pocul som o ubytkou aj od 50 libier na tyzden,a nebola to ziadna strasna kutica,niekde v meste celkom ze sa to dalo.jedlo,moze sa stat ze tam bude firemna jedalen.ak vie odlozit a pocitat a nebude fajcit slopat tak si moze co to nasetrit.btw nechapem ludi ak vedia dojst do Brna pripadne Ba,preco to uz rovno neskusia v rakusku.gogo956 napísal:hm,ono samozrejme ze sa da zarobit v Anglicku ovela viacej, ale su tam aj podstatne vyssie zivotne naklady:od cestovneho,cez ceny v restauraciach,az po ubytovanie. A tiez je podstatne jednoduchsie a lacnejsie chodit pravidelne domov do Ke z Ba alebo Brna, ako z Londyna. / napr obedne menu v Londyne cca £10,cigarety 8£,ubytovanie 150£ a viac za tyzden atd/
zarobok v zahranici
Re: zarobok v zahranici
Son-Goku
asi je to tym ze ludia vedia vo vseobecnosti lepsie anglicky ako nemecky, resp. je lahsie sa ju narychlo doucit ako nemcinu. Rakusania su v tomto dost vyberavi a ale inac je to tiez dobre riesenie, samozrejme nemaju tolko volnych ponuk ako moznosti v Britanii. Ale aby sme si rozumeli, som tiez presvedceny ze sa da stale v GB slusne zarobit, len treba mysliet na to ze niektore veci su tam o dost drahsie a je kopec ludi co nakoniec domov skoro nic nedoniesli lebo vsetko tam rozfrckali na nezmysli,pivko v pube tam totiz nestoji 1,20.
asi je to tym ze ludia vedia vo vseobecnosti lepsie anglicky ako nemecky, resp. je lahsie sa ju narychlo doucit ako nemcinu. Rakusania su v tomto dost vyberavi a ale inac je to tiez dobre riesenie, samozrejme nemaju tolko volnych ponuk ako moznosti v Britanii. Ale aby sme si rozumeli, som tiez presvedceny ze sa da stale v GB slusne zarobit, len treba mysliet na to ze niektore veci su tam o dost drahsie a je kopec ludi co nakoniec domov skoro nic nedoniesli lebo vsetko tam rozfrckali na nezmysli,pivko v pube tam totiz nestoji 1,20.
-
seth82
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Čo je v UK "o dosť drahšie"? Za pivo v Yates dáš 1.80. V priemere dáš za pintu 2.40-3 libry, teda za normálne, bežné pivá. Samozrejme, ak chceš Hoegaarden alebo nejaké ovocné, či iné veci, tak sa tľapneš po vrecku, ale pivo do dvoch libier nájdeš v pohode. A vzhľadom na to, že minimálna mzda je už 6.31 na hodinu, čo to je pre Angličana? Ubytovanie také isté alebo lacnejšie ako v BA, doprava možno o čosi drahšia, ale nie drasticky, potraviny sú často aj lacnejšie od tých slovenských a hlavne kvalitnejšie, ceny za fastfoody ešte nižšie ako u nás (v centre Leeds bola akcia 2 pizze za 6 libier, boli to 12 palcové taniere), energie ešte lacnejšie ako u nás a to v mnohých prípadoch (za celý byt som platil 80 libier mesačne a to tam bolo spotrebičov haaaaaabadej, plus vykurovanie na elektrinu), služby možno drahšie, ale kino ešte lacnejšie ako na Slovensku, pričom kino je oveľa kvalitnejšie, zdravotná starostlivosť zdarma, autá oveľa lacnejšie, elektronika lacnejšia...Čo je vlastne v UK "o dosť drahšie"?
