tlaciaren alebo si to dat vytlacit vo fotostudiu ci kopirovacej firme. To iste v pripade pauzaku alebo ineho specialneho papiera. Pre drvivu vacsinu ludi, ktori pouzivaju tlaciaren na tlac dokumentov, tak je lepsim riesenim laserova tlaciaren...

http://www.itnews.sk/tituly/pc-revue/20 ... erova-tlac
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Tiez som za laserove, atramentove tlaciarne kupujem naozaj iba tam, kde viem ze sa bude tlacit iba velmi minimalny objem,resp. tlac na stitky alebo ine specialne formaty na ktore su atramentove tlaciarne obvykle lepsie vybavene.
Neoriginalne naplne berieme z firmy Abel a musim povedat ze 98% spokojnost, sem tam sa objavi "zlyhavka" ale bez reci menia.
vladenko007
VIP
VIP

hojko napísal:Kolko percent ludi pouziva tlaciaren na tlacenie na pauzak, potlac na DVD alebo nejaky specialny kriedovy papier??? Myslim, ze tych ludi je len zlomok a preto, kto ma potrebu tlacit na DVD, tak ma dve moznosti - kupit si atramentovu tlaciaren alebo si to dat vytlacit vo fotostudiu ci kopirovacej firme. To iste v pripade pauzaku alebo ineho specialneho papiera. Pre drvivu vacsinu ludi, ktori pouzivaju tlaciaren na tlac dokumentov, tak je lepsim riesenim laserova tlaciaren...

http://www.itnews.sk/tituly/pc-revue/20 ... erova-tlac
Ten test je len na čiernobiele laserovky.

Pre firmu beriem laserovka jednoznačná voľba. Ale pre domácnosť kde vytlačíš mesačne 30-100 listov mesačne a ešte k tomu aj sem tam nejaké kópie pripadne farebná tlač keď mam deti a niečo potrebujú do školy. Najlacnejšiu farebnú laserovú multifunkčnú som pozeral okolo 190-200 a to ešte nehovorím že kúpiť najlacnejšiu nieje najšťastnejšia voľba (niekedy). Oproti nejakej atramentovej za 40-80 eur. Č o ušetrím kúpení multi. tlačiarne za 200 a viac eur.
Stále hovorím o multifunkčnom zariadení vhodné do domácnosti. Nie o čiernobielej laserovky tam je voľba jasná.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

presne tak, a to sú súčasné ceny. Kedysi tie rozdiely boli ešte znateľnejšie, a nech ma teda nikto nekarhá že mám atramentovku. Hádam nebudem kupovať každý rok tlačiareň keď mi postačuje tá čo mám a stačí mi za 10€ kúpiť farbu. Takže vôbec nechápem zmyslu otázky "prečo v dnešnej dobe niekto tlačí atramentovkou" keď téma je o farbách a nie o tom aká tlačiareň sa viac oplatí. Hádam nebude kupovať laserovku keď má doma funkčnú tlačiareň a stačí mu farba
peter211
Light Expert
Light Expert

audiotrack napísal:presne tak, a to sú súčasné ceny. Kedysi tie rozdiely boli ešte znateľnejšie, a nech ma teda nikto nekarhá že mám atramentovku. Hádam nebudem kupovať každý rok tlačiareň keď mi postačuje tá čo mám a stačí mi za 10€ kúpiť farbu. Takže vôbec nechápem zmyslu otázky "prečo v dnešnej dobe niekto tlačí atramentovkou" keď téma je o farbách a nie o tom aká tlačiareň sa viac oplatí. Hádam nebude kupovať laserovku keď má doma funkčnú tlačiareň a stačí mu farba
presne, súhlasím s tebou... je to farebná tlačiareň, v podstate aj tak využívam hlavne čiernobielu tlač, žiadne pauzáky a dvd zatiaľ neriešim, tak preto je mi ľúto vysoliť toľko prachov za originál toner, keď už nie je nová... pozeral som na nete tie kompatibilné náplne, ale tých eshopov je toľko, že až, počul som, že si treba dávať bacha na výrobcu, sú aj náplne, ako spomínal vladenko007, čo sa roztekajú, ale sú aj také neoriginály, ktoré sú porovnateľné kvalitou tlače s originálom...takže???
Bobr
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Bobr »

Kolko stoji ta alternativa a kolko original?
peter211
Light Expert
Light Expert

za originál som dával okolo 70 eur, tie alternatívne či kompatibilné som našiel okolo 20-30e - to je dosť veľký rozdiel
Napísať odpoveď