Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

O športe...
hughito
Redeemer
Redeemer

Re: Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

Príspevok od používateľa hughito »

rastikbart napísal:ked chcem zvisit denny prijem sacharidov (chcem nabrat hmotnost) je vhodny ako doplnok stravy glukoza alebo maltodextrin?

a nejaky tip ako prijat denne v strave 105g bielkovin 525g sacharidov 105g tukov ? :-)
Tá glukóza/malta jasné, po tréningu.

papes: Nenažral si sa pred tréningom sacharidového jedla? Alebo nepožil kreatín?
M4RoS3K
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa M4RoS3K »

rastikbart napísal:ked chcem zvisit denny prijem sacharidov (chcem nabrat hmotnost) je vhodny ako doplnok stravy glukoza alebo maltodextrin?

a nejaky tip ako prijat denne v strave 105g bielkovin 525g sacharidov 105g tukov ? :-)
..už neviem kde som to čítal, to je jedno, je to pár pravidiel, ktoré majú niečo do seba:
za deň daj do seba:
1. 3-5 ks vajec
2. porciu mäsa
3. tvaroh (250g)
4. 2 proteinové nápoje
5. 0,5L mlieka
rastikbart
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa rastikbart »

hughito napísal: Tá glukóza/malta jasné, po tréningu.
myslel som to tak ze co ztychto dvoch je lepsie
Papes38
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Papes38 »

cca hodinu pred treningom ale to zviknem aj ine dni
hughito napísal: Tá glukóza/malta jasné, po tréningu.

papes: Nenažral si sa pred tréningom sacharidového jedla? Alebo nepožil kreatín?
//autoeditácia príspevku (23 Jan 2014, 20:22)
co poviete na tieto bradla ? http://stemisport.sk/sk/produkt-bradla- ... h-d001-461
chcem to hlavne na tricepsy + spodne prsia niekedy je to okej ? nevadi ze sa neda nastavit sirka ?
Patrik222
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Patrik222 »

mrknite mi na moje fullbody ci je to okej popripade co zmenit na kazdy cvik 4 serie 5-8 opakovani davam to na kontrolu po tyzdni cvicenia

Pondelok:
Mŕtvy ťah
Bench press na vodorovnej lavici
Drep s činkou za hlavou
Arnoldove tlaky
Bench Press úzkym úchopom na vodorovnej lavici
Bicepsový zdvih s obojručnou činkou

streda:
Príťahy obojručnej činky v predklone k pásu stredným úchopom podhmatom
Predkopávanie v sede na stroji
Bench press na šikmej lavici hlavou hore
Tricepsové sťahovanie hornej kladky s lanom (tricepsová extenzia s lanom)
Tlak s jednoručkami v sede
Kladivové zdvihy

Piatok:
Mŕtvy ťah
Arnoldove tlaky
Bench press na vodorovnej lavici
Predkopávanie v sede na stroji
Bench Press úzkym úchopom na vodorovnej lavici alebo kliky mezdi lavickami
Bicepsový zdvih s obojručnou činkou
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Papes: tak to nerob, lebo to môže mať práve také účinky, ako si opísal.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

nikdy som necvičil (veď to aj vidno) a chcem trošku nabrať ruky. Tak môj post berte s rezervou. Aký je rozdiel medzi Proteinom a Gainerom? V popise na eshopoch je písané k proteinu
Doplnok na nárast čistej svalovej hmoty a čistého objemu svalstva. Vyznačujú sa vysokým obsahom bielkovín a minimálnym obsahom sacharidov a tukov.
a ku gaineru
Prípravky na naberanie celkovej hmotnosti a objemov svalstva. Veľké množstvo sacharidov zabezpečuje dostatok energie pri tréningu. Vhodné a obľúbené hlavne pre začiatočníkov.
Obe sú teda na nárasť svaloviny, ale jedno má málo sacharidov a druhé veľa. Čo je pre mňa vhodnejšie?
ArAsHiD
Professional
Professional

