Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

javatar
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie

Príspevok od používateľa javatar »

Steju napísal:Stačí že vie, že ak bude vzdorovať, bude potrestané, opovrhované. zosmiešnované a pod...
Citajte obaja v kontexte. V takom pripade ale nie je postavene pred volbu ako pise kathleen. To uz je natlak. A ten ma potom aj ine nasledky.
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Jozef Koval »

javatar napísal:
ok mame tu ďalšieho debilneho satanistu

//autoeditácia príspevku (04 Feb 2014, 15:09)
kookie napísal:Jozef: Myslím si, že si obyčajný troll. Ak nie, tak:

1) Si požral priveľa lysohlávok.
2) Vlákna tvojich neurónov sa nestíhajú regenerovať.
3) Vôbec celkovo trpíš nedostatkom mozgových buniek.
4) Máš skutočne taký vymytý mozog. (Myslela som si, že takéto bytosti existujú len v utopických sci-fi príbehoch typu 1984.)
Jediny kto tu ma vymyty mozog si ty choď si uctievať satana. Dať prednosť ľudskym nezmyselnym bludom ktore rozširuje diabol skrze ľudi ktori nemaju radi Boha pred Bohom no jak mysliš
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

:lol: uz ma nazvali hocijako ale satanistom este nie
noze Jozko prosim najdi vetu (ale z kontextu nevytrhavaj) kde vystupujem proti viere ci nabozenstvu

//edit: nehovoriac o tom, ze na definiciu satanistu to nestaci
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Debilneho? Ako keby som pocul nasich faralov. Ze znasilnujes aj male deticky :D
Sirit lasku a a dobro je vase motto?
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Hm, náš pánbožkár sa rozčertil. :D
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

kathleen napísal:Jozef Koval

Ty veris tomu videu " Zahadne zvuky z pozemskeho pekla"? Na internete je kopu informacii, ale treba sa ich naucit triedit. Ak chces argumentovat za existenciu Boha, vytried najprv vsetky konspiracne teorie, psedovedecke fakty a vsetky argumenty typu JPP (jedna pani povedala).

Tiez som od svojho byvaleho ucitela nabozenstva pocula vela historiek o spriahnuti sa celebrit so satanom, o podprahovych satanistickych textoch v piesnach metalistov a rockerov, o iluminatoch, o pocitaci selma v Bruseli ako centre EU, o cipovani ludi, o satanskom cisle 666 v ciarovych kodoch.. Ten ucitel bol byvaly narkoman, ktory sa obratil a uveril. Zalozil si rodinu a hlasal tieto "pravdy" ako ucitel na nabozenstve.. Po niekolkych rokoch sa zacal venovat nejakemu reiki, bol na psychiatrii, rozviedol sa a teraz je.. ktovie, kde.. Uprimne ho lutujem a vsetkych ludi, ktori sa na svet pozeraju optikou takejto "viery".

Dobre si rozmysli, komu veris a ktore informacie prevezmes od druhych ako fakt.
Ja neverim videu ja som nereagoval na video ale nato ako ten človek zareagoval na Boha. Pozri biblia nam opisuje stvorenie sveta ako simbilicke jasne že to nemuselo byť že prvy človek bol Adam ďalej nevyvraťujem nijake teorie lebo nikto nevie ako Boh stvoril zem vesmir vraj vznikol pred 4,5 miliardami rokov dobre ja sa tomu nebranim ale myslieť si že z ničoho nič toto všetko vzniklo je chore. Boh je nekonečny mohol vesmir stvoriť aj za 4,5 miliard rokov veď vo večnosti je to ako sekunda ďalej viem že boli aj dinosauri lebo sa našli ich kostri ja si myslim že Boh najprv skušal všeličo pred ľuďmi a keď videl že dinosauri k ničomu nevedu zahubil ich a stvoril nas ale to je len jedna teoria nikto nevie ako Boh zem stvoril to sa dozvieme až po smrti keď nam to Boh vysvetli ale ide o to že ľudia si prečitaju prvu simbolicku vec z biblie a hneď tvrdia ake rozpravky pišu v biblii a hneď odsudia celu cirkev zamysli sa nad tym

//autoeditácia príspevku (04 Feb 2014, 15:27)
hughito napísal:Hm, náš pánbožkár sa rozčertil. :D
Ty kokso tak počuvať tych dementov ake debiliny pišu to jak v škôlke. A v nebičku nesvieti veľmy slniečko? Buď su ti čo to pišu male sproste deti alebo satanisti možno reagujem trochu podraždene ale ja som len človek a tiež mam nervy.

