Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

Steju
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie

Príspevok od používateľa Steju »

normálne by som na teba nereagoval, ale toto môže byť poučné aj pre iných:
Prečo všetko svinstvo čo robili ľudia na zemi hadžete na Boha? Pochopte že zlo roby Satan knieža zla.
Lebo váš boh je vraj všemocný. Ak naozaj je, môže zlu zabrániť. Tým, že to nerobí je a) zvrátený a zlo sa mu páči alebo b) slabší ako Satan a teda nie všemocný

inak, odporúčam ti (ak to ešte nerobíš) navštevovať stránky http://www.universe-people.cz/default_cz.htm , dozvieš sa tam veľa zaujímavých a poučných vecí o ježišovi, čipovaní a tak
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

strapaty napísal:....toto cislo je este male ... to su len krestania .... nie su tam ostatne narody ktory veria v boha
Náboženstvá nemôžeš spájať. Keby verili v rovnakého boha, bola by tam oveľa väčšia podobnosť. Nehovoria ca polyteistických náboženstvách.
strapaty napísal: ... praveze je len to nik nevie dokazat...
Takže nie je.
strapaty napísal: to je blud ... ostatne narody konali modlosluzbu ... iba abraham bol bohu verny preto deti jeho deti boli vyvolenym narodom .... ale kristus povedal ze prisiel pre vsetkych ludi... nie len pre zidov ...
Tak ako boli faraóni potomkami bohov, že?
strapaty napísal:ty si si zjavne vybral tie rozpravky a zijes v nich dodnes...
Nevidím v tom rozdiel. Ty si si tiež vybral rozprávky a veríš v ne dodnes.
Jozef Koval napísal:Vieš Ježišovi dal moc Boh lebo ježiš je boži syn a keď boh stvoril všetko mysliš si že je preňho problem premeniť z vody vino?
Prečo je potom pre neho taký problém zničiť toho zlého Satana? Bavia sa s vínom ale aby zničili najhoršieho pokušiteľa... Možno mu vyhovuje, že má aspoň kde odsunúť nevercov.
Jozef Koval napísal:Ok jak mysliš spomeň si na tie tvoje neveriace slova keď budeš umierať. Každy je hrdina počas svojho života ale keď umiera potom si už pripusti že nemusel mať pravdu.
Pretože človek je egoista a keď mu ide o život chce sa zachrániť a spraví preto všetko. Nemá to nič s nejakou správnou vierou alebo nebodaj dôkazom Boha.
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

Jozef Koval
Vieš ano cirkev robila svinstva ale to robili ľudia nie Boh veď aj Ježiša zabili veľkňazi lebo satan ich nato naviedol. Tak ťa trochu nechapem. Všimni si že zlo stale rastie diabol je stale mocnejši všade vo svete je len zlo veď dneska je nebezpečne isť sam v noci do mesta aby si sa nebal že ťa niekto zabije. Prečo všetko svinstvo čo robili ľudia na zemi hadžete na Boha? Pochopte že zlo roby Satan knieža zla. A prečo by si asi dieťa vybralo rozpravku pred kostolom? Male deti si ešte neuvedomuju duchovne veci ale viera v nich postupne rastie.
Pokiaľ viem, tak boh poslal svojho syna (ježiša) na zem aby sa obetoval za našej hriechy. Nezabil ho satan ani ľudia, ale boh ho sem poslal na smrť. Či sa mýlim? Lebo ešte asi 5 strán dozadu v tejto téme to tak bolo, či už sa stihla biblia prepísať za tú dobu?

Malá logická úvaha:
- ak boh môže za všetko dobro na zemi a diabol za všetko zlo - tak potom boh nie je jediný všemohúci, lebo aj boh, aj diabol majú rovnakú moc, ak diabol môže ničiť božie dielo a odvracať od neho jeho ovečky
- ak boh je jediný všemohúci tak prečo nezničí diabla aby na tejto planéte zavládol pokoj - ak ho nevie zničiť tak nie je všemohúci
- ak však boh nechce zničiť diabla, tak potom je to len obyčajný pokrytec a necháva diabla na žive preto, len aby sa mal na koho vyhovárať za zlo na zemi alebo je zvrhlý

