Prezidentské voľby 2014

Diskusie na politické témy...

Koho budete voliť za prezidenta v druhom kole?

Hlasovanie ukončené 30 mar 2014, 16:03

Andrej Kiska
177
78%
Robert Fico
12
5%
Nepôjdem voliť aleb dám neplatný hlas
38
17%

Celkom hlasov: 227

Bobr
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Re: Prezidentské voľby 2014

Príspevok od používateľa Bobr »

"Sú tak strašne neinformovaní" nielen, ze su neinformovani ale ich mentalna vybava nepostacuje ani na to aby ich bolo mozne informovat tak, ze tomu budu aj rozumiet... :aasmile27:

http://video.tyzden.sk/eugen-korda/2014 ... o-narieka/
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Ja Roba praveze zacinam obdivovat, priznajme si to, kdo z vas by dokazal to co on ? No ja by som to nedokazal. :aasmile1:
kathleen
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa kathleen »

Famine napísal:Katleen: ty si ten dôvod prečo by ženám mali/ odobrať volebné právo :roll: ale ak chceš za štátne školy platiť velke peniaze, materskú dovolenku 1 mesiac a potraty do 9 mesiaca tehotenstva tak prosím :D
pobavil si ma :D

posielam ti studijnu literaturu, aby si trochu zmudrel: http://www.komunistickepravo.cz/kapitol ... Gender.pdf

1. lavicova politika totiz presadzuje rovnost medzi pohlaviami a teda aj volebne pravo zien
2. kludne mozu skolstvo spoplatnit. a teba to mrziet nemusi, lebo z tvojich prispevkov je zjavne, ze tebe by nepomohla ani najdrahsia skola na svete.
3. ak slovenska "socialna poltika" zadlzi stat na dalsie generacie, nielenze mi tu matersku dovolenku nebude mat kto zaplatit, ale moje deti budu musiet pracovat do 80 rokov
4. potraty predsa presadzovala aj pravica na cele s Radicovou.. a ked si trochu nastudujes zakladne fakty, zistis, ze "Prvým štátom sveta, ktorý uzákonil umelé potraty, bolo 18.novembra 1920 sovietske Rusko." -> to je druhy domov pana Fica

PS: Ak by zenam odobrali volebne pravo, ko (okrem teba) by volil pana Fica ak nie malomyselne postarsie panie bojujuce za socialnu demokraciu (zn. babky demokratky), ktorym staci od neho cerveny karafiat na MDZ a falosny usmev.
mARILYN mANSON
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa mARILYN mANSON »

Mam pocit že s Femineho strany to bol pokus o trolling, zjavne úspešný.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

to uz nieje trolling...to uz by sa mohlo nazvat "famine style" kedze on je kategoria sama o sebe.
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Makovnik »

Andi_Cibula napísal:Ja Roba praveze zacinam obdivovat, priznajme si to, kdo z vas by dokazal to co on ? No ja by som to nedokazal. :aasmile1:
Nedokazal, lebo nie si kkt a poznas slovo chatakter.
Ked obratis vieru v seba a nejake moralne zasady pustis kanalizaciou, rychlo skoncis v KSSmer a zacnes konkurovat Hranolovi.

