Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera
Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie
Jozef: Myslím si, že si obyčajný troll. Ak nie, tak:
1) Si požral priveľa lysohlávok.
2) Vlákna tvojich neurónov sa nestíhajú regenerovať.
3) Vôbec celkovo trpíš nedostatkom mozgových buniek.
4) Máš skutočne taký vymytý mozog. (Myslela som si, že takéto bytosti existujú len v utopických sci-fi príbehoch typu 1984.)
1) Si požral priveľa lysohlávok.
2) Vlákna tvojich neurónov sa nestíhajú regenerovať.
3) Vôbec celkovo trpíš nedostatkom mozgových buniek.
4) Máš skutočne taký vymytý mozog. (Myslela som si, že takéto bytosti existujú len v utopických sci-fi príbehoch typu 1984.)
-
Andi_Cibula
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Na to by sme sa mali ako ľudstvo sústrediť aby sme prišli na to ako to vzniklo a prečo.
-
vladenko007
VIP
Ja som chcel povedať že neverím v boha. A tomu sa nebránim že vo vesmíre a ten je riadne veľký možno existuje niečo živé. Teda okrem nás. Ale určite nie boh.skutocne nevieris ze nic okrem nas neexistuje ???
//autoeditácia príspevku (03 Feb 2014, 20:57)
Skôr by som povedal tak že v každom v nás je niečo. Môžte to nazvať aj bohom. Ale nie taký čo stvoril zem a ľudí a čo by ma (nás) mal súdiť. Včera som zas mal vážnu debatu z mamkou čítala mi z katolického časopisu. Ach jaj. No ale čo už ja si ju vypočujem a poviem jej na to svoj názor. Aj sa potom namňa hnevá že pohŕdam bohom. No nepovedal som jej že to není pravda, že ja v neho ani neverím.
-
Jozef Koval
Medium Star
Si satanista? Keď hej nech ti Boh pomaha lebo sa ženieš do zahuby.Andi_Cibula napísal:Jozef Koval - o Diablovi nevieš nič, ti vravím že je to pohoďák, v teple je pekne teplo a mám tam kopu kamošov, stretol som sa tam aj so starými známymi, zároveň môžem nakopať tých menej presvedčivých (Stalin, Mao ...).
V nebi pleští slnko na gebuľu, fúka tam strašný vietor (zápaly uší) a je tam zima a furt striehnúť a byť v pozore či nenaštvem Boha, no jedného by to omrzelo. ŠtBak jeden.
strapaty - áno, je to náhoda, ak predpokladáme, že vesmír je nekonečný, týchto náhod nastalo nekonečné množstvo a vo vesmíre už dávno existuje nepreberné množstvo civilizácii a miest so životom.
-
vladenko007
VIP
Príde mi dosť nelogické stvoriť svet a dvoch ľudí plus zvieratá a na to stvoriť satana alebo ako to nazvať.
Veď keď mám moc tvoriť tak netvorím veci ktoré budú proti mne. Aaale nie kašlem nato. Nebudem tu rozoberať veci ktoré každého logicky uvažujúceho človeka už napadli.
Veď keď mám moc tvoriť tak netvorím veci ktoré budú proti mne. Aaale nie kašlem nato. Nebudem tu rozoberať veci ktoré každého logicky uvažujúceho človeka už napadli.
kolko z nich je len papierovych krestanov?strapaty napísal:beardie
za nami stoji 1 000 000 000 veriacich krestanov ktory pocituju pritomnost boha a veria v neho (nepocitam ine monoteicke nabozenstva ktorym sa boh zjavil...)
tak tych hulpakov si mohol odpustit ale nemudrimi by som vas nazval aj ja ... ako aj slepymi a hluchymi ...
starym Slovanom sa zjavoval aj Perun a predsa v neho uz neveris, preco?
-
Jozef Koval
Medium Star
Maš nato dôkaz že neni Boh? Ak nie prosim ťa nepiš tu nezmysli no aj tak ti želam aby ťa osvietil duch svätyvladenko007 napísal:
Ja som chcel povedať že neverím v boha. A tomu sa nebránim že vo vesmíre a ten je riadne veľký možno existuje niečo živé. Teda okrem nás. Ale určite nie boh.
