Vysoka skola
Vysoka skola
Zdravim. Je toho uz na nete vela ale nejak som nenasiel presne to co by som hladal. Chcel by som sa spytat ci tu nema niekto skusenosti alebo niekoho ci nepozna kto chodil na VS v zahranici alebo aspon v cechach. Mala by to byt VS ohladne bud Fotografovanie alebo grafika (to nejake prace v adobe baliku atd... ) dakujem
Re: Vysoka skola
sorry, ale na pracu v adobe baliku ti treba skor pozriet nejake tutorialy... VS je o inom...
to je jasne, toho mam uz napozeraneho a nauceneho az az, ale chcem aj nejaku skolu. A urcite su, len nejak ich neviem najst ...
Co si predstavujes, ze by ta ucili?
Taká škola nie je a nebola. Tieto veci sa učia doma praxou, čo čakáš, že by ťa tam naučili?
-
vladenko007
VIP
Mozno som sa zle vyjadril, proste hladam nejaky graficky design v zahranici (webdesigny atd) ... napriklad takato je v prahe http://www.praguecollege.cz/ alebo nejaku filmotvorbu (strih videa atd.), fotografovanie.. Vsetko sa to da naucit aj doma to mi je jasne uz to nejaky ten rok sledujem a ucim sa, ale doma ti nikto neda titul (a kedze dnesna doba je zamerana na titul a nie na to "co skutocne ovladas" )
-
vladenko007
VIP
No tu by som celkom nesúhlasil. Ver že keby si prišiel do nejakej súkromnej firmy a ukázal čo vieš a nemal by si titul zoberú ťa skôr ako toho čo ho má ale nevie nič vytvoriť.pao247 napísal:(a kedze dnesna doba je zamerana na titul a nie na to "co skutocne ovladas" )
Grafika, webdizajn ani fotografia nikdy nebola o titule, iba o referenciách.
Škola, vysoká ktorá ťa naučí fotiť a robiť dizajn stránky NEEXISTUJE.
Škola, vysoká ktorá ťa naučí fotiť a robiť dizajn stránky NEEXISTUJE.
A potom napriklad aj na slovensku je VSMU a tam je graficky design .. len na slovensku to nechcem .. chcem niekde v zahranici tak tvrdenie ze taka skola nie je je podla mna blbost ... nejaka universita musi byt ktora je zamerana na nieco taketo ohladne grafiyk fotenia atd ... ved na slovensku a v cechach ich je zopar len kvalita je zla preto chcem zahrancie ...
VŠMÚ aj VŠVÚ nie sú absolútne to, čo hľadáš. Taká škola neexistuje, bodka.
Prečo nie Slovensko ani Čechy? Ak preto, že tu nie sú kvalitné školy (čo je, samozrejme, blbosť), tak sa mi zdá trošku úsmevné, že hľadáš školu, ktorej titul má naozajstné uznanie, pričom tento titul chceš získať v odbore, kde sa na titul NIKDY NEHĽADELO.
Bolo ti X krát poradené, pravdivo, stále si ideš svoje. Prečo?
Prečo nie Slovensko ani Čechy? Ak preto, že tu nie sú kvalitné školy (čo je, samozrejme, blbosť), tak sa mi zdá trošku úsmevné, že hľadáš školu, ktorej titul má naozajstné uznanie, pričom tento titul chceš získať v odbore, kde sa na titul NIKDY NEHĽADELO.
Bolo ti X krát poradené, pravdivo, stále si ideš svoje. Prečo?
http://www.utb.cz/fmk/chci-studovat/bak ... i-programy
tam mate aj graficky design aj fotografiu ... tak nehovorte ze take nie je ... a su to prakticke veci ...
tam mate aj graficky design aj fotografiu ... tak nehovorte ze take nie je ... a su to prakticke veci ...
A si videl aj predmety, ktoré tam sú? K tomu tvojmu Adobe sa dostaneš možno v rámci jedného predmetu za akademický rok.
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
keď si vyberáš umelecký odbor, tak si musíš aj zhodnotiť, či na to máš. Tam to nie je naučiť sa teoriu ako na práve alebo ekonomike. Tam ak nemáš umelecké cítenie a nevieš kresliť, tak ťa vyhodia (alebo neprejdeš ani prijímacimi skúškami)
audio: Problém by som videl skôr v tom, čo napísal Innocence, že to, čo ho baví, bude tvoriť možno 15% jeho študijného programu. (Ako na každej takejto škole).
