Kotúče Ferodo
-
mario.kopco
Novice
Kotúče Ferodo
Kúpil som si kotúče FERODO idem ich meniť ale nie som si istý či mám vymeniť aj platničky lebo boli menené pre tromi rokmi a niesu skoro vôbec zjazdené. Mohli by ste mi poradiť?? 
Re: Kotúče Ferodo
Boze to uz su len otazky

Brzdové platničky boli menené pred troma rokmi a skoro vôbec nie sú zjazdené? To si sa na to auto celú dobu iba pozeral, keď si za tú dobu skoro vôbec nezodral brzdové platničky? Mimochodom, keď sa menia kotúče, menia sa aj platničky.
brzdy by mali byt to posledne na com sa na aute setri
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Ked niekto meni kotuce, tak rozhodne vymenit aj platnicky.
Kotúče sa menia aj s platničkami. Pre bežného smrteľníka pripadá na jednu výmenu kotúča dve výmeny platničiek, potom sa zvyčajne mení zas aj kotúče. Čo sa týka platničiek, lepšie (značky) majú lepší účinok, ale sa aj zjazdia skor.
Názor (z 2004, mohlo sa to zmenit) na brzdove dosticky Ferodo:
D-FENS napísal:Musel jsem vyměnit brzdové destičky ve svém voze Favorit. S předchozími jsem to auto koupil a ujel na nich kolem 40.000 km, přičemž byly vystaveny nepříliš vybíravému zacházení. Koupil jsem destičky tuzemské výroby, jmenovitě značky Ferodo a pln hrdosti na tuzemský produkt je nainstaloval. Moje radost trvala pouze krátce, asi dva měsíce. Pak se začalo projevovat, že brzdy jaksi vibrují a nebrzdí souměrně. Přisuzoval jsem to kotoučům, které už taky měly dost, takže jsem koupil náhradní a jal se je měnit. Přitom se ale ukázalo, že kotouče jsou v tom nevinně. Destičky značky Ferodo se totiž rozpadly, jmenovitě třecí část se oddělila od základové a pohybovala se v podstatě volně v brzdiči. Jednoznačně se jednalo o výrobní chybu, protože cosi jako nýty, tj. termická spojení třecího materiálu s podkladem, byla málo hluboká a ze základního materiálu se jednoduše vytrhla. Zakoupil jsem destičky jiné – pro jistotu vyrobené firmou Lucas – které nejen že se dosud nerozpadly, ale dokonce lépe brzdí. Zbývalo ještě vyřešit, co udělat s Ferodo brzdovými sračkami. Reklamovat jsem je nemohl, protože jsem už neměl účtenku, ale přesto mi to nedalo. Destičky jsou bezpečnostně relevantní produkt. Jeho selhání ohrožuje životy lidí v autě i mimo ně. O takovém problému musí někdo zodpovědný vědět a zamezit dalším podobným výpadkům! Nafotil jsem destičky a jejich fotky včetně čísla šarže jsem poslal mailem manažerovi kvality firmy Federal Mogul Friction Products panu Gogovi. Za normálních okolností bych čekal, že se firma pokusí dostat vadnou šarži nějak z oběhu.
-
RATZINGER666
Darca
ferodo robi kvalitne platne, tu slo zrejme iba o vyrobnu chybu...
Sam to pise v prispevku, to su len velmi povrchne nazory velmi povrchnych ludi ktori si neuvedomuju ze kazdy jeden produkt na trhu pocnuc zeleznou gulou konciac cimkolvek co ta napadne.Jednoznačně se jednalo o výrobní chybu
Takze podtrzeno secteno, ku kazdej jednej firme vyrabajucej dosticky sa najde minimalne jeden nevyhovujuci pripad, zlyhavka, ktora nezastresuje celkovu kvalitu produktu ale %-poruchovosti krytej zarukou.
Aj 3x reklamovane ATE? Za pol roka bude urcite len mala odchylka
No vidis ja mam na vsetkych 3 autach ATE a davam vzdy iba ATE lebo sa davaju do prvovyroby... zatial klop klop
-
hojko
Site Admin
Taktiez mozem potvrdit, ze s ATE som nemal ziadny problem. Ale vidim to tak, ze to moze byt ako s elektronikou - kupim si TV Samsung, lebo ich vsetci chvalia a odporucaju..., ale ten moj sa zrazu pokazi, takze odrovnam cely Samsung, nakolko som mal ja to stastie v nestasti, ze prave ten moj sa pokazil a dalsim tisic ludi nemalo ziadny problem.
tiez mozem potvrdit.. s ATE vyborne skusenosti, ci uz na sukromnom alebo na sluzobnom.. a na sluzobnom nakrutene 100 000 km na platnickaxh a kotucoch ATE...
ja som mal od kupi problem vraj mali velku odchylku a potom som jeden na Certovici uvaril
islo o Power Disc ATE + ATE Ceramic
islo o Power Disc ATE + ATE Ceramic
-
RATZINGER666
Darca
moc si brzdil 
kto brzdi, je druhy
kto brzdi, je druhy
-
Grim
Darca
...v hrobe...
Ked uz tu riesite brzdy, tak tuto temu zneuzijem. Pred 3 tyzdnami som dal menit komplet vsetky platnicky aj kotuce a zacalo to piskat jak blazon. Co s tym?
-
Grim
Darca
...vyjazdiť...malo by to prestať...
V to som dufal, ale zatial to len zosilnuje 
zla kombinacia dosiek a kotucov ale pokial si vies zvyknut na piskot tak to neries...