Hormonálna antikoncepcia - nakoľko jej veríte

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...

Pri užívaní tabletiek "až do konca"?

áno
30
79%
nie
8
21%

Celkom hlasov: 38

myscho90
Light Expert
Light Expert

Hormonálna antikoncepcia - nakoľko jej veríte

Príspevok od používateľa myscho90 »

Ahojte,
priateľka začala brať tabletky, je mojou druhou sexuálnou partnerkou a ja som začal nad niečím rozmýšľať :D
Ide o intímnu vec, ale beriem Hojka ako relatívne seriózne fórum a dúfam, že túto tému zvládne :)
Ok, na tabletkách si väčšinou prečítame o 99% účinnosti. Ale nikde som nenašiel ako sa to mení v závislosti od "spôsobu ukončenia" sexu.
Zaujímalo by ma ako to máte, praktikujete? Za názory, prípadne hlasy vďaka. Poprosím len o zažité veci, nie jedna babka povedala..
hd_
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: Hormonálna antikoncepcia - nakoľko jej veríte

Príspevok od používateľa hd_ »

Pokiaľ priateľka nezabudne užívať tabletky a nemá s nimi žiadny problém, tak je to win-win. Pri tak malej pravdepodobnosti, ako je 0.5 - 0.9 % je podľa mňa jedno, či "až do konca" alebo nie. Ono aj počas styku sa môže "zasadiť" nový život, nie len po vyvrcholení.
Tak isto pri správne nasadenom kondóme je tá ochrana okolo 99 %, ale tak stať sa môže hocičo. Moja kamarátka sa stala ako nehoda svojim rodičom, pričom jej mama mala v tej dobe HA už viac ako rok. Stať sa to môže pri HA, kondóme, ale aj iných veciach, jednoducho niektoré veci neovplyvníš, záleží od partnerky, od teba, je tam viac faktorov. Ale buď pokojný, pokiaľ má HA a nemá s tým problém, tak sa nemusíš báť "až do konca".
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Riziko je tam vzdy. Mam kamarata, ktoreho zena brana antikoncepciu a vznikli z toho 2 nechcene deti k tym 2 chcenym, takze ma teraz 4 deti a popri hlavnej robote so este privyraba, aby uzivil rodinu. Podla jeho slov to musela byt chyba antikoncepcie, pretoze aj kamaratka jeho zeny pri rovnakej znacke tabletiek otehotnela.

Aj tak je praktickejsie ten zaver spravit inak, aspon sa priatelka nemusi bat o spinavu postel, oblecenie a vyhladavat rychlo sprchu. Ked sa to pritrafi a neovladnes sa, tak stalo sa, ale vobec by som sa nebal.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

dovnutra ako fajnsmeker
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Už 5 rokov sejem vietor...ale ešte som nežal :aasmile23:
Pokiaľ sa pravidelne užíva, nie je sa veľmi čoho báť. A keď motyka vystrelí, tak zvyčajne pár už má čo to za sebou a nie je to taká tragédia.
danodrevo
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa danodrevo »

Ak HA berie správne tak ako má, v rovnakom čase každý deň, tak by sa nemalo nić stať. Väčšinou ak ženy otehotnejú pri HA, tak je to preto, že to berú hocikedy, zapíjajú vodkou a podobne :-D Priateľka berie 2 roky a zatiaľ je to všetko bez problémov a ako begbee, sejem vietor, ale ešte som nežal :-D Samozrejme treba si dať pozor, pri antibiotikách sa účinnosť znižuje, tak isto aj s niektorými inými liekmi, preto sa treba pre istotu poradiť s lekárom.
Son-Gohan
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Son-Gohan »

Taktiez terajsia predtym dve partnerky,bol jedne problem z meskaním ked zabudla vziat,mne osobne po akte vadi ze musi navstivit tu sprchu,ale o kondomoch nechce ani pocut,ze sa jej to paci takto ked je ehm plna :roll:
povedzme si ze nahody sa stavaju aj v mojom okoli ale ako sa tu niektory vyjadrili po kombinacii s alkoholom alebo inymi liekmi,tiez pri prechode na inu znacku
musis si s nou o tom pohovorit ako si to predstavuje ci na plne gulky alebo si mas davat pozor
tych 99% je tam prave pre tieto stastno-nestastne pripady sme len ludia a v niektorych krajinach by tu spolocnost bez problemov zazalovali keby je tam 100% na baleni
kafiatko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kafiatko »

pár rokov beriem HAK a teda klop klop, žiadna nehoda, lebo mám veľmi dobrú značku...
beriem to stále tak isto, už som si na to zvykla, ešte sa mi nestalo , že by som zabudla...
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

