Citate knihy?
Re: Citate knihy?
No ja som ich práve dal, v anglickom orginály, je to dosť pecka, možem odporučiť. Stále sa niečo deje, odsýpa to a všetko je uzavreté a súvisiace. Kniha má cez 1000 strán a teda priestor je.
Teraz idem skúsiť volné pokračovanie Na veky vekov.
Teraz idem skúsiť volné pokračovanie Na veky vekov.
musim pockat kym zabudnem na vizualnu podobu 
-
Croven
Star
- Kontaktovať používateľa:
urcite si precitaj Zaklinaca, to je podla mna "must" fantasy
No ja som precital od Pratchetta prve dve knihy o zeme ploche, bolo to celkom ok. A dnes som docital knihu Utek z tabora 14 http://www.martinus.sk/?uItem=140467 a to bola pre mna pecka, kazdy koho len trosku zaujima Severna Korea tak odporucam
No ja som precital od Pratchetta prve dve knihy o zeme ploche, bolo to celkom ok. A dnes som docital knihu Utek z tabora 14 http://www.martinus.sk/?uItem=140467 a to bola pre mna pecka, kazdy koho len trosku zaujima Severna Korea tak odporucam
Neviete kde by sa dala zohnať kniha The education of Hyman Kaplan? Najlepšie v digitálnej podobe, hľadám to už dlhšie ale nie a nie sa k tomu dostať, budem vďačný za každú radu, vďaka
Zaklinac je momentalne podla mna najlepsie dielo svojho zanru, nechapem tu slabsiu popularitu, ktoru musela pozdvihnut az PC hra, ktora napriek svojim kvalitam sa podla mna nechyta na knihy.
Inak vrelo odporucam sagu podzemie http://cs.wikipedia.org/wiki/PODZEMÍ. Urcite to vela z vas nepozna, pribeh zahrna ako napoveda saga, preniknutie do podzemia, ktore objavia 2 mladi chlapci. Co sa zacne diat potom je ako zo sna, objavuju tam ludi co si vravia Kolonisti, maju vlastne mesto, zivot, no su to v podsate neskodne alternativy ludi na povrchu, horsie je to z ich vladcami, tajomnymi Styxmi, o ktorych sa nic nevie a maju nekale praktiky a nikto o nich v podsatet nic nevie. Dielo sa inspirovalo aj realnymi historickymi poiznatkami, ktore si vykresluju vo svojom svetle(napr. tajomny vchod do podzemia a novej rise v Antarktide, kde nacisti svojho casu vyslali vypravu, praktiky styxov, ktore sa az moc podobaju tajnym vyskumom vlad v realnom svete - projekt MK-Ultra...) a spajaju to do epickeho diela, ktory ma vlastny svet, vlastne pravidla, na ktorom bolo vidiet ze si dali autori zalezat. Ked to porovnam s konkurenciou typu Harry Potter je to daleko prepracovanejsie. Navyse vek citatela je uplne irelevantny, no aj ked su hlavni hrdinovia deti, saga je zamerana skor na teenegerov a starsie publikum, cize sa ''uchyti'' v podstate u kazdej vekovej kategorie. Rozhodne odporucam.
Inak vrelo odporucam sagu podzemie http://cs.wikipedia.org/wiki/PODZEMÍ. Urcite to vela z vas nepozna, pribeh zahrna ako napoveda saga, preniknutie do podzemia, ktore objavia 2 mladi chlapci. Co sa zacne diat potom je ako zo sna, objavuju tam ludi co si vravia Kolonisti, maju vlastne mesto, zivot, no su to v podsate neskodne alternativy ludi na povrchu, horsie je to z ich vladcami, tajomnymi Styxmi, o ktorych sa nic nevie a maju nekale praktiky a nikto o nich v podsatet nic nevie. Dielo sa inspirovalo aj realnymi historickymi poiznatkami, ktore si vykresluju vo svojom svetle(napr. tajomny vchod do podzemia a novej rise v Antarktide, kde nacisti svojho casu vyslali vypravu, praktiky styxov, ktore sa az moc podobaju tajnym vyskumom vlad v realnom svete - projekt MK-Ultra...) a spajaju to do epickeho diela, ktory ma vlastny svet, vlastne pravidla, na ktorom bolo vidiet ze si dali autori zalezat. Ked to porovnam s konkurenciou typu Harry Potter je to daleko prepracovanejsie. Navyse vek citatela je uplne irelevantny, no aj ked su hlavni hrdinovia deti, saga je zamerana skor na teenegerov a starsie publikum, cize sa ''uchyti'' v podstate u kazdej vekovej kategorie. Rozhodne odporucam.
Idem na klasiku.
Čo Dante nevidel.
Čo Dante nevidel.