A osobne teba poprosím, nereaguj na posty, ktoré ti neadresujem.
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Jozef Koval napísal:
Vieš Ježišovi dal moc Boh lebo ježiš je boži syn a keď boh stvoril všetko mysliš si že je preňho problem premeniť z vody vino?
Jozef ty si ma nepochopil. Ja si hlboko vážim že ma poučuješ ale nemusíš. Ja som na tomto svete o 21 rokov dlhšie ako ty. Ja som chcel iba povedať že to čo spravil Ježiš v tej dobe sa mohlo pre ostatných zdať akože robí zázraky. V dnešnej dobe by neohúril.
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Jozef Koval »

LuksKE napísal:Jozef Koval

Pokiaľ viem, tak boh poslal svojho syna (ježiša) na zem aby sa obetoval za našej hriechy. Nezabil ho satan ani ľudia, ale boh ho sem poslal na smrť. Či sa mýlim? Lebo ešte asi 5 strán dozadu v tejto téme to tak bolo, či už sa stihla biblia prepísať za tú dobu?

Malá logická úvaha:
- ak boh môže za všetko dobro na zemi a diabol za všetko zlo - tak potom boh nie je jediný všemohúci, lebo aj boh, aj diabol majú rovnakú moc, ak diabol môže ničiť božie dielo a odvracať od neho jeho ovečky
- ak boh je jediný všemohúci tak prečo nezničí diabla aby na tejto planéte zavládol pokoj - ak ho nevie zničiť tak nie je všemohúci
- ak však boh nechce zničiť diabla, tak potom je to len obyčajný pokrytec a necháva diabla na žive preto, len aby sa mal na koho vyhovárať za zlo na zemi alebo je zvrhlý

Ok sory ale myslim si že toto už adresovane mne je. Ano Boh môže zničiť satana a aj tak urobi pri druhom prichode Ježiša lebo keď tu pride Ježiš po druhy krat bude koniec sveta a pride sudny deň. O tom si už určite počul. Potom Boh zniči tento svet a vesmir a zahuby satana a všetko urobi nove pre ľudi ktory sa dostali do neba. Až vtedy už nebude zlo a všetky stvorenia si spolu budu naživať v mieri. Na tomto svete je zlo lebo je to akoby skuška pre ľudi aby Boh videl čo si vyberieme ak ho nemusime počuvať. Nedal nam slobodnu vôľu nadarmo dal nam na vyber môžeme si vybrať cestu dobra alebo zla.

//autoeditácia príspevku (04 Feb 2014, 19:14)
vladenko007 napísal:
Jozef ty si ma nepochopil. Ja si hlboko vážim že ma poučuješ ale nemusíš. Ja som na tomto svete o 21 rokov dlhšie ako ty. Ja som chcel iba povedať že to čo spravil Ježiš v tej dobe sa mohlo pre ostatných zdať akože robí zázraky. V dnešnej dobe by neohúril.
Ok ja ťa nepoučujem ja len reagujem. Veď si povedal že vino sa robi z hrozna a že ti pride smiešne keď si pomysliš že ho Ježiš premenil len tak. Ale ok možno som to zle pochopil

//autoeditácia príspevku (04 Feb 2014, 19:17)
Steju napísal:normálne by som na teba nereagoval, ale toto môže byť poučné aj pre iných:

Lebo váš boh je vraj všemocný. Ak naozaj je, môže zlu zabrániť. Tým, že to nerobí je a) zvrátený a zlo sa mu páči alebo b) slabší ako Satan a teda nie všemocný

inak, odporúčam ti (ak to ešte nerobíš) navštevovať stránky http://www.universe-people.cz/default_cz.htm , dozvieš sa tam veľa zaujímavých a poučných vecí o ježišovi, čipovaní a tak
Už som to tu raz napisal ale dam to aj tu
Ano Boh môže zničiť satana a aj tak urobi pri druhom prichode Ježiša lebo keď tu pride Ježiš po druhy krat bude koniec sveta a pride sudny deň. O tom si už určite počul. Potom Boh zniči tento svet a vesmir a zahuby satana a všetko urobi nove pre ľudi ktory sa dostali do neba. Až vtedy už nebude zlo a všetky stvorenia si spolu budu naživať v mieri. Na tomto svete je zlo lebo je to akoby skuška pre ľudi aby Boh videl čo si vyberieme ak ho nemusime počuvať. Nedal nam slobodnu vôľu nadarmo dal nam na vyber môžeme si vybrať cestu dobra alebo zla.
mLuks
Addict
Addict

