Problém s HDD

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
kamo_444
Star
Star

Problém s HDD

Príspevok od používateľa kamo_444 »

Čaute,
potreboval by som poradiť.
Začal mi padať Win 7. Mám taký pocit, že to je Minecraftom. Keďže ako posledné bolo spustené to a potom už iba black screen.
Po reštarte PC som už iba videl blue screen.
Preinštaloval som Win, no po spustený šiel asi 5-10 min a potom opäť reštart a blue a dookola.
Tak som skúsil dať do PC HDD kde je už funkčný WIn XP. Ten ide stabilne. Tak som potom zapojil do PC aj ten HDD s Win 7 a PC stále šiel stabilne pod Win XP. Tak som ce HD Tune Pro prebehol daný HDD (to "error scan") no všetko prešlo OK (celé zelené). V "health" je len tá hlúposť s poškodeným káblom, čo tam už bolo dlho pred tým.
Takže som usúdil, že môj "drahý" bráško už Minecraft na mojom PC nikdy neuvidí, keďže už minule, mi to svinstvo posralo PC (no to nebolo až také zlé a opravil som to, no nepamätám si presne kde bol vtedy problém). Takže, jedine čo môžem spraviť, je že celý HD (keďže je rozdelený na C: a D:, na D: je aktuálne Minecraft) zformatujem a prerozdelím na novo, aby som sa zbavil všetkých možných súborov, súvisiacich s tou hrou. Keďže ako som si všimol, tak format C: nestačil a podľa HDD Tune je HDD ok. Takže to už vidím, iba na SW chybu.
Váš názor ?
Prílohy
blue.jpg
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Problém s HDD

Príspevok od používateľa beardie »

skontroluj ramky
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

skús tú w7 spustiť v safe móde, ak pôjde tak je to problém niekde v ovládačoch win7
a tá hlúposť s káblom je tiež dôležitá, odporúčam vymeniť ten kábel, nechceš si predsa zničiť disk za 5€ ak je to naozaj tým káblom
kamo_444
Star
Star

K RAM, mám jednu 4 GB RAM a vyzerá byť ok, vybral som ju, prečistil so štetcom a vložil späť.

K káblu, to isté mám aj na druhom HDD a káble som už menil, jedine, že tie napájacie sú zlé, no to už súvisí so zdrojom nie ? Ten pán čo mi ten HDD predával, tak mi písal, že mu to tiež písalo na svojom PC.V skratke, som to už riešil dávnejšie, no stále to tam ukazuje
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Ramka sa nekontroluje stetcom, ale cez program Memtest86.
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

njn ono tá chyba čo ti ukazuje HDtune je, že disk čas od času zapíše neprávnu informáciu, (nesedí CRC) na 90% sa táto chyba objavuje pri poškodenom kábli, ale môže to byť aj chyba dosky alebo samotného HDD (v tvojom prípade je to HDD) poprípade je kontakt konektora na kábel je zlý, každopádne nie je to dobré ak ti to HDD robí, je možné, že sa poškodili dôležité súbory win7 a preto sa ti chyba objavuje
kamo_444
Star
Star

ok, skúsim ten memtest86

k HDD, ako som písal, tak ten format C: nepomohol, takže jedine to vidím, na kompletný format disku a znovu prerozdelenie

//autoeditácia príspevku (26 Jan 2014, 15:11)
no nejako mi to USB neberie,
dal som v BIOS "Removable dev" no spustí mi Win a nie memtest

//autoeditácia príspevku (26 Jan 2014, 15:14)
no super, to USB v tom Win XP, písalo, že nie je naformatované, tak som dal format a nahodilo mi tam 149 MB miesto 16 GB :DDD
super

//autoeditácia príspevku (26 Jan 2014, 15:31)
Takže, už robím ten test z CD,
no USB je K.O

neviete čo s tým ?

