Externá zvuková karta

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Cyber
Expert
Expert

Externá zvuková karta

Príspevok od používateľa Cyber »

Ahoj som vlastník sluchadiel Audio technica ath t-500a chcel by som k nim nejakú poriadnu zvukovu alebo Dac nakolko ich potencial vobec nevyužívam a na integrovanej zvukovke je to otras. Neviem sa rozhodnut čo bude lepšie či zvukovka alebo dac, chcem aby natom išli pripojit do buducna aj reproduktory pravdepodbne študiove monitory alebo nejaká 2.1 nič iné. Uvažoval som nad http://zvukove-karty.heureka.sk/asus-xo ... tAodzhgA8Q
alebo http://www.alza.sk/fiio-e10-olympus-d419254.htm
poprípade ešte http://www.k24.sk/product/181774/Audio_ ... DACHUDMINI
Ktoré z nich bude natom najlepšie zo zvukom? bude počut nejaký rozdiel?
Za každú radu vopred dakujem. :)
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Externá zvuková karta

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Zvukovka a dac je de facto to iste. Akurat to co sa oznacuje ako dac nema vstup pre mikrofon.

Z tychto 3 bude najlepsi Audinst. Takisto ma najvykonnejsi headamp, co sa urcite hodi. Aj pre narocnejsie sluchadla ako T500.
Nema ale variabilny vystup. Takze tie reproduktory (hlasitost) budes musiet ovladat priamo na reprakoch, resp. vo Windowse ci v prehravaci. Alebo potom kupit vyssi model Audinstu HUD-MX1, ten uz variabilny vystup ma. A je lepsi v kazdom ohlade. Pripadne Audiotrak Prodigy Cube. Ten bude ale trochu hursi ako Audinst mini.
Cyber
Expert
Expert

No hud mx1 si nemožem už dovilit a do buducna pripudne vypadá to tak že už čoskoro asi microlab solo 7c alebo behringer b2031p + recaiver.. Tak chcem aby to išlo pripojit. Bude to až taká tragedia keby sa to regulovalo aj softverovo ? PS: Bude tam ten rozdiel oproti tej integrovanej zvukovke v laptope ked kúpim toto? Prípadne je natom Fiio E10 lepšie aj výkonovo? Ešte som chcel nikde sa nepíše aký výkon má ten sluchatkový zosilovač bude to stačit? Predsa len ath t500 majú zatažitelnost 1,8 W , chcem aby to konečne poriadne hralo, aj čo sa týka bassov.. :)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Regulovat to samozrejme mozes aj softverovo. Je to len vec toho ze potenciometrom je to pohodlnejsie. A softverova hlasitost meni aj bitovu hlbku takze to trosicku ovplyvnuje kvalitu. To si ale zrejme ani nevsimnes.

T500 nie su nijako narocne sluchadla. To aku maju zatazitelnost s tym nijako nesuvisi. Ktorykolvek z tych zosilovacov si poradi aj s daleko narocnejsimi sluchadlami. Vykonu na T500 maju az-az.

Inak do uvahy pripada este Zero dac z ebay. Da sa zohnat okolo 100 eur. Ten z nich bude najlepsi.
Cyber
Expert
Expert

Vyzerá to asi len na ten audinst, to zero sa u nás nedá objednat a z ebay už som mal raz zlú skusenost kde som prišiel o nemalú finančnú čiastku. Nakolko uvažujem v blízkej dobe o microlab solo 7c alebo behringer b2031p oba maju ovladanie hlasitosti vzadu tak už to nejako prekusnem. Pojde my to tam teda v pohode pripojit a bude to hrat bez problemov? Inak čo povieš na tie reproduktory je solo 7c v danej cene dobrá volba k pc, ked si to človek chce sem tam pustit aj poriadne nahlas..?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Pokiaľ je predajca na ebay overeny a ma vysoky feedback, je serioznejši ako ktorykoľvek naš shop.

Ku každemu tomu dacu pripojiš repro bezproblemov. Solo su jedna z naj volieb vo svojej kategorii. Len si nie som isty či ma nejaky zmysel priplacať za 7c oproti 6c.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Pripojim sa tu so svojim skromnym nazorom k Microlabom :) Pred rokom som kupil Solo 7C, povodne padla volba na 6C, ale tie akurat koncili a cakalo sa na novy model. 7C su obrovske a pokial ich chces k PC, tak je to podla mna zbytocne. Nevyuzijes ani polovicu ich vykonu a navyse ak su niekde za urovnou monitora, tak je nemaju taky dobry zvuk ako ked si dalej. Inak hraju samozrejme vyborne.
Vdaka rozmerom som sa ich rozhodol predat a kupil som Solo 6C New. Rozdiel v zvuku je minimalny (papierovo su zhodne), dokonca mam pocit, ze 6C maju z nejakeho dovodu vyraznejsie basy, ktore su stale rovnako presne a nekona sa ziadne dunenie ako v pripade obycajnych subwooferom dodavanych k 100 eurovym 2.1-5.1 zostavam. Dokonca aj vykon sa mi zda podobny, papierovo je to 110 W vs 100 W, cize to moze byt pravda a potom presne nerozumiem preco robili 7C, mozno to bude vediet Ryan ozrejmit.
Cize z mojho pohladu je k PC najlepsia volba Solo 6C, zaberu menej miesta a zvuk aj vykon je prakticky rovnaky, navyse su lacnejsie.
Cyber
Expert
Expert

