Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

Jozef Koval
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie

Príspevok od používateľa Jozef Koval »

LuksKE napísal:strapaty:
dnes doba pokrocila, pismo je aj v audio a video podobe ... dokonca aj formou aby ho deti pochopili...
samozrejme, dieťa absolútne chápe významu "poznať boha" a chápe aj písmu, aj biblii, aj tomu čo farár v kostole rozpráva, samozrejme
skús dať svojmu synovi v nedeľu na výber medzi pozeraním rozprávok a kostolom, že čo si vyberie :)
... tak to nie je ale co dnes ludia uzatvaraju to nie je manzelstvo ale len nejaky zmluva medzi dvoma ludmi ... uz dopredu rozmyslaju o tom ze ked to nevyjde tak sa rozidu ... nekrestania teiz kedysi uzatvarali manzelstva .... ale nieco ako rozvod neexistovalo ... aj ked casto mali viac zien....
bludy, z malíčka vycucané bludy...ako to, že to nie je manželstvo? preštuduj si zákon o rodine, ty zmluva medzi dvomi ľudmi. Manželstvo tu bolo dávno predtým ako prišlo kresťanstvo, takže nepripisuj toto svojmu náboženstvu, tak ako ste sa snažili pripísať morálku.
u krestana neexistuje rozvod .... a kto opusti svojho partnera a zije s inym cudzolozi ... neustale zortvavani v tazkom hriechu ....
tak toto hold váš boh nedomyslel...kresťan aby nežil v hriechu musí, žiť s partnerom ktorý ho napr. týra (psych., fyz.), lebo keď sa s ním zákonne rozvedie (nábožensky nie) a nájde si iného (keďže človek je tvor spoločenský a nie samotár, tak nás váš pánbožko stvoril) tak je ťažký hriešnik
manzelstvo nic po pravnej stranke nezabezpecuje ...
čiže tebe z tvojho manželstva so svojou ženou nevyplývajú žiadne zákonné povinnosti ani práva??
v závislosti od toho čo veda a vedci dokážu... to je blbost
nie je to blbosť, lebo už aj v tejto téme sme sa x-krát bavili o tom, že veriaci aj cirkev si svoju knihu a vieru ohýbajú podľa toho ako sa im to aktuálne hodí. Keď je to blbosť..Prečo si dnes už cirkev nestojí za svojim tvrdením, že zem je rovná doska?

Jozef Koval:
K tebe je sa škoda vyjadrovať. Stačilo mi, že si napísal, že máš 18 a že som videl tvoju gramatiku. Buď si troll abo fanaticky vygumované dieťa, čo ani na strednej nevie kde sa píše i/y. A ty máš volebné právo, potom sa čudujme, že slovensko je v pi*i. Tie sprostosti čo si tu popísal nemôžeš myslieť vážne, veď to je choré. Dovolím si tvrdiť, že si v tejto téme najmladší a ty tu ideš iných nazývať debilmi satanistami a urážať ich? Každého kto má iný názor, len osočuješ nazývaš satanistom a podobne. Príkladný kresťan.

A keď sa tu už tak oháňaš satanom. Tak nech sa ti páči, pre teba celý playlist
Ja ti seriem na tvoje pismo. Sa choď učiť gramatiku ty genius lebo ako vidim je to u teba na prvom mieste. Vieš nestači len vedieť gramatiku aby si dačo dokazal veľa uspešnych a bohatych ľudi ma len zakladne vzdelanie. Si mysliš že keď nepišeš s chybami ta si teraz kraľ? Sa spametaj. Čo si take dokazal ty že sa tu tak vyvyšuješ pan dokonaly? A to že vieš gramatiku ešte neznamena že vieš dačo o Bohu tak tu netrep že pišem nezmysli. Tu je priklad pychy a ty mi dačo ideš pisať že pravy kresťan. Vieš lepšie len gramatiku a sa tu ideš posrať keby si bol pri moci by si dal dakde postrieľať všetkych ľudi u ktorych škola nie je na prvom mieste
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Mal by si mu ďakovať že ti dal rodičov
Toto teda je trošku naopak. Teraz som v pomykove čo bolo vlastne skôr. Rodičia? alebo deti?
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

vladenko007 napísal:
Toto teda je trošku naopak. Teraz som v pomykove čo bolo vlastne skôr. Rodičia? alebo deti?
Ja som to myslel tak že niektore deti su v detskych domovoch
vladenko007
VIP
VIP

