Wifi router
-
galbavymartin
Light Professional
Wifi router
Viete mi niekto poradiť router najlepšie do 100€? Podmienka je aby nemal problém s Apple zariadeniami, AirPort Express aj Extreme som pozeral ide mi alternatívu. Najlepšie by bola podpora "ac" a mal USB to pravdepodobne do 100€ nepôjde.
Mám Fibernet od Orange.
Mám Fibernet od Orange.
-
vladenko007
VIP
Re: Wifi router
Skús pozrieť sem ob3l1x tiež zháňal ac a vybral si prípadne mu napíš SS ako je spokojný.
Linksys je jedna z najlepších značiek na našom trhu. Ale tie ceny.
http://www.hojko.com/post2053782.html#p2053782
Linksys je jedna z najlepších značiek na našom trhu. Ale tie ceny.
http://www.hojko.com/post2053782.html#p2053782
-
galbavymartin
Light Professional
Wifi router
Diky ale nakoniec "ac" vylučujem s podmienok
Mam time capsule - airport extreme s hdd, ale este nie verziu s ac a ta masinka ide ako hodinky. Nikdy nebol problem a dosah taky aky som nedosiahol na ziadnom inom routri co som dovtedy mal. Jedina nevyhoda je maly pocet ethernet portov - musel som si kupit switch.
-
galbavymartin
Light Professional
Ja by som prakticky dával len iMac na router, čiže o porty mi dako nejde.
Ja taham na sietovy disk velke subory, prehravam si na tv cez htpc filmy. Tam je lepsi kabel, i ked dnesne wifi su dost rychle ale kabel bude vzdy kabel, takziel pokial je moznost, tak davam kabel. Wifi fakt iba ntb, tablety a telefony.
-
vladenko007
VIP
laforez moc sa neorientujem v apple zariadeniach ale pozrel som si cenu. Tošku sa mi zakrútila hlava 
Cenovo je to mimo, to suhlasim. Ale vykonovo je naozaj najlepsi, nikdy ziaden problem, rychlost, pokrytie. Co mne este vyhovuje je app priamo do iphonu cez ktoru ten router ovladam, co je ovela pohodlnejsie a rychlejsie ako cez prehliadac.
Tuto app ma uz aj linksys. Len viem, ze ju ma, realne skusenosti s mou nemam.
Tuto app ma uz aj linksys. Len viem, ze ju ma, realne skusenosti s mou nemam.
ja som kupoval naposledy router a mal som velmi podobne podmienky ako ty.
rozhodnutie padlo na Linksys EA6300.
Nastavenie bolo uplne jednoduche pripojis napajanie, internet a rovno nastavujes cez wifi (odpada potreba konfiguracie cez kabel)
Mam na to pripojeny iPad 4, 2x Iphone 4S, TV Samsung, 3x Notas - vsetko bezi krasne nie je ziaden problem s padanim signalu.
K routru si vies pripojit aj externy disk cez USB 3.0 (ja mam pripojeny len 2.0 disk) a nasledne vytvorit DLNA siet cez ktoru je mozne prehravat na vsetkych zariadeniach filmy (aj na ipade a iphonoch, TV). Odpada potreba akejkolvek konverzie (podporuje : avi, mkv, ...). Vies si tam spustit aj FTP a tym padom sa k disku vies dostat vzdy potrebujes len net.
Vzdialena kontrola siete je mozna aj cez aplikaciu Linksys (najdes na appstore) :
Viem ze ani jedno zariadenie co mam momentalne nepodporuje AC ale v buducnosti uz urcite nejake pribudnu.
Hlavne podmienky pre mna boli 2 samostatne pasma (2,4GHz a 5GHz) a USB port.
Musim povedat ze som velmi spokojny - Cenovo ma vysiel 92,7 € s DPH - kupoval som v Datacompe
rozhodnutie padlo na Linksys EA6300.
