splynovač

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: splynovač

Príspevok od používateľa begbeee »

Na LPG sa ti prepne len ak je motor zohriaty. Vždy štartuješ na benzín aj naň ideš, kým sa ti motor nezohreje myslím na 30 alebo 40 stupňov až potom sa automaticky prepne na plyn.
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

Po zvazeni pre a proti (moj post na 1. strane temy) je jasne ze financie vitazia a do auta ide lpg. Hladam teda spolahlivu firmu v okoli MT, ZA resp BA. Velmi dobre referencie som nasiel na MP GAS - Hlohovec, http://www.mpgas.sk/ nemate s nimi skusenost?
Falkoboy
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Falkoboy »

Prosim vas ja by som sa chcel spytat chcel by som namontovat splynovacdo maleho stvortaktu 30 ccm ma to samostatne mazanie,kde by mi vedely to namontovat?Chcel by som nieco vyrabat co bude pohanat takyto maly motor a na plyn by to bolo vyhodne.Dakujem Igor

//autoeditácia príspevku (04 Sep 2013, 13:06)
Myslel som taketo zariadenie kde by sa to dalo zohnat?
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

sundevil - tak kde si si nakoniec nechal spraviť plyn? Bolo to v HC? A ako si spokojný?
Matej18
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Matej18 »

Mám LPG v aute 2 mesiac a možem povedať som nadmieru spokojny. Mám auto mazda 2 1,25 rok výroby 10/2005 Spotreba je síce niečo vyšia ale nie moc mám namontovane aj mazanie ventilov. Dojazd mám cez 400km na jednu nadrž. Montáž v Brezno najlepšie hodnotene čo som počul vysoka kvalita asi od 10 ludí som mal doporučenie. Lipt. Hradok- podtureň nieurčite zápory nie moc ale chybné namontovanie na pár vozidlách. RK nie - ako nahle dostanu prachy prestanete byť pre nich zaujímavý. Na určitých LPG staniciach ani neberem zistene - prejdenie menej KM. jazdím denne RK tam a späť čiže výhodne. Inak nechápem tie maxi TDI spotreby rozprávočky mal som takú a takú spotrebu každý predsa vie že TDI duse pumpa sa nedostane pod 5,5 litra. Pomaly budu vyžťahovať naftu von znadrže lebo sa tam bude objavovať. Mám dosť ked niekto má motor 1,2 htp alebo hocijanký iny a povie že má spotrebu 4 litre :-) určite ano.
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Akú máš spotrebu na Mazde? Ja mam to isté akurát ročník je 2002.
Matej18
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Matej18 »

zabudol som napísať značku stefanelli lpg. Vychadza mi to nejak 6,5 litra plynu na 100km ale nešiel som ešte do tla može to byť ešte menej. Inak to mazanie je riaden pavúk po motore :D + 400ml nadržka s flashlube. Nastavili to tam neviem presne kolko ale na 2000 asi 100ml možno viac neviem či dosť alebo malo ale ked motor beží tak to stale kvape v tej kvapačke a ťaha to s toho preč. :D Inak bol som v servise sa pozreť či mám ešte ok pomocny remeň na alternator a táí na to pozerali ako keby to nikdy nevideli. Pýtali sa že čo je to :-). Vyzera to tam ako Nitrous oxide system :D chcel som im poevdať že je to to :D
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Mne akurat volal kamos ze kde sa da LPG vymontovat, trosku z ineho sudka :-D ale neviete niekto??
m4jor
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa m4jor »

Hegy nie je ten kamoš náhodou z MI ? Tu sa bude vymontovávať tých splynovačov asi podstatne viac.
Lebo aj takto poniektorí jedinci "podnikajú" s montážou LPG:

Kód: Vybrať všetko

http://www.rtvs.sk/tv.programmes.detail/archive/2433?date=09.02.2014&channel=jednotka
Nebudem to komentovať, lebo je toho veľa, skrátka treba si pozrieť tú reportáž. A sakramensky dobre si skontrolujte, čo máte v aute, a čo na papieroch.
:evil: :evil: :evil:

Inak myslím že vymontovať by to mali v každej montážnej LPG dielni.
Nie som si však istý či nebude treba robiť aj výmaz LPG z tech. preukazu, aby na TK a EK nerobili vetry, resp. netrvali na meraní EK paliva LPG aj keď tam fyzicky nebude....áno, ja viem že to nemá veľa rozumnej logiky, ale žijeme v absurdistane....
Napísať odpoveď