Viac monitorov cez jeden vystup

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Viac monitorov cez jeden vystup

Príspevok od používateľa javatar »

Problem 1:
Potreboval by som klasicku rozsirenu pracovnu plochu (na dvoch monitoroch rozdielne veci) ale graficka karta ma len jeden vystup. Pokial viem tak klasicky splitter by mi hodil na oba monitory to iste a to je neziaduce. Je na to nejaky HW alebo musim kupovat novu VGA?
Problem 2:
Obcas by som ale chccel mat na oboch monitoroch to iste + bolo by dobre mat na jednom monitore maly indikator co je na tom druhom (kedze vedla seba nebudu). Pozna niekto na to nejaky SW alebo si to musim nakodit sam?

Za kazdu relevantnu odpoved uz tradicne K+
Dik
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Re: Viac monitorov cez jeden vystup

Príspevok od používateľa Michaelo »

Take nieco neexistuje (nie v pozeratelnej kvalite), musis kupit novu graficku kartu.

K tomu druhemu, skus DisplayFusion, fajnovy programcek ked mas viac monitorov (sam pouzivam). Ked das nastavenia monitora, zobrazuje v jednom okne to co je zobrazene na vsetkych monitoroch.

Ukazka:
Prílohy
display-fusion.png
S-player
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa S-player »

Riešenia:

1. Kúpiť si lepšiu grafickú kartu už s podporou aspoň troch monitorov a s niekoľkými rôznými výstupmi
2. Kúpiť si redukciu typu USB -> HDMI. Pokiaľ nájdeš nejakú kvalitnú & Máš USB 3.0 tak nebudeš vidieť žiadne lagovanie. Osobne som používal túto http://www.amazon.com/Cable-Matters-Sup ... B004MS0DIK na mojom predošlom Macu ,ktorý mal len jeden výstup pre monitor (Thunderbolt). Mal som to napojené za pomoci USB 2.0. Pre klasickú prácu to bolo OK ,ak by si cez to ,ale chcel hrať hry a tak podobne tak by to už tak pekne neklapalo. Samozrejme je dostupná kopa iných redukcii ja som bol obmedzený mojou platformou (Mac) čiže som toho až tak veľa na výber nemal.
3. (Neviem či to funguje na Windowse) no ďalším riešenim je zakúpiť si Apple TV (Stojí tuším nejakých 90€) a streamovať druhú obrazovku cez to.
4. Existujú aj nejaké iné riešenia - streamovanie cez Wi-Fi a podobne to by som ,ale asi neriešil. Zbytočne komplikované. Pokiaľ nehráš hry/neriešiš grafiku tak grafickú kartu s podporou niekoľkých obrazoviek zohnáš za pomerne malý peniaz.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa strapaty »

...nenapisal si aky mas ten vysutup ... napriklad ak mas DVI dual link tak sa to da jednoduchou dvi alebo vga rozdvojkov.... http://en.wikipedia.org/wiki/Digital_Visual_Interface
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Ma to len VGA. Najlacnejsie riesenia mi vychadzaju s novymi grafickymi kartami.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa strapaty »

tak existuje aj krabicka ktora vie pripojit viac monitorov ale cenovo je lacnejsie kupit novu kartu .... a kedze to ma len vga tak ta karta je dost stara(ako aj cele PC ) ... takze do 10€ by si sa mal zmestit aj s dvoma vystupmi ....
Napísať odpoveď