Ok sory ale myslim si že toto už adresovane mne je. Ano Boh môže zničiť satana a aj tak urobi pri druhom prichode Ježiša lebo keď tu pride Ježiš po druhy krat bude koniec sveta a pride sudny deň. O tom si už určite počul. Potom Boh zniči tento svet a vesmir a zahuby satana a všetko urobi nove pre ľudi ktory sa dostali do neba. Až vtedy už nebude zlo a všetky stvorenia si spolu budu naživať v mieri. Na tomto svete je zlo lebo je to akoby skuška pre ľudi aby Boh videl čo si vyberieme ak ho nemusime počuvať. Nedal nam slobodnu vôľu nadarmo dal nam na vyber môžeme si vybrať cestu dobra alebo zla.
Tak toto je najväčšia pí*ovina, čo som za svojich 21 rokov čítal. Tomuto fakt veríš?
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

94jakub napísal:Náboženstvá nemôžeš spájať. Keby verili v rovnakého boha, bola by tam oveľa väčšia podobnosť. Nehovoria ca polyteistických náboženstvách.
Takže nie je.
Tak ako boli faraóni potomkami bohov, že?
Nevidím v tom rozdiel. Ty si si tiež vybral rozprávky a veríš v ne dodnes.Prečo je potom pre neho taký problém zničiť toho zlého Satana? Bavia sa s vínom ale aby zničili najhoršieho pokušiteľa... Možno mu vyhovuje, že má aspoň kde odsunúť nevercov.Pretože človek je egoista a keď mu ide o život chce sa zachrániť a spraví preto všetko. Nemá to nič s nejakou správnou vierou alebo nebodaj dôkazom Boha.
Ty by si na všetko chcel len hmotny dôkaz ale viera nieje o dôkazoch je to o tom že v Boha uveriš a je to krasny pocit želam ti ho zažiť. Už oveľa večši ateisti sa obratili na Boha lebo citili v sebe prazdnotu a temnotu ale opisovali že keď spoznali Boha našli prave šťastie. Povedz mi čo maš z toho že cely život makaš v praci aby si si mohol kupiť nejake veci ale tieto veci maju hodnotu len do tvojej smrti do hrobu si ich človek neodnesie. Ale v nebi maš veci čo ti pripravil Boh navždy a nikto ti ich nikdy nevezme. Boh by mohol zabiť satana aj teraz ale urobi to až na druhy prichod Ježiša vtedy bude Ježiš sudiť živych i mrtvych a potom Boh zniči ten svet aj vesmir aj satana a stvori všetko nove kde už nebude zlo. Bude to zasľubeny raj kde budu všetci ktori sa dostanu do neba žiť naveky.

//autoeditácia príspevku (04 Feb 2014, 19:31)
LuksKE napísal: Tak toto je najväčšia pí*ovina, čo som za svojich 21 rokov čítal. Tomuto fakt veríš?
Ano lebo je to pravda piše to tak aj v biblii. Ježiš ma už teraz pre nas všetko hotove už je to len na nas ako sa rozhodneme
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Hlavne ze nas ma vsetkych rad no nakoniec tych co si vybrali nieco ine ako je on, aj tak zahuby. To uz aj hviezdne vojny zneju uveritelnejsie ako toto rozpravanie.
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

LuksKE napísal: Tak toto je najväčšia pí*ovina, čo som za svojich 21 rokov čítal. Tomuto fakt veríš?
Taky najprimitivnejši dôkaz o duši skus si narovnať ruku a prilož si ju tesne k lici alebo k čele ale nedotykaj sa kože uplne asi take 2mm od kože ucitiš take mierne vlnenie tepla. Toto je naša energia alebo duša ktora z nas žiari. U zvierat take nikdy neucitiš.

//autoeditácia príspevku (04 Feb 2014, 19:40)
lukas9206 napísal:Hlavne ze nas ma vsetkych rad no nakoniec tych co si vybrali nieco ine ako je on, aj tak zahuby. To uz aj hviezdne vojny zneju uveritelnejsie ako toto rozpravanie.
On nas ma všetkych rad on chce aby sme ho všetci nasledovali ale ako ťa môže Ježiš spasiť keď v neho neveriš alebo keď si vyberieš radšej diabla.
mLuks
Addict
Addict

Ano lebo je to pravda piše to tak aj v biblii. Ježiš ma už teraz pre nas všetko hotove už je to len na nas ako sa rozhodneme
V 18tich a takto zaslepený...