-
guess.whoo
Redeemer
no to ubytko zalezi od toho kde ho chytis. ak prides do uk cez agenturu a agenturne ubytovanie tak dovidenia. das za polgarzonku tolko co za 3,5 izbak v blave. lenze ked sa trosku rozkukas a vies, ze tam ostanes dlhsie tak sa da zohnat lacnejsie. necakaj vsak, ze ak pojdes do Londyna tak si najdes ubytko za 50 na tyzden. tam sa plati min. 500 lib. za izbu v sharehouse na okrajovsejsich castiach. V mensich mestach je to samozrejme lacnejsie ako pise Seth.
Takze vo vsetkom suhlasim so Sethom, ma pravdu - ubytko a dopravne je uplne individualne od oblasti
Takze vo vsetkom suhlasim so Sethom, ma pravdu - ubytko a dopravne je uplne individualne od oblasti
seth82
mal by som na Teba dve otazky:
1/kolko si platil komplet za byvanie a ake to bolo konkretne byvanie?
2/kolko si platil za obedne menu v restauracii? /nemyslim ziaden fastfood,vyvarovnu,jedalen/
mal by som na Teba dve otazky:
1/kolko si platil komplet za byvanie a ake to bolo konkretne byvanie?
2/kolko si platil za obedne menu v restauracii? /nemyslim ziaden fastfood,vyvarovnu,jedalen/
Pre goga je asi UK len Londin, logicky je potom vsetko drahsie.
ano,vychadzam z udajov ktore mam od ludi ktori zili v Londyne,priznavam ze nemam ziaden prehlad o mensich mestach.
-
seth82
Darca
guess.whoo: Nuž, býval som v Leeds, je to tretie najväčšie mesto v UK a áno, v Londýne je to drahšie, ale dajú sa nájsť v pohode ubytovania za 400 mesačne so všetkými účtami. Netvrdím, že to bude mega luxus a súkromie ako vo vesmíre, ale bude. Okrem toho, v Londýne sú všeobecne vyššie platy aj za bežné roboty, u ktorých je vo zvyšku UK nižšia hodinová sadzba. Neviem, kde sa berú povery typu "minimálne 500 libier za mesiac v okrajových častiach", v Canary Wharf máš izby od istej slovenskej letting agency za asi 450 mesačne so všetkými účtami. A to Crossharbour nie je okrajová časť Londýna a nie je to zasa žiadna diera.
gogo956: Komplet so všetkým? Asi 900 libier mesačne. A kde? Ako som už písal, najlepšia časť Leeds http://en.wikipedia.org/wiki/Clarence_Dock_(Leeds) Môžem ti vyznačiť aj konkrétny byt, ak chceš, stále ho tam mám.
V akej reštaurácii? Reštaurácií je milión plus jedna. napríklad taký pekne luxusný Kendell (gúgliť vieš), trojchodové menu 26 libier a to aj s vínom. Crafthouse napríklad okolo 20 libier celé set menu. Koľko stoja set menus v Blave? A koľko v Košiciach? Toto su prosím vyhlásené reštiky, žiadne diery.
Žil som skoro osem rokov v UK, hádam viem, aké sú tam ceny a nepotrebujem k tomu "ľudí, ktorí tam žili"
gogo956: Komplet so všetkým? Asi 900 libier mesačne. A kde? Ako som už písal, najlepšia časť Leeds http://en.wikipedia.org/wiki/Clarence_Dock_(Leeds) Môžem ti vyznačiť aj konkrétny byt, ak chceš, stále ho tam mám.
V akej reštaurácii? Reštaurácií je milión plus jedna. napríklad taký pekne luxusný Kendell (gúgliť vieš), trojchodové menu 26 libier a to aj s vínom. Crafthouse napríklad okolo 20 libier celé set menu. Koľko stoja set menus v Blave? A koľko v Košiciach? Toto su prosím vyhlásené reštiky, žiadne diery.
Žil som skoro osem rokov v UK, hádam viem, aké sú tam ceny a nepotrebujem k tomu "ľudí, ktorí tam žili"
450 libier mesacne za vsetko a este v uplnom centre mesta,to vobec nie je vela si myslim.
