Občasné zaseknutie hry
Občasné zaseknutie hry
Zdravím, asi rok mám notebook Lenovo y580. Pred pár mesiacmi sa mi začalo stávať že hrám hru, mám napr 100-200fps a zrazu sa mi na 1 až 3 sekundy úplne zasekne a potom zas normálne pokračuje. Myslel som že to je Windowsom, lebo už bol celý notebook dosť spomalený a myslel som že reinstall to vyrieší, pred pár dňami som si dal 8.1 (doteraz som mal 8 ), zapol som hru a zas to isté..
V čom by mohol byť problém?
V čom by mohol byť problém?
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Občasné zaseknutie hry
a čo za hru? Ak nejaké sieťová, môže byť lag na sieti. Skúšal si aj iné hry? Teploty máš aké?
Bez toho aby si napísal čo máš za počítač tak ťažko zistiť kde je problém
Bez toho aby si napísal čo máš za počítač tak ťažko zistiť kde je problém
Hra rFactor, ale hrával som ju roky na PC a takýto problém som nemal, niekedy mi sekne napr aj video v PC, aj na youtube
Môj notebook:
http://www.alza.sk/lenovo-ideapad-y580- ... .htm#popis
Môj notebook:
http://www.alza.sk/lenovo-ideapad-y580- ... .htm#popis
-
Chalesnik
Medium Professional
skontroluj teploty, ovladace mas najnovsie ?
Áno, ovládače mám najnovšie.
Teplota procesoru: cca 70-80
Teplota integrovanej grafiky: cca 70
Teplota GTX660M: cca 60
(hru mám nastavenú aby sa spúšťala s GTX660M a teploty hore sú tesne po vypnutí hry, zhruba po hodinovom hraní, počas ktorého mi to znova pár krát seklo aj na 3 sekundy)
Teplota procesoru: cca 70-80
Teplota integrovanej grafiky: cca 70
Teplota GTX660M: cca 60
(hru mám nastavenú aby sa spúšťala s GTX660M a teploty hore sú tesne po vypnutí hry, zhruba po hodinovom hraní, počas ktorého mi to znova pár krát seklo aj na 3 sekundy)
Problem by som videl vo vysokych teplotach.
ako ich môžem znížiť? (tie teploty sú už s chladiacou podložkou)
-
hrban
Addict
njn 80°C na procesore s podložkou je fakt veľa, navyše po vypnutí hry kde sa teplota rapídne zníži aj o 10°C za 1-2 sec,
potrebuješ toto hlavne si pozri 6:15 do 6:45, ako odtiaľ vyberie 5mm hrubú špongiu z prachu
//autoeditácia príspevku (26 Jan 2014, 15:17)
samozrejkme u tvojho laptopu to nebude také jednoduché asi rozobrať to, honto bol starý ACER a úplne jednoducho sa rozoberal, moderné nové treba rozobrať kompletne a trvá to asi hodinu menej skúseným
potrebuješ toto hlavne si pozri 6:15 do 6:45, ako odtiaľ vyberie 5mm hrubú špongiu z prachu
//autoeditácia príspevku (26 Jan 2014, 15:17)
samozrejkme u tvojho laptopu to nebude také jednoduché asi rozobrať to, honto bol starý ACER a úplne jednoducho sa rozoberal, moderné nové treba rozobrať kompletne a trvá to asi hodinu menej skúseným
aha
no to sa bojím že ho nedám už dokopy