prasknute celne sklo -vymena
prasknute celne sklo -vymena
Ahojte,
2tyzdne dozadu mi odskocila skalka na celne sklo a z malej prasklinky sa stala casom znacne velka prasklina. Viete mi poradit, kde v ZA resp okoli by mi to vymenili kvalitne a za dobru cenu? Pytam sa preto, lebo otcovi davnejsie menili sklo /nejaki suflikanti/ a "neosadili" ho dobre, toz po urcitom case mu zacalo cez tesnenia zatekat do auta a tomu by som sa rad vyhol. Kazde odporucanie/referenciu privitam.Dakujem
2tyzdne dozadu mi odskocila skalka na celne sklo a z malej prasklinky sa stala casom znacne velka prasklina. Viete mi poradit, kde v ZA resp okoli by mi to vymenili kvalitne a za dobru cenu? Pytam sa preto, lebo otcovi davnejsie menili sklo /nejaki suflikanti/ a "neosadili" ho dobre, toz po urcitom case mu zacalo cez tesnenia zatekat do auta a tomu by som sa rad vyhol. Kazde odporucanie/referenciu privitam.Dakujem
-
yoggy
Re: prasknute celne sklo -vymena
Myslím že by bolo lepšie aj keby si napísal aké to je auto
v ZA mate YUMAZ autosklo, ja som od nich bral niekolkokrat sklo a stalo fakt smiesne prachy... Napr, posledne na moje Mondeo, znacka Pilkington, vyhrievane, svetelny a dazdovy senzor a cena bola 124€ s DPH, + vymena mi chodili chalani z jedneho znackoveho autoskla v ramci "fusky" za 40€ takze 164€ a +30€ sada na lepenie autoskiel - podtrzeno secteno = 194€ s DPH.
Chcem ťa len upozorniť, že nie každú prasklinu musíš riešiť. Za prasklinu sa považuje podľa vyhlášky až puklina väčšia ako 20 mm. Hovorím preto lebo ja mám takú 5-6mm v zornom poli a zatiaľ to neriešim. Je to urobené aby sa nezväčšila, bez papiera, lebo na zorné pole nikto nedá, ale pokutovať by ma za to nemali.
prasklina bola mala,preto som to zatial neriesil, ale teraz uz ma urcite viac ako 20 mm. Chcem to dat zohnat a dat vymenit jednej firme.Jedna sa o stary Fiat Croma.Pozriem teda ten YUMAZ zatial
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
ako pise Hegy - v ZA je Jumaz (nie Yumaz), v PB mame Hornet...
-
tacosi
Moderátor
Ak to uvidi policajt tak ver,ze ano.begbeee napísal:ale pokutovať by ma za to nemali.
Ale ktory by sa zameral na sklo ci ho nemas opravovane
Ale vyhlášku mám v priehradke 
Vyhláška 464/2009 ministerstva dopravy, ktorá v § 17 ustanovuje podmienky technickej nespôsobilosti vozidla. Okrem iného sa tu uvádza, že vozidlo nie je technicky spôsobilé, ak je „výhľad z miesta vodiča obmedzený alebo znemožnený“ alebo je „prasknuté alebo poškodené čelné sklo v stieranej ploche s veľkosťou väčšou ako 20 mm“.
V druhom prípade to znamená, že auto je nespôsobilé, pokiaľ sa na ploche, ktorú čistia stierače, nachádza poškodenie väčšie ako jednoeurová minca.
Čo sa týka opravy, tak tú mám urobenú najmä preto aby sa v zime prasklina nerozšírila, ale prasklina je viditeľná.
Vyhláška 464/2009 ministerstva dopravy, ktorá v § 17 ustanovuje podmienky technickej nespôsobilosti vozidla. Okrem iného sa tu uvádza, že vozidlo nie je technicky spôsobilé, ak je „výhľad z miesta vodiča obmedzený alebo znemožnený“ alebo je „prasknuté alebo poškodené čelné sklo v stieranej ploche s veľkosťou väčšou ako 20 mm“.
V druhom prípade to znamená, že auto je nespôsobilé, pokiaľ sa na ploche, ktorú čistia stierače, nachádza poškodenie väčšie ako jednoeurová minca.
Čo sa týka opravy, tak tú mám urobenú najmä preto aby sa v zime prasklina nerozšírila, ale prasklina je viditeľná.
Ku zalepenie praskliny sa vystavuje certifikat, tam je typ auta, miesto poskodenia, velkost, kto to opravoval a vsetko je to akceptovane policiou aj poistovnou.
-
tacosi
Moderátor
Co mi vravela suseda,ktora pracuje v autoskle,tak v zornom poli vodica nesmie byt prasklina,a taktiez ani opravovana prasklina.
V skratke,,mal som pavucika presne v zornom poli cca 5mm a vravela mi,ze ""to uz nie""
A preto aj begbee pise,ze
V skratke,,mal som pavucika presne v zornom poli cca 5mm a vravela mi,ze ""to uz nie""
A preto aj begbee pise,ze
Tak som ho dal neskor vymenit za nove.bez papiera, lebo na zorné pole nikto nedá
Lebo poriadne nepoznajú zákon. Auto podľa vyhlášky s takou prasklinou spôsobilé je.
-
tacosi
Moderátor
Sam pises,ze Ti na zorne pole nikto neda,tak ako teda?begbeee napísal:Je to urobené aby sa nezväčšila, bez papiera, lebo na zorné pole nikto nedá
Ja neviem, asi chcú byť krytý, ako každý. Myslím, že vyhláška znie jasne, bez ohľadu na to, čo teba teta alebo mne ujo v autoskle povedali. V neposlednom rade, im ide o prácu.
