Politika
Re: Politika
Mne je jedno, čo tam prišli robiť, mne sú ukradnutí, nemám za potreby ich obhajovať. Ide mi o to, že aj keď prišli provokovať, nemali ich čo napadnúť. Zákony, snaď platia rovnako pre všetkých. To by sme dopadli, keby sa každý začal mlátiť hlava nehlava. Nechali sa vyprovokovať a napadli ich, následne tam prišla väčšia tlupa. Čo asi čakali?
to je tak ked si pollicia nerobi svoju pracu ...ked tam neboli prvy krat a maju tam kamery mohli by tam poslat aj policajtov...
V prvom rade mali policajtov zavolať, lebo predpokladám, že veštecké gule zatiaľ vo výbave nemajú.
//autoeditácia príspevku (31 Jan 2014, 15:12)
Pokiaľ viem, tak kamera nenasníma, čo sa deje v podniku a provokácie začali údajne vnútri, keď už sa strhne bitka, je neskoro. Aj keby policajti sledovali práve tú danú kameru v tej chvíľi, tak by do momentu bitky na nič neprišli. Naviac je otázne, či niekto sleduje, každú mestskú kameru, čo sa v nejakej oblasti práve deje, alebo či sa v prípadne nutnosti použíjú záznamy, ako dôkaz prípadne. Čiže ešte raz...Prečo nevolali policajtov, keď údajne vnútri provokovali?
Hm nejak zmizol Bobr-ov príspevok, na ktorý som reagoval.
//autoeditácia príspevku (31 Jan 2014, 15:12)
Pokiaľ viem, tak kamera nenasníma, čo sa deje v podniku a provokácie začali údajne vnútri, keď už sa strhne bitka, je neskoro. Aj keby policajti sledovali práve tú danú kameru v tej chvíľi, tak by do momentu bitky na nič neprišli. Naviac je otázne, či niekto sleduje, každú mestskú kameru, čo sa v nejakej oblasti práve deje, alebo či sa v prípadne nutnosti použíjú záznamy, ako dôkaz prípadne. Čiže ešte raz...Prečo nevolali policajtov, keď údajne vnútri provokovali?
Hm nejak zmizol Bobr-ov príspevok, na ktorý som reagoval.
Neviem preco zmizol, ale to je jedno videl si ten video zaznam co myslis, ze si ta kamera priblizovala sama tu udalost? Diskusia ale nieje o tom kto koho provokoval ale o tom, ze tam napadli aj zenu a kopali kanadami do hlavy cloveka v bezvedomi ak sa ti to zda ako adekvatna obrana pred "napadnutim" tak sa s takym clovekom nemam o com bavit, nehovoriac o tom ze si "kartari" z Valhali isli kupit cigarety do podniku plneho "studentov" (daj si dres slovanu a chod si kupit do krcmi plnej fanusikov spartaku cigarety) 
A ten sloh co si sem dal to je ozaj vykvet: "Traja mladí muži sa s ťažkosťami ubránili a z baru odišli. Mysleli si, že útok bude pokračovať, preto aby sa mohli brániť, zavolali si svojich kamarátov, ktorí boli neďaleko."
A ten sloh co si sem dal to je ozaj vykvet: "Traja mladí muži sa s ťažkosťami ubránili a z baru odišli. Mysleli si, že útok bude pokračovať, preto aby sa mohli brániť, zavolali si svojich kamarátov, ktorí boli neďaleko."
Uznávam. Záznam som videl raz. Také detaily ako približovanie si nepamätám, napriek tomu stále to už bolo len počas bitky a nie v prvých momentoch keď ešte k bitke neprišlo a išlo o provokáciu. Čiže do baru dosah nemá. Myslím, že predmetom diskusie a dosť dôležitá vec je aj to, ako k incidentu došlo, nielen jeho následky. BTW to prirovnanie si nechaj. Každý má právo si ísť kúpiť čokoľvek, kde chce. Ani v prípade, že by som v drese Slovanu medzi fanúšikov Spartaku, nemajú ma čo napadnúť, pokiaľ nezačnem bitku ja. Ten sloh, čo som sem dal, bol kvôli inému pohľadu na vec. Písal som niekde, že tomu celému verím?
Opakujem sa, ale ide mi o to, že stále ľudia nechápu tomu, že aj keď niekto provokuje, nemajú právo na niekoho zaútočiť.