Dostal som sa k tomu síce neskoro ale predsa, zamiloval som si knihy od Dominika Dána
Prvú som kúpil Uzol ako darček na Vianoce pre otca, ale nakoniec som si ju uchmatol a celú prečítal. Teraz som na Básnikovi, takže na to idem skôr cestou časovej chronologizácie 
Ja tak zacinam s Nesbom konkretne citam svoju prvu, Headhunters. Pride mi to po prvych 100stranach dost nudne ale zacina sa to nejak vyvijat. Dnes som sa dozvedel ze je natoceny aj film, tak sa tesim ked docitam ze pozrem.Cross napísal:Dostal som sa k tomu síce neskoro ale predsa, zamiloval som si knihy od Dominika DánaPrvú som kúpil Uzol ako darček na Vianoce pre otca, ale nakoniec som si ju uchmatol a celú prečítal. Teraz som na Básnikovi, takže na to idem skôr cestou časovej chronologizácie
Inak z Dana ti odporucim pusit sa do Popol vsetkych zarovna. Myslim ze to je top od neho. Pri tej knihe som si spravil ako taky obraz o nom, resp mi naznacil ako treba vnimat jeho knihy kedze sa kniha zaobera relativne znamou kauzou. Takisto dodnes rad spekulujem nad Noc temnych klamstiev, kde trochu "konspirujem" ci nebola jedna z postav domyslena aby vykreslila pribeh ako "beletriu"
po rokoch chcenia som sa konecne aj realne dostal k Lovecraftovi, konkretne ku knizkam, ktore tu boli vydane ako spisy a musim povedat, ze lutujem tie roky, co som nanho kaslal! jeho diela maju aj slabe chvile, ale celkovo je to vazne pecka.
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Storočný starček ktorý vyliezol z okna a zmizol je asi najlepšia kniha akú som prečítal v posledných 5 rokoch. Taký novodobý forest gump. Toľko absurdných vecí čo deduško zažil a dozvedáme sa z vyprávania, to niekto len tak nezažije. V podstate stál pri všetkých politických formovaniach novodobého sveta. A celkovo jeho charakter mi veľmi pripomína foresta. Veľa veciam nerozumie, a nevidí teda súvislosti a následky, a z toho plynú vtipné situácie. Taktiež štýl písania je vtipný, množstvo heftov. Určite odporúčam
M142: ano, Lovecraft je jeden z mojich oblubencov a jednoznacne najoblubenejsia poviedka je "At the Mountains of Madness"...
ja som sa teraz takou obklukou (uz dlho sa chystam na Brany Anubisovyod Tima Powersa, lebo je to vraj dobry steampunk a dostali sa ku mne aj ine jeho knihy) dostal ku knihe Staceni Temneho Piva a zatial ma to celkom bavi. je to dobre napisane (lahko sa to cita), ciastocne humorne (nie extremne ako zemeplocha ale tak prijemne) a z prostredia stredovekej viedne...
uvidim ako to skonci ale uz teraz som si isty ze ma to nastartuje aby som precital aj tie Brany Anubisovy a mozno este nieco od Tima Powersa...
ja som sa teraz takou obklukou (uz dlho sa chystam na Brany Anubisovyod Tima Powersa, lebo je to vraj dobry steampunk a dostali sa ku mne aj ine jeho knihy) dostal ku knihe Staceni Temneho Piva a zatial ma to celkom bavi. je to dobre napisane (lahko sa to cita), ciastocne humorne (nie extremne ako zemeplocha ale tak prijemne) a z prostredia stredovekej viedne...
uvidim ako to skonci ale uz teraz som si isty ze ma to nastartuje aby som precital aj tie Brany Anubisovy a mozno este nieco od Tima Powersa...
Zaklínač je super fantasy rovnako aj Malazská kniha padlých. Práve som dočítal 4 knihu Malazu a nenormálne sa teším až si zoženiem 5
.
Momentálne mám rozčítanú knihu Život bez pšenice, som zatiaľ v polke, keď ju dočítam tak to zhodnotím.
To je nejaký post-apokalyptický román?
Čítam veľa, no posledná kniha, ktorá sa mi dostala do rúk bola: Vyznanie: Róbert Bezák (http://www.martinus.sk/?uItem=161261). Až mi nejak nejde do hlavy, ako sa mohlo všetko len tak "pochovať" a proste celá tá kauza a prešetrovanie Bezáka mi pripomínajú hon na čarodejnice zo stredoveku. Dovolil si ozvať sa a len tak ho odpratali. 
Docital som hobbita od tolkiena. Dam si par dni oddych, kym vymyslim co citat dalej. Rozhodujem sa medzi:
To Kill a Mockingbird
The Book Thief
The Kite Runner
Inak martinusu bezi teraz jeden projekt - kniznyhrdina.sk
To Kill a Mockingbird
The Book Thief
The Kite Runner
Inak martinusu bezi teraz jeden projekt - kniznyhrdina.sk
Práve čítam 1984 od Orwella, zaujímavá vec 
Mňa osobne uchvátili knihy Dana Browna je zaujímavé ako tento človek dokáže zlúčiť historické fakty s fikciou a pritom všetko transportovať do súčasnosti
viem že medzi najznámejšie knihy patrí inferno-peklo, da vinciho kód, anjeli a démoni...
ale mňa najviac zaujala kniha Stratený symbol
)
ale mňa najviac zaujala kniha Stratený symbol
Stratený symbol mal ešte tak v polovici knihy slušný potenciál na vyvodenie záveru, ale túto knihu z môjho pohľadu Brown dosť pokazil. Na konci úplna nuda a pre mňa jednoznačne najslabšia kniha zo všetkých od neho. Najlepšie zrejme Inferno, práve vďaka tomu rozuzleniu. Ale tak to je len môj názor.