Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

hughito
Redeemer
Redeemer

Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie

Príspevok od používateľa hughito »

Tak tak, aj z tých, čo sú, tak je väčšina len formálnych, resp. zo zotrvačnosti, aj keď síce za ateistov by sa asi neoznačili, ale hľadať tam nejakú spätosť s organizovaným náboženstvom je tiež mimo.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa strapaty »

94jakub
to cislo je samozrejme hruby odhad ... ak je teraz cca 1 miliarda krestanov a krestania tu ziju 2000 rokov a za sto rokov mas 5 generacii (rozhodne je to vela ludi za 2000 rokov)

neviem ci by som dokazal odpustit ale urcite by som sa zo vsetkych sil snazil keby ma odprosil ...

//autoeditácia príspevku (05 Feb 2014, 7:24)
vladenko007
nedavno bolo scitanie (2011) a podla toho sa k krestanstvu priznalo 70 percent ludi ....
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

"nedavno bolo scitanie (2011) a podla toho sa k krestanstvu priznalo 70 percent ludi ...."
škoda, že minimálne polovica z nich sú veriaci akurát tak na papieri, čiže reálne je na slovensku tak 30% veriacich kresťanov

k zvyšku sa vyjadrím neskôr, keď naberiem energiu po nočnej
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

:D krestania su vsetci len nie vsetci tak ziju ... ja si nedovolim sudit nikoho ci je krestan alebo nie kazdy v tych svojich moznostiach sa snazi zit co najlepsie ... od tych co viac dostali bude sa viac vyzadovat ... ti co menej dostali od tych sa bude aj menej vyzadovat...

prvy krestan ktory sa hlasil ku krestanstvu a nezil tak bol judas... dokonca to bol apostol ... cize nieco ako dnes biskup.. a chodil vsade s jezisom videl zazraky a predsa ho zradil za 30 striebornych...

a presne to bolo tak vzdy .. nikto nikomu nemohol zakazat hlasit sa za krestana(dnes musis byt v strane, momentalne SMER :D) .... a ked sa chcel niekoho zbavit nebolo nic jednoduchsie ako ho vyhlasit za bosorku ... to je zaujimave ze ked sa ludia bavia o tom ze kolko je krestanov na slovensku tak to rozlisuju ze niekto sa len ku krestanstvu hlasi iny tak aj ziju ... ked sa bavime o historii a upalovani bosoriek tak je to vsetko jedno .... jednoducho v stredoveku vsetci krestania vsetkych upalovali a vrazdili ...
mLuks
Addict
Addict

"jednoducho v stredoveku vsetci krestania vsetkych upalovali a vrazdili ..."
cituj presne kde a kto z nás, tu v tejto téme toto napísal, odcituj to....svoje pangalaktické dedukcie si nechaj pre svoje deti, budeš ich ešte hojne potrebovať aby si si z nich vychoval ovečky

k zvyšným báchorkám sa nebudem vyjadrovať
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

nikdy ste nepisali niektory ludia v cirkvi ... ale vzdy pisete cirkev upalovala (cize cela ) alebo to mam chapat tak ze aj vy si uvedomujete ze to bolo len zopar jednotlivcov ktory cele ucenie zneuzili na presadzovanie svojich mocenskych cielov ??? a tie blbe poznamky k vychove mojich deti si si mohol odpustit.... ak si nervozny zbi zenu, deti a psa a chod sa vyspat a neodreaguvaj sa na mne...
mLuks
Addict
Addict

Pretože ak poviem cirkev, tak myslím len tých pár papalášov čo je na vrchole pri moci, či na svk alebo vo Vatikáne. Tie vaše reči o tom, že cirkev sú všetci veriaci si nechajte pre seba. Pretože všetci veriaci pri moci nie sú, ani neboli. Ty ako obyčajný veriaci nemáš ani len šancu či právo niečo zmeniť vo fungovaní RKC. Ak by sa cirkevní papaláši vo Vatikáne rozhodli, že od zajtra rušia dogmu sex až po svadbe, tak by si s tým nič nezmohol, len by si sa prizeral. Preto ty nie si cirkev, lebo nemáš vplyv na jej fungovanie. A preto ak poviem, že cirkev páchala zverstvá, tak mám namysli tých, ktorí v tej dobe sedeli za stolom pri moci a diktovali pravidlá, nie tých veriacich, ktorí sa tými pravidlami len riadili.

A pokiaľ ty si budeš tu vycucávať počty veriacich z malička (milion, miliarda, bilion) a argumentovať tu nimi, a budeš mi tu do úst vkladať niečo čo som nepovedal, tak ja budem takto reagovať na teba.
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

strapaty napísal:to cislo je samozrejme hruby odhad ... ak je teraz cca 1 miliarda krestanov a krestania tu ziju 2000 rokov a za sto rokov mas 5 generacii (rozhodne je to vela ludi za 2000 rokov)
Gratulujem k tvojim presným výpočtom :lol: Priznaj si, že ani sám tým číslam neveríš. Máš pocit, že pred 1000 rokmi bola na svete miliarda kresťanov?
strapaty napísal:nedavno bolo scitanie (2011) a podla toho sa k krestanstvu priznalo 70 percent ludi ....
To má niečo znamenať? Som tam napríklad započítaný aj ja.
strapaty napísal:nikdy ste nepisali niektory ludia v cirkvi ... ale vzdy pisete cirkev upalovala (cize cela ) alebo to mam chapat tak ze aj vy si uvedomujete ze to bolo len zopar jednotlivcov ktory cele ucenie zneuzili na presadzovanie svojich mocenskych cielov ???
Nikdy si nepovedal, že štát zvýšil dane? Máš pocit, že za tým sú všetci Slováci?
Zhodnime sa potom, že kresťanstvo a "dobrá" cirkev je len utópia, tak ako spravodlivosť na Slovensku.
hughito
Redeemer
Redeemer

Každopádne, aj ohľadom toho sčítania, počet kresťanov klesol, naopak počet ateistov stúpol a to napriek negatívnej definícii (bez vyznania). Robili sa proti tomu (a v rámci sčítania) aj rôzne kampane, v ktorých som bol zapojený, bolo to zaujímavé. Faktom zostáva, že ateisti sú druhou najsilnejšou skupinou na Slovensku (a to s tým, že ich reálne číslo je zjavne podhodnotené, zatiaľ čo číslo napr. katolíkov je silne nadhodnotené).
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Myslím si že cirkev si počíta svojich kresťanov aj podľa toho či je človek krstený.
Ak je tak automaticky je kresťan. To že som bol krstený ale neznamená že som aj kresťan. Nikto sa ma nikdy nepýtal či chcem alebo nie (keď som bol dieťa). Nikto mi nepovedal že aj druhá voľba. Alebo aby som bol presný, tá druhá voľba bola tá zlá. Pretože keď ťa ako dieťa niečím postrašia ako napríklad peklom tak sa bojíš a neodporuješ.
Keď som bol dieťa ani ma nenapadlo odporovať napríklad mojej starej mame. Povedala modli sa tak som sa modlil. :D Dokonca keď som bol na prázdninách som jeden čas aj miništroval v kostole. Konkrétne tuto
http://goo.gl/maps/hkwHj
Ale bral som to skôr ako hru alebo zážitok :D Asi tak od 10-12 rokoch som sa úplne odpútal a zdraví rozum mi hovorí že dosť. Ak by predsa existoval a mal tú moc takto by to nefungovalo. Tá ignorácia zlého. A samozrejme aj dobrého. Za dobro ktoré spravíš ťa vždy ocení len človek. Ja osobne nepociťujem aby ma niekto ako boh viedol. Za všetko dobré a zlé čo som v živote spravil viním len seba. :psssst:
hughito
Redeemer
Redeemer

Ale bavíme sa o sčítaní ľudu teraz.
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Tak to neviem kde vzali tie čísla. Alebo lepšie povedané asi každý kto je krstený uviedol že je kresťan.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Na tvojom mieste by som ziadal o vystupenie z RKC.
zbohom.sk/faqs
Aj keby len pre dobry pocit.

//jo, inak este, preco robis tymto radost mame ze s nou ides do kostola ? Ako je to sice pekne ze urobis radost, ale na prvom mieste je moja osobna spokojnost, taketo nieco by som na tvojom mieste nerobil, aj keby kvoli tomu mala mama rumazgat. Asi na to nemam dostatok empatie, sucitu alebo nevieomco.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

94jakub
Gratulujem k tvojim presným výpočtom :lol: Priznaj si, že ani sám tým číslam neveríš. Máš pocit, že pred 1000 rokmi bola na svete miliarda kresťanov?

tak oprava pri linearnej postupnosti mi to vyslo cca 50,5 miliardy pri kvadratickej cca 20,5 miliardy ... aj tak je to celkom slusne cislo ... niekolko judasov sa tam najde:d ak piocitam ze az 2000 rokov bolo 100 generacii krestanov

//autoeditácia príspevku (05 Feb 2014, 14:04)
... krestan je ten ktory svojim zivotom nasleduje krista .. ale ku krestanstvu ako nabozenstvu sa moze prihlasit kazdy(pri scitani, alebo na verejnosti napr. fico :D)... to este neznamena ze je krestan ...
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

Tvoju matematiku neriešim. Škoda slov.
Ale ako môžeš v jednom príspevku napísať, že na svete je miliarda kresťanov, podľa toho počítať tie tvoje galaktické rovnice a potom napísať, že nie každý kresťan je kresťan? Nám vyčítaš, že do zlých činov cirkvi počítame všetkých ľudí a nie len tých správny kresťanov(čo tu mimochodom nikto netvrdil, je to len tvoj konštrukt) ale na druhej strane ty počítaš kresťana ako každého.
Tých, ktorí nasledujú Krista je možno 50% z toho čísla a to som optimistický. A dnes je to minimálne číslo. Väčšina si len pokrytecky myslí, že ho nasleduje a robí ich to lepšími ale reálne sú to takí istí ľudia ako hocikto iný.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

94jakub
neviem asi som sa nevyjadril dost jasne ...

definicia krestan= clovek ktory nasleduje kristove ucenie.

hlasenie sa ku krestanskej viere je podmienene jednou kvackou v dotazniku ....

pomer medzi krestanmi a ludmi co sa hlasia k krestanskej cirkvy si netrufnem udat.....

krestanska cirkev = vsetci krestania (ludia ktori nasleduju krista)
Wamber
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Wamber »

Aj keby vas bolo 99% tak to nic nemeni na tom, ze to su len vymyslene bachorky :smt006 . Ved aj SMER volilo +40%, takze to vypado o tom, kde sa postavi hlupe stado.

A ano, aj mna si tam oficialne vedu katolibanci niekde vo svojich statistikach ako ich privrzenca, tolko k ich cislam :) .
histor
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa histor »

vladenko007 napísal:Tak to neviem kde vzali tie čísla
Scitali scitacie harky.

Na Slovensku sa ku krestanstvu hlasi vyse 80% ludi.

Taky odpad aky je na hojku, si vzdy osoboval svojim 1% alebo 10% (to nie su ateisti, ale bez vyznania, cize nieco ako ludia, ktori nevedia, kde je sever) rozhodovat o 80% ludi.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

dakujeme za tvoj fundovany nazor
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

oo tak ľudia bez vyznania nie sú ateisti :happyrespect: na ateistu treba uctievať toho satana, či ako?
Napísať odpoveď