Príspevok od používateľa ArAsHiD »

Gainer je blbosť, kúp proteín a kvalitné sacharidy prímaj zo stravy (ryža, cestoviny, vločky...).
$n@k€$
Novice
Novice

Príspevok od používateľa $n@k€$ »

Ahojte, necvičil som ešte nikdy mám 18 a 60 KG (hold tu je problém) stravujem sa ako každý iní. Možno je to aj tým že mam alergiu na mlieko... no nepriberiem ani za(nepijem,nefajčím!).... (nikde som sa dočítal o niečom že som "ektomorf"). Tak som premýšľal že už by bolo na čase zo sebou niečo robiť, tak začať cvičiť, chcel by som mať vypracované telo ale zase nie ako "steroid monster". Do gaineru alebo proteínu sa mi moc pchať peniaze nechce, predsa len to niečo stojí a je to chémia.Chcel by som zo začiatku cvičiť len doma potom neskôr posilka, čím by som sa mal stravovať a aké cviky robiť?
Vďaka za odpoved.
K!K0
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa K!K0 »

Keď si ektomorf(veľmi ťažko sa priberá,skoro žiadne problémy s tukom atď atď) tak sa nemusíš báť že budeš vyzerať ako monster.Keď chceš pribrať tak to ide aj bez doplnkou,základné potraviny sú:
-bielkovinové zdroje: maso,vajcia,syry,tvaroh
-sacharidové zdroje: vločky,ryža,cestoviny,kuskus,zemiaky,môžeš aj celozrné pečivo,racio chlebíky
-tuky: orechy(mandle,arašidové maslo,vlašské orechy,kešu surové,para)ryby

hlavne u teba bude treba dosť sachrov kedže si ektomorf,doplny nie sú nutné hoci pomôžu dosť keď nerád ješ ale sú to len doplnky ako sa hovorí.

Keď nemáš doma posilku(čo asi nemáš) tak choď rovno do fitka,nebudeš ľutovať.Cviky si nájdi na nete je nato miloóóóón článkov-návodov.
Famine
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Famine »

Posilnovanie je v dnešnej dobe uplna pi*ov***. Naco je dobre mat svaly??? Aj vy co posilnujete robite to iba preto aby ste saa zapačili ženam!! A kto hovorí že nerobí tak klame!!!!! V dnešnej dobe su svaly prakticky zbytočne pretože dnešní ludia nie su lovci ako kedysi ale v človeku to zostalo ešte z čias praveku v hlave že kto má najviac svalov vypracovaných ten dokáže získať najviac potravy... A ešte niečo ak budete nadalej posilovat aby ste vyzerali maskulínnejšie bude to mať dopad na vaše dcéry viď. http://adam.azet.sk/clanky/16791/maskul ... dcery.html
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Yogi120 »

Sila, zdravie, obdiv a ano, aj atraktivita. Co je na tom zle? Kazdy to predsa chce a robi nieco pre to. Uz len to, ze si nieco pekne oblecies je z tvojej strany zaujem lepsie vyzerať, byt atraktívnejši.. .. A od kedy sa dedia vypracovane svaly? Ten clanok je pravdivy v tom, ze ak je chlap maskulinny od prirody alebo ma geneticke predpoklady, tak mozu jeho dcery tieto crty zdedit, isto nie ak sa niekto vymaka k takym crtom posilňovanim! Cize vyhlasit tu nieco take ako " necvicte lebo vase dcéry na to doplatia je hlúposť..
Neviem si pomoct ale tento prispevok mi zavana niecim v duchu " Nemam ja, tak je blbost"
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Už keď vidím adam.azet.sk, tak viem, že to nemá cenu čítať. A ty Famine by si mal tiež prestať čítať také články, budeš z toho ešte viac blbý ako si.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