//autoeditácia príspevku (03 Feb 2014, 20:57)
Skôr by som povedal tak že v každom v nás je niečo. Môžte to nazvať aj bohom. Ale nie taký čo stvoril zem a ľudí a čo by ma (nás) mal súdiť. Včera som zas mal vážnu debatu z mamkou čítala mi z katolického časopisu. Ach jaj. No ale čo už ja si ju vypočujem a poviem jej na to svoj názor. Aj sa potom namňa hnevá že pohŕdam bohom. No nepovedal som jej že to není pravda, že ja v neho ani neverím.
-
vladenko007
VIP
Ty maš dôkaz že áno?
Nezmysel si ty. Škoda strácať čas z tebou debatovať.
Nezmysel si ty. Škoda strácať čas z tebou debatovať.
-
Solo_Kamen
King
Skúste sa teraz nad niečím zamysliet. Na svete existujú desiatky náboženstiev a každé o sebe tvrdí, že je to jediné správne. A každé náboženstvo má velké množstvo cirkví, ktoré si v minulosti išli tvrdo po krku (katolíci-evanjelici) a na blízkom východe sa to deje doteraz(suniti-šiiti[neviem ako sa to píše
]).
Čo vidím vo svojom živote najviac je to, ako náboženstvo rozdeľuje ľudí, nič viac.
Čo vidím vo svojom živote najviac je to, ako náboženstvo rozdeľuje ľudí, nič viac.
vladenko007
keby si pisal bibliu a boh by ti zjavyl skutocne ako to bolo ... ako by si to opisal pastierom ktory nevedeli pisat a citat.... ktory nemali potuchy cislach vacsich ako pocet ich stad ...
.. a tam sa enpise ze ich stvoril 2 ...pise sa ako muza a zenu ich stvoril .... muzovi dal meno adam a zene meno eva (skus si tie mena prelozit ... ich vyznam ...)
z vody a hliny ich stvoril (z coho su vsetky organizmi ) a vdychol im ducha ...
medzi ludmi je vela bludov a vela ludi sa pozera na krestanstvo ocami 9 rocneho dietata... lebo tam zvacsa vsetko vzdelavanie sa v bohu konci ... popripade zacina vzdelavanie proti bohu
.. napriklad jeden z bludov ... v celom pisme nenajdes zmienku o tom ze eva otrhla jablko ...
beardie
nik netvrdi ze sa boh zjavoval len zidom ... ale zidov si vivolil ako vyvoleny narod ... cize potom ci a ako ho ludia nazyvaju je asi jedno .... otazka je ci je to Boh zjaveny (pravy) a to spoznas len podla ovocia ... cize ako ti ludia ziju ...
keby si pisal bibliu a boh by ti zjavyl skutocne ako to bolo ... ako by si to opisal pastierom ktory nevedeli pisat a citat.... ktory nemali potuchy cislach vacsich ako pocet ich stad ...
.. a tam sa enpise ze ich stvoril 2 ...pise sa ako muza a zenu ich stvoril .... muzovi dal meno adam a zene meno eva (skus si tie mena prelozit ... ich vyznam ...)
z vody a hliny ich stvoril (z coho su vsetky organizmi ) a vdychol im ducha ...
medzi ludmi je vela bludov a vela ludi sa pozera na krestanstvo ocami 9 rocneho dietata... lebo tam zvacsa vsetko vzdelavanie sa v bohu konci ... popripade zacina vzdelavanie proti bohu
.. napriklad jeden z bludov ... v celom pisme nenajdes zmienku o tom ze eva otrhla jablko ...
beardie
nik netvrdi ze sa boh zjavoval len zidom ... ale zidov si vivolil ako vyvoleny narod ... cize potom ci a ako ho ludia nazyvaju je asi jedno .... otazka je ci je to Boh zjaveny (pravy) a to spoznas len podla ovocia ... cize ako ti ludia ziju ...
-
94jakub
Guru wannabe
strapaty:
Druhá vec je, že nevieme, čo spôsobilo vznik Veľkého tresku. Je možné, že za tým stál boh alebo nejaká inteligentná bytosť. Ale vzhľadom na to aké podmienky vládli v Singularite a následnom veľkom tresku je nemožné aby existovala akákoľvek informácia(vo fyzikálnom význame, nie článok na wiki) o predchádzajúcom časopriestore. Tým by vlastne boh zanikol.
Inak zaujímavá myšlienka s tým Satanom. Ak je to padlí anjel, nemá takú moc ako Boh, takže by ho Boh mohol jednoducho lusknutím prstov vaporizovať. Prečo to neurobil? Asi mu vyhovuje, keď sa nemusí starať o ľudí, ktorých nemá rád. Boh má egoistické úmysly?
