Opis situacie:
V predajni su dva monitory napojene na jeden pocitac (WinXP). Jeden vidi zakaznik a jeden predajca. Na zakaznikovom povacsine bezi nejake propagacne video ale v istych momentoch je potrebne aby bolo bolo na oboch obrazovkach to iste (prezentovanie ponuky zakaznikovi). SW od AMD ku grafikam toto sice dokaze ale este su tu dalsie poziadavky:
1. nejaky viditelny indikator toho, ze obrazovky su klonovane aby sa predajca nepozabudol a zakaznik nevidel nakupne ceny
2. video co bezalo v extended desktope na druhom monitore sa tam po zruseni klonovania musi vratit
Za kazdu relevantnu odpoved uz tradicne K+
multiscreen manager
Re: multiscreen manager
aky OP sys???
-
javatar
Hardcore addict
editnute - jedna sa o winXP
asi nieco taketo hladas???
http://www.itnews.sk/recenzie/software/ ... vo-windows
//autoeditácia príspevku (13 Feb 2014, 10:00)
..aelbo prejst na linux ak tam nemate nejake extra aplikacie ktore by na lin nesli ... tam mas standartne 32 ploch ... medzi ktorymi mozes lubovolne prepinat ...
http://www.itnews.sk/recenzie/software/ ... vo-windows
//autoeditácia príspevku (13 Feb 2014, 10:00)
..aelbo prejst na linux ak tam nemate nejake extra aplikacie ktore by na lin nesli ... tam mas standartne 32 ploch ... medzi ktorymi mozes lubovolne prepinat ...
-
javatar
Hardcore addict
nepochopil si problemu - citaj poriadne - ja nepotrebujem viac ploch na jednom monitore
//edit: bod dva dokonca riesi Catalyst od AMD implicitne takze ostava len prva poziadavka
//edit: bod dva dokonca riesi Catalyst od AMD implicitne takze ostava len prva poziadavka
??? ...sak tu mas dve riesenia ... ten vrchny link je pre vyndows a linux to ma v sebe automaticky zabudovane ...
cize mas obrazovku 1zamestnanec a ob 2 klient ... ked tam nie je tak na ob 1 bezi plocha 1 na ob 2 bezi plocha 2 ... ked pride klient tak na ob 2 prepnes plochu 1 ked odide prepnes plochu 2 ??? to by mal robit hned prvy soft z toho odkazu
nemam tu xp cize v reali ti to nemam kd vyskusat... http://www.itnews.sk/recenzie/software/ ... windows-xp
cize mas obrazovku 1zamestnanec a ob 2 klient ... ked tam nie je tak na ob 1 bezi plocha 1 na ob 2 bezi plocha 2 ... ked pride klient tak na ob 2 prepnes plochu 1 ked odide prepnes plochu 2 ??? to by mal robit hned prvy soft z toho odkazu
nemam tu xp cize v reali ti to nemam kd vyskusat... http://www.itnews.sk/recenzie/software/ ... windows-xp
-
javatar
Hardcore addict
ach jo tak este raz:
Skratky:
PP - plocha predajcu
PZ - plocha zakaznika
MP - monitor predajcu
MZ - monitor zakaznika
Plocha je to co sa zobrazuje na monitore (keby niekto nechapal rozdiel).
Situacia A: Zakaznikovi netreba nic prezentovat. Na MP je PP a na MZ sa zobrazuje PZ (nejake video).
Situacia B: Zakaznikovi treba nieco prezentovat. NA MP je PP a na MZ je tiez PP a teda PZ docasne zanika.
Prechod zo situacie A do situacie B riesi Catalyst - ma funkciu clone desktop. Problemy nastava pri opacnom prechode:
1. Video co bezalo na MZ sa presunie na MP - treba ho presnunut manualne. Ak sa tak nestane tak v zasade ziadna tragedia - zakaznik si moze na monitore tak kuknut pozadie.
2. Ak vytazeny predajca zabudne vypnut clone (co kedze tam nie je ziaden indikator a venuje sa viac zakaznikom naraz je kludne mozne) tak na MP je to co ma byt a zakaznik si na MZ moze kuknut vsetko co predajca robi vratane cien za ktore nakupuje a pod. Toto je opisane v poziadavke 1 a nevidim sposob ako to ma v sebe linux implicitne alebo ako to vyriesia virtualne plochy (zvlast ked rataju s tym ze vidis co prepinas).
Uz sa chapeme?
Skratky:
PP - plocha predajcu
PZ - plocha zakaznika
MP - monitor predajcu
MZ - monitor zakaznika
Plocha je to co sa zobrazuje na monitore (keby niekto nechapal rozdiel).
Situacia A: Zakaznikovi netreba nic prezentovat. Na MP je PP a na MZ sa zobrazuje PZ (nejake video).
Situacia B: Zakaznikovi treba nieco prezentovat. NA MP je PP a na MZ je tiez PP a teda PZ docasne zanika.
Prechod zo situacie A do situacie B riesi Catalyst - ma funkciu clone desktop. Problemy nastava pri opacnom prechode:
1. Video co bezalo na MZ sa presunie na MP - treba ho presnunut manualne. Ak sa tak nestane tak v zasade ziadna tragedia - zakaznik si moze na monitore tak kuknut pozadie.
2. Ak vytazeny predajca zabudne vypnut clone (co kedze tam nie je ziaden indikator a venuje sa viac zakaznikom naraz je kludne mozne) tak na MP je to co ma byt a zakaznik si na MZ moze kuknut vsetko co predajca robi vratane cien za ktore nakupuje a pod. Toto je opisane v poziadavke 1 a nevidim sposob ako to ma v sebe linux implicitne alebo ako to vyriesia virtualne plochy (zvlast ked rataju s tym ze vidis co prepinas).
Uz sa chapeme?