Jozef Koval napísal:
Ja som to myslel tak že niektore deti su v detskych domovoch
Aha už rozumiem. :)
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

vladenko007 napísal:
Peklo neexistuje. :lol:

A prečo zničil dinosaurov?? :D
Čo ja viem? Ja neviem ako rozmyšľa Boh. Ale satana si nechal hlavne kvôli nam aby nas pokušal aby vedel kto sa prida k nemu a kto k bohu

//autoeditácia príspevku (04 Feb 2014, 16:47)
t0m4s3 napísal:Neviem ci si to uvedomujes, ale tipujem, ze sa za teba hanbia aj "miestni" veriaci :)
Tu som žiadneho veriaceho nevidel iba ja a strapaty. Zvyšok neveriaca banda ktora sa všemožne snaži vyvratiť Boha.
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Niečo čo neexistuje sa predsa neda vyvratiť :D
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

Jozef Koval
Ale decuľko neurážaj toľko, veď sa z toho budeš spovedať aj 4 hodiny a farár ti dá 80krát zdravas a 60krát otče náš, aby ti boh odpustil, tieto urážky.

Vieš tvoj boh nie je všetko, skús dva mesiace nejesť a nepiť a len sa modli, či prežiješ, či ťa tvoje modlitby zachránia, či ti tvoja imaginárna postavička pomôže prežiť dva mesiace bez jedla a vody. Keď ťa prestanú živiť rodičia, potom zistíš, že ak do mailu pri hľadaní si práce napíšeš slovo "robyť" či "názori" a pod., tak robotu si skôr nájde spoluobčan z košického L9 ako ty. A poviem ti novinku, za modlitby si chleba nekúpiš. Takú akciu nemá ani Tesco.

Je pekné v niečo veriť, keď to človeku pomáha a nech si každý človek verí v čo chce, má na to právo ale to čo predvádzaš ty tu je buď trolling alebo fanatizmus s vymletým mozgom. Prečítaj si po sebe svoje príspevky ešte raz. Možno pochopíš, čo ti tu ľudia píšu.

//edit:
"A čo sa tyka vieri never mne je to jedno veď aj ty sa raz pred neho postaviš a pred nim už nebudeš taky frajer."
táto veta ma dostala, jak na ZŠ pred riaditeľa :D - v nebi bude možno pekne, ale v pekle budem mať známych, čo by som hore sám robil :D
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

t0m4s3 napísal: Z nicoho vytvoril vesmir a zem, ok chapem - "zrejme slusny oddil", ale zeby bol az taky patlal, ze potreboval niekolko pokusov na to aby vytvoril nieco co funguje? A navyse to nieco je tak nedokonale, ze furt pacha hriechy, ktore im on potom velkoryso odpusti? Tie bachorky co tu prezentujes su tak nelogicke, ze ich ani nebudem vyvracat, radsej pockam co dalsie vymyslis :)

To je taky isty drist ako ked ty napises, ze si mam predstavit vecny smad a bolest 1000x vacsiu ako ked si dam prst nad zapalovac.
To si uplne prekrutil ja som napisal že si maš predstaviť najväčšiu bolesť na svete a vynasobiť ju x1000 a nie popaleny prst vynasobiť x1000 poriadne čitaj

a videl si aby som niekde napisal že Boh potreboval niekoľko pokusov na stvorenie všetkeho? Nedokresľuj si tu svoje vymysli. A čo sa tyka vieri never mne je to jedno veď aj ty sa raz pred neho postaviš a pred nim už nebudeš taky frajer. Ver si tomu že všetko vzniklo len tak z ničoho nič lebo to je na tvoj rozum asi menej naročne ako veriť v Boha.

//autoeditácia príspevku (04 Feb 2014, 17:08)
LuksKE napísal:Jozef Koval
Ale decuľko neurážaj toľko, veď sa z toho budeš spovedať aj 4 hodiny a farár ti dá 80krát zdravas a 60krát otče náš, aby ti boh odpustil, tieto urážky.