To číslo je veľmi prestrelené. Časť z nich je neveriacich a sú zarátaní, časť sú tí, čo nevedia, čo napísať do sčítania ale kedže boli pred desiatimi rokmi v kostole tak napíšu kresťanstvo. A ešte by ma zaujímalo, či sú do tohto čísla zarátané aj deti, ktoré nemajú potuchy, čo je to cítiť prítomnosť Boha.strapaty napísal:za nami stoji 1 000 000 000 veriacich krestanov ktory pocituju pritomnost boha a veria v neho
Raz som čítal celkom zaujímavý článok o tom, že prečo sme vo vede dosiahli skoro na koniec. Jednoducho neobjavujeme žiadne ďalšie pôsobenie energie ani interakcie. Ak by Boh existoval mimo náš priestor, musel by nejako zasahovať do "nášho" sveta, čo by spôsobilo, že by bolo možné pozorovať tento prejav. Kedže nič také nie je ...strapaty napísal:ok ale ten vesmir odkial vznikol ... a ked aj nevieme vysvetlit odkial vzikol vieme ze raz zanikne ... no boh je vecny a mimo casu ...
Druhá vec je, že nevieme, čo spôsobilo vznik Veľkého tresku. Je možné, že za tým stál boh alebo nejaká inteligentná bytosť. Ale vzhľadom na to aké podmienky vládli v Singularite a následnom veľkom tresku je nemožné aby existovala akákoľvek informácia(vo fyzikálnom význame, nie článok na wiki) o predchádzajúcom časopriestore. Tým by vlastne boh zanikol.
Blud je tiež ten argument 9 ročného. Toto isté môžem povedať o kresťanoch, že sa zastavili v 9 rokoch, kedy dieťa uverí každej rozprávke a všetkému, čo mu povie autoritatívne vyzerajúci pán v čiernom habite.strapaty napísal:medzi ludmi je vela bludov a vela ludi sa pozera na krestanstvo ocami 9 rocneho dietata... lebo tam zvacsa vsetko vzdelavanie sa v bohu konci ... popripade zacina vzdelavanie proti bohu
Čím nepriamo všetky ostatné odsúdil do Pekla. Očividne nemá rád všetkých ľudí rovnako. Aj v nebi sú rovní a rovnejší?strapaty napísal: ale zidov si vivolil ako vyvoleny narod
Inak zaujímavá myšlienka s tým Satanom. Ak je to padlí anjel, nemá takú moc ako Boh, takže by ho Boh mohol jednoducho lusknutím prstov vaporizovať. Prečo to neurobil? Asi mu vyhovuje, keď sa nemusí starať o ľudí, ktorých nemá rád. Boh má egoistické úmysly?
-
javatar
Hardcore addict
Andi_Cibula napísal:V nebi pleští slnko na gebuľu, fúka tam strašný vietor (zápaly uší) a je tam zima...
Jozef Koval
Ty veris tomu videu " Zahadne zvuky z pozemskeho pekla"? Na internete je kopu informacii, ale treba sa ich naucit triedit. Ak chces argumentovat za existenciu Boha, vytried najprv vsetky konspiracne teorie, psedovedecke fakty a vsetky argumenty typu JPP (jedna pani povedala).
Tiez som od svojho byvaleho ucitela nabozenstva pocula vela historiek o spriahnuti sa celebrit so satanom, o podprahovych satanistickych textoch v piesnach metalistov a rockerov, o iluminatoch, o pocitaci selma v Bruseli ako centre EU, o cipovani ludi, o satanskom cisle 666 v ciarovych kodoch.. Ten ucitel bol byvaly narkoman, ktory sa obratil a uveril. Zalozil si rodinu a hlasal tieto "pravdy" ako ucitel na nabozenstve.. Po niekolkych rokoch sa zacal venovat nejakemu reiki, bol na psychiatrii, rozviedol sa a teraz je.. ktovie, kde.. Uprimne ho lutujem a vsetkych ludi, ktori sa na svet pozeraju optikou takejto "viery".
Dobre si rozmysli, komu veris a ktore informacie prevezmes od druhych ako fakt.
Ty veris tomu videu " Zahadne zvuky z pozemskeho pekla"? Na internete je kopu informacii, ale treba sa ich naucit triedit. Ak chces argumentovat za existenciu Boha, vytried najprv vsetky konspiracne teorie, psedovedecke fakty a vsetky argumenty typu JPP (jedna pani povedala).
