Nefunkčné reproduktory

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
D4vid
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Nefunkčné reproduktory

Príspevok od používateľa D4vid »

Zdravím vás

Keďže v tejto oblasti sa zatiaľ neorientujem dostatočne obraciam sa na vás s prosbou o pomoc
Minulé leto som kúpil pasívne reproduktory nejakej domácej výroby, myslím že za 50€. Vraj trojpásmové.
Namisto zosilňovača som používal reciever Samsung AV-R620. Reproduktory fungovali v poriadku. Používal som ich len na chate kde ale počas silvestra vypovedali službu.

V rámci mojich možností a schopností som nakreslil schému. Spravil fotku a teraz by som bol rád keby sme prišli na príčinu a riešenie daného problému :)

Sú to stojanové reproduktory s rozmermi 22x75x19 cm (ŠxVxH)
Spolu 4 reproduktory. Od vrchu
- 7cm výškový 8OHM
- 10cm (stredy? ) 8OHM
- 2x 17cm (basy?) 4OHM

Taktiež by ma zaujímalo či tam nemá byť nejaký výhybka, lebo kábel od vstupu vedie priamo do prvého reproduktoru od spodu. A potom sú ďalej zapojené jeden na druhý a v plusovej vetve je za tými 4OHM jeden kondenzátor 6,8uF 100V NP (nemal by tam byť odpor?)

Ešte sa chcem spýtať či sa nejak dá premerať funkčnosť daných reproduktorov. Lebo keď to zapojím na zosilňovač ide len ten vrchný výškový. Neviem či mohol vôbec odísť taký reproduktor. A ak áno, mohlo to byť preťažením počas silvestra?

Ďakujem :)
Prílohy
2014-01-28 19.45.46.jpg
2014-01-28 19.46.07.jpg
2014-01-28 20.00.54.jpg
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: Nefunkčné reproduktory

Príspevok od používateľa hrban »

no takže repro je postavené v poriadku, nie nemá tam byť odpor, používa sa kondík

veď ale oskúšaj napriamo každý jeden samostatne na nejaké rádio, poprípade môžeš omerať odpor, ak nemajú, tak praskla cievka, ale zas musia byť odpojené repro jeden od druhého a meraj samostatne, ale zas je nepravdepodobné, že by prdli 3 cievky naraz a ako vypovedali službu ? len tak z ničoho nič prestalo hrať ?
a

//autoeditácia príspevku (28 Jan 2014, 20:39)
teraz pozerám, ten zosík by nemal odrovnať tie repráky...ale ruku do ohňa by som za to nedal :D
D4vid
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Divné je na tom to, že sa to stalo na oboch reproduktoroch v jeden večer. Ešte sa teda chcem spýtať, nemá tam byť ani žiadna výhybka?
Keby odišiel ten kondenzátor asi by nešli len tie vrchné, že?
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Nemohol odísť kon. zosilovač na tom Samsung AV-R620
D4vid
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Nie skúšal som najprv ten na iných reproduktoroch a všetko išlo v poriadku. Potom som zapojil reproduktory na iný zosilňovač a nešli :/
jimmy_xp
King
King

Príspevok od používateľa jimmy_xp »

Vypočítaj si výslednú impedanciu takto paralelne zapojených repro a až sa ti hlava zakrúti. Neviem, čo za človeka robilo tie bedne, no elektrikár to nebol. Zapojiť to takto a ešte bez výhybky je barbarstvo! Nechcem si predstaviť, ako to hralo a ako sa s tým trápila prúdová ochrana zosíka. Vyhoď meniče, bedňu nechaj, dopasuj do toho niečo rozumné aj s výhybkou a užívaj k spokojnosti. PS: Ak zatlačíš na membránu basáku, tak sa hýbe voľne, alebo tam niečo šuchoce?
D4vid
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Zvažujem že sa na to vykašlem a kúpim toto
http://elektro.bazos.sk/inzerat/33202314/Repraky.php
Zvyšok skúsim predať, lebo bedňa je spravená pomerne kvalitne a výšky a stredy sú snáď ok
Ak zatlačím tak to šuchoce. Čo to znamená? Teda "až" jeden zo štyroch basov to nerobí!
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Cievka dala vypoved.
Napísať odpoveď