Vieš tvoj boh nie je všetko, skús dva mesiace nejesť a nepiť a len sa modli, či prežiješ, či ťa tvoje modlitby zachránia, či ti tvoja imaginárna postavička pomôže prežiť dva mesiace bez jedla a vody. Keď ťa prestanú živiť rodičia, potom zistíš, že ak do mailu pri hľadaní si práce napíšeš slovo "robyť" či "názori" a pod., tak robotu si skôr nájde spoluobčan z košického L9 ako ty. A poviem ti novinku, za modlitby si chleba nekúpiš. Takú akciu nemá ani Tesco.

Je pekné v niečo veriť, keď to človeku pomáha a nech si každý človek verí v čo chce, má na to právo ale to čo predvádzaš ty tu je buď trolling alebo fanatizmus s vymletým mozgom. Prečítaj si po sebe svoje príspevky ešte raz. Možno pochopíš, čo ti tu ľudia píšu.
Ok jak mysliš spomeň si na tie tvoje neveriace slova keď budeš umierať. Každy je hrdina počas svojho života ale keď umiera potom si už pripusti že nemusel mať pravdu. Lebo za Bohom každy ide len keď ma nejaky problem alebo keď je chory ale keď sa ti dari načo ti Boha že?

//autoeditácia príspevku (04 Feb 2014, 17:13)
lukas9206 napísal:Niečo čo neexistuje sa predsa neda vyvratiť :D
Veď ok len či si to budeš myslieť aj na smrteľnej posteli.
mLuks
Addict
Addict

Jozef Koval
Škoda, že keď ty zomrieš, tak si nebudeš môcť pripustiť a priznať, že si celý život žil v klame a falošnej nádeji.
A neviem ako ty ale ja keď som chorý, tak idem za lekárom. Či ty ideš za bohom ("ideš za bohom") a vymodlíš si antibiotiká, čo ti spadnú z oblohy? A keď mám problém, tak idem za človekom, ktorý rieši tie dané problémy. Žeby som s pokazeným autom išiel za bohom, hmm...taky dobry.
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Keď je taky milosrdny, tak nech si ma zoberie nejakym bezbolestnym spôsobom. Napriklad nech ma v 90-tke pri jazde na motorke za frajerkou zrazi kamion, rychla a bezbolestna smrt. Hadam ma vysliši. Keď teda čita tuto temu.
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

Jozef Koval : dnes večer na tvoju počesť, a len preto že existuješ, obetujem jednu pannu našemu Pánovi Temna - Satanovi. Budem sa spolu s kamarátmi satanistami k nemu modliť uprostred pentagramu z horiacich sviečok a budeme si na gitare vybrnkávať pentagramček (bol som na koncerte, sú skvelí) a mumlať latinské kliatby, ale odzadu -pre lepší efekt. Nepýtaj sa prečo, to nepriateľom Pána Temna nemôžeme prezradiť. :twisted:
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

Steju napísal:Jozef Koval : dnes večer na tvoju počesť, a len preto že existuješ, obetujem jednu pannu našemu Pánovi Temna - Satanovi. Budem sa spolu s kamarátmi satanistami k nemu modliť uprostred pentagramu z horiacich sviečok a budeme si na gitare vybrnkávať pentagramček (bol som na koncerte, sú skvelí) a mumlať latinské kliatby, ale odzadu -pre lepší efekt. Nepýtaj sa prečo, to nepriateľom Pána Temna nemôžeme prezradiť. :twisted:
Kamo nezahravaj sa s diablom hovorim ti to ako kamarat ak by si ho privolal mal by si obrovsky problem. Keď vyvolavaš diabla môže ťa posadnuť a s tym niesu žarty. Ľudia nato už aj zomreli.