Co som sa dnes dopocul a ostal som z toho fasCinovany - Ficko aj tak bude prezidentom....koniec konstatovania. Co je to prosim pekne za <>inu??? Ako moze byt niekto defaulte niecim, o co kandiduje s dalsimi protivnikmi??? Ved to je uplne chore zmyslanie, trapne sa vzdanie bez boja.
Ludia by mnohi aj chceli, aby nebol Hranol prezident, ale si povedia, ze on bude aj tak prezident, tak nepojdu volit. Pritom staci totalne minimum - dvihnut rit a zvolit si podla seba. Ozaj nechapem toto je*** zmyslanie. Skutocne mi to hlava nebere.
hughito napísal:Iracionálne dôvody? Ako neviem prečo nevolia ostatní, ale moje dôvody sú racionálne. Ale myslím si, že slová ako beznádej, frustrácia, rezignácia, zbytočnosť a pod. by vystihli aj dôvody časti tých, čo "iracionálne nevolia."
To nie su dovody, to su stupidne vyhovorky vysvetlujuce, "preco som lenivy".
Nezvolit si a potom pindat, ze je tu tak zle, to je brzda logickeho myslenia a prezentacia ovcana.
Nie je nic jednoduchsie, nez si ist zvolit to, co chcem. Nikto z toho neumrel, nikoho za to uz 24 rokov nezatvaraju, z nikoho neodpadlo. Nic lepsie, nez volby tu zatial na ovplyvnenie politickeho diania nemame a preto zahodit moznost volit je principialne vzdanie sa vlastneho nazoru a prijem diktatu vacsiny. Taky clovek by si nikdy nemal otvarat usta na to, ako sa mu zije zle, ci vobec sa vyjadrovat k politike a ekonomike.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Takže podľa teba to lenivosť - človek je "lenivý" ísť hodiť akýsi lístok do urny. No to si teda nemyslím - tie dôvody budú skôr také, aké som naznačil (samozrejme, isté % populácie proste nejaví žiadny záujem, ale to je proste apatia k politickému dianiu, nie lenivosť).
Nie je nic jednoduchsie, nez si ist zvolit to, co chcem.
A čo keď tam nie je to, čo chceš? Resp. sa "to" za tie roky totálne zdiskreditovalo? Prečo narastá počet tých, čo kedysi volili a teraz povedia, že proste už voliť nepôjdu, alebo sa uchýlia k protestnej voľbe typu Kotleba? Ja si myslím, že ľudia majú relevantné dôvody, prečo nevolia. Moje osobné dôvody sú politické, keďže odmietam tento politicko-ekonomický systém ako celok (logicky teda nebudem participovať na jeho primárnej časti, čo sú voľby). Zároveň však diania celkom podrobne sledujem, takže z akého titulu by som sa nemohol vyjadrovať k dianiu na Slovensku, resp. k tomu, ako sa my zle žije? To potrebujem ísť voliť, aby som sa mohol sťažovať, kritizovať? To kto vôbec prišiel na tento blábol? Oveľa väčší zmysel dáva skôr to, že ten, čo volil, nemá právo kritizovať (minimálne nie to, čo pácha jeho strana, ktorá je súčasťou vládnej koalície, prípadne vládne sama) - lebo, predsa, on sám sa na tom aktívne podieľal (síce nezastávam ani toto stanovisko, ale dáva oveľa väčší zmysel, ako to, čo si napísal ty a prezentovali tu už viacerí).
Nic lepsie, nez volby tu zatial na ovplyvnenie politickeho diania nemame
Samozrejme, že máme. Organizovanie, aktivita, participácia na rôznych projektoch, demonštrovanie, atď. Pozrime sa na Ukrajinu (alebo Thajsko, alebo tisíce menších, čiastkových vecí po celom svete) - myslíš si, že by tí ľudia dosiahli to, čo dosiahli (nebudem teraz hodnotiť, či je to pozitívne alebo negatívne, alebo čo si o tom myslím), nejakým trápnymi voľbami? Voľbami sa ešte nedosiahlo nič, je to nástroj na udržanie statusu quo súčasnej spoločnosti (spoločnosť založená na súkromnom vlastníctve a trhovom hospodárstve, teda kapitalizme) a jej legitimizáciu. To je celé. Akákoľvek reálna, väčšia/širšia zmena (nie nejaké reformy) môže prísť jedine inou formou, ako sú voľby.
butthead
Darca
Darca