//autoeditácia príspevku (04 Feb 2014, 15:30)
javatar napísal::lol: uz ma nazvali hocijako ale satanistom este nie
noze Jozko prosim najdi vetu (ale z kontextu nevytrhavaj) kde vystupujem proti viere ci nabozenstvu

//edit: nehovoriac o tom, ze na definiciu satanistu to nestaci
Tak sa zamysli nad tym čo pišeš v nebi fuka vietor a je zima to napiše len male decko čo sa naučilo povedať par slov

//autoeditácia príspevku (04 Feb 2014, 15:32)
lukas9206 napísal:Debilneho? Ako keby som pocul nasich faralov. Ze znasilnujes aj male deticky :D
Sirit lasku a a dobro je vase motto?
Ďalši genius čo si mysli že kresťan nikdy nepovie nič škarede
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Jozef Koval napísal:Tak sa zamysli nad tym čo pišeš v nebi fuka vietor a je zima to napiše len male decko čo sa naučilo povedať par slov.
Ale to som nepisal ja ale Andi_Cibula.
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

strapaty napísal:To číslo je veľmi prestrelené. Časť z nich je neveriacich a sú zarátaní, časť sú tí, čo nevedia, čo napísať do sčítania ale kedže boli pred desiatimi rokmi v kostole tak napíšu kresťanstvo. A ešte by ma zaujímalo, či sú do tohto čísla zarátané aj deti, ktoré nemajú potuchy, čo je to cítiť prítomnosť Boha....toto cislo je este male ... to su len krestania .... nie su tam ostatne narody ktory veria v boha

Raz som čítal celkom zaujímavý článok o tom, že prečo sme vo vede dosiahli skoro na koniec. Jednoducho neobjavujeme žiadne ďalšie pôsobenie energie ani interakcie. Ak by Boh existoval mimo náš priestor, musel by nejako zasahovať do "nášho" sveta, čo by spôsobilo, že by bolo možné pozorovať tento prejav. Kedže nič také nie je ... praveze je len to nik nevie dokazat...

Toto isté môžem povedať o kresťanoch, že sa zastavili v 9 rokoch, kedy dieťa uverí každej rozprávke a všetkému, čo mu povie autoritatívne vyzerajúci pán v čiernom habite.
presne o krestanoch som hovoril ... takto vznikaju papierovy krestania...

Čím nepriamo všetky ostatné odsúdil do Pekla. Očividne nemá rád všetkých ľudí rovnako. Aj v nebi sú rovní a rovnejší?
to je blud ... ostatne narody konali modlosluzbu ... iba abraham bol bohu verny preto deti jeho deti boli vyvolenym narodom .... ale kristus povedal ze prisiel pre vsetkych ludi... nie len pre zidov ...

Inak zaujímavá myšlienka s tým Satanom. Ak je to padlí anjel, nemá takú moc ako Boh, takže by ho Boh mohol jednoducho lusknutím prstov vaporizovať. Prečo to neurobil? Asi mu vyhovuje, keď sa nemusí starať o ľudí, ktorých nemá rád. Boh má egoistické úmysly? :psssst:
dalsia hlupost ...Boh stoji o kazdu bytost aj o hriesnika aj o satana ... dal im slobodnu volu a oni sa vo svojej pyche odvratit tvar od boha ... tym boli vrhnuty do pekla(peklo je nepritomnost boha) ..hriech (cize pycha, lebo kazdy hriech je z pychy) stoji jedine medzi bohom a hriesnikmi ...[/quote]

Presne tak čitajte neveriace detičky z fora a učte sa. Strapaty im to zbytočne vysvetľovať oni si aj tak najdu nejaku detsku hluposť a budu sa robiť že su najmudrejši na svete. Každy kto tu piše proti Bohu vie o ňom a o tomto naboženstve prd ale každy sa tu hra na filozofickeho genia. Ale su tu aj male deti ktore sa netaja svojimi detskymi nazormi napr že v nebi je zima a fuka tam vietor. Seth sa tu hra že je genius a hovori na Boha že môže za zlo na zemi. Seth očividne o tejto viere nevieš nič keď si nevedel že existuje satan ktori môže za zlo. A ty tu ideš hovoriť že si študoval bibliu. Je mi z vas neveriacich smiešno a zaroveň smutno že verite každym debilinam ktore na zemi širi diabol aby nas odviedol od Boha.

