Univerzálny katalyzátor

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: Univerzálny katalyzátor

Príspevok od používateľa Ing.Zoidberg »

Mam otazku. Mam passat b5 1.8t aeb 110kw na lpg. Lpg mam od maja 2013. Mam dve lambdy a original kat. zacalo mi pisat chybu nefunkcneho katalyzatora. zrejme to ma za nasledok druha lambda a samozrejme aj kat. od kedy mi to pise som pocitil slaby vykon vo vyssich rychlostiach. napr 90 a viac. mozno je vykon nizsi aj stale no nie moc citelny. velmi velmi rad by som aby som tam kat nemal. no neviem ako mam postupovat. nechcem nicit stary. rad by som si vyrobil priruby a navaril ruru namiesto katalyzatora keby bolo treba aby som ho mohol nahodit. druha vec je zrusenie druhej lambdy. tusim v mmracing to robia premapovanim ecu ale stoji to 150e ci kolko. co urcite nedam. zase som cital ze vyhodenim katu este uskodim lebo su tam protitlaky a co ja viem co. ze namiesto katu mam dat rezonator aby usmernil te plyny. mate nejake tipy a napady ? emisna sa zaplati to ma nezaujima. novy kat nechcem nakolko je drahy a lpg zevraj nema rado keramicke katalyzatory a kovovy nebudem kupovat. vymenim to tak ako chcem a druhu lambdu iba odpojim ? alebo ? nejake rady ?
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Hegy »

1. v turbomotore mozes vyhadzovat z vyfuku vsetko rad radom a iba to prospeje (vykonu)
2. nejak tu lambdu musis odstranit, ci uz softwarovo alebo su tzv. "O2 cheater"-y ktore emuluju dobru hladinu emisii, tieto sa pouzivaju ked si ludia vyhadzuju katy.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

1. bodaj by... niektore turbomotory taktiez vyzaduju protitlak... su vsak menej nachylne, najviac nachylne budu tie najostrejsie naladene a najvacia zmena je tam prave ten dekat... http://www.hojko.com/post2048216.html#p2048216

2. ...alebo nahradit sirokospektralkou, alebo dat novu mapu...

:)
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

No ked nechce davat 150€ za upravu, resp. sirokospektralnu lambdu (ku ktorej bezne ajtak treba upravu RJ a engine chcecku sa nezbavi) tak som hladal nieco lacnejsie no, viem ze tie ojbebravaky stoja okolo 50€.
Na temu turbo, holt... Bavil som sa uz s vela odbornikmi, vacsina sa priklana nazoru otvoreny vyfuk, k comu sa priklanam aj ja. Pan Filo z AMA ma taky nazor, ze idealny vyfuk pre turbomotor je taky, ktory zacina o priemere vystupu turba a linearne sa pomalicky zvacsuje ku koncovej rure s tym, ze neobsahuje ziadne prekazky, pripadne uz som videl na vela turbo vozoch tzv. ziaden vyfuk, len volaky odvod od motora nech nehori auto.

Prikladam este vyjadrenie citujem "Turbocharger development engineer for Garrett Engine Boosting Systems. " v ramci volneho brazdenia internetom:
For turbo cars, you throw all that out the window..Downstream of the turbine (aka the turboback exhaust), you want the least backpressure possible. No ifs, ands, or buts.
Kazdopadne, ked nad tym znovu a znovu uvazujem... Ak je sanie motora preplnovane povedzme tlakom o booste +1 BAR, aky ma vyznam tento tlak nasledne brzdit vo vyfuku? U atmosfery ok, tam hrozi vyplachovanie valca ale u turba? :?
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

nema, ale kedze kat to robi, lambda za nim je z toho paf :)
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

No lambdy su obvykle paf, aj by mali byt, resp. je to vyrobcom chceny jav, to ze mi si to potom doma na kolenach kur*ime tak si to musime aj doladit nic neni len tak :lol:
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

vies, on to ujo z garettu myslel tak, ze mas nechat co najpriechodnejsi vyfuk (resp. ziadny), pretoze tam ten protitlak naozaj nie je potrebny... no a az nasledne potom robit mapu :wink:

a ak by som Ti to nahodou stale nezdalo, kludne Ti potom poslem video, ako mi auto tahalo s novym vyfukom a starou mapou :)
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Bohato :lol:
Fuxxo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Fuxxo »

jednodnova zalezitost s kamaratom.. vysledok vid foto, druha lambda "odtienena", vagina ziadnu chybu nevyhadzuje, zvuk sa zmenil na mohutnejsi, aj ked ja z vnutra prd pocujem, ale vonku robi moj koncovy tlmic s tlmiacou vlozkou strasny ramus :D
Prílohy
DSC_1328.jpg
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Hegy napísal:...viem ze tie ojbebravaky stoja okolo 50€
To teda nieje tiez nejak najlacnejsie. Vsak po elektrickej stranke ako meria lamba? Napetovo, prudovo alebo odporovo? Vsetky varianty sa daju simulovat s bezne dostupnymi suciastkami.
RATZINGER666 napísal:kludne Ti potom poslem video, ako mi auto tahalo s novym vyfukom a starou mapou :)
Ja by som tiez poprosil :)
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

wladas je to mikrovoltaz, resp. rozsah tak od 0.4-1 zalezi od toho ktoreho motora, nastavenia atd... ale je to dost citliva vec
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Ing.Zoidberg »

ok isiel by som do toho. za skusku nic nedam. tak teda normalne vyrobit ruru s dvomi objimkami na turbo a vyfuk, nejako vyriesit zavit na jednu lambdu a objednat nieco taketo na lambdu druhu a tocit s kolieckom az kym vagu nebude vadit :D spravne ?
Napísať odpoveď