//autoeditácia príspevku (26 Jan 2014, 16:00)
Takže test prebehol úspešne:

//obrazky vkladaj do priloh

takže čo ďalej ? už iba to čo som písal ja ?

to USB pôjdem reklamovať

//autoeditácia príspevku (26 Jan 2014, 16:05)
ešte k tým káblom, tak tú chybu mi píše na každom HDD, aj na tom kde je XP a pred tým v PC nebol. Takže chyba bude doskou ako ste písali

//autoeditácia príspevku (27 Jan 2014, 22:40)
Takže, celkový format disku a znovu inštalácia Win 7 nepomohla, stála padá.
Idem skúsiť ešte iný Win 7.

Podľa Vás bude chyba v HDD ?
Prílohy
usb.png
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Neviem preco silou mocou riesite HDD ked v popise bsod je ze grafika prestala pracovat.
Kazdopadne, windows XP moze vyuzivat ine a inac graficke ovladace tak chyba sa moze/nemusi prejavovat, resp. inde alebo inac.
Ak mas druhu grafiku, prehod ju a skus ci system pobezi. Ak je problem v GK tak skus prefutrat kontakty (pridavne napajanie), kontrola teploty a ak je vsetko OK, tak skus ine ovladace, ak ani to nepomoze, bude chyba na SB / grafike a to uz nieje na rady od stola.

Edit: nemas tam nahodov nejaku pasivne chladenu grafiku? Minecraft je dokonala hra na upecenie takeho zariadenia kedze ta hra ma nulovu optimalizaciu na grafiku a bezne ide grafika a cpu permanentne na 100% aj ked sa v hre nic nedeje.
kamo_444
Star
Star

áno už som zistil na 100% , že je to grafikou.

Prečistil som grafiku fyz. od prachu a re-installoval Win a dal tam driver z 2010, keďže pri aktuálnom nespustilo vôbec log. screen.
Pri tom 2010 spustilo, no obrazovka blikala a padlo to s hláškou
"Display driver was stopped" alebo niečo v tom zmysle.
Chalan, čo mi túto grafiku dávnejšie predával, tak písal, že v takom prípade treba vyčistiť grafiku - fyzicky, no žiaľ nepomáha to, jedine čo ma už napadá, je že dám dole pass. chladič a pozriem sa ako o pod tým vyzerá
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Netreba nic pozerat, GK sa upiekla pri minecrafte, to je slabina pasivnych GK proste kontinualny load v urcitom momente uz neunesie a nieco odide, obvykle pamäte, alebo rovno cip ale to uz by si nestartoval vobec.
Nechapem ako ste dosli na to hdd... :roll:
Supersonic
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Supersonic »

To usb nereklamuj na obrázku hore vidno že nemáš spraveny oddiel z celého usb,preto nemá full veľkosť :-)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Aky tam mas teraz operacny system a aky ovladac (konkretnu verziu) pouzivas pre tvoju grafiku kartu, a co mas vobec za kartu???
kamo_444
Star
Star

K USB, dal som ho reklamovať, keďže čo s tým mám spraviť ak to nejde naformatovať ?

K grafike, objednal som už novú GTX 650 Ti. Nechcelo sa mi to už riešiť. Chcel som sa pozrieť ešte priamo pod pasívne chladenie, či tam nie je problém s tou teplovodivou pastou, no keďže pastu aj tak nemám a neverím, že sa až tak môže prehriať pri spustení, ak je úplne čistá (od prachu) a to len spúšťam Win 7.
K ovládači, ak som tam dal čisto Win 7 (rok 2013 August) a stiahol aktuálny driver (grafika GTX 460 Gainward GLH 1 GB) tak mi neukázalo ani log screen. Po nahodení drivera z 2010, ma aj prihlásilo, no obrazovka blikala a mala také zelené škvrny a dole bolo to "... driver stopped..." . Takže som už na 100% usúdil, že to je grafikou a že, ju už nezachránim :/ (ak viete ako by sa to dalo, tak rád sa poučím)

//autoeditácia príspevku (31 Jan 2014, 10:06)
Zapojil som už novú grafiku: GTX 650 Ti a vše ide ok. No dalo by sa niečo ešte vyťažiť z tej 460 ?
Napísať odpoveď