//autoeditácia príspevku (04 Feb 2014, 15:50)
javatar napísal:Ale to som nepisal ja ale Andi_Cibula.
Jaj tak sory potom to je na Andiho Ciblu veď aj meno ma detske :D
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

V krestanskej viere miesto pre nenavist nie je.
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

Andi_Cibula napísal:javatar - to je relativne, na horach tiez plesti riadne slnko, turisti sa odtial vracaju opaleni a predsa len je tam strasna zima, je treba si aj rozmyslet, v akej nadmorskej vyske to nebo je, ja si ho predstavujem v oblakoch.
Ty sa choď opytať mamički nech ti to povie pri zaspavani v postielke ako to bolo. Prosim ťa ty tie myšlienky diktuješ niekomu staršiemu aby ich pisal? Lebo toto nepovie ani prvak na zakladnej taku intergalakticku blbosť.

//autoeditácia príspevku (04 Feb 2014, 15:55)
javatar napísal:V krestanskej viere miesto pre nenavist nie je.
To nieje nenavisť ale musim ti oznamiť krutu pravdu aj kresťanov a fararov pokuša diabol a ešte viac ako vas neveriacich lebo diabol sa sustredi hlavne na ľudi čo nasleduju Ježiša
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Jozef Koval napísal: Ja neverim videu ja som nereagoval na video ale nato ako ten človek zareagoval na Boha. Pozri biblia nam opisuje stvorenie sveta ako simbilicke jasne že to nemuselo byť že prvy človek bol Adam ďalej nevyvraťujem nijake teorie lebo nikto nevie ako Boh stvoril zem vesmir vraj vznikol pred 4,5 miliardami rokov dobre ja sa tomu nebranim ale myslieť si že z ničoho nič toto všetko vzniklo je chore. Boh je nekonečny mohol vesmir stvoriť aj za 4,5 miliard rokov veď vo večnosti je to ako sekunda ďalej viem že boli aj dinosauri lebo sa našli ich kostri ja si myslim že Boh najprv skušal všeličo pred ľuďmi a keď videl že dinosauri k ničomu nevedu zahubil ich a stvoril nas ale to je len jedna teoria nikto nevie ako Boh zem stvoril to sa dozvieme až po smrti keď nam to Boh vysvetli ale ide o to že ľudia si prečitaju prvu simbolicku vec z biblie a hneď tvrdia ake rozpravky pišu v biblii a hneď odsudia celu cirkev zamysli sa nad tym
Z nicoho vytvoril vesmir a zem, ok chapem - "zrejme slusny oddil", ale zeby bol az taky patlal, ze potreboval niekolko pokusov na to aby vytvoril nieco co funguje? A navyse to nieco je tak nedokonale, ze furt pacha hriechy, ktore im on potom velkoryso odpusti? Tie bachorky co tu prezentujes su tak nelogicke, ze ich ani nebudem vyvracat, radsej pockam co dalsie vymyslis :)
Jozef Koval napísal:Tak sa zamysli nad tym čo pišeš v nebi fuka vietor a je zima to napiše len male decko čo sa naučilo povedať par slov
To je taky isty drist ako ked ty napises, ze si mam predstavit vecny smad a bolest 1000x vacsiu ako ked si dam prst nad zapalovac.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Jozef Koval napísal:ok mame tu ďalšieho debilneho satanistu
Debilny je Boh, ked zahubil dinosaurov a ine zvery, ktore sa k nemu podstivo modlili, nezili v hriechu a nijakym sposobom sa neprevinili proti ziadnym prirodnym ani bozskym zakonom.
Satan je sice zmrd, ale ma aspon ferove jednanie.
lukas9206
Addict
Addict

