GPS a Samsung Galaxy Tab SM-T3100

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
retkvic
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

GPS a Samsung Galaxy Tab SM-T3100

Príspevok od používateľa retkvic »

Chcel by som si kúpiť tento tablet a zaujímalo by ma ako na ňom funguje GPS.
Ak by som bol napríklad mimo wifi signálu, kdesi v teréne tak ako by to bolo s navigovaním? Pozeral som, že to funguje s google maps, ale čo keď nebudem pripojený na wifi, čo potom?

Má to v sebe zabudovaný nejaký ďalší mapový systém? Čo som pozeral, tak iné modeli mali niečo ako satnav (to platilo pre note verzie, staršie tablety a mobili s gprs), no pri tomto wifi modely neviem. Pozeral som či niečo nájdem na YT ale tam som nič rozumné nenašiel. Vraj to podporuje okrem gps aj glonnas, tak by to bolo ako alternatíva tabletu s navigáciou ideálne.

Vie mi v tomto niekto poradiť, poprípade kto ho už má? ďakujem
brm
Darca
Darca

Re: GPS a Samsung Galaxy Tab SM-T3100

Príspevok od používateľa brm »

Môžeš si stiahnuť nejakú Offline navigáciu (Sygic, Be-On-Road a spol.).. prípadne nacachovať mapy z Internetu pre tú polohu, kde sa chystáš ísť.

Alebo ak budeš mať pri sebe mobil s podporou wifi tetheringu, môžeš na neho napojiť tablet.

:)
retkvic
Addict
Addict

brm: mňa by skôr zaujímalo, či existuje nejaký offline produkt podobný google maps.

No a tým nakešovaním si myslel čo, nakešovanie tej google mapy? Totiž používam zatiaľ staršiu gps od garminu a tam sa dali nahrať aj turistické mapy a podobne, tak či by mi to v určitej miere fungovalo aj na tom tablete takýmto offline spôsobom.
brm
Darca
Darca

Neskúšal som, ale áno.. ak plánuješ niekam ísť, tak doma pri Internete si pobehaj cez Google mapy miesto, kam sa chystáš ísť a potom by si to mal vidieť aj bez Internetu.

Na aký účel potrebuješ tie mapy? Turistika? Prechádzky po meste? Geocaching? Navigácia?
Pozri aj toto tu: http://www.mojandroid.sk/2013/07/11/apl ... y-07-2013/
Odporúčal by som Ti pozrieť sa hlavne na toho Locusa..
retkvic
Addict
Addict

brm napísal:Neskúšal som, ale áno.. ak plánuješ niekam ísť, tak doma pri Internete si pobehaj cez Google mapy miesto, kam sa chystáš ísť a potom by si to mal vidieť aj bez Internetu.

Na aký účel potrebuješ tie mapy? Turistika? Prechádzky po meste? Geocaching? Navigácia?
Pozri aj toto tu: http://www.mojandroid.sk/2013/07/11/apl ... y-07-2013/
Odporúčal by som Ti pozrieť sa hlavne na toho Locusa..
Ide mi hlavne o navigáciu do auta a ako podklad do terénu, aby to malo funkciu zobrazenia polohy bodu ktorý si tam sám nahrám, rovnako ako tomu bolo v starej gps. Že to nie len naviguje ale dokážem si tam aj zobraziť body zadaním súradníc, nie vyslovene len ako autonavigácia.
Ten locus vyzerá celkom dobre, možno to podporuje aj to vkladanie bodov ako pri geokešingu. No chcelo by to nejaké to info od užívatlov.

Taktiež ťažko povedať čo sa dá čakať od samotnej antény v tom tablete, či sa to dá zrovnávať s klasickou turistickou garmin GPS. Tá moja má už 6 rokov a podporuje to len GPS, ten tablet vraj aj glonnas...
brm
Darca
Darca

GPSky by som sa nebál, dnes už do telefónov dávajú celkom dobré strojčeky, aj keď som teraz narýchlo nevedel vygoogliť, koľko kanálov má atď.. a ešte toto určite nie je lowend tablet. Ja môžem mať svoj mobil uložený v priehradke pri riadiacej páke a aj tak má stále signál a stále mi vraví, kde mám odbočiť, nemusím ho mať vycapený na skle. Jedine asi budeš mať problém so spustením GPS, keďže to nemá mobilnú sieť a tým pádom AGPS, tak Ťa bude zameriavať o niečo dlhšie.

Do auta jednoznačne Sygic alebo BOR s mapami zadarmo (v oboch programoch by si si mal vedieť zadať súradnice), na turistiku a geocaching radšej Locusa.
Napísať odpoveď