Nastavenie bolo uplne jednoduche pripojis napajanie, internet a rovno nastavujes cez wifi (odpada potreba konfiguracie cez kabel)
Mam na to pripojeny iPad 4, 2x Iphone 4S, TV Samsung, 3x Notas - vsetko bezi krasne nie je ziaden problem s padanim signalu.
K routru si vies pripojit aj externy disk cez USB 3.0 (ja mam pripojeny len 2.0 disk) a nasledne vytvorit DLNA siet cez ktoru je mozne prehravat na vsetkych zariadeniach filmy (aj na ipade a iphonoch, TV). Odpada potreba akejkolvek konverzie (podporuje : avi, mkv, ...). Vies si tam spustit aj FTP a tym padom sa k disku vies dostat vzdy potrebujes len net.
Vzdialena kontrola siete je mozna aj cez aplikaciu Linksys (najdes na appstore) :
Viem ze ani jedno zariadenie co mam momentalne nepodporuje AC ale v buducnosti uz urcite nejake pribudnu.
Hlavne podmienky pre mna boli 2 samostatne pasma (2,4GHz a 5GHz) a USB port.
Musim povedat ze som velmi spokojny - Cenovo ma vysiel 92,7 € s DPH - kupoval som v Datacompe
Ako pri tom dlna riesis titulky?
Co je to ta funkcia AC ?
laforez - titulky vacsinou riesim tak ze stahujem film co ich ma priamo v obraze, pripadne TV (cez DLNA) mi prehra asi 90% filmov pri ktorom su titulky vo formate srt, (ipad, iphone - titulky zatial ako srt nezobralo ziadne, iba tie co boli v obraze)
wladas - http://en.wikipedia.org/wiki/IEEE_802.11ac
wladas - http://en.wikipedia.org/wiki/IEEE_802.11ac
Ac je novy standard, zatial najrychlejsi
No ved prave preto dlna nepouzivam, niekedy to da niekedy to neda titulky, neprehra to hociaky format. Vyriesil som to normalnym htpc, ktore si zo sietoveho disku prehra uplne cokolvek, prehra mi hd dts, 23,976hz, proste vsetko co potrebujes pre poriadny filmovy zazitok.
No ved prave preto dlna nepouzivam, niekedy to da niekedy to neda titulky, neprehra to hociaky format. Vyriesil som to normalnym htpc, ktore si zo sietoveho disku prehra uplne cokolvek, prehra mi hd dts, 23,976hz, proste vsetko co potrebujes pre poriadny filmovy zazitok.
ob3l1x - dik
laforez - Alebo nejaky lepsi MMC. Ja mam napr Popcorn a absolutne ziadny problem s prehravanim so siete. Schrume vsetko, dokonca aj zname Samsung prezentacne video.
laforez - Alebo nejaky lepsi MMC. Ja mam napr Popcorn a absolutne ziadny problem s prehravanim so siete. Schrume vsetko, dokonca aj zname Samsung prezentacne video.
njn ale vyhoda je ze nemusim mat dalsiu skrinu 
Ved ja o tej dalsej skrini neviem. Ta dalsia skrina moze robit aj mnoho inych veci. Ale hlavny zaklad je ze to prehra uplne vsetko bez problemu, aj original 3d iso subory... Neriesim titulky a mam z toho plnohodnotne home theater co k tomu patri, pouzivam xbmc.
Ved ja som dlna mal, ale prave kvoli spominanym nevyhodam som to zatrhol...
Ved ja som dlna mal, ale prave kvoli spominanym nevyhodam som to zatrhol...
Pripájam sa k diskusii. Prvý krát som šlapol vedľa a zobral TP-Link. (router je potrebné reštartovať, padá, rýchlosť skáče zo 140Mb/s na 5Mb/s)
S predajcom som sa dohodol, že mi vymení router a pokukujem po 6500 (agem.sk). Nájdem lepši router v tejto cenovej hladine? (pripojené notebook-y s .ac+iPhone+Nexus 5+ tlačiareň) Vytiahnem s ním aspoň 140-150Mb/s wireless (2.4GHz) ?
Ďakujem !
Ďakujem !