Ventilator na zdroji
Ventilator na zdroji
Čaute. Chcem Vás poprosiť o pomoc...mám zdroj corsair TX650 a potreboval by som poradiť ako zapnem naňom ventilátor
-
vladenko007
VIP
Re: Ventilator na zdroji
Akože zapnúť zdroj bez toho aby bol pripojený k PC?
nie nie...normálne mam zapnutý počítač všetko ide ale netočí sa mi ventilátor na zdroji
U mňa to je rovnako. Ventilátor sa mi zapína iba v prípade potreby. Lebo ráz som si všimol ako sa prestal točiť tak som sa spýtal a že to je v pohode.
Inak pc má cca 3 roky.
Inak pc má cca 3 roky.
no môj pc ma rok a pol a niako extra som si to nevšimal a netrapilo ma to, že sa netočí ale potom som dostal dvakrát bluescreen a začalo ma to zaujmať...už dlhšiu dobu som síce blue nedostal ale je pravda, že dlhšiu dobu som sa ani niako extra nehral a nezaťažoval pc..ale keď bude vonku GTA V na PC obavam sa, že mi to môže občas hodiť blue počas hrania preto by som ho rád zapol 
Keby bol zdroj chybný, tak miesto BSOD by sa Ti mal rovno resetnúť/vypnúť počítač.. žiadne BSOD by si nemal vidieť. Keď teraz spustíš hru a zaťažíš počítač, ventilátor sa roztočí?
skusil som ho práve zaťažiť...pustil som internet a hudbu ako mam normálne ktomu som zapol par hier LOL,MW2,TR,Hitman a začal som hrať ktomu crysis3 všetko na full...hra sekala jadra vybehly na 60%+ ram 80% ale ventilátor na zdroji stále vypnutý a počítač nepadol ani BLUE...akurát keď som začal hry vypínať sekol na minutku potom som všetko bez problému vypol...
keby bol vadny ventilator davno mas po zdroji .... inteligentne zdroje zapinaju a vypinaju ventilator sami .. dokonca reguluju otacky...
nevravim priamo, že je vadný...iba toľko, že sa ventilátor netočí a netočil sa ani pri tej záťaži
čím teda mohol byť ten bluescreen čo som par krát dostal?
..na tom bluescreene je to zvacsa napisane ... alebo podla cisla ktore ti vyhodi sa da orientacne zistit co padlo ... potom ti to nabehlo alebo to ostalo mrtve ... ??? alebo co sa vlastne dialo ????
a zatazit zdroj neznamena zatazit PC ... (trochu ano ael minimalne ) totiz ak mozes mat dostatocnu rezermvu :d, aj ked sa mi nezda lebo podla hier co si vymenoval mas dost silnu grafiku a ta si potiahne .. iba ak by ten zdroj bol fakt predimenzovany ... chladenie skrine mas aktivne alebo pasivne (mas tam vetraky s ventilatormi ).. lebo ak ano nozno ti stihaju chladit aj zdroj... ale pokial ti to nepada (nevypina sa tak v zdroji to nebude .. ) ako som spominal jedine keby ta grafika mala malo stavy ale to by ti to robilo pravidelne pri hrach ..
a zatazit zdroj neznamena zatazit PC ... (trochu ano ael minimalne ) totiz ak mozes mat dostatocnu rezermvu :d, aj ked sa mi nezda lebo podla hier co si vymenoval mas dost silnu grafiku a ta si potiahne .. iba ak by ten zdroj bol fakt predimenzovany ... chladenie skrine mas aktivne alebo pasivne (mas tam vetraky s ventilatormi ).. lebo ak ano nozno ti stihaju chladit aj zdroj... ale pokial ti to nepada (nevypina sa tak v zdroji to nebude .. ) ako som spominal jedine keby ta grafika mala malo stavy ale to by ti to robilo pravidelne pri hrach ..
aha tak to si musím zapísať keď mi to vyskočí znova...ostalo to mŕtve reštartoval som hneď PC a stalo sa mi to pri hraní obyčajného LOLka aj prvý aj druhý krát...chladenie skrine mám základne ktoré bolo v skrini zatiaľ som nemal potrebu dokupovať fuka to tak, že to v lete je až prijemne (skriňa je aerocool xstrike z tromi ventilátormi tuším 2x120 a 1x140 na boku vzadu a na vrchu)
Podľa mňa je buď chybný zdroj alebo ventilátor , kábel od ventilátora a pod. Nerozoberal si ten zdroj ? Ak si ho čistil od prachu a pod.
Pretože sa mi zdá , že séria Corsair TX neobsahuje túto semi-pasívnu technológiu , ktorá je spomínaná vyššie.
Semi-pasívne zdroje sú pokiaľ viem u firmy Corsair iba tie zo série AX
Buď vymeň ventilátor , alebo ešte je taká možnosť , že tam dáš klasický ventilátor a konektor z ventilátora pichneš do základnej dosky a bude ovládaný priamo cez dosku. Každopádne s tým niečo rob , lebo ti ten zdroj zhorí.
Pretože sa mi zdá , že séria Corsair TX neobsahuje túto semi-pasívnu technológiu , ktorá je spomínaná vyššie.
Semi-pasívne zdroje sú pokiaľ viem u firmy Corsair iba tie zo série AX
Buď vymeň ventilátor , alebo ešte je taká možnosť , že tam dáš klasický ventilátor a konektor z ventilátora pichneš do základnej dosky a bude ovládaný priamo cez dosku. Každopádne s tým niečo rob , lebo ti ten zdroj zhorí.
Zdroj som nerozoberal čistil som ho vždy vysávačom nastaveným opačne, že fúkal a iba som to vyfúkal zvonka nešiel som vôbec pod mriežku a nezasahoval doňho...myslíš kúpiť ventilátor a nasmerovať ho na zdroj hej?
Nie. Rozobrat zdroj, vybrat pokazeny ventilator a dat tam novy ktory zapojis do MB.
Presne tak som to myslelwladas napísal:Nie. Rozobrat zdroj, vybrat pokazeny ventilator a dat tam novy ktory zapojis do MB.