PC rada

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Son-Goku
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

PC rada

Príspevok od používateľa Son-Goku »

Zelezo ma 5 rokov a zaujimalo by ma,co by sa z toho teoreticky dalo spravit,ako by to asi mohlo vyzerat.na obrazku je zostava,na tu dobu to bol pc na urcitej urovni,vykonnosti.ak by presiel upgradom,a uroven by sme chceli ponechat ale na aktualnu dobu,co by ste tam nasukali? co by sme ale urcite mohli vynechat su:sluchatka,mys,klavesnica,monitor.mechanika dvd/cd
nie som si isty ale:so skrinkou,tu by ale ani teoreticky netrebalo obmienat,podla mna ok co myslite.a co zdroj?nutna vymena?a chladic?
ps:naschval to nedavam do temy o kupe kedze tema ma informativny charakter a tacosi ju povolil.
PS2:neviem ci to ma zmysel pisat ale vtedy ma to vyslo na cca 1000 ako komplet,aj co sa uctovalo poskladanie+splatky cez spolocnost
thnx
Prílohy
pc.jpg
heker
Redeemer
Redeemer

Re: PC rada

Príspevok od používateľa heker »

Doska, procesor a ram treba vymenit. A ak sa chces hrat, tak aj graficku kartu. Zdroj by mal postacit a ostatne veci nie je nutne menit, chladic je otazny.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

doska,grafika,procesor a ram..to mas v podsate uplne novy pc
Mustafa
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Mustafa »

Tak ako povedali kolegovia predo mnou - treba novú dosku, vga, cpu, chladič a ram. Zdroj podľa toho, aké budú nové komponenty.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Okrem periferii je dobry jedine ten zdroj, ten je na urovni a potiahol by celkom silnu zostavu.
Son-Goku
Darca
Darca

ok co by to mohlo stat?cenovy strp teda nie je,kedze sa jedna o porovnanie.k+ vsetkym
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Ty musis dat strop, ze ci chces do toho dat 250 eur alebo 700 eur. Co z toho, ze tu padne rada ku komponentom a ty napises, ze nemas ani polovicu z toho co by to stalo. A stale si nenapisal na co ten pocitac ides pouzivat, ze ci je to hranie alebo co.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Son-Goku napísal:ok co by to mohlo stat?cenovy strp teda nie je,kedze sa jedna o porovnanie.k+ vsetkym
Ak by si bral Intel i5, tak pocitaj cca 180 eur na cpu. Doska dajme tomu do 100, slusna graficka do 200 a 8 GB RAM mas za 80. Cize cele by ta to vyslo na cca 550 bez chladica, ale podla skusenosti su sucasne intelacke chladice postacujuce ak nechces taktovat (do 70 stupnov v zatazi). S takouto zostavou si zahras nove hry vo Full HD, ale nie vzdy na plnych detailoch.
Son-Goku
Darca
Darca

heker stro nebol preto lebo som pisal hore ze pred 5 rokmi bol na istej urovni a chcel som si to porovnat kolko by to stalo aj dnes.pc urceny na hry a surf filmy,hravam aj novsie hry ale main hry su dota a lol,a ine sracky.gothar to vyzera zaujimavo a taktovanie by neprichadzalo v uvahu
ale ak sa trva na konecnej sume tak do 600-700 €
PhYs0c
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PhYs0c »

AMD FX-8320 - 125€
Gigabyte GA-990XA-UD3 - 90€
Crucial 4GB DDR3 1600MHz CL8 Ballistix Tactical LP - 40€
GELID Solutions Tranquillo rev. 2 - 25€
Samsung EVO Basic SSD 250GB - 135€
SAPPHIRE R9 270X TOXIC BOOST - 210€
625€
Mustafa
Medium Star
Medium Star

Namiesto Sapphire Toxic by bola lepšia MSI N760 TF - zoženie ju už za 218e, výkon síce podobný, ale MSI je v záťaži takmer nepočuteľná, Toxic hučí. Prípadne nech zoberie MSI R9 270X Gaming - asi o 13-14% menej výkonná ako N760 TF, ale s rovnako tichým chladičom a o cca. 30e prívetivejšou cenou.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Nad AMD som uvazoval aj ja, ale to sa uz dostane na hranicu vykonu zdroja. 270X berie v zatazi cca 200 W a FX-8320 cez 125 W. Spolu s ostatnymi komponentami by to nemalo dat viac ako 450 W, ale ja osobne by som uz takto starsi zdroj nezatazoval. AMD CPU+GPU vyjdu lacnejsie, ziskas fyzicke 8 jadro a o trosku vykonnejsiu graficku (270X vs GTX660), len ta spotreba je trochu nanic :)
Phys0c: 4 GB RAM je v dnesnej dobe nedostacujuce, na hry uz vobec nie.
A pokial ide o GPU, tak odporucam Asus s ich DirectCU II chladicmi, tiez prakticky nepocutelne s nizkymi teplotami a osobne doverujem viac Asusu ako MSI :)
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa rochedo »

