photoshop
-
lekoklatik
VIP
Re: photoshop
Tak ty potom hladas Illustrator.
Photoshop je raster /bitmapa.
Illustrator je vector.
Photoshop je raster /bitmapa.
Illustrator je vector.
-
vladenko007
VIP
pao247 niečo mi ušlo?
Text sa síce vo Photoshope skladá z vektorových obrysov textu (matematicky definovaných tvarov popisujucich písmena, číslice a symboly) Zachováva tieto vek. obrysy ktoré používa na zmenu veľkosti písma. Alebo napríklad keď ukladá súbor do PDF.
Ale text sa ti vždy zobrazuje ako raster. Ja vôbec nechápem ako si to myslel že sa ti nezobrazuje v krivkách. Veď vo Photoshope sa nedá pracovať s krivkami tak ako v Ilustrátorovi
Text sa síce vo Photoshope skladá z vektorových obrysov textu (matematicky definovaných tvarov popisujucich písmena, číslice a symboly) Zachováva tieto vek. obrysy ktoré používa na zmenu veľkosti písma. Alebo napríklad keď ukladá súbor do PDF.
Ale text sa ti vždy zobrazuje ako raster. Ja vôbec nechápem ako si to myslel že sa ti nezobrazuje v krivkách. Veď vo Photoshope sa nedá pracovať s krivkami tak ako v Ilustrátorovi
Ja mu rozumiem. Teda myslím.
Zrejme má na mysli to, že keď pracuješ v PS, vytvoríš text, tak s ním môžeš manipulovať ako s vektorom, až pokým nezvolíš "Rasterize layer" na vrstvu s textom. Ak som ho správne pochopil, tak jemu ten text rovno zrasterizuje, keď ho vytvorí. Chápem správne? Každopádne, pomôcť neviem.
K tým samotný objektom z kriviek. Ty keď vytvoríš objekt ako "path" - cestu, a dáš Fill nejakou farbou, tak cesty zmiznú a vytvorí ti rastrovú vrstvu. Ty potrebuješ nastaviť v PS farbu toho objektu hore v ovládacom panely nástroja pero, alebo toho, s čím robíš. Prípadne si definuj Custom shape a pracuj s ním.
Zrejme má na mysli to, že keď pracuješ v PS, vytvoríš text, tak s ním môžeš manipulovať ako s vektorom, až pokým nezvolíš "Rasterize layer" na vrstvu s textom. Ak som ho správne pochopil, tak jemu ten text rovno zrasterizuje, keď ho vytvorí. Chápem správne? Každopádne, pomôcť neviem.
K tým samotný objektom z kriviek. Ty keď vytvoríš objekt ako "path" - cestu, a dáš Fill nejakou farbou, tak cesty zmiznú a vytvorí ti rastrovú vrstvu. Ty potrebuješ nastaviť v PS farbu toho objektu hore v ovládacom panely nástroja pero, alebo toho, s čím robíš. Prípadne si definuj Custom shape a pracuj s ním.
ano viem ze nerobim s vektorami ale dam to ako PDF a mam to proste pekne ostre ... a teraz mi to nejde ale uz som to vyriesil dakujem ...
-
vladenko007
VIP
Hned ako prevedieš zmenu textovej vrstvy vyžaduje rastrovanie tak ti Photoshop prevedie tie vektorové obrysy textu na obrozové body. A keď už rastrovný text nemá vektorové obrysy tak ho nejde upravovať ako text. Takže keď na texte tie zmeny neprevedieš tak po exporte do PDF to bude normálne ostré.
//autoeditácia príspevku (07 Jan 2014, 10:37)
Ešte som ti vyhladal toto
//autoeditácia príspevku (07 Jan 2014, 10:37)
Ešte som ti vyhladal toto
Můžete provést následující změny textové vrstvy a přitom zachovat možnost úprav textu:
Změnit orientaci textu.
Aplikovat vyhlazení.
Převést bodový text na odstavcový text a naopak.
Vytvořit pracovní cestu z textu.
Aplikovat transformační příkazy z nabídky Úpravy, kromě příkazů Perspektiva a Deformovat.
Poznámka: Chcete‑li transformovat část textové vrstvy, musíte textovou vrstvu nejdříve rastrovat.
Použít styly vrstev.
Použijte klávesové zkratky pro vyplnění (viz Klávesy pro malování).
Pokřivit text, aby se přizpůsobil různým tvarům.
ako sa dá nastaviť v photoshope taká "mriežka"- napr. keď použijem gradient tool, tak si budem môcť všetko čo sním spravím otnačiť a potom lubovolne premiestnovať a ... meniť veľkosť, otočenie, atd... ?? ďakujem
Vôbec neviem, čo myslíš. Ale všetko s transformáciou nájdeš po stlačení Ctrl+T (a aktivovanej požadovanej vrstve, samozrejme). Potom pravým tlačítkom meníš štýl transformácie (free, rotate, scale, warp, distort, adp...).
-
vladenko007
VIP
kerefáček Neviem či máš na mysli toto ale popísal som ti 2 spôsoby transformácie pomocou mriežky.