//autoeditácia príspevku (04 Feb 2014, 17:42)
LuksKE napísal:Jozef Koval
Škoda, že keď ty zomrieš, tak si nebudeš môcť pripustiť a priznať, že si celý život žil v klame a falošnej nádeji.
A neviem ako ty ale ja keď som chorý, tak idem za lekárom. Či ty ideš za bohom ("ideš za bohom") a vymodlíš si antibiotiká, čo ti spadnú z oblohy? A keď mám problém, tak idem za človekom, ktorý rieši tie dané problémy. Žeby som s pokazeným autom išiel za bohom, hmm...taky dobry.
Ok keď mysliš veď uvidime. Boli už aj väčši neveriaci ako ty a obratili sa v Boha.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa strapaty »

lukske
Prečo si dnes už cirkev nestojí za svojim tvrdením, že zem je rovná doska?
kde to kedy tvrdila ... ukaz mi citat z pisma ..

rodinne pravo zastresuje manzelstvo ... cize manzelstvo tu boloskor ako zakony ... malo svoje prirodzene zakony ... ktore dnesne pravo nerespektuje povolenim rozvodov... pred 200 rokmi by tonebolo mozne skoro nikde na svete...

skús dať svojmu synovi v nedeľu na výber medzi pozeraním rozprávok a kostolom, že čo si vyberie
ty si si zjavne vybral tie rozpravky a zijes v nich dodnes...
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

Jozef Koval : A ty si myslíš, že to budem robiť prvýkrát? To teda nie, Satan o mňa stojí, Satan je svetlo. Počuvaj choď za Satanistu, prečítaj Satanistickú bibliu, nechaj sa zatratiť, prijmi temnú sviatosť oltárnu a pekelnú birmovku, pohovor si o veciach ktoré nevieš s padnutým anjelom a potom tu píš tvoje názory. Ja cítim jeho prítomnosť a verím v neho. Satan bol prvý zo všetkeho čo existuje. On tu bol stále, nikdy nemal svoj začiatok a nebude mať ani koniec. Vieš že mam pravdu, každý to zažil a zažíva. Želám všetkým, aby pocítili Satanovu lásku aspoň trochu a verte, že ten neuveriteľný pocit by vás zmenil od základu. Veď čo je zlé na Satanistickej indoktirnácii? Satan s vami. :twisted: :twisted: Nakoniec si dovolím citát z mojej Satanistickej biblie, ktorý potvrdzuje, že mám pravdu:
Pekelní ste, keď vás budú pre mňa haniť, prenasledovať a všetko zlé na vás lživo hovoriť. Radujte sa a veseľte sa, lebo v pekle máte veľkú odmenu. Veď takto prenasledovali prorokov, ktorí boli pred vami

áno, tieto výroky som si celkom neoriginálne požičal z pár posledných strán tejto diskusie

toto je vždy najlepšie počuť od niekoho, kto si myslí, že jeho život ovláda všemocný čarodejník :D
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

Steju napísal:Jozef Koval : A ty si myslíš, že to budem robiť prvýkrát? To teda nie, Satan o mňa stojí, Satan je svetlo. Počuvaj choď za Satanistu, prečítaj Satanistickú bibliu, nechaj sa zatratiť, prijmi temnú sviatosť oltárnu a pekelnú birmovku, pohovor si o veciach ktoré nevieš s padnutým anjelom a potom tu píš tvoje názory. Ja cítim jeho prítomnosť a verím v neho. Satan bol prvý zo všetkeho čo existuje. On tu bol stále, nikdy nemal svoj začiatok a nebude mať ani koniec. Vieš že mam pravdu, každý to zažil a zažíva. Želám všetkým, aby pocítili Satanovu lásku aspoň trochu a verte, že ten neuveriteľný pocit by vás zmenil od základu. Veď čo je zlé na Satanistickej indoktirnácii? Satan s vami. :twisted: :twisted: Nakoniec si dovolím citát z mojej Satanistickej biblie, ktorý potvrdzuje, že mám pravdu:

áno, tieto výroky som si celkom neoriginálne požičal z pár posledných strán tejto diskusie

toto je vždy najlepšie počuť od niekoho, kto si myslí, že jeho život ovláda všemocný čarodejník :D
Toto je citat z biblie len vymenenych par slov ale nevadi :D Za ďalšie jasne že satan o teba stoji satan stoji o každu dušu lebo bojuje s Bohom satan ti bude klamať hocijako aby ťa odvratil od Boha. Mysliš že satan ťa ma rad? Satan ťa nenavidi najviac ako sa da on len tuži po teba aby ťa nemal Boh lebo vie že Boh ťa miluje a Boh je smutny keď musy posielať ľudi do pekla veď Boh stvoril peklo pre satana a jeho padlych anjelov nie pre ľudi ale ľudia si sami vyberaju diabla tak čo ma potom Boh robiť?
vladenko007
VIP
VIP