Taktiež tomu verím, akurát dať bacha, antibiotika môžu výrazne znížiť účinnosť, ináč ak sa berie pravidelne nie je sa čoho báť
PhYs0c
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PhYs0c »

u mňa tiež zatiaľ žiadny problém popri HAK, ani s prvou ani druhou partnerkou
maciatko99
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa maciatko99 »

Taktiež nemám žiadny problém ani starosti, beriem už dlhé roky a pravidelne.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

A pekne dovnútra, inak to stráca zmysel a môžete prejsť rovno na umelinu a bude to lepšie aj pre partnerku, horšie pre teba. ;)
lumir
King
King

Príspevok od používateľa lumir »

u znamych motyka vystrelila.. teraz maju 6 mesacne babo a su vysmati :D
.
kafiatko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kafiatko »

Moja spolužiačka tiež brala HAK, a ostala tehotná...
neviem či vyrábali nejaké tabletky, ktoré mali tú účinnosť menšiu, alebo aká nehoda sa stala.. netuším...
Asi by bolo na nete pozrieť, ktoré tabletky nie sú spoľahlivé, určite to už na net niekto hodil ako " výstrahu "
noone
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa noone »

Problemom je tiez fajcenie. Tiez zvysuje riziko trombozy.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

myscho90.. ak veríš priateľke, že tie tabletky používa naozaj pravidelne podľa návodu a vyhýba sa všetkému, čo môže znížiť účinok tých tabletiek (viď pribalený leták v krabičke), navyše veríš, že má iba Teba (tj. nedonesie do postele chlamýdie a iné hávede od iných), tak nemáš čo riešiť a môžeš kľudne bez a do konca.

Áno, pravdepodobnosť je tam stále, ale taktiež stále existuje pravdepodobnosť, že Ťa auto zrazí na prechode pre chodcov.. to akože kvôli tomu budeš celý život žiť iba na jednej strane cesty?

Tie nešťastné príhody podľa mňa z väčšej časti sú spôsobené nesprávnym užívaním. Napr. minule som čítal na nete negatívne názory na krém Pharmatex, nakoniec vyšlo, že slečna sa pred aj po sexe umývala mydlom, ktoré znižuje účinok tohto krému.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

HA neverim z principu: nie preto ze by nebola ucinna, ale preto ze v tom pripade nemam ziaden vplyv nad pripadnym otehotnenim /jedine ze teda von, ale potom to cele HA straca zmysel/.
Za svoj zivot som uz stretol dost zien /kamaratky,kolegyne/ ktore ked sa rozhodli ze chcu dieta,bez ohladu na to aky nazor na to mal ich partner, alebo ci boli vobec podmienky na zalozenie rodiny, tak jednoducho iba tajne vysadili a potom sa usmievali "ze sa stalo"- nebudme naivni :) Boli aj take co mi to narovinu priznali, ze to urobili vedome. /aprpo Pharmatex je uplne desny tiez som si s nim uzil svoje :D /
wiliam
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa wiliam »

Verím ako HA, priateľke (tabletky berie denne, no väčšinou nie v tú istú hodinu, niekedy dokonca jeden deň vezme tabletku ráno a na nasledujúci deň až večer), tak aj gynekológovi, ktorý nás ubezpečil (vyšetrením) že HA plní svoju funkciu dokonale (ak by sme chceli malé, tak by priateľka mala brať aspoň tri mesiace vitamíny s kyselinou listovou, aby sa obnovila správna funkcia jej tela).
Takže rok a pol si užívame"na plno" bez komplikácii a strachu :)
plusminus
King
King

Príspevok od používateľa plusminus »

keby som neveril, tak som multitato :)
Sp!rit
Star
Star

Príspevok od používateľa Sp!rit »

Hormonálna antikoncepcia teda nie je bohviečo, ale keď sa vám nechce stále vyhadzovať peniaze na kondómy, tak kľudne. Inak ju neuznávam, nie som za to, aby moja partnerka pchala do seba nejaké hormóny. Nie je to vôbec zdravé. A vraj im z toho aj viac rastie ochlpenie. :D Neviem teda, či to robí každá, alebo záleží aj od značky.

///UP
K- za pravdu? :roll:
Napísať odpoveď