Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

Andi_Cibula
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

LuksKE napísal:...tlačia ďalej k tej aktivite, nasilu. Lebo oni z neho chcú mať to a to. Alebo mu nájdu inú aktivitu, lebo proste oni niečo z neho chcú mať.
Je to správne?
Nie, nie je to spravne. Mne sa to tiez nelubi, preto som uviedol:
Andi_Cibula napísal:To ze sa to potom negativne podpise na potomkovi ze rodicov v neskorsom veku odmieta, to je uz vec druha, ktoru musia "zle vychovavajuci" brat do uvahy, podla svojho vedomia a svedomia. :)
Toto je nekonecny kolobeh, s tym sa neda spravit nic.
Tiez som obet nazorovej indoktrinacie v par ohladoch, ale uvedomil som sa.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa strapaty »

LuksKE napísal:strapaty:

Úplne vážne?
ked ta uz zacne byt valcekom je dost neskoro .... co ten cas odkedy ste sa milovali az po ten valcek ???? zena ma nebije valcekom lebo ma miluje a ja milujem ju ...

počúvajú a nechápu, nerozumejú.
ked budu pripraveny vsetko co dovtedy poculi zacnu postupne chapat...

ešte raz ťa poprosím, svoje intergalaktické
vsak pokial su moje dedukcie nespravne tak ich lahko vyvratis nie? .... vsak diskutujeme ci ????

si veriaci boha idealizujú (už po stáročia), len aby mali pocit, že veria v niečo dobré
na toto neviem co ti mam povedat ... ty by si veril v nejaku nedokonalu bytost plnu chyb a horsiu ako ty???? boh je dokonaly keby nebol dokonaly nie je boh.... a iba boh moze byt dokonaly .... cize vsetko absolutne dokonale je sucastou boha ... a suhrn vsetkych dokonalych veci je boh ...

a keby som bol sviňa tak ti tu začnem nakladať, že aj tvojho syna boh potrestal, aj keď nič nespravil
ale ja do nevnimam ako bozi trest ale ako bozi dar.... nie je sice samostatny ani nikdy nebude ... ale naucil nas milovat neuveritelnym sposobom.... ked bola zena tehotna sme vedeli ze bude pravdepodobne postihnuty ... a prijali sme ho do nasho zivota na miesto ktore mu patri ako synovi... nikdy by som svoje dieta nezabil len pre stupen jeho inteligencie alebo pohybovych schopnosti

popredajú, lesy, pozemky, budovy a peniaze rozdelia chudobným.
co sa da vyuzivaju pre chudobnych ... neviem ci poznas charitativnu cinnost reholnikov, krestanskej charity, misionarov dobrovolnikov ... ados .. hospice... skoly ... to vsetko financuje cirkev z primov bud z majetku (lesy pozemky) ostany majetok nemozu predat lebo je chraneny statom ako kulturne bohactvo...

A z toho išlo nejakých 700 milionov
700:4=175 sk na rok na jedneho veriaceho ... strasna suma ... ked si vezmes ze na slovenku je okolo 6000 kostolov ktore su chranene ako kulturna pamiatka a ktore cirkev spravuje a opravuje a nedostanu na ne ani korunu...

celkovo tvoje argumenty nestoja ani za otče náš...no skus jeden mozno by ta to trochu pohlo

Mimochodom, podotknem len to, že ak by sa cirkev začala financovať napr. z daní veriacich, ktorí sa hlásia k svojej viere a cirkvi, tak by bolo zaujímave si pozrieť percento veriacich na SVK pri sčítaní v roku 2021.
Famine
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Famine »

gogo956 napísal:Stoporko
viem ze otazka nesmerovala na mna ale na Hughita, ale dovolim si poznamenat, ze mam taku osobnu skusenost, ze ludia ktori samych seba povazuju za hlboko veriacich, maju tendenciu sa kriticky vyjadrovat ku vsetkemu co je v rozpore s ich vierou. Dost casto maju problem pochopit ze nezijeme v cirkevnom state ale ze /nastastie/ platia svetske zakony. Naopak, nevsimol som si ze by sa ateisti zvykli nejako navazat do cirkevnikov,pokial to nieje z ich strany iba obrana. Nech sa nabozenski fanatici zoberu a zalozia vlastne nove mesto /podla scitania obyvatelstva podla vyznanie je ich vlastne plna republika/kde si budu moct zit podla svojich dogmatickych stredovekych predstav. Lenze to nikdy neurobia, lebo im v skutocnosti robi velmi dobre ked mozu tych ostatnych "neveriacich" ci "slabo veriacich" kritizovat a vyvysovat sa nad nimi.
Proti homosexualom su aj ateisti/neveriaci. A od nich by sa cakalo ze by'mali mat tolerantnejsí názor na LGTBI ludí,.. Alebo slovaci su už takí že čo nerobia oni tak to považujú za nenormalne nech je krestan/ateista/evanjelik????
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

