Kúpa anglických kníh - Book Depository, Wordery, Amazon, ...

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
lowmanek
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Kúpa anglických kníh - Book Depository, Wordery, Amazon, ...

Príspevok od používateľa lowmanek »

Zdravím, túto tému zakladám aby som zistil, odkial kupujete anglické knihy. Dnes som s tým zabil pol dňa, tu je story:
Preklad knihy C++ Primer (Lippman) je v nedohladne, takže som ju chcel objednať po anglicky. Najskôr som našiel nejaké slovenské/české stránky, kde bola cena cca 50€, čo sa mi zdalo naozaj veľa.
Tak som hľadal niečo zahraničné a narazil som na The Book Repository (http://www.bookdepository.com/) kde je za 32€. Poštovné je zadarmo a celkovo sa mi stránka zdala dôveryhodná. Pozrel som si ale reviews a dosť ľudí písalo, že im niektoré knihy neprišli (aj pri väčšej objednávke posielajú jednotlivo) alebo že prišli po 2 mesiacoch a pod. Nechápal som, lebo na Amazone má tento obchod niečo okolo 98% feedback. Pozrel som ich fanpage na FB (https://www.facebook.com/BookDepository?fref=ts), kde sa ľudia v komentoch tiež sťažujú. Takmer nulový support ma teda presvedčil, že odtialto knihu neobjednám. (aj keď zrejme by prišla (?kedy?), alebo by refundli peniaze, ale nechce sa mi s nimi naťahovať)
Na Amazone bola za 35.5€ s poštovným cca 5€. Okrem toho ale na Amazone boli aj iní selleri, väčšina ale neposielala na Slovensko alebo boli drahí.
Pozrel som teda Ebay, kde som natrafil na sellera wordery, pri ktorom ma to aj s poštovným vychádzalo 36€. Už som išiel objednať, ale potom som hladal niečo o wordery a zistil, že majú aj eshop (www.wordery.com). Poštovné tiež zadarmo, cena 40€. Našiel som ale zlavový kód (10%) - JAN14, s ktorým ma to tiež vychádza 36€ a objednal odtial.

Book depository niekedy určite posielalo v pohode, v poslednom čase sa veľa ľudí sťažuje, takže neodporúčam.
Amazon je istota, ale treba na ňom pozrieť aj sellerov, zrejme natrafíte na niečo lepšie.
Wordery z ebay shipping cca 5€ a o niečo lacnejšia kniha, z ofic. stránky poštovné zadarmo ale drahšia kniha.

Tak čo, aké máte skúsenosti vy?
PS: Všimol som si, že veľa kníh, ktoré sú síce dostupné v angličtine aj u nás, vás výdu z wordery porovnatelne veľa alebo lacnejšie!
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Re: Kúpa anglických kníh - Book Depository, Wordery, Amazon,

Príspevok od používateľa zelovoc »

z book depository zvyknem obcas nieco objednat, ci uz knihy ci casopisy. zatial ziaden problem. zasielka vzdy prisla do tyzdna dvoch (naposledy pred mesiacom mi nieco prislo) ak tak mozes kludne pozriet aj ebay. stamad som tiez nikdy nemal problem.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Re: Kúpa anglických kníh - Book Depository, Wordery, Amazon,

Príspevok od používateľa seth82 »

Abebooks.co.uk si už skúšal? V UK je to medzi študentami veľmi populárne, hoci niekedy sa stáva, že je to drahšie ako Amazon (tiež to funguje ako marketplace), ale niekedy sa tam dali nájsť veci, ktoré na Amazone napríklad neboli dostupné...Shipping na Slovensko závisí od odosielateľa, najprv treba vyhľadať knihu, potom kliknúť na fees and rates a tam vybrať Slovakia...Ale väčšinou u bežných kníh je to v prepočte okolo 4 eur...
Napísať odpoveď