Inak boh je že vraj vševedúci. Tak načo stvoril tento svet a dal ľudom slobodnú volu, aby sa rozhodli či ho prijímu a či nie, keď aj tak to boh ako vševedúci už dopredu vedel, kto sa od neho odvráti a kto pri ňom ostane. Mohol ušetriť tých ľudí, ktorí sa od neho odvrátili od utrpenia a vytvoriť rovno svet, kde by boli len tí, ktorí by pri ňom ostali. Či boh chcel potrestať tých, ktorí sa od neho odvrátili? Tak to potom nie je milosrdný a je zákerný a zlý.
Taky najprimitivnejši dôkaz o duši skus si narovnať ruku a prilož si ju tesne k lici alebo k čele ale nedotykaj sa kože uplne asi take 2mm od kože ucitiš take mierne vlnenie tepla. Toto je naša energia alebo duša ktora z nas žiari. U zvierat take nikdy neucitiš.
To je teplo, ktoré vyžaruje ľudské telo, ty spasiteľ. Vyskúšaj to vonku pri -10, keď budeš mať zmrznuté líce aj ruku a nič neucítiš.

Radšej sem už nič nepíš, lebo len sa strápňuješ.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Jozef Koval

Dusa ma byt nieco nehmotne,takze iba tazko by si ju mohol pocitovat na svojom "lici alebo čele" ako vlnenie. :wink: Ja ti dam tiez jednu radu: skus obcas rozmyslat na javmi sveta bez predsudkov alebo uz dopredu vytvorenych nazorov a hladaj sam suvislosti, nauc sa sam seba pytat aj na banalne veci a odpovede hladaj uprimne a co najobjektivnejsie :)
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Sa čudujem, že tu vôbec plytváte čas s týmto človekom. Tu jednoducho už neexistuje žiadny priestor na diskusiu, to tehla a spol. sú oproti nemu ešte kovaní ateisti.
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Jozef Koval napísal:Ty by si na všetko chcel len hmotny dôkaz ale viera nieje o dôkazoch je to o tom že v Boha uveriš a je to krasny pocit želam ti ho zažiť. Už oveľa večši ateisti sa obratili na Boha lebo citili v sebe prazdnotu a temnotu ale opisovali že keď spoznali Boha našli prave šťastie.
Nechcem hmotný dôkaz, chcem dôkaz založený na logika a nie nejakej rozprávke v zbierke poviedok zvanej Biblia.
Jozef Koval napísal:Povedz mi čo maš z toho že cely život makaš v praci aby si si mohol kupiť nejake veci ale tieto veci maju hodnotu len do tvojej smrti do hrobu si ich človek neodnesie. Ale v nebi maš veci čo ti pripravil Boh navždy a nikto ti ich nikdy nevezme.
To si spomenul ty, asi ti to chýba. Toto sa tu riešilo už veľa krát. Mnoho ateistov má bohatší "duchovný/duševný" život ako väčšina kresťanov, ktorí sa celý život boja aby nespravili niečo zlé, inak sa im zrúti celý posmrtný život.
Jozef Koval napísal:Taky najprimitivnejši dôkaz o duši skus si narovnať ruku a prilož si ju tesne k lici alebo k čele ale nedotykaj sa kože uplne asi take 2mm od kože ucitiš take mierne vlnenie tepla. Toto je naša energia alebo duša ktora z nas žiari. U zvierat take nikdy neucitiš.
:lol: Sorry ale toto je už moc. Tebe asi termodynamika nič nehovorí, tak sa radšej nevyjadruj k božským energiám.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa strapaty »

LuksKE
o má robiť napr. žena ktorá je v manželstve týraná mužom,

existuje v cirkvi odluka ... manzelia ktori niesu schopny splocneho spoluzitia su odluceny kym dovody ich odluky nepomynu ... samozrejme nemozu zacat zit zivot s niekym inym....

s tou rozpravkou to nemala byt urazka ... len som chcel poukazat ze keby si mal doma dobry priklad viery nemal by si problem ju prijat ... moje deti cez den nepozeraju rozpravky ... su s nami ...... aktivne sa im venujeme ... neviem co nevies an tom pochopit ... to ne je o nejakom vybere my robime doma veci spolocne... ked ideme von ideme vsetci ... ked sa upratuje upratujeme vsetci ... ked ideme do kostola ideme vsetci .... tam nie je co vyberat ...

jednoducho mozno nevedia ze v kostole je boh a ako je im s nim dobre .... ale vedia ze my sme v kostole je im s nami dobre ...

