Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie

Príspevok od používateľa strapaty »

myslim ze to vobec nezalezi od rokov... ja ich tiez zopar osobne poznam ... a vek je cca 30
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

strapaty:
Najprv si uvedom aký je rozdiel medzi motivovaním k niečomu a nútením/tlačením/nanucovaním do niečoho.

a k tomu članku, odcitujem dva prispevky z diskusie
"...ta deklarovana a podsuvana ,,cistota'' sa mi na tom vobec nepaci. Ako by sa pacilo autorke...keby som si dovolil spochybnit jej dusevne zdravie resp. cistotu mozgovu :-) Podla kriterii samozrejme."

""členka Výboru pre rodovú rovnosť pri Rade vlády pre ľudské práva, národnostné menšiny a rodovú rovnosť"
ak je to pravda, tak treba výbor zrušiť. mne to pripadá, ako keby bola alžbeta báthorička vo funkcii ochrany panien"

v podstate sa s nimi stotožňujem
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

ano, hlavne od aktualneho obdobia a spolocnosti
btw, to, ze vtedy to bolo az po svadbe ma pramaly vplyv na aktualnu dobu, nauc sa s tym zit, tvoje deti na tom budu podobne, snad im to nebudes zakazovat
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

beardie

nikdy to nebolo az po svadbe ...nerobme si iluzie ..... ale predtym ich stacili vydat skor ako zacali sexualne zit ...
dnes nik nikoho nenuti do sobasov .. preto sa ludia mozu rozvijat slobodne a hladat krasu cistoty sami .... ale to clovek ponoreny v spine nikdy nepochopi...
bohuzial sa dnes vo svete prilis buduje individualizmus a egoizmus preto ludia nie su schopny pre niekoho nieco stravit ... ludia len beru alebo vymienaju ... nik nechce nic dat...
a to je princip lasky zdielanie, obdaruvanie a obeta.... ina laska neexituje ... zvysok je len sebectvo ...
a sex musi byt len prostriedkom a nie cielom .... ako aj jedlo musi byt prostriedkom a nie cielom ... ak sa prostriedok meni na ciel clovek sa stava otrokom ...
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

beardie napísal:teta ma 50 rokov, vtedy to bolo bezne
Nuz z rozpravania starsich ludi (+ ich spomienky od starsich od nich) si mozem dovolit tvrdit, ze sa dnes nesexuje o nic viac ako tomu bolo hoci aj pred 100 rokmi.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

strapaty napísal:... ludia len beru alebo vymienaju ... nik nechce nic dat...
Nieco mi v tejto "rovnici" nesedi, pokial vsetci beru, tak niekto predsa musi davat, nie?

edit: strapaty - prid, rad sa tej kraksne zbavim
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

beardie napísal:ano, hlavne od aktualneho obdobia a spolocnosti
btw, to, ze vtedy to bolo az po svadbe ma pramaly vplyv na aktualnu dobu, nauc sa s tym zit, tvoje deti na tom budu podobne, snad im to nebudes zakazovat
suhlasim s javatarom, spolocnost sa az tak nezmenila, od rimskych cias, ona v tom clanku spominala, ze nepozna ludi co to mali pred svadbov, ale to neni prekvapenie, lebo ako sa hovori vrana k vrane sada, a 99% percent jej znamich a priatelov budu pravdepodobne tiez "radikalni" krestania ako ona, a preto to neroba pred svadbou
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

t0m4s3
ked ti nieco zoberiem ... tak automaticky si mi to dal??? OK pridem si zajtra pre tvoje auto :D .

//autoeditácia príspevku (11 Feb 2014, 9:19)
harrison314
myslim ze tam bol ciel poukazat ze tie vyskumi su jednostrane ... zalezi kto ich robi .... ked budem ten vyskum robit v kostole budem mat ine vysledky ako v napravaku ...
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

strapaty napísal:t0m4s3
ked ti nieco zoberiem ... tak automaticky si mi to dal??? OK pridem si zajtra pre tvoje auto :D .

//autoeditácia príspevku (11 Feb 2014, 9:19)
harrison314
myslim ze tam bol ciel poukazat ze tie vyskumi su jednostrane ... zalezi kto ich robi .... ked budem ten vyskum robit v kostole budem mat ine vysledky ako v napravaku ...
Preto sa ma robit na reprezetnativnej vzorke ludi.
Podla mna je sexualna vychova potrebna, neviem ktory blbec prisiel na to ze sa tam uci o sexe (polohy ...), decka by mali dostat dostatocne info o pohlavnych chorobach, rizikach nechraneneho sexu, aj dosledky co z takychto veci mozu plynut, dnes je v tomto smere dost nebezpecny aj internet. Nemyslim, ze jedna hodina na prirodovede, na to staci.