"Veda upravuje svoj postoj podla najnovších poznatkov. Náboženstvo upravuje najnovšie poznatky, aby lepšie sedeli do viery.
Najlepšia vec na vede je, že bude pravdivá aj keď v to nikto nebude veriť. Aj keď miliarda ľudí bude veriť, že dokážu lietať, stále pod útesom ostane hromada mŕtvol, pretože skutočnosť sa na základe viery neohne."
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Jozef Koval napísal:To nieje nenavisť...
Tak preco tie urazky?
Jozef Koval napísal:...ale musim ti oznamiť krutu pravdu aj kresťanov a fararov pokuša diabol a ešte viac ako vas neveriacich lebo diabol sa sustredi hlavne na ľudi čo nasleduju Ježiša
To (vramci viery) dava zmysel. Popravde by to aj vysvetlovalo preco si sa rozhodol branit krestanstvo urazkami a pohrdanim.
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

vladenko007 napísal:Príde mi dosť nelogické stvoriť svet a dvoch ľudí plus zvieratá a na to stvoriť satana alebo ako to nazvať.
Veď keď mám moc tvoriť tak netvorím veci ktoré budú proti mne. Aaale nie kašlem nato. Nebudem tu rozoberať veci ktoré každého logicky uvažujúceho človeka už napadli.
Vieš ako vzniklo peklo? Prvy bol Boh Boh nikdy nevznikol vždy existoval a bude potom stvoril anjelov. Neskôr Boh zavolal Lucifera aby ho povyšil za najvyžšieho anjela. Lucifer bol anjel svetla. Ak ho Boh povyšil spytal sa lucifera či ho bude posluchať (Boha) a lucifer keď videl aku ma moc povedal slova non servian čo znamena nebudem služiť a tymi slovami vzniklo peklo. Bol tak pyšny že chcel byť ako Boh chcel aby sa aj jemu klaňali a nie aby sa on klaňal Bohu. Boh mu dal na vyber keď sa ho to spytal lenže on odmietol tak ho Boh z neba vyvrhol aj s jeho anjelmi ktori sa tiež odmietli klaňať Bohu. A tak pre nich Boh stvoril peklo. Boh nechce zničiť satana prečo by si mal ničiť svoje vlastne tvorstvo? On ich potrestal peklom to je ich trest za pychu. A preto je pycha najťažši hriech. Lebo kto je pyšny nemôže byť dobry človek. Lucifer sa teraz vola satan lebo to znamena klamar lebo satan je najväčši klamar zo všetkeho tvorstva. Mysliš že z kade idu tie bludy že Ježiš mal ženu a deti širi to satan aby odvratil ľudi od Ježiša. A širi tak všetky nezmysli ktore vyvracaju Boha.

//autoeditácia príspevku (04 Feb 2014, 16:15)
javatar napísal:Tak preco tie urazky? To (vramci viery) dava zmysel. Popravde by to aj vysvetlovalo preco si sa rozhodol branit krestanstvo urazkami a pohrdanim.
Ano ja netvrdim že pôjdem hneď do neba som obyčajny hriešny človek. Nemal by som takto širiť Ježišove meno ale ja som len človek ktory ako každy roby hriechy. Sory keď som niekoho urazil ale z niektorych nazorov proste nemožem. Ja nikym nepohrdam ja pohrdam jedine diablom ale niektore nazori tu su ako keby ich pisal diabol tak ťažko sa odpoveda s usmevom
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Vieš ako vzniklo peklo?
Peklo neexistuje. :lol:
Boh nechce zničiť satana prečo by si mal ničiť svoje vlastne tvorstvo?
A prečo zničil dinosaurov?? :D
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