V dnešnej dobe keď niekto urobí nejaké dobré kúzlo tak si poviem že má šikovné ruky a dobre natrénované.
Ak je v TV dosť často je tam platený komparz.
Ja si ani neviem predstaviť čo by ľudia v dobe keď žil Ježiš povedali keby videli napríklad Davida Copperfield.
Vraví sa alebo píše že Ježiš robil z vody víno. Všetci ale vieme že sa robí z hrozna. To sú všetko také blbosti z tej doby a stačí že si to len predstavím už mi je do smiechu.

OT: mám kámoša ktorý z vína robí vodu. Z otcom každý rok robia víno. A on mu niekedy potiahne litrík dva z demižóna a aby si to jeho otec nevšimol tak tam doleje vodu. :smt059 :psssst: :psssst:
mLuks
Addict
Addict

strapaty: ale no, čakal som niečo lepšie
Čiže čo nie je v písme to sa nikdy nestalo? Takže popieraš aj inkvizície, križiacke výpravy, upaľovanie čarodejníc, prenasledovanie bezvercov a podobne z čias feudalizmu? Ako sa to obdobie nazývalo? Temný stredovek?
Mám pre teba smutnú správu, o tomto sa tvoje deti budú učiť na dejepise. O týchto zverstvách tvojej cirkvi. Ale som si istý, že ty ich nenecháš aby sa týmto nechali ovplyvniť, svojou kresťanskou masážou hlavičiek im to nejak vysvetlíš, tak aby tvoja cirkev a tvoje náboženstvo z toho vyšlo v dobrom a nedovolíš im utvoriť si na to vlastný názor a nechať ich sa slobodne rozhodnúť, čo si o tom budú myslieť. A určite im nedovolíš aby na základe týchto informácií stratili "svoju" (tvoju) vieru, ktorú si im celé tie roky tlačil do ich hlavičiek.
ktore dnesne pravo nerespektuje povolenim rozvodov... pred 200 rokmi by tonebolo mozne skoro nikde na svete...
Dokáž toto svoje tvrdenie.
A ešte raz sa ťa pýtam, čo má robiť napr. žena ktorá je v manželstve týraná mužom, aby žila spokojne ale aby nebola hriešnicou? Ak chce žiť spokojne, tak sa musí s takým človekom rozviesť, čo je na tom zlé? No zároveň, ak sa rozvedie napr. ako 35 ročná, tak je jasné z našej ľudskej podstaty, že nebude chcieť ostať sama do konca života. Teda nájde si iného partnera.
Prečo si takto odpovedal? Lebo veľmi dobre vieš, že tvoj syn by si vybral rozprávky, veľmi dobre vieš, že tvoj syn by do toho kostola nešiel keby mal na výber, veľmi dobre vieš, že tvoj syn absolútne nevníma a nedokáže pochopiť hlbší význam toho čo sa v kostole deje, veľmi dobre vieš, že mu tu vieru len nanucuješ a je to tvoje "zobžné" želanie aby sa stal aj on veriacim. //doplnené: Preto mu na výber nedáš, lebo chceš mať z neho veriaceho.

Inak jediná rozprávka o ktorej sa bavím a ktorú sledujem je táto o nejakom bohu, čo za siedmymi horami stvoril nejakú planétu na ktorú poslal svojho syna aby trpel za hriechy ľudí, ktorí sa narodia aj o 2, 3, 4 tisíc rokov neskôr ako on. No a plus do toho dinosaury, praľudia, ľudia, zjavenia na psom zadku a podobne.
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

vladenko007 napísal:V dnešnej dobe keď niekto urobí nejaké dobré kúzlo tak si poviem že má šikovné ruky a dobre natrénované.
Ak je v TV dosť často je tam platený komparz.
Ja si ani neviem predstaviť čo by ľudia v dobe keď žil Ježiš povedali keby videli napríklad Davida Copperfield.
Vraví sa alebo píše že Ježiš robil z vody víno. Všetci ale vieme že sa robí z hrozna. To sú všetko také blbosti z tej doby a stačí že si to len predstavím už mi je do smiechu.