K praktikám na videu sa vyjadrovať nebudem. Ako som povedal, nepostujem tu preto aby som bránil bandu dementov, ktorí nemajú nič spoločné s ideológiou, ktorou sa oháňajú.
Opakujem sa, ale ide mi o to, že stále ľudia nechápu tomu, že aj keď niekto provokuje, nemajú právo na niekoho zaútočiť.
K praktikám na videu sa vyjadrovať nebudem. Ako som povedal, nepostujem tu preto aby som bránil bandu dementov, ktorí nemajú nič spoločné s ideológiou, ktorou sa oháňajú.
zeky, proste len nezmyselne bľaboceš a táraš, nič viac, tuto Bobr a strapaty to objasnili, nebudem sa opakovať.
A vieš, ono spoliehať sa na políciu..to nie je to pravé orechové. Ale tomu asi neporozumieš, asi nepoznáš ako fungujú vzťahy v zmysle subkultúra/alternatíva x náckovia. Ja skôr negatívne vidím to, že sa tí ľudia málo efektívne bránili aj tej väčšej skupine, tá obrana mala byť dôraznejšia, možno by potom neskončili viacerí rozkopaní po zemi.
A vieš, ono spoliehať sa na políciu..to nie je to pravé orechové. Ale tomu asi neporozumieš, asi nepoznáš ako fungujú vzťahy v zmysle subkultúra/alternatíva x náckovia. Ja skôr negatívne vidím to, že sa tí ľudia málo efektívne bránili aj tej väčšej skupine, tá obrana mala byť dôraznejšia, možno by potom neskončili viacerí rozkopaní po zemi.
To je tvoj názor. Nepresadzuj tu tvoje vyhlásenie ako nejaký fakt. Ak nechceš porozumieť tomu, čo svojimi príspevkami sledujem, tak osobné narážky si nechaj.
Zjednoduším to, aby to pochopil fakt úplne každý. Nemáš právo nikoho fyzicky napadnúť, ani v prípade, že ťa provokuje.
Mňa nezaujímajú žiadne vzťahy subkultúr. Sú to obyčajní ľudia ako hocikto iní a majú dodržiavať a rešpektovať rovnaké zákony. Nie sú výnimka.
Prišli náckovia provokovať? Slušne im vysvetliť nech vypadnú, ak nie, zavolať políciu. Nereagovať fyzickým útokom. Sami museli vedieť, že ak na nich zaútočia, že bude nejaká odozva a nenechajú to len tak. To by si snáď mal vedieť, keďže si znalec týchto subkultúr.
Zjednoduším to, aby to pochopil fakt úplne každý. Nemáš právo nikoho fyzicky napadnúť, ani v prípade, že ťa provokuje.
Mňa nezaujímajú žiadne vzťahy subkultúr. Sú to obyčajní ľudia ako hocikto iní a majú dodržiavať a rešpektovať rovnaké zákony. Nie sú výnimka.
Prišli náckovia provokovať? Slušne im vysvetliť nech vypadnú, ak nie, zavolať políciu. Nereagovať fyzickým útokom. Sami museli vedieť, že ak na nich zaútočia, že bude nejaká odozva a nenechajú to len tak. To by si snáď mal vedieť, keďže si znalec týchto subkultúr.
Tvoje opisy a úvahy si odtrhnuté od reality, mudrovanie od PC stola. Ale ako pokojne si ich môžeš aplikovať do praxe, je to tvoja vec.
Nejaké relevantnejšie argumenty, ako tvoje subjektívne dojmy? Zaujímavé, že toto poučenie prichádza od človeka ako si ty, ktorý tak isto len mudruje od stola a od PC. Si snáď niečo viac? Naviac je príhodné, že zástanca anarchizmu, ide mňa poučovať o tom, čo je odtrhnuté od reality. Možno si na fóre už zvyknutý, na toto argumentovanie a napádanie, každého s iným názorom, ale k tomu sa ja vyjadrovať nebudem. Ako som už povedal, tvoje konštatovania, ktoré sa snažíš postaviť na úroveň faktov si môžeš nechať. Ak máš somnou nejaký problém, tak prosím do PM. Nebudem tu spamovať.