strapaty:
ked ta uz zacne byt valcekom je dost neskoro .... co ten cas odkedy ste sa milovali az po ten valcek ????
Ty jednoducho nechápeš, že existujú dôvody na rozvod, na trvalé odlúčenie partnerov. Že sú veci, ktoré sa nedajú napraviť ani odpustiť. Láska v dobrom aj v zlom, určite neznamená, že budem žiť s partnerom, ktorý mi ubližuje. Že jediná možnosť je niekedy opustiť. A následne, keď "boh stvoril človeka" ako spoločenského tvora, tak ten človek nebude žiť sám dokonca života, až do konca života bude nešťastný, že je sám a nikoho nemá, len kvôli nejakému bohovi. Blbosť.

vsak pokial su moje dedukcie nespravne tak ich lahko vyvratis nie? .... vsak diskutujeme ci ????
na nich nie je čo vyvracať, sú to tvoje z prsta vycucané konštrukty, ako napr. že som si nevybral rodinu..

ty by si veril v nejaku nedokonalu bytost plnu chyb a horsiu ako ty???? boh je dokonaly keby nebol dokonaly nie je boh.... a iba boh moze byt dokonaly .... cize vsetko absolutne dokonale je sucastou boha ... a suhrn vsetkych dokonalych veci je boh ...
Neveril a preto neverím, lebo boh je nedokonalý. Zvyšok je idealizovanie, k tomu sa nebudem vyjadrovať.

ale ja do nevnimam ako bozi trest ale ako bozi dar.... nie je sice samostatny ani nikdy nebude
No prepokladám, že tvoj syn to nebude vnímať ako dar vo svojom živote. A čo africké deti? Aj ony majú vnímať ich hladomor a choroby ako boží dar? Ten boh je fakt dokonalý a milosrdný a stelesnením všetkého dobrého na zmei, keď obdaruje nevinné deti postihnutím či hladomorom a chorabomi.

co sa da vyuzivaju pre chudobnych ... neviem ci poznas charitativnu cinnost reholnikov, krestanskej charity, misionarov dobrovolnikov ... ados .. hospice... skoly ... to vsetko financuje cirkev z primov bud z majetku (lesy pozemky) ostany majetok nemozu predat lebo je chraneny statom ako kulturne bohactvo...
charity a nadácie majú aj TV, celebrity, či milionári, aj pprezidentova žena má, máme teraz uznávať aj ich a vynášať do nebies? Tiež majú ľudí, čo pomáhajú, čo sa starajú. Nevidím dôvod prečo by cirkev mala byť v tomto výnimočná. To vzdanie sa majetku som prospech iných si nepochopil.

700:4=175 sk na rok na jedneho veriaceho ... strasna suma ... ked si vezmes ze na slovenku je okolo 6000 kostolov ktore su chranene ako kulturna pamiatka a ktore cirkev spravuje a opravuje a nedostanu na ne ani korunu...
ty máš čo za matiku? akých 700? ja som písal 700 milionov (niečo cez, nejakých 740 či koľko tam bolo). napíšem ti to s nulami aby si pochopil 740 000 000 SK toľko dostala RKC v roku 2007 do štátu. A to 4 je čo? Koeficient deliteľnosti veriacich či čo? Odkiaľ si nabral 4ku? No a 175 milionov SK na jedného veriaceho je dosť strašná suma ... Len tak naokraj Dom Sv. Alžbety v košiciach (národná kultúrna pamiatka) bol minulý rok zrekonštruovaný z peňazí EU, teda z projektu Košice EHMK 2013 a nie za peniaze cirkvi.
piton
King
King

Príspevok od používateľa piton »