Zdravím tak kúpa DAC - u bola odložená , ale zase som sa k nej vrátil ako vidím vyplatilo sa počkat . Viac menej som rozhodnutý pred audinst hud mx1 kde my išlo aj do buducna o regulácia hlasitosti. Audinst klesol na 120e.
Už je v košíku len sa chcem opýtať či sa výrazne nezmení charakteristika zvuku ath t 500, čítal som recenziu kde bol hud mx 2 a písali že na basoch je dost vyrovavní, nemože sa stat že po kúpe a zpojení budú viac virované a budú hrat slabšie basy? Nakolko basy potrebujem počúvam len elktornickú muziku a bol by som rád keby sa ešte zlepšili. Dakujem za rady.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Samozrejme sa môže stať že čo do množstva ich bude o niečo malo menej. Ale o dosť sa zlepši ich kvalita. O to predsa ide.
Cyber
Expert
Expert

A čo vravíš na Fioo e10 olympus? je to dobrá volba aj do buducna? Inde zase počuvam rady že celkovo ten audinst je celkovo pre moje sluchatka owerkill pokial ich do buducna neplanujem menit, čo momentálne určite neplánujem.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Tak ak nikdy neplanuješ lepšie, tak je to samozrejme zbytočnosť. S vyhľadom do buducna to ale zmysel ma. To je vec momentalneho rozhodnutia.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Caute, aku internu zvukovku do PC odporucate na posluch zo stereo repro Microlab Solo 2C.
Aktualne to vyuzivam tak, ze repro su zapojene cez AUX na sluchadlovy vystup TV a signal do TV ide cez HDMI z GK v PC. Dost to skresluje dosiel som na to ked som pustil hudbu priamo z TV a ked som ju pustil z PC bolo to velky rozdiel, chcel by som teda docielit pocuvanie hudby spustanej z PC v kvalite umernej schopnosti prednesu tychto repro.

prevazne uvazujem nad: http://www.alza.sk/creative-sound-blast ... 502714.htm
odrazam sa len od hodnoteni na alze a ceny nevyznam sa v tom :?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Aky maš limit?
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

<50 povedzme
Ryan Giggs
VIP
VIP

Aspon nejaky Xonar DX/XD. Je sice nad limit, ale aby taky upgrade mal aspon nejaky zmysel. Tie lacne karty totiz nemusia hrat vobec lepsie ako integrovana.
Alebo potom aj nieco externe, nejake Fiio E10 ci Soundblaster HD.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Skor by som uvital internu, nejak sa mi prieci USB zbernica na audio + neviem ci to je moja smola alebo mi kazde USB zariadenie nejako hapruje (tlaciarne, uloziska, USB zvukovka... ), proste random to nejde, random to treba odpojit a zapojit, random to zacne hrat inac, interna mi pride take riesenie ze das do PC nainstalujes ovladace - HOTOVO (: .

http://www.alza.sk/zvukovy-usb-modul-as ... d96127.htm

takze takto, jo ?

//autoeditácia príspevku (25 Júl 2014, 8:53)
Ryan...
Co toto? http://www.alza.sk/creative-sound-blast ... tm#recenze
Cena +/- to iste ale tato je hned k odberu, cize by som si ju mohol vybrat po praci :)
Ak je ale ten Xonar o tolko lepsi, pockam si uz tolko... ĎAKUJEM :)

EDIT: podjem do toho Xonaru radsej, na tu Creative su dost rozchodne nazory, sem tam prudko negativny kdezto pri tom Xonare DX viac menej pochvaluju prednes. Neviem nakolko sa tomu da verit ale Ty uz si si tu reputaciu vyboxoval davno dam na Teba . Ďikes este raz
Ryan Giggs
VIP
VIP

Z-etko som nepocul, ale ten Xonar ano a ma papierovo lepsie svaby. Aj co viem z roznych for, tak hra lepsie.
visna
Novice
Novice

Príspevok od používateľa visna »

zdravim,
mam MB asus s realtekom a ath-tad400, takze sa chcem spytat, co je potrebne kupit, aby som zo sluchadiel vyzmykal viac, externu zvukovku ci staci ten usb dac ?
lebo nerozumiem, ci tie usb dac splnaju ulohu zvukovej karty, alebo su iba medziclanok, medzi onboard zvukovkou a sluchadlami,
ci to staci pripojit cez usb k pc, alebo treba pripojit aj vystup z onboard zvukovky.
chcem to na pocuvanie hudby, popripade na hry, mikrak by som pouzil s povodnou zvukovkou, ked to pojde samozrejme
vdaka
Ryan Giggs
VIP
VIP

USB DAC = externa stereo zvukova karta len s menej vystupmi a funkciami.
Nahradza to internu zvukovku ktora bude "vypojena z hry".

Vo windowse sa však da nastaviť vstup a vystup zvukovky nezavisle, takže vystup bude z dacu a vstup (mikrofon) budeš použivať cez onboard ako doteraz.
visna
Novice
Novice

Príspevok od používateľa visna »

vdaka za vysvetlenie,
takze aky usb dac k tym sluchadlam plus pripadna nejaka ta rezerva do buducna s lepsimi sluchadlami,
aby som nekupoval nieco nedostacujuce ani zbytocne nevyuzitelne
na domace pouzitie, prenosne nepotrebujem
dik
Napísať odpoveď