jasne, ze nemas pravo niekoho fyzicky napadnut. len co vyhodnotis ako ten fyzicky utok? to ze niekto sa okolo teba pretlaca na zachod, alebo pocas cakania na policiu ti neuhne aby si mohol ujst do klubu kde si chraneny?
aj medzi subkulturami sa stava, ze pretlacanie sa davom ci pogovanie jedna zo stran vyhodnoti ako fyzicky utok. no tam sa to da vzdy vydiskutovat, slusne sa ospravednlit a podobne. lenze ked niekto pride do podniku, aby si "kopol do fetaka", tak mu staci malicko na to, aby sa vedel opravnicit a v zavere urobit zo studentov nebezpecne zivly, ktore patria do ply teda basy...
aj medzi subkulturami sa stava, ze pretlacanie sa davom ci pogovanie jedna zo stran vyhodnoti ako fyzicky utok. no tam sa to da vzdy vydiskutovat, slusne sa ospravednlit a podobne. lenze ked niekto pride do podniku, aby si "kopol do fetaka", tak mu staci malicko na to, aby sa vedel opravnicit a v zavere urobit zo studentov nebezpecne zivly, ktore patria do ply teda basy...
Dobre , tí "mladíci" si tam prišli slušne kúpiť cigarety, lebo asi vo svojom "kartárskom klube" nemali, tak museli ich zrovna hentam. Áno, takto to bolo.
Zatiaľ si tu však jediným, kto naivne prebral tento trápny výklad od samotných náckov.
A nie, síce momentálne píšem od PC stola ako ty, ale podobné situácie som zažil a viem, že keď dôjde parta agresívnych jedincov provokovať, tak spoliehať sa nejaké volanie policajtov je dosť odtrhnuté od reality, navyše to z dlhodobejšieho hľadiska nič nerieši.
Na tie argumenty ad hominem reagovať nebudem, je to vrcholne trápne.
A nie, síce momentálne píšem od PC stola ako ty, ale podobné situácie som zažil a viem, že keď dôjde parta agresívnych jedincov provokovať, tak spoliehať sa nejaké volanie policajtov je dosť odtrhnuté od reality, navyše to z dlhodobejšieho hľadiska nič nerieši.
Na tie argumenty ad hominem reagovať nebudem, je to vrcholne trápne.
Tak po poriadku. Vyssie si kludne precitaj ze som im ten clanok nezhltol len som ho sem pridal ako pphlad druhej strany. Napisal som to viackrat. Asi pocitujes potrebu zaradovat kazdeho do jedneho alebo druheho tabora.Sarkazmus si nechaj pre seba.
Naviac nereaguj prosim ta na vec akoby si len ty sam chodieval von a zazival podobne situacie a ostatni o tom nic nevedeli.Nepoznas ma.
Zazil som situacie ked cuduj sa svetu pomohlo privolanie policie. Naviac ide aj o pravnu stranku. Alebo ty by si sa radsej donekonecna s podobnymi ludmi mlatil a zabijal?To je podla teba lepsiela alternativa?
Argumenty ad hominem tu netahaj kedze utocit si namna zacal ty.
Naviac nereaguj prosim ta na vec akoby si len ty sam chodieval von a zazival podobne situacie a ostatni o tom nic nevedeli.Nepoznas ma.
Zazil som situacie ked cuduj sa svetu pomohlo privolanie policie. Naviac ide aj o pravnu stranku. Alebo ty by si sa radsej donekonecna s podobnymi ludmi mlatil a zabijal?To je podla teba lepsiela alternativa?
Argumenty ad hominem tu netahaj kedze utocit si namna zacal ty.
Ty tu ale prezentuješ východisko, ktoré je úplne nereálne, neplatné a proste nezmyselné. Ak dôjdu náckovia do hentakého klubu, je to provokácia (samozrejme aj v tom zmysle, že tie problémy existovali ak pred októbrom, teda, pre hentým prípadom), takisto, ako keby došli Spartakovci do slovanistického šenku a pod.
Ja nehovorím o podobných situáciach, ja hovorím o presne takýchto situáciach: alternatívny/punkový klub a provokácie náckov, ktorí tam akože na niečo "idú." Zažil som aj legendárne hlášky typu: "My sme prišli na kávu."