OT: mám kámoša ktorý z vína robí vodu. Z otcom každý rok robia víno. A on mu niekedy potiahne litrík dva z demižóna a aby si to jeho otec nevšimol tak tam doleje vodu. :smt059 :psssst: :psssst:
Vieš Ježišovi dal moc Boh lebo ježiš je boži syn a keď boh stvoril všetko mysliš si že je preňho problem premeniť z vody vino?
mLuks
Addict
Addict

Jozef:
"Ok keď mysliš veď uvidime. Boli už aj väčši neveriaci ako ty a obratili sa v Boha."
A boli už aj podobní veriaci ako si ty a opustili boha. Ešte niečo chceš dodať?
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

LuksKE napísal:strapaty: ale no, čakal som niečo lepšie
Čiže čo nie je v písme to sa nikdy nestalo? Takže popieraš aj inkvizície, križiacke výpravy, upaľovanie čarodejníc, prenasledovanie bezvercov a podobne z čias feudalizmu? Ako sa to obdobie nazývalo? Temný stredovek?
Mám pre teba smutnú správu, o tomto sa tvoje deti budú učiť na dejepise. O týchto zverstvách tvojej cirkvi. Ale som si istý, že ty ich nenecháš aby sa týmto nechali ovplyvniť, svojou kresťanskou masážou hlavičiek im to nejak vysvetlíš, tak aby tvoja cirkev a tvoje náboženstvo z toho vyšlo v dobrom a nedovolíš im utvoriť si na to vlastný názor a nechať ich sa slobodne rozhodnúť, čo si o tom budú myslieť. A určite im nedovolíš aby na základe týchto informácií stratili "svoju" (tvoju) vieru, ktorú si im celé tie roky tlačil do ich hlavičiek.
ktore dnesne pravo nerespektuje povolenim rozvodov... pred 200 rokmi by tonebolo mozne skoro nikde na svete...
Dokáž toto svoje tvrdenie.
A ešte raz sa ťa pýtam, čo má robiť napr. žena ktorá je v manželstve týraná mužom, aby žila spokojne ale aby nebola hriešnicou? Ak chce žiť spokojne, tak sa musí s takým človekom rozviesť, čo je na tom zlé? No zároveň, ak sa rozvedie napr. ako 35 ročná, tak je jasné z našej ľudskej podstaty, že nebude chcieť ostať sama do konca života. Teda nájde si iného partnera.
Prečo si takto odpovedal? Lebo veľmi dobre vieš, že tvoj syn by si vybral rozprávky, veľmi dobre vieš, že tvoj syn by do toho kostola nešiel keby mal na výber, veľmi dobre vieš, že tvoj syn absolútne nevníma a nedokáže pochopiť hlbší význam toho čo sa v kostole deje, veľmi dobre vieš, že mu tu vieru len nanucuješ a je to tvoje "zobžné" želanie aby sa stal aj on veriacim.

Inak jediná rozprávka o ktorej sa bavím a ktorú sledujem je táto o nejakom bohu, čo za siedmymi horami stvoril nejakú planétu na ktorú poslal svojho syna aby trpel za hriechy ľudí, ktorí sa narodia aj o 2, 3, 4 tisíc rokov neskôr ako on. No a plus do toho dinosaury, praľudia, ľudia, zjavenia na psom zadku a podobne.
Vieš ano cirkev robila svinstva ale to robili ľudia nie Boh veď aj Ježiša zabili veľkňazi lebo satan ich nato naviedol. Tak ťa trochu nechapem. Všimni si že zlo stale rastie diabol je stale mocnejši všade vo svete je len zlo veď dneska je nebezpečne isť sam v noci do mesta aby si sa nebal že ťa niekto zabije. Prečo všetko svinstvo čo robili ľudia na zemi hadžete na Boha? Pochopte že zlo roby Satan knieža zla. A prečo by si asi dieťa vybralo rozpravku pred kostolom? Male deti si ešte neuvedomuju duchovne veci ale viera v nich postupne rastie.
Napísať odpoveď