ty si zjavne na vyber mal a vybral si si nie rodinu .... a mal si na to urcite padny dovod.... to boli tie rozpravky .... v ktorych zijes ... (tym som nemyslel ze zijes v nejakom vymyslenom pribehu, na vzajomne urazanie je tu ludi dost.)
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

strapaty napísal:existuje v cirkvi odluka ... manzelia ktori niesu schopny splocneho spoluzitia su odluceny kym dovody ich odluky nepomynu ... samozrejme nemozu zacat zit zivot s niekym inym....
To povedz žene, ktorú doma niekto 10 rokov týral, že sa má k takému človeku vrátiť.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa strapaty »

LuksKE
a ked hovoris o cirkvy a jej historii hovoris zhruba o 1 bilione ludi ... myslis ze medzi takym mnozstvom nenajdes ludi ktory robili omyly ... dolezitejsie je asi co ta viera robi z clovekom dnes ... ked skutocne nasleduje krista ... a nie je to len papierovy krestan ktory pozna ledva desatoro .... a kedysi mu babka ako decku nieco hovorila o bohu ....

//autoeditácia príspevku (04 Feb 2014, 20:34)
LuksKE napísal:Jozef Koval

ale boh ho sem poslal na smrť. Či sa mýlim?
nie nemylis sa ale pre boha nie je smrt co pre cloveka ... v podstate je to len prechod z jedneho zivota do druheho .... pre krestana je to to iste .... vykupil hriechy utrpenim ako clovek ...
Malá logická úvaha:
- ak boh môže za všetko dobro na zemi a diabol za všetko zlochyba.... zlo je nepritomnost boha .... boh je vsetko dobro na zemi ... diabol len zvadza aby sa clovek odvratil od boha ... nemoze sam nic cloveku urobit .... iba ak by mu to boh dovolil.... - tak potom boh nie je jediný všemohúci, lebo aj boh, aj diabol dalo by sa to prelozit ten co rozdelujemajú rovnakú moc, ak diabol môže ničiť božie dielo a odvracať od neho jeho ovečky
- ak boh je jediný všemohúci tak prečo nezničí diabla aby na tejto planéte zavládol pokoj(na tejto planete robia zlo ludia nie diabol ... on len vyuziva ich poklesky a a pokusa ich na ne ale clovek sa musi sam rozhodnut...) - ak ho nevie zničiť tak nie je všemohúci... nemoze ho znicit lebo miluje vsetkych ... niezeby to fyzicky nebol schopny urobit ale jeho nekonecna laska mu to nedovoluje..cize nechce. keby len na sekudu chcel uz by bolo po diablovy aj vsetkych padlych anieloch, ale ten den nastane a peklo bude definitivne aj pre zlych ludi a pre padlych anielov....

//autoeditácia príspevku (04 Feb 2014, 20:41)
94jakub
To povedz žene, ktorú doma niekto 10 rokov týral, že sa má k takému človeku vrátiť.

to by si sa musel asi fakt spytat tyranej krestanskej zeny ci by sa chcela k takemu muzovi vratit keby sa zmenil .... boh odpusta kazde previnenie ak clovek uprimne lutuje a zmeni svoje skutky.... a uprimne sa chce napravit... aj kazdy clovek by mal tak konat .... ked niekto pride za tebou a uprimne ta ziada o odpustenie mal by si mu odpustit (odpust nam nase viny ako i mi odpustame svojim vinnikom) len dnes su ludia natolko pysny ze nie su schopny prist za svojim bratom a povedat odpust brate previnil som sa voci tebe aj voci nebu a chcem to odcinit.
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

strapaty napísal:LuksKE
a ked hovoris o cirkvy a jej historii hovoris zhruba o 1 bilione ludi ... myslis ze medzi takym mnozstvom nenajdes ludi ktory robili omyly ... dolezitejsie je asi co ta viera robi z clovekom dnes ... ked skutocne nasleduje krista ... a nie je to len papierovy krestan ktory pozna ledva desatoro .... a kedysi mu babka ako decku nieco hovorila o bohu ....

