Vysoka skola

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Hensym
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Vysoka skola

Príspevok od používateľa Hensym »

Vzhľadom na to, že vysoká škola je absolútne samoštúdium, tak to moc neplatí. (IT a Grafika minimálne,...)
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

Absolutne samostudium so zadaniami, praktickymi cviceniami, skuskami, oh, uplne samostudium ;)
Hensym
VIP
VIP

Zadania vypracuje kto? Na skúšky ťa naučí kto, a kde?
Áno, je to absolútne samoštúdium. Jediné, čo ti škola dá, je to, že ta prinúti k práci.
pao247
Expert
Expert

Príspevok od používateľa pao247 »

Boze uz to pochopis ?!! .. ze ten titul ja viem ze nepotrebujem, ale chcem ho nech ho mam !!! ... ked si nedas povedat tak sem nepis prosim ta. Prosim nech mi sem napise lekoklatik ze kde to chodi kamaratka a dost ... DAKUJEM
Hensym
VIP
VIP

Ja som myslel, že sme na diskusnom fóre, a TY žiadaš o radu. Tak ti radím. Ale čo už, ak to niekto nevie oceniť. Tak si choď po titul, nauč sa omáčky o Picassovi, bifli sa matematické vzorce na lom svetla, hraj sa na umelca v ateliéroch a filozofuj o myšlienke daných obrazov a fotografií. A potom ťa v praxi preštia 18-roční absolventi strednej, ktorí tých 5 rokov, čo si venoval škole, venovali praxi. :)

Ale súhlasím, že na základe tejto vety:
pao247 napísal:ten titul ja viem ze nepotrebujem, ale chcem ho nech ho mam !!!
...sa tu o nejakom zdravom rozmýšľaní baviť nemôžeme.

Prajem ti veľa šťastia na škole. :)
pao247
Expert
Expert

neviem kde zijes ?! .. ale pozri si pozicie grafikov ! ze vysokoskolske vzdelanie je povinnost ako pri kazdom inom zamestnani !!! .. zijeme v dobe ked nie je dolezite co vies ale ci mas titul !!! ... ked nemas titul sa s tebou ani nebavia darmo ze vies !!! .. tak uz to pochop !!! a neurazaj ma tu !!! ...
Hensym
VIP
VIP

Keď myslíš. :) Píšem tu po X-tý krát, IT a grafika sú obory, kde ide o referencie, nie o titul. Ak niekto žiada titul, je to na-hlavu-padnutý a zaostalý zamestnávateľ. VŽDY sa k týmto oborom vyžadujú referencie, a ak ich nemáš, môžeš mať aj desať titulov, ak je niekto grafik-ninja so strednou, a oni to vidia, uprednostnia jeho. Ale to už sa opakujem.

Neviem, kde som ťa urazil.
Inak, výkričník stačí napísať jeden, keď tam dáš tri, prečítam si tú vetu rovnakým tónom. :lol:
BX
Addict
Addict

Príspevok od používateľa BX »

Hensym, daj už s tým hejtovaním vysokých škôl pokoj. Chápeme, podľa teba je škola na hovno, ty si pán talentovaný a vševediaci, si super. Ale nie každý taký je a to neznamená, že nemôže byť dobrý. Len potrebuje trocha postrčiť. Školy pre grafiku sú a ty to nezmeníš.
A tvrdenie, že IT škola je zbytočná je fakt na hlavu. Buď si debil, alebo si DaVinci a Gauss v jednom. V oboch prípadoch neprispievaš do konštruktívnej diskusie.
Hensym
VIP
VIP

Gratulujem kamoško, že tak dôverne poznáš môj životopis. Debil či DaVinci si možno ty, ja nie. Celú dobu sa bavíme o tom, či existuje škola, ktorú hľadá autor témy, nie o tom či existujú "grafické školy", tie samozrejme existujú, na jednu ma aj prijali.

Inak, BX, pre teba možno šok - študujem na Fakulte Informatiky a Informačných Technológií STU v BA, a rád by som ťa poprosil, aby si mi ukázal, kde konkrétne "hejtujem vysoké školy", a kde píšem, že "pre mňa je škola hovno". A možno druhý šok - grafike sa venujem siedmym rokom.

PS: Ty si teda tú "konštruktívnu diskusiu" pozdvihol na nevídanú úroveň.
BX
Addict
Addict

Príspevok od používateľa BX »

Mohol si si všimnúť, že časom sme so dostali od pôvodnej otázky (ktorá aj mne vyznela blbo) k tomu, že autor chce naozaj študovať grafiku (a titul berie ako zadosťučinenie a odmenu za štúdium)

hejty:
Hensym napísal:Už pochop, že ak si v grafike dobrý, NEPOTREBUJEŠ TITUL!
Ale možno potrebuje školu.
Hensym napísal:Vzhľadom na to, že vysoká škola je absolútne samoštúdium, tak to moc neplatí. (IT a Grafika minimálne,...)
Hensym napísal:Áno, je to absolútne samoštúdium.
Hensym napísal:Tak si choď po titul, nauč sa omáčky o Picassovi, bifli sa matematické vzorce na lom svetla, hraj sa na umelca v ateliéroch a filozofuj o myšlienke daných obrazov a fotografií. A potom ťa v praxi preštia 18-roční absolventi strednej
Z toho všetkého vyplýva => škola je na hovno.

