Preinštalovávanie OS (Win 8 -> Win 7)
-
SweS
Amateur
- Kontaktovať používateľa:
Preinštalovávanie OS (Win 8 -> Win 7)
Dobrý deň, nikdy som nemal problém z preinštalovávaním windowsu a odkedy mám win 8 sa jeden vyskytol.
Mám notbuk HP G60-100EM zo základným legálnym OS Vista, tak som si dal bezproblému legálnu Win 7 a teraz som chcel otestovať Win 8 lebo veľa ľudí hovorilo že je výkonnejší aj na hry atak. Lenže mne sa nepáči kvoli zbytočným funkciám ktoré mi spomaľujú počítač a aj kvoli driverom ktoré Win 8 nemá a nespustí mi niektoré hry čo mi išli v pohode na Win 7. Tak som sa rozhodol dať s5 a tu sa naskytol problém:
Dal som inštalovať z CD/DVD a zrazu čierný monitor nič nanačíta ani inštalačku.. to sa mi nikdy nestalo čo s tým prosím?
Mám notbuk HP G60-100EM zo základným legálnym OS Vista, tak som si dal bezproblému legálnu Win 7 a teraz som chcel otestovať Win 8 lebo veľa ľudí hovorilo že je výkonnejší aj na hry atak. Lenže mne sa nepáči kvoli zbytočným funkciám ktoré mi spomaľujú počítač a aj kvoli driverom ktoré Win 8 nemá a nespustí mi niektoré hry čo mi išli v pohode na Win 7. Tak som sa rozhodol dať s5 a tu sa naskytol problém:
Dal som inštalovať z CD/DVD a zrazu čierný monitor nič nanačíta ani inštalačku.. to sa mi nikdy nestalo čo s tým prosím?
Re: Preinštalovávanie OS (Win 8 -> Win 7)
vypnut/zapnut si skusal?
-
SweS
Amateur
Hej a ešte podotýkam že CD je čiste a nepoškriabané..
-
K-u-b-i-a-k
Addict
Pozri si návod na youtube, dneska sa chystám tiež kamošovi preinštalovať ultrabook z win 8 na win 7 a pred inštalaciou tam treba niečo nastaviť 
-
SweS
Amateur
Ja som si tie návody dobre pozeral. Ale všetky sú také že ľudia dajú inštalovať z CD a ta inštalácia im tam aspoň nabehne.. a mne vôbec len čierna obrazovka. To sa musí niekde nastaviť aby nabehla ta inštalačka alebo buď trošku presnejší lebo ja už si neviem dať rady a som z toho zúfalý.
-
hrban
Addict
prosím ťa pofoť všetky okná biosu... nie si prvý čo má s tým problém ale ani jeden si nedá tú námahu pofotiť ten posratý bios, je to asi 5 fotiek a uploadni ich .... lebo očividne robíš niečo zle...a ja tuším čo
-
K-u-b-i-a-k
Addict
Tak ako písal hrban, hoď sem tie screeny a budeme múdrejší 
musis nastavit bootovanie z cd rom. vyhladavanie- rozsirene moznosti spustenia a das boot from cd
skus recovery na vistu (ak ju tam este mas )to by malo trvat cca 10 minut a potom to updatni na w7 (pokial ti W8 nezrusila particie ... co je celkom mozne lebo si vytvara EFI disk)...
-
SweS
Amateur
veď ja viem to robímmulatt napísal:musis nastavit bootovanie z cd rom. vyhladavanie- rozsirene moznosti spustenia a das boot from cd
Tu pridávam okná biosu:
http://www.ulozisko.sk/obrazky/662190/DSC_0160.jpg
http://www.ulozisko.sk/obrazky/662191/DSC_0161.jpg
nastavenie bootovania:
http://www.ulozisko.sk/obrazky/662188/DSC_0159.jpg
http://www.ulozisko.sk/obrazky/662189/DSC_0162.jpg
skúšal som to ale keď stlačím tlačítko na recovery tak nenabehne nič a spúšťa windowsstrapaty napísal:skus recovery na vistu (ak ju tam este mas )to by malo trvat cca 10 minut a potom to updatni na w7 (pokial ti W8 nezrusila particie ... co je celkom mozne lebo si vytvara EFI disk)...
hrban
pochybujem ze tam ma uefi ... povodny NB bol s vistami ...
problem ti robi asi EFI ...prva particia disku pri W8 nahradza MBR ... a brani bootvaniu (je to kvoli rootkit virusom ), ale moze to byt ze ti NB nezareaguje na CD alebo mas mechaniku posahanu ...
skus F12 niekedy to pomoze a ccez to zvol bootovanie
skus to nainstalovat z USB ... navod niekde najdes
ak by to nepomohlo ak mas externy HDD vyber disk z NB nabuduj activbootm acronisom alebo niecim podobnym .. daj HDD do ex HDD a sformatuj ho kompletne .. potom vrat do PC a skus instalovat...
pisem akotalian ale uz musim ist majte sa
pochybujem ze tam ma uefi ... povodny NB bol s vistami ...
problem ti robi asi EFI ...prva particia disku pri W8 nahradza MBR ... a brani bootvaniu (je to kvoli rootkit virusom ), ale moze to byt ze ti NB nezareaguje na CD alebo mas mechaniku posahanu ...
skus F12 niekedy to pomoze a ccez to zvol bootovanie
skus to nainstalovat z USB ... navod niekde najdes
ak by to nepomohlo ak mas externy HDD vyber disk z NB nabuduj activbootm acronisom alebo niecim podobnym .. daj HDD do ex HDD a sformatuj ho kompletne .. potom vrat do PC a skus instalovat...
pisem akotalian ale uz musim ist majte sa
-
SweS
Amateur
CD mechanika je v poriadku. Nejaké ďalšie rady? 
Ja som prednedávnom mal podobný problém, asi na 7 ročnom PC. Nikdy nebol žiadny problém s inštaláciou XP, 7, linux z CD/DVD. Teraz som potreboval preinštalovať win 7 a nechcelo mi za nič nabootovať z toho DVD, ktoré bolo na 100% v poriadku, vlastne nechcelo mi nabootovať zo žiadneho CD/DVD. Poradie bootovania bolo správne. Keď som si spravil bootovateľné USB, tak to išlo.
-
SweS
Amateur
No skúsil som to cez USB a inštalačka nabehla. Problém vyriešený. Ďakujem za odpovede.
Takže nie som jediný
Nenapadá nikoho, čo by to mohlo spôsobovať?