Príspevok od používateľa butthead »

hughito napísal:A čo keď tam nie je to, čo chceš? Resp. sa "to" za tie roky totálne zdiskreditovalo? Prečo narastá počet tých, čo kedysi volili a teraz povedia, že proste už voliť nepôjdu, alebo sa uchýlia k protestnej voľbe typu Kotleba?
No odpoved jednoducha, maju to nastavene tak, aby jednoducho k zmenam neprislo, ani k takym po akych anarchisti tuzia. Mne ti antifa, neonackovia a ina haved pridu ako neoddelitelna sucast tohto systemu, ktora nahrava prave tym co nam tu ovladaju zakony. Ak je pocet tychto jedincov v norme, nemusia sa nicoho obavat, k ziadnym zmenam nepride, maximalne sa medzi sebou pobiju, co prave tu aj zazivame, tod vsio.
hughito napísal:Samozrejme, že máme. Organizovanie, aktivita, participácia na rôznych projektoch, demonštrovanie, atď.
Toto je vysoko individualna zalezitost krajin, ktorych sa to dotyka/lo. Potrebujes vela penazi aby si nieco take vedel zorganizovat, pod palcom aspon jedno mienkotvorne medium a hlavne nie bohatu Bratislavu na kraji Slovenska, ktora je takmer predmestim Viedne. Tym chudobnym 50 km a viac od BA, staci len udrzat na rovnakej socialnej urovni s hypnotizujucou davkou medialnej propagandy. Cize momentalne u nas vyznamne zmeny prostrednictvom tychto nastrojov nehrozia.

Preto vyzyvam vsetkych, ist volit. Ten co nevoli, automaticky voli Fica a to snad ziaden anarchista nechce, lebo pre neho samotneho sa realne sance na zmeny prostrednictvom nepolitickych nastrojov znizuju.
hughito
Redeemer
Redeemer

No odpoved jednoducha, maju to nastavene tak, aby jednoducho k zmenam neprislo, ani k takym po akych anarchisti tuzia. Mne ti antifa, neonackovia a ina haved pridu ako neoddelitelna sucast tohto systemu, ktora nahrava prave tym co nam tu ovladaju zakony. Ak je pocet tychto jedincov v norme, nemusia sa nicoho obavat, k ziadnym zmenam nepride, maximalne sa medzi sebou pobiju, co prave tu aj zazivame, tod vsio.
Tomuto nerozumiem. Ani ako samotnému, ani v kontexte reakcie na to, čo som písal.
Toto je vysoko individualna zalezitost krajin, ktorych sa to dotyka/lo. Potrebujes vela penazi aby si nieco take vedel zorganizovat, pod palcom aspon jedno mienkotvorne medium a hlavne nie bohatu Bratislavu na kraji Slovenska, ktora je takmer predmestim Viedne. Tym chudobnym 50 km a viac od BA, staci len udrzat na rovnakej socialnej urovni s hypnotizujucou davkou medialnej propagandy. Cize momentalne u nas vyznamne zmeny prostrednictvom tychto nastrojov nehrozia.
To vôbec nie je pravda. Možnosť je vždy, ja tu hovorím aj o čisto ekonomickej sfére, ktorá však najviac primárne vplýva na naše životy.
Preto vyzyvam vsetkych, ist volit. Ten co nevoli, automaticky voli Fica a to snad ziaden anarchista nechce, lebo pre neho samotneho sa realne sance na zmeny prostrednictvom nepolitickych nastrojov znizuju.
Anarchista nechce Fica, ale ani žiadneho iného politika, takže logicky, voliť nepôjde.
butthead
Darca
Darca

hughito napísal:Tomuto nerozumiem. Ani ako samotnému, ani v kontexte reakcie na to, čo som písal.
Ani ma to neprekvapuje, rozumies len tomu comu chces.
hughito napísal:To vôbec nie je pravda. Možnosť je vždy, ja tu hovorím aj o čisto ekonomickej sfére, ktorá však najviac primárne vplýva na naše životy.
No to som podstate napisal "staci len udrzat na rovnakej socialnej urovni s hypnotizujucou davkou medialnej propagandy", cize prostrednictvom medii propagovat bludy a klamstva typu, ze bude lepsie, zvysia sa platy, vyber dani atd.
hughito napísal:Anarchista nechce Fica, ale ani žiadneho iného politika, takže logicky, voliť nepôjde.
No a nemas tam na vyber nepolitickych kandidatov? Kiska, Melnik, Behyl su politici ? Neviem mozno toto by som potreboval ozrejmit...
hughito
Redeemer
Redeemer

