Vhodný výber grafiky do zostavy

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
shade000
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

Vhodný výber grafiky do zostavy

Príspevok od používateľa shade000 »

zdravím, rád by som sa spýtal pár vecí ohľadom výmeny grafiky a spolu s Vami vybral tú najvhodnejšiu.

moja zostava:

Doska: Asus P8z77 - M pro
CPU: intel i 5 3570K + boxový chladič
HDD: WD blue ezex 1 TB
RAM: 8 gb DDR3 1866Mhz Kingstone Predator
ZDROJ: Gigabyte Odin 550W
CASE: Cooler Master Silencio 550

pôvodná grafika bola MSI 660ti 3gb OC s nereferenčným chladičom (Twin frozr 2 myslím)...predal som ju za 180 eur a momentálne sa obzerám po niečom lepšom, aby mi to potiahlo skyrima potuneného s ENB, a vychcalo to aj s dlhoočakávanými Watch dogs a vytiahol tam metro 2033 na maximum aj s fyzikou..

defekty v zostave - určite box chladič...pri hraní hier hučí ako zapnutá motorovka, ale ten budem riešiť až po grafike..ďalší problém by mohol byť zdroj, ktorý by mi to pri lepšej grafike už nemusel potiahnuť, ale tu by ste mi mohli poradiť...momentálne som s ním naozaj nad mieru spokojný..no a posledným bude asi procesor...viem, že to nie je high end, ale zatiaľ mi to v pohode stačilo...ak vymením chladič a potiahnem takty trochu vyššie, bude mi to grafiku napriek tomu brzdiť?...

no a konečne grafické karty -
dostal som ponuky na

MSI R9 290x gaming 4 gb za 250, aj keď to mi príde skôr ako fake, než reálna ponuka

MSI GTX 670 PowerEdition OC 2gb za 250, aj keď pri tejto cene by som skôr išiel do gtx 770

MSI GTX 770 2GD5/OC gaming za 275

ASUS GTX 770 -DC2OC-2GD5 a predajca píše o nejakej "Asus final 2013" verzií za necelých 220 eur

najviac sa mi pozdávajú obe 770...chcel by som sa spýtať, aký je rozdiel medzi gaming a final edíciou...všimol som si, že MSI má nereferenčný twin frozr chladič a asuska referenčný..stojí ten rozdiel 50 eur pri gaming verzií za to, alebo je tam len mierne zvýšený výkon? A ako je to s mojím zdrojom?..ak by som sa rozhodol vziať gtx 770 utiahne mi to, alebo by som sa mal začať obzerať po novom?
Napísať odpoveď