Chcem sa spytat nevie niekdo poradit nejaku recenziu alebo osobne skusenosti z agenturou Super Job???Mal by som is do anglicka chcu poplatok 150ecok za sprostredkovanie.Co je na tom pravdy ze agentury by nemali uz pytat poplatky za vybavenie prace???
V UK je nelegalne aby od teba agentúra pýtala poplatok a asi aj na SK (tu som nikdy nebol cez agentúru, ktorá by pýtala peniaze), ale býva to skryté za rozne "administratívne" poplatky, prípadne zálohy za ubytko a tak.
V podstate ti poviem ako to bude vyzerat..priletíš, na letisku ťa vyzdvihne nejaká gorila, ktorá ťa skasíruje o 200 libier za ubytko a povie ti, že máš ísť tam a tam. Prídeš tam, skasíruju ťa za administratívny poplatok a povedia, že ti budú hladať prácu.
Ty budeš čakať, pomedzi to sa zahlásiš do milion iných domácich agentúr. Ked ti už - už budú dochádzať peniaze a budeš zvazovat neslávny príchod domov, tak ti zoženú prácu na týžden-dva. Dost aby si zaplatil ubytko a prežil na akciovej strave, ale nie dost aby si ušetril alebo sa vratil domov.
Je len na tebe ako dlho tento kolobeh vydrzis, t.j. zdrhneš alebo si pracu najdeš sám, čo vobec nie je v UK také jednoduché (teda normálna práca v slušnom sklade, obchode, reštike, hotely).
V podstate ti poviem ako to bude vyzerat..priletíš, na letisku ťa vyzdvihne nejaká gorila, ktorá ťa skasíruje o 200 libier za ubytko a povie ti, že máš ísť tam a tam. Prídeš tam, skasíruju ťa za administratívny poplatok a povedia, že ti budú hladať prácu.
Ty budeš čakať, pomedzi to sa zahlásiš do milion iných domácich agentúr. Ked ti už - už budú dochádzať peniaze a budeš zvazovat neslávny príchod domov, tak ti zoženú prácu na týžden-dva. Dost aby si zaplatil ubytko a prežil na akciovej strave, ale nie dost aby si ušetril alebo sa vratil domov.
Je len na tebe ako dlho tento kolobeh vydrzis, t.j. zdrhneš alebo si pracu najdeš sám, čo vobec nie je v UK také jednoduché (teda normálna práca v slušnom sklade, obchode, reštike, hotely).
-
seth82
Darca
Už som to tu sekal miliónkrát a seknem opäť: http://www.upsvar.sk/media/sprostredkov ... e_id=13211
Poplatok za sprostredkovanie zamestnania sa vyberá až po sprostredkovaní zamestnania. Vyberá sa jednorazovo. Môže byť len vo výške 20% z dohodnutej mesačnej mzdy alebo platu dohodnutého so zamestnávateľom ak je to zamestnanie do šiestich mesiacov, alebo 30 %, ak ide o sprostredkovanie zamestnania nad 6 mesiacov. Podľa zákona o službách zamestnanosti žiadny iný poplatok sprostredkovateľ nemá právo od Vás vyžadovať! Neplaťte čo nemusíte! ( žiadne registračné alebo administratívne poplatky.......)
Poplatok za sprostredkovanie zamestnania sa vyberá až po sprostredkovaní zamestnania. Vyberá sa jednorazovo. Môže byť len vo výške 20% z dohodnutej mesačnej mzdy alebo platu dohodnutého so zamestnávateľom ak je to zamestnanie do šiestich mesiacov, alebo 30 %, ak ide o sprostredkovanie zamestnania nad 6 mesiacov. Podľa zákona o službách zamestnanosti žiadny iný poplatok sprostredkovateľ nemá právo od Vás vyžadovať! Neplaťte čo nemusíte! ( žiadne registračné alebo administratívne poplatky.......)
ako pise begbee. ja som sem s agenturou nesiel. co niektori ludia doma komenutuju ako najvacsiu blbost a podobne. pracu som nasiel sice 3 tyzdne po prichode, ale zacal som robit az 2 mesiace po podpise papierov. a to som tiez netusil, ze ma (rovnako ako vsetkych kolegov) poslu do certa, uz sme nepotrebni. a teraz v januari to je snad najhorsie. lebo ponuky nie su ani na umyvanie riadov a podobne. o skladoch sa da len snivat.