Je to podobne ako informvat o drogach.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

harrison314
suhlasim ale nie od 4 rokov
myslim si ze 6 rocne deti su na vysvetovanie masturbacie dost male

a prve vysvetlenie by aj tak mali dostat od rodicov ... postupne a primeranym spsobom ...
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

6 rocne nie, taka 6-7 trieda je na to idelna
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

strapaty napísal:a prve vysvetlenie by aj tak mali dostat od rodicov ... postupne a primeranym spsobom ...
bohuzial, casto rodicia o tom svoje deti neinformuju a patraju za tym same, nielen v okruhu svojich kamaratov
Famine
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Famine »

Peklo existuje :smt033
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Dobrý komentár pod videom. :D :smt033

Bože chráň, aby som sa dačomu takému posmievala, veď psychicky chorým ľuďom sa nemáme posmievať.
Tento komentár je venovaný tomu videu nado mnou nie k tomu čo som tu dal ja. :D
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miki690 »

strapaty napísal: dnes nik nikoho nenuti do sobasov .. preto sa ludia mozu rozvijat slobodne a hladat krasu cistoty sami .... ale to clovek ponoreny v spine nikdy nepochopi...
Krasa cistoty je teda vedomy boj s jednym zo zakladnych pudov kazdeho organizmu - rozmnozit sa. Prosim skus mi vysvetlit ako a comu to prospieva. Skus mi to vysvetlit ako cloveku ktory neveri na to ze sex je nieco zle. Lebo podla mna je ta cistota len vecou toho comu veris ty sam. Teda pokial veris tomu ze robis nieco ze tak sa budes citit necisty a budes mat z toho vycitky. Podla mna ide o osobnu zalezitost kazdeho jedneho cloveka a neda sa povedat univerzalny recept na stasny zivot bez ohladu na to v co kto veri.
strapaty napísal:
bohuzial sa dnes vo svete prilis buduje individualizmus a egoizmus preto ludia nie su schopny pre niekoho nieco stravit ... ludia len beru alebo vymienaju ... nik nechce nic dat...
Z takejto grneralizacie sa mi pomaly dviha zaludok. Je mozne ze to plati na velku skupinu ludi. Z kolkymi takymito ludmi si za v zivote stretol? Ludmi ktori ti nic nedali len ta vyuzili, zneuzili a potom odkopli ? Ja osobne by som ich v mojom zivote napocital na jednej ruke. Ano pocul som vela ludi hovorit podobne pribehy a stalo sa to urcite kazdemu. Otazka je kolko takychto sebeckych a egoistickych ludi naozaj existuje a ci vnimanie toho velkeho mnozstva tychto ludi nemoze byt trochu zkreslene silou negativnych emocii spojenych so skusenostami s nimi. Mozno zkreslene natolko ze si automaticky myslime, ze cele ludstvo spada do tejto kategorie.
strapaty napísal:
a sex musi byt len prostriedkom a nie cielom .... ako aj jedlo musi byt prostriedkom a nie cielom ... ak sa prostriedok meni na ciel clovek sa stava otrokom ...
S tymto suhlasim. A prirovnanie pohlavneho styku k jedlu je tiez vynikajuce. Obidve veci ako sex tak aj jedlo mozu byt prostriedkom k viac ako svojej primarnej funkcii uspokojit potreby organizmu. Mozu byt prostriedkom spoznavania partnera, travenia spolu casu, spoocnej zabavy. A ci uz chces alebo nie, ludstvo vzdy bolo a bude otrokom obidvoch veci. Ako bez jedla ani bez sexu udstvo nerpezije, jediny rozdiel je v tom, ze bez jedla by vymrelo lusdtvo trochu rychlejsie.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

do kelu aj s bb kodmi

//autoeditácia príspevku (13 Feb 2014, 13:43)
miki690 napísal: Krasa cistoty je teda vedomy boj s jednym zo zakladnych pudov kazdeho organizmu - rozmnozit sa. Prosim skus mi vysvetlit ako a comu to prospieva. Skus mi to vysvetlit ako cloveku ktory neveri na to ze sex je nieco zle. Lebo podla mna je ta cistota len vecou toho comu veris ty sam. Teda pokial veris tomu ze robis nieco ze tak sa budes citit necisty a budes mat z toho vycitky. Podla mna ide o osobnu zalezitost kazdeho jedneho cloveka a neda sa povedat univerzalny recept na stasny zivot bez ohladu na to v co kto veri.

ked zmeni clovek postoj k sexu nemusi s nim viac bojovat
sex nie je nic zle ,, sex je uzasna vec ...jednak ako reprodukcna funkcia a jednak ako aj prehlbenie vzajonych vstahov partnerov, vzajomne povedanie milujem ta ... pokial ale ludia spolu spavaju mimo manzelstvanapaduju ma dve alternativy ... bud pouzivaju sex len na uspokojenie svojho pudu a casom stratia schopnost povedat sexom mam ta rad ... lebo je to rutina ako ranajky... druha moznost je ze sex pouzivas na prehbenie vo vsetkych vstahoch ale ked sa s danymi osobami rozides ostanu len priehlbiny.... ktore bez vzajomneho osobneho splynutia by boli urcite mensie ... ci v prvom pripade alebo v druhom s takto deravou dusou je tazke nadviazat cisty (neegoistycky )vstah zo svojou manzelkou a ostat jej verny ..