Takisto som zažil a poznám to z iných iných skúseností, že áno, pomôže len hrubá sila, resp. minimálne jej hrozba, žiadne volanie policajtov a priposraté riešenia. Bavíme sa tu o náckach, ktorí svoje pôsobenie stavajú na kulte sily a v pod. situáciach sa vyžívajú - tam funguje proste len jedna medicína. Navyše, a to už končím, samotný fakt, že policajti na to kašlali taký dlhý čas asi svedčí aj o nejakých min. známostiach medzi policajtmi a nitrianskymi náckami, čoho si zrejme boli vedomí aj ľudia vo vnútri klubu. Opäť ďalší z dôvodov na to, že "zavolanie policajtov" toho moc nevyrieši, resp. by z toho vyšli ešte ako blbci.
Ja nehovorím o podobných situáciach, ja hovorím o presne takýchto situáciach: alternatívny/punkový klub a provokácie náckov, ktorí tam akože na niečo "idú." Zažil som aj legendárne hlášky typu: "My sme prišli na kávu."
Takisto som zažil a poznám to z iných iných skúseností, že áno, pomôže len hrubá sila, resp. minimálne jej hrozba, žiadne volanie policajtov a priposraté riešenia. Bavíme sa tu o náckach, ktorí svoje pôsobenie stavajú na kulte sily a v pod. situáciach sa vyžívajú - tam funguje proste len jedna medicína. Navyše, a to už končím, samotný fakt, že policajti na to kašlali taký dlhý čas asi svedčí aj o nejakých min. známostiach medzi policajtmi a nitrianskymi náckami, čoho si zrejme boli vedomí aj ľudia vo vnútri klubu. Opäť ďalší z dôvodov na to, že "zavolanie policajtov" toho moc nevyrieši, resp. by z toho vyšli ešte ako blbci.
Ja sa tu nesnažím tie riešenia pretlačiť a nevravím, že by boli isto funkčné, len poukazujem na to, že sú zákonné na rozdiel od fyzického napadnutia. Ide mi čisto o právnu rovinu, že nemáš právo kohokoľvek napádať. Keby to fungovalo na princípe oko za oko, zub za zub, to by sme tu zachvíľu vyzerali pekne. Možno úroveň nejakého bazmekistanu zapadnutého. Teda aj keď ťa niekto provokuje, ty ho napadneš a potom sa ti to napadnutie vráti, nemáš sa čo sťažovať.
To čo si popísal je provokácia, ale je zákonná a majú právo do podniku vstúpiť ako zákazníci a kľudne tam ostať, pokiaľ taký podnik nie je len pre členov. Je irelevantné, či to je provokácia.
Ak je podľa teba volanie policajtov priposraté riešenie, tak si asi rovnaký primitív ako oni, ktorý verí, že všetko sa má riešiť hrubou silou. Presne podľa toho fungujú oni a tým sa dostávaš na takú istú úroveň. Naviac to volanie policajtov nie je protizákonné a neriskuje sa pritom strata životov ako pri tvojich násilných riešeniach. Lebo byť veľký, silný, agresívny je pekné, no potom to často končí plačom, že niekoho dobodali, dobili, zastrelili. Potom už tí čo silové riešenia presadzovali nie sú takí hrdinovia. Čiže v tomto prípade tam jednoznačne polícia privolaná byť mala. Iné je to ak by fyzický útok začali oni. Potom samozrejme sebaobrana nutná je. Ale nechať sa vyprovokovať, zaútočiť a potom následne vyplakávať naozaj nie. Ak aj nejaké prepojenie je, pokiaľ viem nie je dokázané a pochybujem, že každý jeden z členov nitrianskej polície obľubuje náckov (aj keď toto pomenovanie pre nich používam nerád). Aj keď to nepomôže situácia vyriešiť, aspoň ju ukľudní na čas.
To čo si popísal je provokácia, ale je zákonná a majú právo do podniku vstúpiť ako zákazníci a kľudne tam ostať, pokiaľ taký podnik nie je len pre členov. Je irelevantné, či to je provokácia.