//autoeditácia príspevku (04 Feb 2014, 20:34)

//autoeditácia príspevku (04 Feb 2014, 20:41)
94jakub

to by si sa musel asi fakt spytat tyranej krestanskej zeny ci by sa chcela k takemu muzovi vratit keby sa zmenil .... boh odpusta kazde previnenie ak clovek uprimne lutuje a zmeni svoje skutky.... a uprimne sa chce napravit... aj kazdy clovek by mal tak konat .... ked niekto pride za tebou a uprimne ta ziada o odpustenie mal by si mu odpustit (odpust nam nase viny ako i mi odpustame svojim vinnikom) len dnes su ludia natolko pysny ze nie su schopny prist za svojim bratom a povedat odpust brate previnil som sa voci tebe aj voci nebu a chcem to odcinit.
Dobre si to napisal ja by som len chcel podotknuť že toto forum by sa nemalo volať Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera ale ateisti. Veď na celom fore su len dvaja veriaci aj to keď niečo napišeme tak sa nas tu snažia všetci len uraziť. Prepačte mi všetci neveriaci že som vas otravoval s takym niečim ako je Boh. Je to smutne kam dnešna doba speje ale ako Ježiš povedal: Budu sa vam smiať a budu vas nenavidieť pre moje meno. Budem sa za vas modliť
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Jozef Koval napísal:Dobre si to napisal ja by som len chcel podotknuť že toto forum by sa nemalo volať Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera ale ateisti. Veď na celom fore su len dvaja veriaci aj to keď niečo napišeme tak sa nas tu snažia všetci len uraziť. Prepačte mi všetci neveriaci že som vas otravoval s takym niečim ako je Boh. Je to smutne kam dnešna doba speje ale ako Ježiš povedal: Budu sa vam smiať a budu vas nenavidieť pre moje meno. Budem sa za vas modliť
A teba by nemali púšťať medzi ľudí ;) Je mi jedno kto čomu verí, ale toto čo tu predvádzaš ty, už hraničí z chorobou.
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

strapaty napísal:a ked hovoris o cirkvy a jej historii hovoris zhruba o 1 bilione ludi ...
Zdroj? Či si si to číslo len tak vymyslel? To sa tu ideme naťahovať, kto povie väčšie číslo?
strapaty napísal:to by si sa musel asi fakt spytat tyranej krestanskej zeny ci by sa chcela k takemu muzovi vratit keby sa zmenil .... boh odpusta kazde previnenie ak clovek uprimne lutuje a zmeni svoje skutky.... a uprimne sa chce napravit... aj kazdy clovek by mal tak konat .... ked niekto pride za tebou a uprimne ta ziada o odpustenie mal by si mu odpustit (odpust nam nase viny ako i mi odpustame svojim vinnikom) len dnes su ludia natolko pysny ze nie su schopny prist za svojim bratom a povedat odpust brate previnil som sa voci tebe aj voci nebu a chcem to odcinit.
Preto sa niektoré ženy rozhodnú radšej pre vraždu ako žiť s tým človekom? Odpustil by si človeku, ktorý by ti zničil život? Týraní ľudia nemyslia na to, že tomu človeku odpustia aby sa mohli dostať do neba.
Jozef Koval napísal:Dobre si to napisal ja by som len chcel podotknuť že toto forum by sa nemalo volať Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera ale ateisti. Veď na celom fore su len dvaja veriaci aj to keď niečo napišeme tak sa nas tu snažia všetci len uraziť. Prepačte mi všetci neveriaci že som vas otravoval s takym niečim ako je Boh. Je to smutne kam dnešna doba speje ale ako Ježiš povedal: Budu sa vam smiať a budu vas nenavidieť pre moje meno. Budem sa za vas modliť
Nikto(???) sa tu nikoho nesnaží urážať. Ale nečakaj rozumnú odpoveď, keď sa sem dovalíš ako veľká voda, prorok a začneš tu tárať o Iluminároch a iných hovadinách.

A urážať začne poväčšine tá druhá strana, keď už nemajú čo povedať. Nie sú zvyknutí na to, keď má niekto iný názor a nenechá si všetko len tak nahovoriť. :wink:
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Ktovie koľko je v skutočnosti veriacich.
Keď si vezmem len svoju najbližšiu rodinu z ktorou som som žil za posledných 20 rokov.
Takže otec, mama, a sestra. Potom svokor, svokra, manželka, syn1, syn2,
Takže všetci sme kdesi registrovaný ako kresťania. Môj otec bol neveriaci. Moja mama je veriaca až dodnes. Svokor svokra a manželka boli naposledy v kostole na mojej svadbe. A synovia boli na prvom svetom primaní ale do kostola už nechodia. Ja som neveriaci.
Takže z 9 ľudí je iba 1 skutočný kresťan.
Ten čo tu písal nejaké ťažké milióny by si mal uvedomiť že už dávno to nieje pravda.
Napísať odpoveď