Ako vrtat do panelu
-
jorg22
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Ako vrtat do panelu
Prosim popiste mi niekto skuseny ako vrtat do steny v panelaku priklepovou vrtackou? Vrtanie mi nerobi problem ale potrebujem prevrtat stenu az na druhu stranu. Raz som to uz robil a na druhej strane mi odpadol poriadny kus steny
. Tak by som chcel vediet ako to prevrtat tak aby som nezdemoloval druhu cast steny kde vychadza vrtak.
Re: Ako vrtat do panelu
Priklepova vrtacka a panel do betonu. A ked budes na konci, tak netlacit, znizit otacky, popripade vypnut priklep.
Toto odhadnúť je velmi ťažké a do panelu ešte ťažšie vrtanie. Aj ked budeš už skoro na druhej strane aj tak ti odpadne kus s toho. Nikdy sa ti to nepodarí prevrtať cele bez toho aby ti s druhej strany nevypadlo niečo.
Možno treba začať vŕtať z druhej strany.. len či sa strafíš.. 
z druhej strany nech ti niekto tlaci s nejakym kusom dreva. Cim vacsi vrtak tym vecsie drevo.
Prípadne najprv prevŕtaj menším, potom zväčši dieru hrubším vrtákom. Alebo nameraj a navŕtaj pár cm z jednej strany a dovŕtaj z druhej.
Z druhej strany sa ťažko trafí...
Odmeraj hrúbku panela, a potom podľa hĺbky vrtu odhadni, keď budeš nejaké 2cm pred koncom, vypni príklep, a ideálne je, keď niekto z druhej strany tlačí doskou o stenu, ty potom zavŕtaš do dosky a stena by sa nemala rozpadnúť, pokiaľ teda nemáš stierku z papiera.
Odmeraj hrúbku panela, a potom podľa hĺbky vrtu odhadni, keď budeš nejaké 2cm pred koncom, vypni príklep, a ideálne je, keď niekto z druhej strany tlačí doskou o stenu, ty potom zavŕtaš do dosky a stena by sa nemala rozpadnúť, pokiaľ teda nemáš stierku z papiera.
-
PAuLi3
Darca
vrtat priklepovou vrtackou do panelu je samovrazda, resp. riskujes ze si ju odpalis, ja som tak spravil s narex-kou, takze do panelu jedine pneu kladivo
Tak bud nevies vrtat alebo bola poskodena vrtacka.
-
jorg22
Medium Professional
Dakujem vsetkym za rady. Necakal som ze tolko ludi sa zapoji do diskusie 
K tej odpalenej vrtacke. Tak to som este nepocul. Myslim ze priklepova vrtacka je prave urcena na vrtanie do panelu a ze toho znesie ovela viac.
K tej odpalenej vrtacke. Tak to som este nepocul. Myslim ze priklepova vrtacka je prave urcena na vrtanie do panelu a ze toho znesie ovela viac.
-
Gyrxiur
Expert
Veď aj na to určená je, máme lacnú vŕtačku z Lídla vrtali sme s ňou už veľakrát do panelu a stále je ako nová.
-
vladenko007
VIP
A nakoniec musím spomenúť že dôležitý je aj výber vrtáka. Sú obyčajne do betónu a sú aj špecialne ktoré si vedia poradiť z armatúrou v betóne. Obyčajný sa pri strete zo železom uhne.
Vrtali sme týmto vrtákom Bosch X5L vo Francúzku a neskutočne krásne to vŕta.
Vrtali sme týmto vrtákom Bosch X5L vo Francúzku a neskutočne krásne to vŕta.
-
easton
Professional
daj na druhu stranu drevo a ked ti pripadne odpadne zasadruj.