Ani ma to neprekvapuje, rozumies len tomu comu chces.
Miesto týchto výlevov by si sa mohol pokúsiť o reformuláciu, aby to bolo jasnejšie a mohol som odpovedať.
No to som podstate napisal "staci len udrzat na rovnakej socialnej urovni s hypnotizujucou davkou medialnej propagandy", cize prostrednictvom medii propagovat bludy a klamstva typu, ze bude lepsie, zvysia sa platy, vyber dani atd.
Ja hovorím o organizovaní sa v boji za svoje vlastné záujmy. Na to nepotrebuješ politikov, veľa peňazí ani žiadne médium stojace za tebou.
No a nemas tam na vyber nepolitickych kandidatov? Kiska, Melnik, Behyl su politici ? Neviem mozno toto by som potreboval ozrejmit...
Nie sú, ale chcú sa nimi stať. Samozrejme, v širšom kontexte odmietame celú kapitalistickú zastupiteľskú demokraciu ako celok, takže logicky sa nebudeme zúčastňovať na tomto procese, ktorá legitimizuje tento systém.
butthead
Darca
Darca

hughito napísal:Miesto týchto výlevov by si sa mohol pokúsiť o reformuláciu, aby to bolo jasnejšie a mohol som odpovedať.
jednoducho tie zakony, ktore nemas rad su site na mieru pre tych darebakov co nas tu zastupuju za nase dane, alebo ked im tento stav vyhovuje, nemusia ho menit - a to aj na margo utokov nackov, keby naozaj chcu, nieco s tym urobia a ziadny antifa by nemusel existovat.
hughito napísal:Ja hovorím o organizovaní sa v boji za svoje vlastné záujmy. Na to nepotrebuješ politikov, veľa peňazí ani žiadne médium stojace za tebou.
Mozes mi dat navod ako na to? Nemas nic k dispozicii, ani politikov, ani media, ani peniaze.
hughito napísal:Nie sú, ale chcú sa nimi stať. Samozrejme, v širšom kontexte odmietame celú kapitalistickú zastupiteľskú demokraciu ako celok, takže logicky sa nebudeme zúčastňovať na tomto procese, ktorá legitimizuje tento systém.
Prezident sa automaticky stava politikom? Nemoze nim byt dokonca aj anarchista ? Ano aj tak to mozes formulovat. Alebo anarchisti/mnoho neanarchistov nahodou nechcu rovnaky ciel a to spravodlivu spolocnost pre vsetkych ?
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

pani, smerujete k tomu, co sa riesilo x-krat, rieste si to pls v na to urcenej teme
butthead
Darca
Darca

Viem, ale momentalne mi kazis snahu ho prinutit k volebnej urne :D
hughito
Redeemer
Redeemer

jednoducho tie zakony, ktore nemas rad su site na mieru pre tych darebakov co nas tu zastupuju za nase dane, alebo ked im tento stav vyhovuje, nemusia ho menit - a to aj na margo utokov nackov, keby naozaj chcu, nieco s tym urobia a ziadny antifa by nemusel existovat.
Tak v podstate áno. To už liberálna ikona Adam Smith jasne pomenoval, na čo vlastne slúžia "zákony" (a v koho prospech):
Laws and government may be considered in this and indeed in every case as a combination of the rich to oppress the poor, and preserve to themselves the inequality of the goods which would otherwise be soon destroyed by the attacks of the poor, who if not hindered by the government would soon reduce the others to an equality with themselves by open violence.
Citoval som to tu už x-krát.
Mozes mi dat navod ako na to? Nemas nic k dispozicii, ani politikov, ani media, ani peniaze.
Skús si prečítať toto: http://www.priamaakcia.sk/kategoria/Stanovy/

