TP-Link TL-R860 problém port forwarding
TP-Link TL-R860 problém port forwarding
Ahojte, mám doma vyššie spomenutý TP-Link a nejdu mi povoľovať porty, skúšal som si spraviť doma server trebarz.. Minecraft server, keď som ho spustil nenašlo mi ho ani na lokálnej adrese proste nič žiadna aktivita, robil som to s NO-IP.COM lebo mám Dynamic IP (čo my tvrdil poskytovateľ) , povoľoval som port 25565 skúšal som aj FTP port a iné a s online port scannerom my nič nenašlo... čo môže byť zle ? .. z antény mám normálne ethernet kábel kt. ide do adaptéra a z adaptera ide do WAN...
Re: TP-Link TL-R860 problém port forwarding
Najprv to skus bez NO-IP.COM
Sice mas dynamicku IP ale pokial sa ti nezmeni tak to mozes skusat. Hlavne si zisti ci mas urcite verejnu IPcku.
Sice mas dynamicku IP ale pokial sa ti nezmeni tak to mozes skusat. Hlavne si zisti ci mas urcite verejnu IPcku.
Nemám verejnú ale mne ten server nechce nájsť ani na lokálnej adrese "192.168.1.101" moja vonkajšia IP je 195.168.209.2 a porty by mali byť otvorené a viditeľné aj bez verejnej nie ?
Porty sice otvorene mas, lenze ak sa chces dostat na svoj server z vonka, tak tvoj ISP musi poziadavku na komunikaciu presmerovat na konkretnu IPcku vo svojej sieti (na teba).
Aha, takže čo mám spraviť ? zavolať poskytovateľovi nech mi presmeruje tie porty alebo co ? moc sa do sieti nevyznám
.. Ďakujem za rady
Ano. S tym by som zacal aj ked pravdepodobnost uspechu je dost nizska. Silno ale zalezi na poskytovatelovy.
No volal som tam a jedine ako to je možné tak platiť si verejnú za 4 € mesačne a tak mi na verejnú presmerujú porty. Inak sa to nedá ?
Nie, inak sa to neda.
aha, a eŠte otázka porty ako pod mojím routrom sú otvorené ? myslím v local sieti
Router ti porty preposle lenze ak chces z vonka komunikovat so zariadenim co mas pichnute v routry, tak potrebujes presmerovat. Lebo vlastne server nebude mat verejnu IP. Tu bude mat router. Router musi vediet ze na ktore zariadenie ma poslat pripadnu komunikaciu.
Ahojte, prosim o radu: Ako sa pripojit k serveru (PC so skladovym programom) mimo LAN
Povodne sme mali mobilne pripojenie a pevnu IP. Technik to nastavil a fungovalo to. Teraz sme zmenili typ pripojenia na DSL od Orange (router TP-LINK TD-W8951NB) bez pevnej IP.
1. cez no-ip.com som zriadil ucet, 2. vytvoril domenu k vtedy aktualnej IP adrese, 3. naistaloval na PC so skladovym programom no-ip klienta na aktualizaciu IP adresy, 4. do routra (DDNS) som zadal udaje z uctu no-ip.com
Z LAN ide pripojit na router po zadani domeny (od no-ip.com), ale z vonku (mimo LAN) uz nie. Mam info, ze pokial nebude z vonku pristupna, nemozem v routri nastavit, aby bol pristup presmerovany na PC so skladovym programom, ku ktoremu sa potrebuje pracovnicka mimo LAN pripojit a pracovat v nom.
Dakujem za rady.
Povodne sme mali mobilne pripojenie a pevnu IP. Technik to nastavil a fungovalo to. Teraz sme zmenili typ pripojenia na DSL od Orange (router TP-LINK TD-W8951NB) bez pevnej IP.
1. cez no-ip.com som zriadil ucet, 2. vytvoril domenu k vtedy aktualnej IP adrese, 3. naistaloval na PC so skladovym programom no-ip klienta na aktualizaciu IP adresy, 4. do routra (DDNS) som zadal udaje z uctu no-ip.com
Z LAN ide pripojit na router po zadani domeny (od no-ip.com), ale z vonku (mimo LAN) uz nie. Mam info, ze pokial nebude z vonku pristupna, nemozem v routri nastavit, aby bol pristup presmerovany na PC so skladovym programom, ku ktoremu sa potrebuje pracovnicka mimo LAN pripojit a pracovat v nom.
Dakujem za rady.