poznate?davam do pozornosti ako vypadnut do sveta,aj jedna z moznosti
http://webmagazin.teraz.sk/cestovanie/w ... lanok.html
WWOOF: Pomoc na ekofarme a cestovanie zadarmo
Re: WWOOF: Pomoc na ekofarme a cestovanie zadarmo
Poznam.
Pravidelne som v lete chodil do CH na farmu. Nebol som tam sice ako WOOFER ale vacsina ostatnych ludi co tam boli tak prichadzali ako WOOFERI.
Pre studentov to je vyborna moznost spoznavat rozne krajiny. Niektori ludia chodia tak, ze su kazde dva tyzdne na inej farme cize si pekne pocestuju.... co zvykne byt samozrejme dost financne narocne ak si to clovek neplanuje precestovat stopom
Niektore farmy zvyknu davat aj "pocket money" ...niekde to je viac a niekde menej.... problem je ten, ze tam kde platia je treba aj nejaku poriadnu robotu spravit. Na farmach kde ludia dostanu len ubytko a stravu je tej prace menej.... popripade sa vzdy da s tymi ludmi nejak dohodnut.
Pravidelne som v lete chodil do CH na farmu. Nebol som tam sice ako WOOFER ale vacsina ostatnych ludi co tam boli tak prichadzali ako WOOFERI.
Pre studentov to je vyborna moznost spoznavat rozne krajiny. Niektori ludia chodia tak, ze su kazde dva tyzdne na inej farme cize si pekne pocestuju.... co zvykne byt samozrejme dost financne narocne ak si to clovek neplanuje precestovat stopom
Niektore farmy zvyknu davat aj "pocket money" ...niekde to je viac a niekde menej.... problem je ten, ze tam kde platia je treba aj nejaku poriadnu robotu spravit. Na farmach kde ludia dostanu len ubytko a stravu je tej prace menej.... popripade sa vzdy da s tymi ludmi nejak dohodnut.
V com sa to lisi od toho, ze si mozem tu na SVK zarobit a ist priamo do nejakeho hostela a kupovat si stravu niekde v supermarketoch? Nechapem...navyse je hento urcite manualna spinava robota, ktorej sa da tu vyhnut.
Nechapem...dalsia hipisacka chu****, nieco ako stavanie domcekov pre chudobne deti v Kongu
Nemyslim si, ze je to az taka "hipisacka chu****". Sice netusim ako to funguje (len som to prebehol ocami), ale moze to byt skvely oddych. Zober si, ze pracujes vo velkom meste alebo vacsinu casu sedis v robote na zadku pri PC, pre tychto ludi to moze byt uzasny relax vypadnut niekam dalej od mesta, do prirody. Navyse mas sancu spoznat aj ludi z inych krajin, dozvediet sa ako taka farma vobec funguje, co to obnasa + tym pomozes aj tej farme. A nie kazdy, ked chce niekam vycestovat, potrebuje ist z jedneho mesta do druheho. Niekomu mozno vyhovuje, ze sa moze potulovat po okolitej prirode, dedinkach a aspon na chvilku zabudne na kadodenny stres. 
No kedze mam priamu skusenost tak ti mozem povedat ze za tie roky co som tam robil som tam teda hipisakov nestretol. Ja som sice chodil viac za pracou ako za oddychom a teda som nebol priamo WWOOFER ale stretol som ich vela.Frco napísal:cize tam idem na farmu, mam zadarmo ubytko a stravu, ale musim tam pracovat. Ked chcem spoznat nejake mesto, tak tato farma sa urcite v meste nenachadza ale je kdesi dalej, takze musim platit cestovne do mesta.
V com sa to lisi od toho, ze si mozem tu na SVK zarobit a ist priamo do nejakeho hostela a kupovat si stravu niekde v supermarketoch? Nechapem...navyse je hento urcite manualna spinava robota, ktorej sa da tu vyhnut.
Nechapem...dalsia hipisacka chu****, nieco ako stavanie domcekov pre chudobne deti v Kongu
Vacsina s nich bola scestovana ovela viac ako ktokolvek iny s mojich znamych a ludi co poznam tu na Slovensku. Farmy samozrejme niesu nejak blizko pri mestach, ja som do mesta musel hodinu slapat peso a do vacsieho vlakom. Samozrejme na inych krajinach sa da spoznavat aj nieco ine ako mesta.... napriklad ludia, krajina, zvyky, kuchyna... a kopa inych veci. Urcite to je lepsia skusenost ako hostel so stravou zo supermarketu, uz len preto ze su to vsetko biofarmy a vacsinou tam aj stravuju tych ludi stravou vyssej kvality ako je ta nasa supermarketova.
A samozrejme to je pre ludi co sa neboja si zaspinit ruky a obcas sa poriadne zapotit.
//k- Tebe by to asi aj pomohlo