Onedlho vyjde aj slovenský preklad publikácie Bojujeme za seba (ktorú vydala anglická sekcia MAP, Solidarity Federation), ktorá sa tiež venuje (v širšom kontexte historického prierezu triednych bojov a rôznych prístupov) tomu, čo a ako robiť - s perspektívou sociálnej revolúcie.

V skratke: vidím/e jedine skrz organizovanie zdola, na nehierarchickej a solidárnej fáze v rámci pracujúcej triedy. Čo je to pracujúca trieda (nakoľko ide o kontroverzný a sprofanovaný pojem minulým režimom), sa dozvieš tu alebo tu.
Prezident sa automaticky stava politikom? Nemoze nim byt dokonca aj anarchista ? Ano aj tak to mozes formulovat. Alebo anarchisti/mnoho neanarchistov nahodou nechcu rovnaky ciel a to spravodlivu spolocnost pre vsetkych ?
Tým prvým dvom otázkam nerozumiem.

Áno, o spravodlivosti hovoria všetci. Anarchisti, neonacisti, štandardní politici, kdekto. Preto si to treba rozmeniť na drobné a pozrieť sa na hlbší obsah myšlienok, ktoré tieto skupiny prezentujú. Mne príde absurdné, ak hovorí o spravodlivosti politik, ktorý z titulu svojej pozície je sám súčasťou hierarchického usporiadania (teda plodiaceho nespravodlivosť) a ťaží z toho rôzne výhody. Detto neonacisti, ktorí programovo hlásajú nenávisť až extermináciu k celým etnickým či sociálnym skupinám. Anarchisti sa nesnažia uchopiť moc, ale chcú ju zničiť - spolu s hierarchiou - a to takisto na ekonomickej sfére, ktorá sa často zanedbáva a celá problematika sa zužuje na politickú rovinu (napr. priama demokracia fungujúca v kapitalistickej spoločnosti toho moc nerieši - z nášho pohľadu). Cieľom je spoločnosť spravovaná ľuďmi samotnými, a to taká, ktorá je založená na ich potrebách, nie na dosahovaní zisku.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

Koľko problémov v tomto banánistane vyrieši jednoduché pravidlo: volebné právo a právo byť volení majú len tí, ktorí si dobrovoľne odkrútia 2 ročnú službu verejnosti v armádnych zložkách s rizikom úmrtia (teda služba na misii a pod.) alebo 5 rokov v záchranných zložkách (požiarnici). Teda ľudia, ktorí nastavili vlastnú kožu za túto krajinu.
Laster
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Laster »

To je tá najväčšia sprostosť akú som čítal za tento rok.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Teda pacifisticky akademik ktory posuva intelektualne narod vpred bude mat mensie pravo nez oportunisticky krvilacny curak ktory bude v mene statu zabijat ? (ak vezmeme do uvahy dva extremy, ktore nie su nerealne)

//popr. moj detektor ironie nezatriggroval
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Stoporko napísal:Koľko problémov v tomto banánistane vyrieši jednoduché pravidlo: volebné právo a právo byť volení majú len tí, ktorí si dobrovoľne odkrútia 2 ročnú službu verejnosti v armádnych zložkách s rizikom úmrtia (teda služba na misii a pod.) alebo 5 rokov v záchranných zložkách (požiarnici). Teda ľudia, ktorí nastavili vlastnú kožu za túto krajinu.
:lol:

teraz skus tu neironicku variantu
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

hranie kariet s rizkom, rozkopania krvilacnym studentom, ktory si picha marihuanu je tiez v kategorii sluzba verejnosti? :D
Napísať odpoveď