Presne tak, v januári je ľudí vonku, že až....
chcel som sa do TESCO depa dostat cez znameho, ale ten ma uzemnil tym, ze az do aprila velka sanca na prijmanie vo velkom nie je. a to teda mam byvanie bez agentury, takze na tom ma nikto (okrem majitelky a "domacej") nemoze ojeklamat.
ale do skladov sa na shitne pozicie bohuzial inak ako cez agenturu dostat neda. takze je to bud-alebo. no s ubytkom na vlastne riziko je mensia sanca ze cloveka budu mat na com sidit...
ale do skladov sa na shitne pozicie bohuzial inak ako cez agenturu dostat neda. takze je to bud-alebo. no s ubytkom na vlastne riziko je mensia sanca ze cloveka budu mat na com sidit...
jackb: ak sa nemylim, tak si cosi vystudoval, preco chces umyvat riady v UK?
-
guess.whoo
Redeemer
lebo aj s vyskou je to tu bieda. trosku ist von zarobit kym sa da a neskor tu hladat serioznu pracu (je to tak jackb?
)
guess.whoo, presne ako vravis
beardie, vystudoval som geografiu a najviac som sa venoval GIS. uz pocas magisterskeho studia su sledoval ponuky v zahranici a vyslo mi, ze v UK nepozaduju od kazdeho GISaka znalosti programovania. to bol dovod preco som siel. na jesen som vsak zistil, ze nestaci mat diplom. ale nieco viac. takze najskor budem umyvat riady aby som prezil a potom si mozno urobim britskeho bakalara v gis, alebo aspon poriadny certifikat na anglinu. lebo vsetky gis pozicie, na ktore som reagoval skoncili odmietnutim alebo ignoraciou. aj pozicia asistenta vyskumu na univerzite, kde hladali cerstveho magistra a mal som to podchytene aj refenciami z alma mater aj z vyskumnych aktivit, ktorym som sa venoval popri skole
beardie, vystudoval som geografiu a najviac som sa venoval GIS. uz pocas magisterskeho studia su sledoval ponuky v zahranici a vyslo mi, ze v UK nepozaduju od kazdeho GISaka znalosti programovania. to bol dovod preco som siel. na jesen som vsak zistil, ze nestaci mat diplom. ale nieco viac. takze najskor budem umyvat riady aby som prezil a potom si mozno urobim britskeho bakalara v gis, alebo aspon poriadny certifikat na anglinu. lebo vsetky gis pozicie, na ktore som reagoval skoncili odmietnutim alebo ignoraciou. aj pozicia asistenta vyskumu na univerzite, kde hladali cerstveho magistra a mal som to podchytene aj refenciami z alma mater aj z vyskumnych aktivit, ktorym som sa venoval popri skole
zdravim, pravdepodobne v skupinke štyroch ludi by sme chceli ist niekam tak na 3-4 mesiace do uk, konkretne sme sa pozastavili nad tymto inzeratom, no bohuzial nemam s tym žiadne skusenosti, čo sa tyka agentury, ani či sa da spolahnut na to čo tam je napisane...
tiež čo sa tyka platu na hodinu, neuvadzaju či to je v hrubom alebo čistom, no skor čakam to prve...
ponuky.sk/OffDetail.aspx?id=152289
tiež čo sa tyka platu na hodinu, neuvadzaju či to je v hrubom alebo čistom, no skor čakam to prve...
ponuky.sk/OffDetail.aspx?id=152289
ak tam chces ist zarobit tak 3-4mesiace su na to prilis kratka doba.