Prvá je klasická ľubovolna transf. len sa dá zapnúť mriežka.
A druhá je pokrivenie loutky a tam si pripneš také pripináčky na sieť a pomocou nich tranformuješ.
Prvá je klasická ľubovolna transf. len sa dá zapnúť mriežka.
A druhá je pokrivenie loutky a tam si pripneš také pripináčky na sieť a pomocou nich tranformuješ.
-
lekoklatik
VIP
-
vladenko007
VIP
Leko ale to nieje podľa mriežky. To je len zobrazenie okrajových bodov transformácie. Vravel "mriežka"
-
lekoklatik
VIP
Ja viem, ale on napisal "mriezka" a z jeho popisu som si nie celkom isty ze sa vie vyjadrit co vlastne chce.
-
fikotek
King
- Kontaktovať používateľa:
A zeby si napsal jak si to vyresil?pao247 napísal:ano viem ze nerobim s vektorami ale dam to ako PDF a mam to proste pekne ostre ... a teraz mi to nejde ale uz som to vyriesil dakujem ...
to čo napísal Hensym mi bohate stačí- nieje to presne ono, ale stačí mi to
ďakujem
+ ešte jedna otázka- ak si občas pozriete, čo ja viem topky.sk alebo čas.sk, tak viete, že si tam zvyknú oni dávať na fotky svoje "logo" takou priesvitnou šedou, alebo ako to nazvať, čo spôsobuje, že ak je to cez tvár napríklad herca, tak má na tých miestach pleť tmavšiu/bledšiu... ako je to najlepšie odstrániť?? napríklad tu je fotka Maštalíra, on to má na ruke a na košeli- poradte prosím ako to odstrániť.
P.S: ak by ste aj boli ochotný to spraviť za mna, ďakujem, ale radšej by som sa to chcel naučiť sám
+ pôvodnú fotku bez toho som nenašiel- tá cesta mi napadla ako prvá
//autoeditácia príspevku (26 Jan 2014, 13:40)
+ ešte jedna otázka- ak si občas pozriete, čo ja viem topky.sk alebo čas.sk, tak viete, že si tam zvyknú oni dávať na fotky svoje "logo" takou priesvitnou šedou, alebo ako to nazvať, čo spôsobuje, že ak je to cez tvár napríklad herca, tak má na tých miestach pleť tmavšiu/bledšiu... ako je to najlepšie odstrániť?? napríklad tu je fotka Maštalíra, on to má na ruke a na košeli- poradte prosím ako to odstrániť.
P.S: ak by ste aj boli ochotný to spraviť za mna, ďakujem, ale radšej by som sa to chcel naučiť sám
+ pôvodnú fotku bez toho som nenašiel- tá cesta mi napadla ako prvá
//autoeditácia príspevku (26 Jan 2014, 13:40)
-
nejakymarko
Addict
najjednoduchsie asi cez clone stamp, ale treba sa s tym vyhrat 
to my napadlo asi ako prvé, ale tam myslím, že bude dosť problém s napr. nechtami, a medzerami medzi prstami... ale videl som také videjko, už ho neviem nájsť, kde chalanisko ukazoval, ako vymeniť niekomu tvár a tam použil nejaký efekt, kedy označený obrázok- vyrezaná tvár sa prispôsobila farbe pleti pôvodnej fotky- pôvodnej osoby- takže napríklad ak zobral fotku "tmavšieho" Brada Pitta a dal mu tvár bledého Jima Parsonsa- raba tváre Jimma Parsona stmavla. Tak mi napadlo, či by som nemohol vyznačiť celú plochu kde je pleť iná a potom použil tento neznámi efekt- neviete čo to mohlo byť?? 
V základe, ak počítaš, že ten vodoznak je väčšinou iba biely/čierny - bezfarebný obrázok s nejakou priehľadnosťou, malo by to ísť opraviť tak, že ho vyselektuješ, a následne zmeníš požadovaný jas, kontrast a saturáciu. Potom samozrejme štetcom, a inými srandami spravíš potrebné korektúry.
Výsledok môže vyzerať takto: (Bolo to 5 minút roboty, keby tomu venuješ 15, bude to na nepoznanie a nikto si nevšimne, že tam bol vodoznak.)
Výsledok môže vyzerať takto: (Bolo to 5 minút roboty, keby tomu venuješ 15, bude to na nepoznanie a nikto si nevšimne, že tam bol vodoznak.)
nepoznáte niekto nejaký návod ako spraviť taký odraz svetla, alebo ako to nazvať, ako zvykne byť vo filmoch, že keď sa osoba usmeje, tak mu tak zažiaria zuby- taký lesk, čo sa dá použiť aj na sklenené poháre, hodinky, a pod... ďakuuem
Vedia to priamo filtre v PS, no často krát je lepšie, keď to spravíš všetko manuálne.
Popozeraj sa tu: http://goo.gl/mQoKOw
Popozeraj sa tu: http://goo.gl/mQoKOw