Legislativa EU vylučuje opravy dvouvrstvých autoskel v zorném poli řidiče ... Zorné pole řidiče není plocha, kterou zabírají oba stěrače.
Avsak mam to lepene na strane vodica, poistovna to pri poistovani akceptovala na zaklade karticky z opravy skla a slova z obhliadky aj poistovaka - Zalepene celne sklo sa povazuje za neposkodene.
Avsak mam to lepene na strane vodica, poistovna to pri poistovani akceptovala na zaklade karticky z opravy skla a slova z obhliadky aj poistovaka - Zalepene celne sklo sa povazuje za neposkodene.
Zdravím, mám prasknuté čelné sklo(kamienok), prasklina je dosť veľká už to bude aj cez 10 cm, takže okno je súce na výmenu. Budem to riešiť cez havarijné poistenie, vinníka nemám ani autokameru... Doteraz som s havarijným poistením skúsenosti nemal iba s PZP, takže sa chcem opýtať, či je potrebné vypisovať záznam o nehode, alebo úplne stačí kontaktovať poisťovňu s tým, že je okno poškodené a chcem ho vymeniť? Nikto nebude zisťovať príčinu a kedy sa mi to stalo? Poisťovňa kooperativa. Budem rád za odpovede k veci. ĎAKUJEM.
Staci ist do servisu v ktorom to budes menit. Zmluvny servis ma papiere nachystane. Donesies vodicak a velkych technicak, tie sa prefotia a podpises suhlas so spracovanim osobnych udajov. Druhy papier je o vzniku skody, je to jednoduchy papier a nie ako sprava o nehode, tu vypises svoje udaje a udaje o aute, napises, ze z oprotiiduceho auta odletel pod Strecnom kamienok a rozbil ti celne sklo. V servise ti to nafotia a elektronicky poslu do poistovne - niektore poistovne online systemov, niektore to zvladaju aj cez mobilnu aplikaciu. Potom zaplatis spoluucast. Ak si platca DPH (tyka sa to prevazne firiem), tak zaplatis aj DPH z opravy. Je to jednoduche, vsetko spravis v servise behom 10-15 min a vsetko zariadi za teba servis.
Ak mas dakeho kamarata co ma Allianz PZP, tak to sprav s nim, ty uvedies so sebou jednu osobu ako svedka a vsetko zaplati Allianz z PZP. Sice kamaratovi s Allianzom dalsi rok dvihnu poistku o 30 az 40 eur, ale je to lepsie ako ked mas spoluucast 165 eur. Niekto ma na havarijnej poistke spoluucast len 66 eur, niekto ma zase pri celnom skle spoluucadt len 33 eur, zalezi od poistovne. Pocitaj s tym, ze dalsi rok ti dvihnu cenu poistky aj o 200 eur. Skus si potom 2 mesiace pred koncom poistky pozriet kolko by ta vysla nova poistka, lebo mozno bude pre teba lacnejsie ju vypovedat a uzatvorit novu.
Ak mas dakeho kamarata co ma Allianz PZP, tak to sprav s nim, ty uvedies so sebou jednu osobu ako svedka a vsetko zaplati Allianz z PZP. Sice kamaratovi s Allianzom dalsi rok dvihnu poistku o 30 az 40 eur, ale je to lepsie ako ked mas spoluucast 165 eur. Niekto ma na havarijnej poistke spoluucast len 66 eur, niekto ma zase pri celnom skle spoluucadt len 33 eur, zalezi od poistovne. Pocitaj s tym, ze dalsi rok ti dvihnu cenu poistky aj o 200 eur. Skus si potom 2 mesiace pred koncom poistky pozriet kolko by ta vysla nova poistka, lebo mozno bude pre teba lacnejsie ju vypovedat a uzatvorit novu.
Super ďakujem, netušil som že sa to dá aj takto ešte jednoduchšie vybaviť cez servis, chcem to meniť cez autorizák, ten bude určite zahrnutý v zmluvných servisoch...
Áno spoluúčasť bohužiaľ mám ale nedbám, rozhodol som ta to radšej takto riešiť ako prosiť kamošov o pomoc z toho dôvodu že nechcem niekoho hoci kamaráta do veci zaťahovať kvôli navýšeniu poistky... aj keď tak rozmýšľam moc kamarátov ani nemá auto napísané na seba nie to ešte mať poistku v alianze
Áno spoluúčasť bohužiaľ mám ale nedbám, rozhodol som ta to radšej takto riešiť ako prosiť kamošov o pomoc z toho dôvodu že nechcem niekoho hoci kamaráta do veci zaťahovať kvôli navýšeniu poistky... aj keď tak rozmýšľam moc kamarátov ani nemá auto napísané na seba nie to ešte mať poistku v alianze
Taka Komunalna p., Kooperativa a Allianz budu mat urcite zmluvu s autorizovanym servisom. Pri Axe je situacia ina - ta nema zmluvu s niektorymi servismi. Predpokladam, ze mas Komunalnu alebo Kooperativu.
ano kooperativu, spomenul som to aj v prvom príspevku na konci. Ako píšeš poistku určite navýšia, PZP mi navýšili keď som spôsobil jeden ťukanec na parkovisku, takže popozerám potom aj ponuky z iných poisťovní keď budem prípadne rušiť túto a zakladať novú poistku.
Nevsimol som ti to. Zapamataj si, ze poistku treba vypovedat najneskor 6 tyzdnov pred koncom rocneho obdobia.