Na jeho mieste by som radsej siel do 280x alebo 770. Pochybujem ze na 760, 270x rozbeha GTA V, Watch Dogs, Division a podobne nove hry na max detailoch vo fullHD. 8320ka ma vyznam len ak bude pretaktovany ale v tom pripade bude potrebovat aj lepsi zdroj. Ak rozpocet nepovoli tak radsej vyhodit SSD (neskor dokupi) a priplatit na inych miestach. A samozrejme pamat - minimalne 8GB.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Ako pise rochedo, nekupovat SSD a priplatit za 8GB RAM, lepsiu grafiku a mozno ostane aj priestor pre CPU/MB. Ale bez jasne stanoveneho rozpoctu je tazko nieco poradit.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Hojko, ved rozpocet dal na 600-700€
Ja by som siel tiez do AMD CPU, i ked ja by som ho pretaktoval.
Panoramix
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Panoramix »

Aj ja by som radšej bral grafiky od ASUS. Úplná spokojnosť a skoro nepočuť. Ja mám v desktopoch iba AMD CPU, v notebookoch iba INTEL.
Son-Goku
Darca
Darca

4gb ramky bude malo no nie?a ssd disk neprichadza do uvahy,naco by mi bol?a ked pozeram tu grafiku,zmesti sa mi to tam :D ? obcas ked ta nazrem do bedne,tak sa mi zda ze tam kade tade trcia kable.no ale este k tomu zdroju ak by aj predsa pozeram ze to ani nie je extra draha vec http://www.alza.sk/cooler-master-thunde ... 370866.htm len ci kvalitatovo?...este aby som sa vyjadril ohladom fullHD hrania,na tom som si nikdy nijako nepotrpil.primarne hry su lol kde je tak neskutocne detska grafika,a potom je to dota2 a tam je celkom schopy source engine.a ked hravam nieco novsie napr battlefield 4 tak musim optimalizovat,no posledny problem s tou hrou bolo ze dost lagovala a mal som v podstate najnizsie detaily.skor slo aby som si ju zahral ako sa kochal pohladom na tiene na zemy,alebo listie na stromoch.
Mustafa
Medium Star
Medium Star

S tým zdrojom od CM nesranduj, za tak nízku cenu pripadá do úvahy akurát tak SS-400ET-F3, čo je úplne najzákladnejší zdroj, ktorý je aspoň ako-tak kvalitný.
Pozeraj skôr na tieto zdroje:
http://www.alza.sk/seasonic-s12ii-520-d457141.htm
http://www.alza.sk/seasonic-g-series-550w-d458027.htm
http://datacomp.sk/xfx-core-edition-pro ... uURPxBjVD8
Prípadne niečo od SuperFlower.

Ale toto je len taký prehľad, keďže zatiaľ nie si rozhodnutý pre jednotlivé komponenty (a od nich bude závisieť, aký zdroj bude vhodný).
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa rochedo »

Ak by som teraz siel do noveho PC, tak mozno nieco taketo.
http://www.gigastore.sk/fx-8-jader/amd- ... -125w-box/ 160
http://www.gigastore.sk/geforce-gtx770/ ... i-hdmi-dp/ 289.06
http://www.gigastore.sk/socket-am3+1748 ... m3-4xddr3/ 84.25
http://www.gigastore.sk/8-gb-2x-4-gb-se ... -kit-2x4g/ 73.91
http://www.gigastore.sk/atx+16982/seaso ... us-bronze/ 59,57

Spolu: 666,79. Na tom si pekne zahras na fHD v max. kvalite. Akurat neskor tam mozes dokupit SSD a chladenie. Toto CPU si priam ziada pretaktovanie.
Pripadne niekto moze spravit Intel variantu.
Mustafa
Medium Star
Medium Star

Už keď, tak 8320 - lacnejší a rozdiel bez problémov dotaktuje.
Napísať odpoveď