Parkovanie bicykla v meste

O športe...
tazkopovedat
Novice
Novice

Parkovanie bicykla v meste

Príspevok od používateľa tazkopovedat »

ahojte, chcel by som poznat Vas nazor na jeden napad ohladom bezpecneho parkovania bicyklov. Viac v tomto linku https://docs.google.com/forms/d/1ly_AUc ... g/viewform

Ako by ste vnimali take parkovanie vo Vasom meste? Zaujima ma, ci je podla vas realne, ze by ludia mali zaujem.
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Parkovanie bicykla v meste

Príspevok od používateľa hojko »

Zaujimavy napad, ale myslim, ze zabera az prilis vela, cena na postavenie takehoto boxu bude vysoka a prijem z toho minimalny. Pochybujem, ze niekto zaplati ochotne dve eura za to, aby tam mohol mat bicykel zamknuty pol dna.
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DanielDevil »

Nemyslím si že cena by musela byť vysoká keby sa na tom niekto nechcel nabaliť a do pár rokov by sa to mohlo aj vrátiť, ak si z toho niekto nechce spraviť aj biznis tak by ani ceny za používanie nemuseli byť vyské.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

DanielDevil: Dajme tomu, ze vybudovanie takehoto boxu stoji co ja viem kolko, trepnem, no 500 eur bez prenajmu plochy od mesta/obce. Do jedneho boxu das jeden bike, teda ked ich chces mat 10, tak to mas 5000 eur. Ak spravis 5 parkovis po 10 boxoch, tak to mas 50 000 eur. Aka je navratnost tejto investicie, ak tam bude stat hodina 30 centov, pol dna euro a cely den dve eura??? Kolko ludi si zaplati za take parkovne 2 eura na den, kolko z tych 50 boxov bude skutocne vyuzitych pocas bezneho pracovneho dna a bezneho pracovneho casu???

Ak teoreticky vezmem, ze by si tam dalo zamklo na kazdom z tych parkovisk pocas dna 5 ludi bicykel na hodinu za 30 centov a to 3x behom dna, tak je to 5x0,30x3=4,50 eur na parkovisko, teda 22,50 eur na vsetky parkoviska. U nas sa jazdi prevazne od aprila do oktobra, ojedinele marec a november, par otuzilcov jazdi aj teraz. Takze realne vyuzitie pri 20 dnoch v mesiaci pocas tych siedmych mesiaoch by bolo 140 dni, ale to som nepocital dazd, vietor, nejaky pripadny sviatok... Ak odpocitam dazdive dni, tak mi ostane napr. 100 dni po 22,50 eur, to je 2250 eur za rok, tj. navratnost za 22 rokov - ale tu nezohladnujem este inflaciu, potrebny servis (nieco sa pokazi, malovanie, rozkradanie ciganmi...), nepocital som s prenajmom plochy od mesta/obce, ceny aj vyuzitie som trepol z hlavy. Aj keby sme mierne zvysili ceny, vytazenie boxov, stale to je dajme tomu na 10 rokov navratnosti a to neratam s tym, ze o to vobec nemusi byt zaujem.
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

No a keby práve mesto s týmto prišlo, bolo by to jednoduchšie. Keby sa mu to vráti aj o 10-20 rokov, nemal by to byť problém. Zo začiatku by mohlo byť týchto "stánkov" menej a podľa záujmu by pribúdali. Neviem koľko by to mohlo stáť no myslím že pri väčšom odbere by cena mohla ísť aj pod 500€ ale to je len môj osobný, nepodložený názor. Myslím že pri cenách, ktoré si uviedol by sa našli ľudia, ktorí by to využili. Predsa len ak má niekto drahší bicykel, určite by to zvážili.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Dal som tu konstrukciu tak odhadom nacenit. Kedze z toho vraj nevidiet cely mechanizmus, tak prvotny odhad je tak okolo 400 eur, ale cena by mohla byt vyssia aj nizsia, vsetko zalezi od mechanizmu preklapania, od hrubky zeleza... Pod 300 eur sa to vsak urcite spravit neda.
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

takže je to beh na dlhé trate :)
hojko
Site Admin
Site Admin