Tiez som od svojho byvaleho ucitela nabozenstva pocula vela historiek o spriahnuti sa celebrit so satanom, o podprahovych satanistickych textoch v piesnach metalistov a rockerov, o iluminatoch, o pocitaci selma v Bruseli ako centre EU, o cipovani ludi, o satanskom cisle 666 v ciarovych kodoch.. Ten ucitel bol byvaly narkoman, ktory sa obratil a uveril. Zalozil si rodinu a hlasal tieto "pravdy" ako ucitel na nabozenstve.. Po niekolkych rokoch sa zacal venovat nejakemu reiki, bol na psychiatrii, rozviedol sa a teraz je.. ktovie, kde.. Uprimne ho lutujem a vsetkych ludi, ktori sa na svet pozeraju optikou takejto "viery".
Dobre si rozmysli, komu veris a ktore informacie prevezmes od druhych ako fakt.
-
Andi_Cibula
Addict
javatar - to je relativne, na horach tiez plesti riadne slnko, turisti sa odtial vracaju opaleni a predsa len je tam strasna zima, je treba si aj rozmyslet, v akej nadmorskej vyske to nebo je, ja si ho predstavujem v oblakoch.
javatar : yeah, science! 
Andi_Cibula : ja som bol v oblakoch veľakrát a anjelikov som nevidel
Andi_Cibula : ja som bol v oblakoch veľakrát a anjelikov som nevidel
-
javatar
Hardcore addict
Andi + Steju: sme brutalne OT ale toto mi neda - v obrazku sa pocita, ze teplota zeme je 27 stupnov ale mne google vyplul, ze priemerna teplota na zemi je cca 0.57 stupna. Ale aj tak mi to vyslo na to, ze nebo je o kusticek teplejsie. Takze sice v horach kde je teplota bezne aj nizsia ti sice moze vyjst, ze v pekle je teplejsie ale pri 50 slnkach to stale vychadza ako neznesitelne teplo.
Steju - nebol si v tych spravnych oblakoch
Steju - nebol si v tych spravnych oblakoch
Spravne kathleen - napr. toto:kathleen napísal:Dobre si rozmysli, komu veris a ktore informacie prevezmes od druhych ako fakt.
je velmi relativne a toto:kathleen napísal:...ale myslenie deti sa programuje hlavne do ca. 7 roku zivota, potom si uz vsetko prisposobuju do "vzorca myslenia", ktory im dali rodicia...
je uz totalna blbost. Vysoko egocentricke stvorenie ako je dieta (doslova sa nedokaze pozriet na svet inak ako zo svojich oci) nie je schopne dovodu "nechcem si pohnevat rodinu".kathleen napísal:...a potom, ked su vacsie, su odrazu postavene pred volbu, ako popisal seth. a kedze si nechcu pohnevat rodinu, tak radsej urobia rodine po voli...
-
t0m4s3
Admin
To je ako moje oblubene: "na zaciatku nebolo nic, iba sudruh Boh sa prechadzal ulicami Moskvy"Jozef Koval napísal: Boh bol prvy zo všetkeho čo existuje. On tu bol stale nikdy nemal svoj začiatok a nebude mať ani koniec.
To si googlil zle, pretože je to cca 15°C (a je to aj v tom článku, ktorý si ty vygúglil, kde sa píše že v 2012 bola primerná teplota na Zemi o 0,57°C vyššia ako priemer dovtedy)javatar napísal:Andi + Steju: sme brutalne OT ale toto mi neda - v obrazku sa pocita, ze teplota zeme je 27 stupnov ale mne google vyplul, ze priemerna teplota na zemi je cca 0.57 stupna. Ale aj tak mi to vyslo na to, ze nebo je o kusticek teplejsie. Takze sice v horach kde je teplota bezne aj nizsia ti sice moze vyjst, ze v pekle je teplejsie ale pri 50 slnkach to stale vychadza ako neznesitelne teplo.
Naopak, toto je blbosť. Na toto sa vôbec nemusí pozerať na svet z očí niekoho iného. Stačí že vie, že ak bude vzdorovať, bude potrestané, opovrhované. zosmiešnované a pod. - a teda to bude pre neho nevýhodné, tak radšej poslušne chodí do kostola a tvári sa ako vzorý kresťan. Poznám kopu ľudí, ktorí chodia do kostola, a drvivá väčšina z nich tam chodí práve kvôli tomu, aby si nepohnevali rodinu, nie preto že sami chcú.je uz totalna blbost. Vysoko egocentricke stvorenie ako je dieta (doslova sa nedokaze pozriet na svet inak ako zo svojich oci) nie je schopne dovodu "nechcem si pohnevat rodinu".
