CroosFire APU/GPU

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
PhYs0c
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

CroosFire APU/GPU

Príspevok od používateľa PhYs0c »

Priznám sa, že včera som prvýkrát počul o tomto od kamoša. Teda že je možné zapojiť FM procesory cez základnú dosku, ktorá to podporuje do crossfire s grafickou kartou. Mňa by zaujímalo, ako sa tá "technológia" presne volá. Vyzerá to, že táto MB by to mala podporovať: http://www.alza.sk/asus-f2a85-v-pro-d359331.htm#popis ale čo z tohto to je konkrétne?

Kód: Vybrať všetko

Video:
Integrovaný grafický čip v procesoroch AMD rady A (Trinity)
Podpora AMD Dual Graphics
Podpora AMD CrossFireX (3-way)
Podpora LucidLogix Virto MVP
Ešte by ma zaujímalo, či to podporuje všetky radeony alebo len niektoré. Vraj tie grafické jadrá u FM v CrossFire s Radeonom nie sú zanedbateľné a nárast výkonu je cítiť.

//autoeditácia príspevku (19 Jan 2014, 8:08)
Tak malo by sa to volať hybridný CrossFire, najúčinnejší je s grafickými kartami s približne rovnakým výkonom, napr. pri AMD Kaveri A10-7850k by sa mal výkon R7 240 (ktorá nie je z tých najvýkonnejších a má porovnateľný výkon s grafickým jadrom kaveri) zvýšiť o 95%.

Nečakal som to, ale myslím, že AMD sa dostane znovu do hry. Zatiaľ čo Intel sa vydal cestou zvyšovania výkonu ale aj navyšovania cien, AMD sa vydalo cestou optimalizácie viď Mantle. Do konca roka by mohli prísť s novým procesorom, ktorý by dosahoval výkon 270X a rovnako ako u 240ky by dokázal jej výkon takmer zdvojnásobiť, a poskytnúť tak za lacný peniaz pomerne výkonné riešenie. Keďže vývoj AM3+ je otázny, a skôr sa považuje za pozastavený, vhodnejšou voľbou je zrejme cesta FM2+.
Am4TH3
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

Re: CroosFire APU/GPU

Príspevok od používateľa Am4TH3 »

Napísať odpoveď