Možno pre teba šok: Mladých ľudí je vždy lepšie povzdbudzovať ako odradzovať. Každý si má spraviť svoje chyby, uvedomiť si, čo od života chce. A na to je v škole dostatok priestoru, v praxi už nie.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Hensym: tiez studjem na FIIT STU a mozem povedat, ze skola mi dala neuveritelne vela uzitocnych vedomosti, keby mozem studujem tam este rok dva, lebo clovek nestiha povinne predmety nie to este volitelne. Chcem povedat len to, ze ak ti ma skola daco dat, tak ti to musis chcet, a chciet sa nieco naucit, ucitelia nemaju zazracny lievik aby ti naliali vedomosti do hlavy.
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

Mladenca, treba len pochvalit, ze pochopil ze zo slovenskej univerzity nebude mat nic a chce pre seba nieco poriadne, lebo ano vo svete treba mat dobry titul, ak chcete niekde uspiet. Nehovorim ze sa nenajdu aj taki co uspeli bez vysokej skoly, ale takych je na svete velmi velmi malo.

Je jasne ze Bill Gates zalozil microsoft a ani nemal dokoncenu VS, ale na jeho miesto a ani na ziadne ine vysoke pozicie sa v dnesnom svete nedostanes bez lukrativnej vysokej skole, tak to vo svete chodi a ak to tak na swk nie je, je to uz len preto, lebo slovensko je v srackach :)

A je mi smutno tych ludi, co hovoria ze je zbytocne mat diplom, cize vedia ze slovensky diplom je len zdrap papiera s ktorym si ludia vo svete tak akurat utru rit, ale aj tak studuju na tych skolach... :roll:
Hensym
VIP
VIP

Tú citáciu, čo si sem dal, by som trošku poupravil, lebo si ju zjavne nepochopil.
Hensym napísal:Už pochop, že ak si v grafike dobrý, NEPOTREBUJEŠ TITUL!

Čiže nie, táto veta nie je absolútne žiadny hate na vysoké školy. Ak si to myslíš, tak si ju nepochopil.

--------

K trom ďalším citáciám, ktoré si sem linkol:

Prvé dve - áno, vysoká škola je samoštúdium, pre grafiku a IT to platí dvojnásobne. Študujem to, tak viem. Všetko, čo som sa zatiaľ naučil (nebudem klamať, niečo som sa naozaj naučil), by som zvládol doma možno aj 2x rýchlejšie, vysoká škola ťa k tomu iba dokope. Nič to nemení na tom, že vysoká škola je samoštúdium.

Tretia citácia - tu narážam na umelecké školy (VŠVÚ a im podobné), ktoré v štúdijných programoch zahrňujú fotografiu, či dokonca prácu s "adobe balíkom", ako to uviedol autor. A celá tá citácia hovorí, že tam bude drvivá väčšina vecí, ktoré ho baviť nebudú, a čas, ktorý by im venoval, mohol venovať tomu, čo ho baví. (Podobne je to v každom obore, aj v IT).

--------

A k poslednej časti tvojho príspevku - absolútne súhlasím, preto študujem aj ja. Problém ale je, že to neplatí do tejto diskusie, keďže autor už niekoľko krát spomenul, že chce "titul len pre titul", a nie aby mu tá škola niečo dala (prax, či poučenie sa z chýb).

//EDIT: leko stále nepochopil, ďalej sa k tomu už vyjadrovať nebudem. Autorovi som poradil, nech si z toho vezme, čo chce. Znova hovorím, držím mu palce.
// Ja sa vyjadrovať viem, a keby aj nie (čo nie je pravda), tak by si po troch absolútne polopatistických vysvetleniach mojich predošlých komentárov pochopiť mohol...
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

pao247 napísal:zijeme v dobe ked nie je dolezite co vies ale ci mas titul !!!
Tak toto mi je ale naozaj novinka. Lebo posledne roky som mal presne opacny nazor.
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

Hensym napísal:Zadania vypracuje kto? Na skúšky ťa naučí kto, a kde?
Áno, je to absolútne samoštúdium. Jediné, čo ti škola dá, je to, že ta prinúti k práci.
To ze ta ta skola nuti k praci je predsa len mensie samostudium ako ked sa "samostudujes" doma.
Uz to chapes?
1. Doma sa SAM musis chytit do prace a SAM sa musis naucit to co chces.
2. V skole ti "profesor" zadava pracu a SAM sa musis naucit.

v 2. pripade je menej X sam ako v prvom pripade takze ktore je viac samostudium (snad to takto pochopis)...
Netrolluj tu uz proste. Hejtuj slovenske skoly aj nadalej, k zahranicnym sa nevyjadruj, tak ako ti tu napisali dalsi traja ludia.

@pao: cakam na odpoved kamosky

//v opacnom pripade sa nauc vyjadrovat Hensym :smt081
pao247
Expert
Expert

dakujem :)
Napísať odpoveď