-
vladenko007
VIP
V tomto máš absolútne pravdu. Taktiež poznám kopec ľudí a patria tam aj deti. Keby im to rodičia nepovedali tak tam ani nejdu. Ja sám chodím 1-2 krát za mesiac do kostola len preto aby som troška potešil svoju mamu na duši.Poznám kopu ľudí, ktorí chodia do kostola, a drvivá väčšina z nich tam chodí práve kvôli tomu, aby si nepohnevali rodinu, nie preto že sami chcú.
To číslo je veľmi prestrelené. Časť z nich je neveriacich a sú zarátaní, časť sú tí, čo nevedia, čo napísať do sčítania ale kedže boli pred desiatimi rokmi v kostole tak napíšu kresťanstvo. A ešte by ma zaujímalo, či sú do tohto čísla zarátané aj deti, ktoré nemajú potuchy, čo je to cítiť prítomnosť Boha....toto cislo je este male ... to su len krestania .... nie su tam ostatne narody ktory veria v boha
Raz som čítal celkom zaujímavý článok o tom, že prečo sme vo vede dosiahli skoro na koniec. Jednoducho neobjavujeme žiadne ďalšie pôsobenie energie ani interakcie. Ak by Boh existoval mimo náš priestor, musel by nejako zasahovať do "nášho" sveta, čo by spôsobilo, že by bolo možné pozorovať tento prejav. Kedže nič také nie je ... praveze je len to nik nevie dokazat...
Toto isté môžem povedať o kresťanoch, že sa zastavili v 9 rokoch, kedy dieťa uverí každej rozprávke a všetkému, čo mu povie autoritatívne vyzerajúci pán v čiernom habite.
presne o krestanoch som hovoril ... takto vznikaju papierovy krestania...
Čím nepriamo všetky ostatné odsúdil do Pekla. Očividne nemá rád všetkých ľudí rovnako. Aj v nebi sú rovní a rovnejší?
to je blud ... ostatne narody konali modlosluzbu ... iba abraham bol bohu verny preto deti jeho deti boli vyvolenym narodom .... ale kristus povedal ze prisiel pre vsetkych ludi... nie len pre zidov ...
[/quote]
dalsia hlupost ...Boh stoji o kazdu bytost aj o hriesnika aj o satana ... dal im slobodnu volu a oni sa vo svojej pyche odvratit tvar od boha ... tym boli vrhnuty do pekla(peklo je nepritomnost boha) ..hriech (cize pycha, lebo kazdy hriech je z pychy) stoji jedine medzi bohom a hriesnikmi ...
Raz som čítal celkom zaujímavý článok o tom, že prečo sme vo vede dosiahli skoro na koniec. Jednoducho neobjavujeme žiadne ďalšie pôsobenie energie ani interakcie. Ak by Boh existoval mimo náš priestor, musel by nejako zasahovať do "nášho" sveta, čo by spôsobilo, že by bolo možné pozorovať tento prejav. Kedže nič také nie je ... praveze je len to nik nevie dokazat...
Toto isté môžem povedať o kresťanoch, že sa zastavili v 9 rokoch, kedy dieťa uverí každej rozprávke a všetkému, čo mu povie autoritatívne vyzerajúci pán v čiernom habite.
presne o krestanoch som hovoril ... takto vznikaju papierovy krestania...
Čím nepriamo všetky ostatné odsúdil do Pekla. Očividne nemá rád všetkých ľudí rovnako. Aj v nebi sú rovní a rovnejší?
to je blud ... ostatne narody konali modlosluzbu ... iba abraham bol bohu verny preto deti jeho deti boli vyvolenym narodom .... ale kristus povedal ze prisiel pre vsetkych ludi... nie len pre zidov ...
dalsia hlupost ...Boh stoji o kazdu bytost aj o hriesnika aj o satana ... dal im slobodnu volu a oni sa vo svojej pyche odvratit tvar od boha ... tym boli vrhnuty do pekla(peklo je nepritomnost boha) ..hriech (cize pycha, lebo kazdy hriech je z pychy) stoji jedine medzi bohom a hriesnikmi ...