ArAsHiD napísal:Gainer je blbosť, kúp proteín a kvalitné sacharidy prímaj zo stravy (ryža, cestoviny, vločky...).
a nejaký nesubjektívny výklad rozdielu? Lebo napísať že jedno je blbosť, kúp druhé a ničím mi nevysvetliť v čom je rozdiel mi moc nepomôže. Asi to blbosť nebude, keď je to na trhu a je toho kopec. Alebo naopak - ak mám jesť stravu tak sú blbosť oboje. Ja chcem viedieť aký je tam rozdiel, a či mi treba veľa cukrov alebo málo cukrov. Ako tie sacharidy pôsobia pri počiatkoch naberenia svaloviny? Je lepšie začínať gainerom a potom vymeniť za protein alebo naopak? Aký je tam rozdiel z praktického hľadiska?
K!K0
Light Professional
Light Professional

gainer je pre tých čo sa im tažko naberá a potrebujú do seba dostať kopec kalórií.Nie každý dokáže/chce/vládze/má čas toľko jesť tak si dá gainer a tam ma dosť sacharidov(pre ektomorfov to najdôležitejšie).Súhlasím,že gainer je zbytočnosť lebo ja rád jem.

Proteín (bavme sa o 70% a viac obsah bielkovín) je "len" proteín-bielkovina a minimum sachrov a tukov.Gainer má aj bielkoviny ale prevažne sacharidy ktoré sú pri naberaní tiež veľmi dôležité.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

čiže ak to správne chápem, gainer je skôr na naberanie hmotnosti, kým proteiny čisto len na svaly? Teda gainer je pre tých, čo sú chudí a chcú pribrať ale nezáleží im až tak na konkrétnych svaloch (napríklad to nekombinujú s cvičením a podobne)? A keď chcem konkrétne svaly ktoré cvičím, tak protein je lepší?
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Asi tak. Brat gainer a necvicit? To je priberanie cisteho tuku, zatial co pri cviceni je to svalová hmota, aj ked nie tak čistá. Ak je niekto chudý a chce nabrať poriadny objem, tak gainer je podla mna dobrá volba ako doplnok k strave
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

a to som si myslel že už chápem, keď zase príde protichodný názor :) Takže ono ani ľudia čo cvičia v tom nemajú jasno. Jeden napíše že gainer je blbosť, druhý že protein radšej, a tretí že gainer. Tak teraz som znova zmätený, a čím ďalej, tým viac sa uisťujem že ľudia čo cvičia žerú aby boli v klube žráčov, ale sami nevedia čo a prečo

no dobre, skúsim teda tie proteiny. Príde mi to sympatickejšie tým, že to má menej sacharidov ale je to čisto len voľba bez opodstatneného podkladu, lebo stále mi nikto nevysvetlil čo je pre začínajúceho človeka ktorý chce nabrať konkrétne iba ruky lepšie.

a koľko toho treba zjesť (spolu s cvičením) aby to malo viditeľné výsledky? Nie je to náhodou skôr placebo? Že to jete mesiace a potom si poviete že ste nabrali, ale to by ste aj bez toho pravidelným cvičením zvládli?
K!K0
Light Professional
Light Professional

protein = nahrádza v strave bielkoviny (ziadny iny vyznam nema)
gainer = nahrádza aj sacharidy

keď budeš mať vačší energetický prijem ako vydaj len zo stravy tak aj tak naberieš.DOPLNKY SU LEN DOPLNKY ziadne zazracne prasky.
a koľko toho treba zjesť (spolu s cvičením) aby to malo viditeľné výsledky?
zase a znova... musis mat kaloricky prebytok
Nie je to náhodou skôr placebo? Že to jete mesiace a potom si poviete že ste nabrali, ale to by ste aj bez toho pravidelným cvičením zvládli?
to nie určite :)
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Myslim si, že to nie je az tak tazke pochopiť aj pri protichodnych nazoroch čo tu odzneli. Ak áno, skus sa informovať u ludi, ktori sa tym zaoberajú a maju aj nejaké výsledky, pripadne profikov.
Napísať odpoveď