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
ale on ide "študovať" kvôli titulu z prestížnej školy, nie preto že by ho to bavilo. Len z toho kvanta škôl si vybral takú, čo je jemu srdcu najbližšia. Keby to chce vedieť lebo ho to baví, môže sa to naučiť o polovicu rýchlejšie za 3€ za upomienky z mestskej knižnice
adobe photoshop je jedna 700 stranová kniha. Spracovanie fotiek tiež nejaké dve-tri knižky. Jemu ide o ten titul, inak by sa neťahal do školy do zahraničia
adobe photoshop je jedna 700 stranová kniha. Spracovanie fotiek tiež nejaké dve-tri knižky. Jemu ide o ten titul, inak by sa neťahal do školy do zahraničia
-
lekoklatik
VIP
Ja sa na tuto temu uz nemozem pozerat, riadne tu perlite 
.....
Hensym zaujimalo by ma ktoalebo co ti do hlavy tlaci take sracky ze taka skola "NEEXISTUJE". Na slovensku je par takych skol a v zahranici su ich kvanta. Skoly ktore sa venuju grafike, videu alebo fotografii.
Napriklad grafika (uz len v ostrave je skola s oborom "Grafika") dokaze cloveka usmernit, pomoct mu utriedit si myslienky pri tvorbe a pomoze mu najst si svoj smer tym, ze mu ukaze rozne ine styly. Tak isto video ci fotografia.
Tieto skoly sluzia "ziakom" ako teda otvorena kniznica, popripade trenazer alebo teda simulator.
Taktiez sluzia nato, aby cloveka dostali do pozadovaneho biznisu.
Mam kamaratku ktora studuje grafiku tusim v Prahe (neviem presne). Mimo to, ze ich ucia Photoshop na niektorych hodinach, maju marketing, web-design, komunikaciu so zakaznikmi a vobec vsetko co potrebujes k fungovaniu ako grafik na volnej nohe. Skola je to zahranicna, rozprava sa tam anglicky a ich referencie su take dobre, ze si firmy davaju nechat robit veci priamo od studentov tej skoly, takze ak si dostatocne dobry, uz si zarabas tym co ta bavi popri skole, ziskavas prax, ziskavas referencie a ked ziskas titul na takto prestiznej skole, je to predsa len PLUS.
.....
Dalej ti taketo skoly ponukaju moznost navstevovat rozne galerie, vystavy, miesta kam by si sa ako domaci kutil mozno ani nedostal, pomahaju ti najst si nejake zakazky, pripadne s tebou zdielaju rozne umelecke sutaze ktore su dalsim plusom pre tvoju osobnu karieru ak si teda uspesny a tak dalej.
.....
Ucia ta teda historiu daneho oboru, na 85% (v minimalne C-ckovych predmetoch) ta ucia Photoshop ci InDesign, ci Illustrator alebo Premiere. Ucia ta fotit, ucia ta citat vyrazy ludi, manazment, komunikaciu a vsetko.
-----
Toto vsetko skoly naozaj dokazu.
Lenze autorovi temy asi tolko, ze na taketo skoly sa dostanu hlave ludia s obrovskym zapalom pre dany obor.
Nie ze ty sa rano zobudis a povies si ze grafika je dobre platena tak ju idem studovat, alebo fotka ci film...
Treba si to poriadne premysliet pretoze bud ta prevalcuje konkurencia na prijimackach alebo ti slahne hlavu na skole ak sa na nu dostatnes.
TO su kvanta a kvanta grafiky. Mal som spoluziaka v Ostrave ktori robil skoro 24/7 grafiku a stale mu to bolo malo a zas mam kamosku ktora je teda v tej Prahe a ta sa teda tiez vobec nezastavi ale vysledky sa dostavuju uz teraz a to je v druhom tusim rocniku.
Dalsi znamy je v Anglicku na fotke atd.. Je toho fakt vela, tak si hladaj (Zlin ma filmovu skolu).
lol
.....