strapaty:
dnes doba pokrocila, pismo je aj v audio a video podobe ... dokonca aj formou aby ho deti pochopili...
samozrejme, dieťa absolútne chápe významu "poznať boha" a chápe aj písmu, aj biblii, aj tomu čo farár v kostole rozpráva, samozrejme
skús dať svojmu synovi v nedeľu na výber medzi pozeraním rozprávok a kostolom, že čo si vyberie :)
... tak to nie je ale co dnes ludia uzatvaraju to nie je manzelstvo ale len nejaky zmluva medzi dvoma ludmi ... uz dopredu rozmyslaju o tom ze ked to nevyjde tak sa rozidu ... nekrestania teiz kedysi uzatvarali manzelstva .... ale nieco ako rozvod neexistovalo ... aj ked casto mali viac zien....
bludy, z malíčka vycucané bludy...ako to, že to nie je manželstvo? preštuduj si zákon o rodine, ty zmluva medzi dvomi ľudmi. Manželstvo tu bolo dávno predtým ako prišlo kresťanstvo, takže nepripisuj toto svojmu náboženstvu, tak ako ste sa snažili pripísať morálku.
u krestana neexistuje rozvod .... a kto opusti svojho partnera a zije s inym cudzolozi ... neustale zortvavani v tazkom hriechu ....
tak toto hold váš boh nedomyslel...kresťan aby nežil v hriechu musí, žiť s partnerom ktorý ho napr. týra (psych., fyz.), lebo keď sa s ním zákonne rozvedie (nábožensky nie) a nájde si iného (keďže človek je tvor spoločenský a nie samotár, tak nás váš pánbožko stvoril) tak je ťažký hriešnik
manzelstvo nic po pravnej stranke nezabezpecuje ...
čiže tebe z tvojho manželstva so svojou ženou nevyplývajú žiadne zákonné povinnosti ani práva??
v závislosti od toho čo veda a vedci dokážu... to je blbost
nie je to blbosť, lebo už aj v tejto téme sme sa x-krát bavili o tom, že veriaci aj cirkev si svoju knihu a vieru ohýbajú podľa toho ako sa im to aktuálne hodí. Keď je to blbosť..Prečo si dnes už cirkev nestojí za svojim tvrdením, že zem je rovná doska?

Jozef Koval:
K tebe je sa škoda vyjadrovať. Stačilo mi, že si napísal, že máš 18 a že som videl tvoju gramatiku. Buď si troll abo fanaticky vygumované dieťa, čo ani na strednej nevie kde sa píše i/y. A ty máš volebné právo, potom sa čudujme, že slovensko je v pi*i. Tie sprostosti čo si tu popísal nemôžeš myslieť vážne, veď to je choré. Dovolím si tvrdiť, že si v tejto téme najmladší a ty tu ideš iných nazývať debilmi satanistami a urážať ich? Každého kto má iný názor, len osočuješ nazývaš satanistom a podobne. Príkladný kresťan.

A keď sa tu už tak oháňaš satanom. Tak nech sa ti páči, pre teba celý playlist
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

Andi_Cibula napísal:Debilny je Boh, ked zahubil dinosaurov a ine zvery, ktore sa k nemu podstivo modlili, nezili v hriechu a nijakym sposobom sa neprevinili proti ziadnym prirodnym ani bozskym zakonom.
Satan je sice zmrd, ale ma aspon ferove jednanie.
Choď ku mamke :D Koľko maš rokov? :D Myslieť si že dinosauri sa vedeli modliť je fakt zabite :D Vieš pan Boh dal pan Boh vzal stvoril to on takže si so svojim tvorstvom môže robiť čo chce. Mal by si mu ďakovať že ti dal rodičov strechu nad hlavou že ťa nestvoril postihnuteho ale ty naňho samozrejme nadavaj. Vieš keby ťa Boh tak nekonečne nemiloval mohol by ťa zničiť jednou myšlienkou. Mysliš že keby mal satan moc ako Boh že by si nechal tak od teba hovoriť? Mučil ba ťa do nekonečna za taku uražku ale Boh je čista laska ktory toleruje dokonca aj diablov lebo je mu ľuto ich zabiť. Nech ti Boh odpusti tie hluposti ktore hovoriš a sice ty ani nevieš čo hovoriš lebo o Bohu nevieš nič.
lukas9206
Addict
Addict

Boh nechce zničiť satana prečo by si mal ničiť svoje vlastne tvorstvo?
A prečo zničil dinosaurov?? :D[/quote]

Lebo sa nepodobali obrazu jeho :D
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Neviem ci si to uvedomujes, ale tipujem, ze sa za teba hanbia aj "miestni" veriaci :)
Napísať odpoveď