hyundai i20 - stupajuca spotreba
hyundai i20 - stupajuca spotreba
Zdravim. Mam Hyundai i20 1.2 benzin, r.v.2012. Denne na mojom aute najazdim 140 km (do prace a spat) - mesto, mimo mesta, dialnica. Po kupe auta na jesen v roku 2012 som mal podla palubneho pocitaca spotrebu 4,4l/100km az do prvej garancnej prehliadky. Po prvej garancnej prehliadke (20 000km), ktoru som mal v maji v roku 2013 mi spotreba stupla na 4,6-4,7l/100km a malo kedy sa mi podarilo dostat spotrebu pod tuto hranicu. Po druhej garancnej prehliadke (40 000) zaciatkom novembra v roku 2013 mi spotreba nahle stupla na 5 - 5,2l/100km. V technickom je sice pisana priemerna spotreba 4,9l/100km, avsak ja vacsinu cesty idem mimo mesto priemerna rychlost 70km/h (cca 20km dialnica, 10km dialnica v meste, 10km mesto, 30km mimo mesta), sposob jazdy mam stale rovnaky, jazdim stale po rovnakej trase, avsak teraz mam uz problem dostat sa pod 5l/100km. Mali ste niekto podobny problem? Moze zvysenie spotreby suvisiet s odflaknutymi garancnymi prehliadkami? Zatial som si vzdy daval robit prehliadku v servise, kde som auto kupil. Dakujem za rady
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: hyundai i20 - stupajuca spotreba
Momentalne to moze byt sposobene aj zimnymi pneu, nizsimi teplotami a studenym motorom. Skusil by som vymenit palivovy filter a tiez sviecky, aj ked neviem, ze ci by to bolo prave filtrom, kedze mal byt meneny. Okrem toho dnes to vsetko riadi elektronika a pri vstrekovani paliva sa sleduje tlak na rampe, takze mozno je zly tlak.
Spotrebu do prvej grancky by som neriesil, motor bol v zabehu, mal by tam byt redsi olej a asi si ho aj viac setril. Rozdiel 5.2 vs 4.6 je 12% a to nie je zle na vymenu rocnych obdobi leto - zima. Ja mam v zime tiez vzdy vyssiu spotrebu o tych 10-15 %, ale jazdim vacsinou iba 13 km trasu.
Zatial by som to neriesil, pockaj do dalsej garancky a porovnaj spotrebu leto/leto.
PS: skus sledovat spotrebu cez spritmonitor.de, je to presnejsie ako podla palubneho pocitaca
Zatial by som to neriesil, pockaj do dalsej garancky a porovnaj spotrebu leto/leto.
PS: skus sledovat spotrebu cez spritmonitor.de, je to presnejsie ako podla palubneho pocitaca
Uvidim co bude po 3. garancnej. Uz sa mi blizi. Teraz mam najazdene 53 300km, pocitam ze koncom marca bude tych 60 000. Tiez dufam v to, ze to je tym rozdielom zima/leto, aj ked tento rok je omnoho miernejsia zima ako minuly rok a spotreba je takmer o 1l/100km vyssia. Minuly rok som mal obcas aj 6l/100km pri nepriaznivom pocasi, ked bolo vela snehu a mrzlo, ale teraz mam 5,2l/100km aj ked je pekne, co mi pride cudne.
Preetro.. že nie je sneh ešte neznamená, že je leto.. teploty (obzvlášť ráno a večer, keď cestuješ do práce a späť) sú stále okolo nuly, takže pre motor je naozaj zima, motor sa neskôr zohreje atď..