Hensym zaujimalo by ma ktoalebo co ti do hlavy tlaci take sracky ze taka skola "NEEXISTUJE". Na slovensku je par takych skol a v zahranici su ich kvanta. Skoly ktore sa venuju grafike, videu alebo fotografii.
Napriklad grafika (uz len v ostrave je skola s oborom "Grafika") dokaze cloveka usmernit, pomoct mu utriedit si myslienky pri tvorbe a pomoze mu najst si svoj smer tym, ze mu ukaze rozne ine styly. Tak isto video ci fotografia.
Tieto skoly sluzia "ziakom" ako teda otvorena kniznica, popripade trenazer alebo teda simulator.
Taktiez sluzia nato, aby cloveka dostali do pozadovaneho biznisu.
Mam kamaratku ktora studuje grafiku tusim v Prahe (neviem presne). Mimo to, ze ich ucia Photoshop na niektorych hodinach, maju marketing, web-design, komunikaciu so zakaznikmi a vobec vsetko co potrebujes k fungovaniu ako grafik na volnej nohe. Skola je to zahranicna, rozprava sa tam anglicky a ich referencie su take dobre, ze si firmy davaju nechat robit veci priamo od studentov tej skoly, takze ak si dostatocne dobry, uz si zarabas tym co ta bavi popri skole, ziskavas prax, ziskavas referencie a ked ziskas titul na takto prestiznej skole, je to predsa len PLUS.
.....
Dalej ti taketo skoly ponukaju moznost navstevovat rozne galerie, vystavy, miesta kam by si sa ako domaci kutil mozno ani nedostal, pomahaju ti najst si nejake zakazky, pripadne s tebou zdielaju rozne umelecke sutaze ktore su dalsim plusom pre tvoju osobnu karieru ak si teda uspesny a tak dalej.
.....
Ucia ta teda historiu daneho oboru, na 85% (v minimalne C-ckovych predmetoch) ta ucia Photoshop ci InDesign, ci Illustrator alebo Premiere. Ucia ta fotit, ucia ta citat vyrazy ludi, manazment, komunikaciu a vsetko.
-----
Toto vsetko skoly naozaj dokazu.
Lenze autorovi temy asi tolko, ze na taketo skoly sa dostanu hlave ludia s obrovskym zapalom pre dany obor.
Nie ze ty sa rano zobudis a povies si ze grafika je dobre platena tak ju idem studovat, alebo fotka ci film...
Treba si to poriadne premysliet pretoze bud ta prevalcuje konkurencia na prijimackach alebo ti slahne hlavu na skole ak sa na nu dostatnes.
TO su kvanta a kvanta grafiky. Mal som spoluziaka v Ostrave ktori robil skoro 24/7 grafiku a stale mu to bolo malo a zas mam kamosku ktora je teda v tej Prahe a ta sa teda tiez vobec nezastavi ale vysledky sa dostavuju uz teraz a to je v druhom tusim rocniku.
Dalsi znamy je v Anglicku na fotke atd.. Je toho fakt vela, tak si hladaj (Zlin ma filmovu skolu).
lol
No niekto ma tu ocividne nepochopil, grafike sa venujem uz dost dlho, ja tie programy ovladam, a ten titul ste zle pochopili ! Ja tiez som toho nazoru ze nie je vsetko len titul, ale skoda ze vsetci ludia nie su toho nazoru. Takze velmi pekne dakujem, ze konecne niekto dal za pravdu ze su take skoly. A ak sa mozem spytat na ktorej skole je ta tvoja kamaratka v tej Prahe? dakujem
Leko: Ďakujeme za sloh, zase ti odpoviem dvoma-troma vetami: To, čo by chcel autor témy, aby ho učili, by tvorilo 20% štúdijného programu, ostatok by bola vata, ktorá by ho nezaujímala (od histórie, až po (ne)umelecké pseudo-predmety). Nehovoriac o tom, že tých 20% sa naučí z knížky doma. Čiže nie, ja neperlím.
pao247: Už pochop, že ak si v grafike dobrý, NEPOTREBUJEŠ TITUL!
pao247: Už pochop, že ak si v grafike dobrý, NEPOTREBUJEŠ TITUL!
-
lekoklatik
VIP
Niekto potrebuje skolu, niekto je samostatny. Problem?