LuksKE napísal: 700:4=175 sk na rok na jedneho veriaceho ... strasna suma ... ked si vezmes ze na slovenku je okolo 6000 kostolov ktore su chranene ako kulturna pamiatka a ktore cirkev spravuje a opravuje a nedostanu na ne ani korunu...
ty máš čo za matiku? akých 700? ja som písal 700 milionov (niečo cez, nejakých 740 či koľko tam bolo). napíšem ti to s nulami aby si pochopil 740 000 000 SK toľko dostala RKC v roku 2007 do štátu. A to 4 je čo? Koeficient deliteľnosti veriacich či čo? Odkiaľ si nabral 4ku? No a 175 milionov SK na jedného veriaceho je dosť strašná suma ... Len tak naokraj Dom Sv. Alžbety v košiciach (národná kultúrna pamiatka) bol minulý rok zrekonštruovaný z peňazí EU, teda z projektu Košice EHMK 2013 a nie za peniaze cirkvi.
pomaly pomaly... :) co mas ty za matiku? strapateho vypocty boli pravdepodobne v milionoch - 700(mil)/4(mil)... nie je to velmi presne a zle napisane, ale tvoje vypocty??? Si robis prdel :shock: na jedneho veriaceho 175 milionov korun? :lol: wau... 740mega / 3354200 veriach RKC = cca 220 Sk. Ked myslis, ze to je vela, ok :) Pre mna to je asi tak jeden-dva obedy...
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Podobne u nas si opravu kostola platili veriaci, bola na to hadam 7-krat zbierka plus sponzory, takisto prerabanie fary.
No na druhej strane na prenajme cirkevnych pozemkov v okoli zarobili miliony, nehovoriac o tom ze cirkev prenajala aj pozemky, ktore jej nepatrili.
mLuks
Addict
Addict

pomaly pomaly... :) co mas ty za matiku? strapateho vypocty boli pravdepodobne v milionoch - 700(mil)/4(mil)... nie je to velmi presne a zle napisane, ale tvoje vypocty??? Si robis prdel :shock: na jedneho veriaceho 175 milionov korun? :lol: wau... 740mega / 3354200 veriach RKC = cca 220 Sk. Ked myslis, ze to je vela, ok :) Pre mna to je asi tak jeden-dva obedy...
piton kopať si choď do lopty alebo iných vecí. A svoje výpočty nech si obháji strapatý, lebo aj ty tu operuješ s "pravdepodobne". Mojich 175 miliónov na veriaceho bolo ironických :) To by došlo aj decku na pieskovisku, ale ty si proste musíš prísť kopnúť a potom zdúchnuť. Lebo ak vydelím 700 miliónov štyrmi = 175 miliónov. To, že sa strapaty nevie vyjadrovať je jeho problém. Vychádzam z toho čo napísal.

A absolútne nechápem prečo sa chytáte slamky a rozpočítavate to na veriacich. Keď to máš tak na dva obedy tak si to veriaci dokážu financovať aj sami zo svojich daní, či podobných príspevkov. Môžme tým pádom spraviť odluku. Ale s tým tvoji hodnostári nesúhlasia, lebo vedia, že keby toto mali platiť ľudia dobrovoľne, tak papierový počet veriacich by rapídne klesol. a už by to nebolo 700 mil do na účet čiernokňažníkov. Už by to bola mešia sumička. Preto sa tvoji hodnostári držia peňazí od štátu jak kliešť.
piton
King
King

Príspevok od používateľa piton »

no vidno... dakujem za odpoved hodnu inteligenta :smt006
mLuks
Addict
Addict

keď mi dôjdu argumenty, tak aspoň protivníka urazím ...že?
tehla

Príspevok od používateľa tehla »

strapaty napísal: a tie blbe poznamky k vychove mojich deti si si mohol odpustit.... ..
ludia, co este nevedia co je to zodpovednost za dieta ti chcu kafrat do vychovy :) inak v dnesnej dobe to je uctyhodne, dnes sa uz pomaly krestanska vychova vytraca zo zivota ...

Rodicia vychovavaju generaciu narcistov a egomanov :...

http://www.nwoo.org/view.php?cisloclanku=2014020017

alebo: http://pravyprostor.cz/zaci-9-tridy-v-d ... itelky-zs/
Prílohy
redsoxkid.jpg
redsoxkid.jpg (8.35 KiB) 720 zobrazení
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

tehla
pekny clanok ... tu ej vidiet nulovu toleranciu k nasiliu ... davanie prava niekomu kto nema ziadnu zodpovednost ... pravo bez zodpovednosti je anarchia, a absolutna totalita... je to ako by niekto presadzoval pravo pre psa uhriznut hocikoho bez nejakych dvosledkov ... a aby ich prava neboli upierane tak tie psi posielaju bezne medzi ludi nech si zahryzu ... sak su psy a je to pre nich prirodzene....