Ak je podľa teba volanie policajtov priposraté riešenie, tak si asi rovnaký primitív ako oni, ktorý verí, že všetko sa má riešiť hrubou silou. Presne podľa toho fungujú oni a tým sa dostávaš na takú istú úroveň. Naviac to volanie policajtov nie je protizákonné a neriskuje sa pritom strata životov ako pri tvojich násilných riešeniach. Lebo byť veľký, silný, agresívny je pekné, no potom to často končí plačom, že niekoho dobodali, dobili, zastrelili. Potom už tí čo silové riešenia presadzovali nie sú takí hrdinovia. Čiže v tomto prípade tam jednoznačne polícia privolaná byť mala. Iné je to ak by fyzický útok začali oni. Potom samozrejme sebaobrana nutná je. Ale nechať sa vyprovokovať, zaútočiť a potom následne vyplakávať naozaj nie. Ak aj nejaké prepojenie je, pokiaľ viem nie je dokázané a pochybujem, že každý jeden z členov nitrianskej polície obľubuje náckov (aj keď toto pomenovanie pre nich používam nerád). Aj keď to nepomôže situácia vyriešiť, aspoň ju ukľudní na čas.
Na jednej strane vravis, ze slepo neveris tomu clanku co si sem dal ale budes sa tu hadat, ze kartari tam prisli len po cigarety co bola "len" provokacia a napadli ich domaci...ako vies, ze to teda nebolo na opak??? 
A o pravnom state hovorit v suvislosti v SR?
A o pravnom state hovorit v suvislosti v SR?
Aj v médiách bola táto informácia podávaná. Neviem, či je pravdivá, nesledujem či sa odvtedy zmenili nejaké vyjadrenia. Tuším konkrétne na SME boli o tom články. V tomto je ale ťažko veriť komukoľvek pokiaľ tam človek osobne nebol. Nikde nepíšem, že naopak to byť nemohlo, len vravím čo sa malo diať ak to bolo takto.
Uz sa nam tu sam zamotavas
Tuto pises co, mne to pride ako jednostrane tvrdenie kto koho napadol prvy?
Prišli náckovia provokovať? Slušne im vysvetliť nech vypadnú, ak nie, zavolať políciu. Nereagovať fyzickým útokom. Sami museli vedieť, že ak na nich zaútočia, že bude nejaká odozva a nenechajú to len tak.
Ide mi o to, že aj keď prišli provokovať, nemali ich čo napadnúť. Zákony, snaď platia rovnako pre všetkých.
Do ničoho sa nezamotávam. Čo by som tam písal? Je to normálna rečnícka otázka a odpoveď, čo mali spraviť ak tam prišli provokovať. Ako hovorím nevylučujem druhú alternatívu, to ale neznamená, že jej hneď verím. Napríklad, to že provokovali a potom boli vytlačení fyzicky je aj tu:
http://www.sme.sk/c/7081559/neonacisti- ... dnych.html
Áno pracujem celý čas s verziou, že tam provokovali a následne boli napadnutí a čo?
Áno pracujem celý čas s verziou, že tam provokovali a následne boli napadnutí a čo?
zeky, proste ty sa pohybuješ v nejakej abstraktnej právnickej teoretickej rovine, kto má na čo právo a kto by mal ako (alebo nemal) reagovať. To je síce pekné, ale realita tak nefunguje proste no, však už len tento prípad to dokazuje.
A áno, mnou presadzované riešenie nie je bez rizík, ja som tu ani neplakal nad tým, čo sa stalo, ani nič podobné. Ale záleží aj od podniku, od ľudí v ňom, od konkrétnej situácie, od veľa faktorov.
Boli a sú kluby, ku ktorým by sa takáto partička radšej ani nepriblížila, ani v tom najlepšom úmysle si kúpiť cigarety.
A áno, mnou presadzované riešenie nie je bez rizík, ja som tu ani neplakal nad tým, čo sa stalo, ani nič podobné. Ale záleží aj od podniku, od ľudí v ňom, od konkrétnej situácie, od veľa faktorov.
Boli a sú kluby, ku ktorým by sa takáto partička radšej ani nepriblížila, ani v tom najlepšom úmysle si kúpiť cigarety.
Tymto tvojim prispevkom moze skoncit cela diskusia....zeky napísal:Do ničoho sa nezamotávam. Čo by som tam písal? Je to normálna rečnícka otázka a odpoveď, čo mali spraviť ak tam prišli provokovať. Ako hovorím nevylučujem druhú alternatívu, to ale neznamená, že jej hneď verím. Napríklad, to že provokovali a potom boli vytlačení fyzicky je aj tu: