ADSL modem/router k T-Com internetu
ADSL modem/router k T-Com internetu
Zdravim.Mam akurat adsl router Zyxel Prestige P-660HN-T3A a ten router mi vkuse pada a musim ho co chvila restartovat, aby siel internet do siete. Chcel by som vas poprosit o radu, ktory je dobry a stabilny. Nemusi mat wifi, ale to dnes maju asi uz vsetky. Jedine co potrebujem, aby na 100% fungovalo je rezervacia ip adries pre konkretne mac adresy. Na apple routri mi to krasne funguje, ale na to zyxeli je taka moznost, ale ked dam rezervovat pre konkretnu mac adresu konkretnu ip, tak tomu zariadeniu proste ip neprideli a nemoze byt v sieti. Jednoducho chcem, aby fungoval ako DHCP, ale konkretne ip adresy neprideloval hociakemu zariadeniu, ale len jednemu konkretnemu.
Na alze som videl nejaky linksys, mam doma jeden cisco switch a som s nim spokojny, tak ocakavam, ze linksys bude schopny, ale potreboval by som od vas radu. Aj ci dokaze tu rezervaciu ip adries. Vopred diky za rady.
//autoeditácia príspevku (21 Jan 2014, 20:29)
Diky za rady...
Na alze som videl nejaky linksys, mam doma jeden cisco switch a som s nim spokojny, tak ocakavam, ze linksys bude schopny, ale potreboval by som od vas radu. Aj ci dokaze tu rezervaciu ip adries. Vopred diky za rady.
//autoeditácia príspevku (21 Jan 2014, 20:29)
Diky za rady...
Re: ADSL modem/router k T-Com internetu
Ja mám rovnaký router jak Ty a vôbec mi nepadá, som s ním max spokojný. žiaľ poradiť neviem 
Aku mas verziu firmware?
-
Daniel9911
Professional
Čauko mam ten istý Router a mal som snim tiež problémy odpájalo ma to od internetu ,tak som to riešil cez Telekom a aj bol vonku technik ktorý mi povedal, že tie zyxel routre sú chybné. Takže ja tiež chcem kupovať nový kedže u mňa neni k dispozícii VDSL takže musím investovať. Nový firmware na Zyxel asi neni kedže som ho nenašiel ani na stranke telekomu ani na stranke vyrobcu. Ja som pozeral zatial tieto routre :
http://www.alza.sk/tp-link-td-w8961nb-d290869.htm
http://www.alza.sk/d-link-dsl-2751-d460022.htm
http://www.alza.sk/netgear-dgn2200b-d231952.htm
ale tak možno tie routre tvoje požiadavky splnať nebudú. s Linksys som mal dobré skusenosti hlavne s WAG 120 N ale ten mam u kamoša.
http://www.alza.sk/tp-link-td-w8961nb-d290869.htm
http://www.alza.sk/d-link-dsl-2751-d460022.htm
http://www.alza.sk/netgear-dgn2200b-d231952.htm
ale tak možno tie routre tvoje požiadavky splnať nebudú. s Linksys som mal dobré skusenosti hlavne s WAG 120 N ale ten mam u kamoša.
-
vladenko007
VIP
Tento router konkrétne som nastavoval mojej bývalej manželke. Tiež ako popisuješ padal net. A vcelku to blblo. Ide o to že default nastavenie ktoré tam je, je nejaké nešťastné. Tiež jej prišiel domov a všetko bolo nastavené včetne prihlasovacích údajov. Aj wifi bolo zapnuté nastavené a heslo a SSID na štítku vzadu.
Tak som vytvoril novú SSID proste zmenil som názov a nastavil nanovo zabezpečenie aj heslo. Po tomto už router nepadá. Všetko ide ako má. Ale toto nieje prvý prípad. Aj ADB VV3212 som musel znovu nastaviť všetko lebo 2 notebooky sa nemohli vôbec pripojiť.
Tak som vytvoril novú SSID proste zmenil som názov a nastavil nanovo zabezpečenie aj heslo. Po tomto už router nepadá. Všetko ide ako má. Ale toto nieje prvý prípad. Aj ADB VV3212 som musel znovu nastaviť všetko lebo 2 notebooky sa nemohli vôbec pripojiť.
No mne sa ten prestige akosi umudril, teraz uz tak nepada. Mne v aprili konci zmluva, tak dovtedy vydrzim a skusim potom prejst na vdsl, tak som to nekupoval, pretoze pri vdsl by mi bol potom zbytocny.
Novy fw na to nie je. Wifi na nom ani nie je zapnuta a vsetko by malo byt nastavene spravne. Ze vraj vtedy mal tcom nejake problemy v nasej oblasti, len zaujimave bolo, ze vzdy po restartnuti internet nabehol...
Novy fw na to nie je. Wifi na nom ani nie je zapnuta a vsetko by malo byt nastavene spravne. Ze vraj vtedy mal tcom nejake problemy v nasej oblasti, len zaujimave bolo, ze vzdy po restartnuti internet nabehol...
-
Daniel9911
Professional
mne včera tiež vypadával internet ale na routeri svietili všetký diody len mi internet nesiel cca 1 minutu. Zas mne končí zmluva až v novembri takže možno počkám a skúsim s nimi vybaviť ten VDSL net, kedže mi technik povedal , že u nás ma ten net len jeden zákazník. A bývam od ustredne cca 700 m možno trošku viac. Ale ak mi by vedeli dať net tých 20 mbitov/2upload tak by mi to stačilo aj keby to nebolo stabilne a tahalo by to len 10 až 15 mbitov . lebo platiť za 5mbitov 15 euro a platit za 20 mbitov 15 je rozdiel.
No ja mam teraz 20mbit adsl a ide mi to 16mbit. Ale pri vdsl mi ide hlavne o upload i ked aj down potesi 
-
Daniel9911
Professional
to máš dobré ale to už máš asi VDSL, šak normalný ADSL maju len do 10 mbitov ako som pozeral
Ale určite ma budú volať 5 či 6 mesiacov pred skončením zmluvy tak skúsim požiadať o ten VDSL.
Nie poskytovali aj 20mbit, ak ho teraz nemaju v ponuke tak kvoli vdsl. Ale urcite mam adsl, ved mam adsl router 
-
Daniel9911
Professional
aha no 20 mbitov bolo dakedy Turbo 4 ak dobre viem
len u mna bolo to čudné, že na začiatku bolo dostupne u nas VDSL až 50 mbitov na mojej adrese a po dvoch mesiacoch už neni dostupné. A technik mi nevedel povedať, že kolko VDSl pripojek je na ustredni takže absolutne neviem nič.
Ja to mam zase teraz tak, ze domy dookola na ich stranke zobrazuje ze maju vdsl a u mna nie. U mna zobrazuje 10mbit a pritom mi taha 16
tym ich strankam neverim...
-
Daniel9911
Professional
ja si na nich posvietím ak budem mat právo na zmenu služby. Skusim zatlačiť bud pojdem ku konkurencii ktorá dava ten istý net lacnejšie alebo mi vybavia VDSl sak som u nich pomaly 8 či 9 rokov
Presne tak, preto aj ja cakam do aprila 
Ked chces prejst na VDSL nemusis cakat na koniec viazanosti,na VDSL mozes prejst kedykolvek. (bere sa to ako vyssi program)
No v tcome povedali ze mame pockat do konca viazanosti, ze teraz tam este nie je vdsl
brat ako vyssi program sa to moze, ale platit budem menej a to je to co ich zaujima 
ahoj,, ja dva týždne fičím na VDSL 20/2, v máji by mi mala končiť zmluva ale dalo sa ju už teraz predlžiť, 3 mesiace pred koncom,,
mám takú otázku, že dali mi ADB VV3121 VDSL wifi router, nemá anténu atď, a chcem sa spýtať, že či by mi tento net fachalo aj na ADSL routri? hovoria že by malo ísť, niekto zas že nie,, aj v telekome mi povedali že malo by a niektorí zas že nie
dalšia vec je, že ked bol u mna technik prepojiť to a spojazdniť tak mi povedal že od ústredni max 400m, ja to tu mám 300 + nejakých pár metrov,, čítal som tu že bývate niektorý na viac ako 600-700m to Vám asi nepojde neviem,, a inak mne to ide len Downstream Rate:16895 Kbps
Upstream Rate:1687 Kbps
ale je to aj tak lepšie ako som mal ADSL 10mb a upload 512kb
ťahá mi to 1,8mb a up je cca 210kb, a predtým som mal 65kb up
down sa až tak nezmenil, ten som mal 1,2mb,,
v tejto správe mi ide hlavne o to, že či by mi podla Vás šlo aj cez ADSL router tento net? alebo to len jednoducho skúsim a uvidím?
mám takú otázku, že dali mi ADB VV3121 VDSL wifi router, nemá anténu atď, a chcem sa spýtať, že či by mi tento net fachalo aj na ADSL routri? hovoria že by malo ísť, niekto zas že nie,, aj v telekome mi povedali že malo by a niektorí zas že nie
dalšia vec je, že ked bol u mna technik prepojiť to a spojazdniť tak mi povedal že od ústredni max 400m, ja to tu mám 300 + nejakých pár metrov,, čítal som tu že bývate niektorý na viac ako 600-700m to Vám asi nepojde neviem,, a inak mne to ide len Downstream Rate:16895 Kbps
Upstream Rate:1687 Kbps
ale je to aj tak lepšie ako som mal ADSL 10mb a upload 512kb
v tejto správe mi ide hlavne o to, že či by mi podla Vás šlo aj cez ADSL router tento net? alebo to len jednoducho skúsim a uvidím?
Je logicke ze cez adsl modem ti nepojde vdsl net. Inak ja mam podobny down a to mam len adsl, up mam necely 1mbit