lukske
80 percent vsetkych dani odvadzaju krestania .... preco by nemohli roznodovat kam pojdu ... osobne by som skor zakazal minanie dani na LGBTI komnitu (pripadne im dat ich podiel ... co je nejake 4 percenta z tych 700 milionov...) bohzial ludia ktory zastupuju 4 percenta ppopulacie dostanu viach ako ludia ktory zastupuju 80 populacie ,,,, nehovoriac o prinose pre spolocnost....
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Neskutočné. Čo si dokážu ľudia vymyslieť.
Inak za prvé je celkom zaujimavé ako to stihol odfotiť druhým mobilom. A tiež je vidieť odraz blesku na displeji a pritom není kolmo ale z uhla. A to by neboli topky aby neprišli zas z nejakým bludom.

http://www.topky.sk/cl/13/1377464/Pasto ... gn=feb2014
mLuks
Addict
Addict

strapaty napísal:80 percent vsetkych dani odvadzaju krestania
strapaty napísal:nedavno bolo scitanie (2011) a podla toho sa k krestanstvu priznalo 70 percent ludi ....
strapaty napísal:... krestan je ten ktory svojim zivotom nasleduje krista .. ale ku krestanstvu ako nabozenstvu sa moze prihlasit kazdy(pri scitani, alebo na verejnosti napr. fico :D)... to este neznamena ze je krestan ...
strapaty napísal:definicia krestan= clovek ktory nasleduje kristove ucenie.
hlasenie sa ku krestanskej viere je podmienene jednou kvackou v dotazniku ....
pomer medzi krestanmi a ludmi co sa hlasia k krestanskej cirkvy si netrufnem udat.....
Niekto sa nám zamotal aneb, ako by povedali na súde... "ďakujem, nemám ďalšie otázky"
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

LuksKE
:D ale na zaklade toho scitania sa rozdeluju peniaze ... v state nik neskuma ci ludia skutocne ziju ako krestania ... ked je 70 percent dostanu 700 mil keby ich bolo 30 dostnu 300 mil...
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

strapaty napísal: 80 percent vsetkych dani odvadzaju krestania
Právnické osoby sú tiež zaradené do kresťanstva?
Alebo si si to číslo len tak vycucal z prsta?
mLuks
Addict
Addict

strapaty:
Mňa netrápi čo skúma štát a čo nie. Mne išlo o to, že ty sám sebe protirečíš a slovo kresťan používaš tak ako ti to momentálne pasuje do skladačky. Raz sú kresťania všetci, inokedy len tí, ktorí žijú podľa učenia.

80 percent vsetkych dani odvadzaju krestania .... preco by nemohli roznodovat kam pojdu ... osobne by som skor zakazal minanie dani na LGBTI komnitu (pripadne im dat ich podiel ... co je nejake 4 percenta z tych 700 milionov...) bohzial ludia ktory zastupuju 4 percenta ppopulacie dostanu viach ako ludia ktory zastupuju 80 populacie ,,,, nehovoriac o prinose pre spolocnost....

V prvom poste na tejto strane som napísal:
Lebo takýmto systémom je na SVK 70-80% "veriacich". A veriaci sa týmto percentami radi oháňajú (viď histor stranu, či dve dozadu), aj keď tie percentá vôbec neodzrkadľujú reálny stav. a Potom tu máme xyz veriacich, ktorí sú vlastne veriacimi len preto lebo vieru majú naučenú z detstva ale nežijú ňou a nemajú ju skutočne v sebe.

...čo len potvrdzuje to, že kresťanská indoktrinačná výchova nie je dobrá, pretože vychováva viac kresťanov, ktorí sú len percentami pri sčítaní ako reálnych kresťanov, ktorí aj žijú svojou vierou.

Na strednej škole nás bolo v triede 21. Jeden ateista (ja), 19 papierových kresťanov a 1 kresťan žijúci podľa viery. Pre mňa bolo úsmevné počúvať reči o birmovke "Jooj mne sa nechce chodiť na náuku a učiť sa tie somariny, ale aspoň po birmovke dostanem peniaze od rodiny a hodinky abo dačo." Takéto a podobné vety, boli s v čase birmoviek v triede bežné.

Milí veriaci toto vychovávate doma a to preto, lebo silou mocou chcete mať z detí veriacich a vôbec sa nepozeráte na to, či to dieťa tá viera baví, či to dieťa tou vierou žije, či to dieťa tá viera zaujíma. A potom sa tu oháňate percentami. Ak v sebe tú vieru nájde (ako ten jeden bývalý spolužiak), tak potom v poriadku, lebo už je to aj o jeho chcení a rozhodovaní sa sám za seba. Ale ak tú vieru nenájde, tak načo ho tlačíte?

Aký je rozdiel medzi "ja viem, že viera je dobrá, že život s bohom je dobrý a preto budem svoje dieťa tlačiť do kostola" a medzi "ja viem, že byť právnikom je dobré, že to finančne moje dieťa zabezpečí a preto budem svoje dieťa tlačiť na školy"?
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

LuksKE napísal:
Aký je rozdiel medzi "ja viem, že viera je dobrá, že život s bohom je dobrý a preto budem svoje dieťa tlačiť do kostola" a medzi "ja viem, že byť právnikom je dobré, že to finančne moje dieťa zabezpečí a preto budem svoje dieťa tlačiť na školy"?
cielom krestana je vecny zivot ... ten moze dosiahnut aj pravni aj smetiar ..... cize tvoja otazka je nelogicka ... ???? rodic ktory chce aby jeho dieta bolo financne zabezpecene tak ho motivuje k tomu aby bolo pravnikom ... clovek ktory chce aby jeho dieta malo zivot vecny ho motivuje aby zilo s Bohom ... neviem co na tom nechapes ...

... k tej odluke cirkvy od statu ... v podstate som za .... ak by sa odlucili aj ostatne organizacie ... a znizili by sa nam dane .. sme 5 clena rodina x nejakych 7€ to je jeden mesacny zvoncek ...

//autoeditácia príspevku (10 Feb 2014, 8:22)
94jakub napísal:Právnické osoby sú tiež zaradené do kresťanstva?
Alebo si si to číslo len tak vycucal z prsta?
pravnicka osoba to nie su obcania slovenskej republiky?? aj v pravnickej osobe vytvaraju hodnoty ludia ...ci nie ... ?? ci len firmu zaregistrujes a ona sama produkuje bez ludi ... ??? aj v tychto firmach je 70 percent krestanov... cize 70 percent dani vyprodukuju krestania ....
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

http://www.dio.sk/pdefka/farska_republika.pdf
Reštitúcie jedinými známymi číslami
Slovenský pozemkový fond vrátil cirkvám a náboženským spoločnostiam, hlavne rímskokatolíckej cirkvi 418 kilometrov štvorcových poľnohospodárskych pozemkov.

Približne 688 kilometrov štvorcových dostali od Lesov SR. Takmer tisícdvesto kilometrov štvorcových zostalo katolíckej cirkvi po prvej pozemkovej reforme (podľa publikácie Eugena Červinku z r. 1933). V súčasnosti sa cirkev súdi o približne 170 km štvorcových pozemkov. Podľa Pozemkového fondu ide o 91 súdnych sporov.

Podľa Jozefa Kováčika, hovorcu Konferencie biskupov Slovenska (KBS), vrátil štát rímskokatolíckej cirkvi len okolo 60 percent z toho, na čo má nárok.
To by som schválne chcel vedieť ako tieto majetky v minulosti získala cirkev.

//autoeditácia príspevku (10 Feb 2014, 11:27)
V talianskom časopise Oggi bol uverejnený fakt, že Vatikán vlastní po USA druhý najväčší zlatý poklad v hodnote 3.500.000.000 Eur. V porovnaní s tým obnáša hodnota štátneho zlatého pokladu Talianska »iba« 400 miliárd lír. Toto však bolo v roku 1952. 1) Aký veľký je asi zlatý poklad Vatikánu v roku 2010? Ak pripočítame stúpanie hodnoty zlata, potom je to horibilné znásobenie. Pri predaji tohto zlatého pokladu by to Vatikánu prinieslo zisk prípadne až 650 % . Tu sa človek pýta:

Ako sa Vatikán dostal k takémuto neuveriteľnému množstvu zlata?
http://www.diskusneforum.sk/tema/cirkev ... ve-peniaze

Neskutočné čísla.
Len za 464 vyhlásení za svätých (viac ako za posledných 400 rokov), ktoré vykonal Ján Pavol II. išlo do kasy Vatikánu cca. 116.000.000,- Eur
Prílohy
Snímka obrazovky (81).png
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

teta ma 50 rokov, vtedy to bolo bezne
Napísať odpoveď