Finančné plánovanie v osobnom živote
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: financie
nie, nič také nerobím. Načo to je dobré? Stačí mi v hlave viesť evidenciu či som minul menej za mesiac ako zarobil. A teda si iba evidovať či som v pluse (niečo som ušetril) alebo v mínuse (vyššie výdavky ako príjmy). Presne na centy to nepotrebujem vedieť, a už vôbec ma nezaujíma koľko som minul za rok.
nepisem si lebo minem celu vyplatu, lebo je fakt mizerna... 
Ja si píšem do mobilu vďaka tejto appke:
https://play.google.com/store/apps/deta ... financisto
Síce som vďaka nej zatiaľ veľa neušetril oproti predchádzajúcim obdobiam, ale aspoň viem, kde veľa míňam peňazí, kde mám určite rezervy, na ktorých by som mal popracovať..
https://play.google.com/store/apps/deta ... financisto
Síce som vďaka nej zatiaľ veľa neušetril oproti predchádzajúcim obdobiam, ale aspoň viem, kde veľa míňam peňazí, kde mám určite rezervy, na ktorých by som mal popracovať..
-
Soviet
Darca
Spisujem..A dost mi to pomohlo v urcitych veciach si konecne uvedomit, kde su tie peniaze, co na konci mesiaca vzdy potrebujem. Clovek ma lepsi prehlad a vie v ktorej sfere musi spravit mensiu zmenu a usetri do polroka na daku dovolenku, ked chce 
no mozno si uvedomis kde su tie peniaze...ale ako preboha na tom usetris ?
-
audiotrack
VIP
tak že si uvedomí koľko blbostí pokúpil čo mu netreba, a na budúci mesiac ich už nekúpi (v takom množstve)
konkretne co je blbost ? 
-
audiotrack
VIP
pivo?
-
Soviet
Darca
Pivo nieje blbost.
Clovek si uvedomi, kolko minie napriklad kvoli lenivosti, tym ze ide do restiky cez vikend oba dni..Miesto toho si teraz navarim a mam na vikend jedlo. Rozdiel na cene za vikend cca 10eur
Za mesiac 40eur vo vrecku. Vsetko pekne prehladne vidis oproti inemu mesiacu. A pri rocnom vyuctovani sa pozries, ze ci su sfery kde sa da usetrit rocne daky peniaz (najom a pod). A za rok mas usetrenych 100-200eur a pritom len zmenis nieco naco si zvyknuty a premozes kus lenivosti a zijes rovnako pekne.
Napriklad v porovnani s 2013 uz teraz mozem zhodnotit napriklad.
Zmena byvania - mesacna uspora cca 15eur - rocne 180eur
Strava - cca 40eur /mes - rocne 480eur
Alkohol - znizeny limit o cca 30eur mes - rocne 300eur
Samozrejme niektory mesiac to nesplnis. Povacsine to ale clovek dokaze v pohode odsledovat a zisti, ake malickosti mu zrazu nechaju peniaze v penazenke.
Len v tychto troch krokoch mam ocakavanu rocnu usporu skoro 1000eur..Zeby kravina? Nezda sa mi..
Ovsem mas veci v ktorych neusetris a nemas co menit. Poistka, telefon, cestovne atd.
Napriklad v porovnani s 2013 uz teraz mozem zhodnotit napriklad.
Zmena byvania - mesacna uspora cca 15eur - rocne 180eur
Strava - cca 40eur /mes - rocne 480eur
Alkohol - znizeny limit o cca 30eur mes - rocne 300eur
Samozrejme niektory mesiac to nesplnis. Povacsine to ale clovek dokaze v pohode odsledovat a zisti, ake malickosti mu zrazu nechaju peniaze v penazenke.
Len v tychto troch krokoch mam ocakavanu rocnu usporu skoro 1000eur..Zeby kravina? Nezda sa mi..
Ovsem mas veci v ktorych neusetris a nemas co menit. Poistka, telefon, cestovne atd.
Pouzivate niekto nejaku dobru app na ios na kontrolu vydavkov?
-
hojko
Site Admin
Re: Finančné plánovanie v osobnom živote
//Spojil som dve temy, nakolko ide o to iste...
Finančné plánovanie v osobnom živote
Ja si tiez spisujem, rocne nie ale mesacne hej, mam celkom v pohode system cez excel a nemienim to menit ani vylepsovat
Hlavne cez vianoce mi to pomohlo ked uz koncom oktobra som mal pomaly vsetko spisane co odkial,z ktoreho uctu, za kolko a kedy (z ktorej vyplaty) ... Ja som spokojny ked si to tak zapisujem a viem si aj spatne dopatrat kedy a kolko mi prislo alebo odislo
Hlavne cez vianoce mi to pomohlo ked uz koncom oktobra som mal pomaly vsetko spisane co odkial,z ktoreho uctu, za kolko a kedy (z ktorej vyplaty) ... Ja som spokojny ked si to tak zapisujem a viem si aj spatne dopatrat kedy a kolko mi prislo alebo odislo
-
Grim
Darca
...ja si tiež evidujem, aj zárobky aj výdavky...ešte mám zvlášť dokument, kam si píšem, kde mám koľko peňazí (bankové účty, hotovosť, pohľadávky) a čo všetko si chcem alebo musím kúpiť alebo zaplatiť...tam mám vypočítané, koľko ešte musím zarobiť, aby som si mohol kúpiť všetko čo chcem...samozrejme medzičasom niektoré položky vymažem, lebo zistím, že sú to zbytočnosti, ktoré vlastne nepotrebujem...
... alebo zlacneju 
-
audiotrack
VIP
veď to si vie pozreť každý v internet bankingu aj niekoľko rokov dozaduCheZteR napísal:Ja si tiez spisujem, rocne nie ale mesacne hej, mam celkom v pohode system cez excel a nemienim to menit ani vylepsovat
financne planovanie audio...nie financne spominanie
to na co narazas je len ... "bonus"..ze to mam tam vsetko pokope
to na co narazas je len ... "bonus"..ze to mam tam vsetko pokope
Ja som sa tiez zacal trosku krotit v poslednej dobe a clovek by ani nepovedal ze kazdodenne kava, "pivo", niekam najest sa moze stat aj 400-500€ mesacne a som si spravil taky mesiac ze minimalizovane naklady = ziadne aktivity doma som sa hral csko a prevazne sa venoval veciam do roboty a ak von, tak iba nejaka vychadzka nic viac - keby som takto vedel existovat rok v kuse tak si za 5 rokov kupujem dom bez hypoteky 
hlavne treba zosekat na minimum take vydavky ako navstevy barov,krciem,diskotek,cigarety. To su totiz uplne vyhodene peniaze. Ked uz sa chce stretnut partia a nieco si aj vypiť tak na byte kde ten alkohol aj nealko vyjdu ovela lacnejsie ako v podniku. Tiez zvazit koncerty a pod, pripadne ci je nutna drahsia dovolenka alebo postaci aj taka obycajna lacna. Ale to je o prioritach kazdeho cloveka,niekto dokaze z prijmu usetrit vela a niekto vsetko rozhadze a obaja mozu byt spokojni..
naco kontrola vydavkov? hned po vyplate odosli na setriaci ucet tolko, kolko chces..a zo zvysku budes musiet prezit