Z takejto grneralizacie sa mi pomaly dviha zaludok. Je mozne ze to plati na velku skupinu ludi. Z kolkymi takymito ludmi si za v zivote stretol? Ludmi ktori ti nic nedali len ta vyuzili, zneuzili a potom odkopli ? Ja osobne by som ich v mojom zivote napocital na jednej ruke. Ano pocul som vela ludi hovorit podobne pribehy a stalo sa to urcite kazdemu. Otazka je kolko takychto sebeckych a egoistickych ludi naozaj existuje a ci vnimanie toho velkeho mnozstva tychto ludi nemoze byt trochu zkreslene silou negativnych emocii spojenych so skusenostami s nimi. Mozno zkreslene natolko ze si automaticky myslime, ze cele ludstvo spada do tejto kategorie.

skus sa okolo seba pozriet lepsie ako ludia ziju, kazdy si hrabe na tom svojom piesocku, ludia sa uz skoro ani nerozpravaju .... 24 hodin 7 dni v tyzdni su v robote aby zarobili peniaze na svoje zbytocne sny .... a ked si ich konecne kupia nemaju ich ani kedy uzit lebo su stale v praci ... deti vychovava televizia a internet ... co je v tych serialoch ??? nik nic nerobi a kazdy sa ma dobre drahe auta domy .... normalizuje sa luxus ... a normal sa stava niecim podradnym ....

tak zakernych ludi ktory to robia vedome a umyselne by som aja ja spocital na jednej ruke ... ludia to vsak dnes robia nevedome .... otupeny k utrpeniu druhych ci uz cez brutalne filmy alebo krvave denno denne spravy ... zober si napriklad taku sexualitu ... ak sa stane sex pre teba len uspokojenim svojho pudu, bez ohladu na to co to s tvojou partnerkou sposobi budes stale len od nej brat ,,, jedneho dna ked ti uz nebude mat co poskytnut tak ju jednoducho vymenis .... (dokazal by si zit zo svojou manzelkou keby uz nemohla mat s tebou dokonca zivota sex,,,, dokazal by si svoj pud obetovat za zivot s tvojou manzelkou ???? )

S tymto suhlasim. A prirovnanie pohlavneho styku k jedlu je tiez vynikajuce. Obidve veci ako sex tak aj jedlo mozu byt prostriedkom k viac ako svojej primarnej funkcii uspokojit potreby organizmu. Mozu byt prostriedkom spoznavania partnera, travenia spolu casu, spoocnej zabavy. A ci uz chces alebo nie, ludstvo vzdy bolo a bude otrokom obidvoch veci. Ako bez jedla ani bez sexu udstvo nerpezije, jediny rozdiel je v tom, ze bez jedla by vymrelo lusdtvo trochu rychlejsie.

ale clovek nezije len tu na zemi .... je rozdiel ci clovek je otrokom jedla alebo poziva jedlo ako bozi dar ... pritom mozu dvaja ludia jest persne cely zivot rovnake jedla aj v rovnakom mnozstve a jeden bude otrokom a druhy bude pozivat jedlo ako bozi dar ... post nas uci aby sme neboli otroci jedla ... a po poste ma jedlo vzdy osobitu chut ... ludia ktory nedrzia post velakrat uz ani nevedia co by jedli, nic im uz neni dost dobre ... a tak je to v zivote s vela vecami ... kde je vas poklad tam je vase srdce ... clovek nemoze sluzit dvom panom ... bud bude jedneho nenavidiet a druheho milovat ....atd
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Jozef Koval »

strapaty napísal:do kelu aj s bb kodmi

//autoeditácia príspevku (13 Feb 2014, 13:43)
Načo sa s tymi ľuďmi baviš? Takych dokonalych ľudi ako su oni nemôžeš poučovať. Veď oni su bezchybni a najmudrejši.. Je mi z tych ľudi smiešno a smutno im raz spadne sanka dolu keď sa stretnu s bohom.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Boh je láska a Biblia je super kniha. :D
Prílohy
gil.jpg
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miki690 »

Jozef Koval napísal: Načo sa s tymi ľuďmi baviš? Takych dokonalych ľudi ako su oni nemôžeš poučovať. Veď oni su bezchybni a najmudrejši.. Je mi z tych ľudi smiešno a smutno im raz spadne sanka dolu keď sa stretnu s bohom.
Neviem co ti prekaza na slusnej diskusii, kde nikto nikoho neuraza. A kto si Ty, ze sudis druhych ? Ak nam ludom dal Boh slobodnu volu, tak nam dal aj pravo mat nazory ake chceme. Akym pravom povazujes moj nazor za menejcenny, ked mam nanho od Boha rovnaky narok ako aj ty ? Ja mam svoju cestu a po nej kracam najlepsie ako viem a ak sa mam stretnut s Bohom tak nech sa s nim stretnem, sadneme na pivo a pobavime sa o tom preco som sa rozhodoval tak ako som sa rozhodoval a preco som mal take nazory ake som mal.

strapaty:

ked zmeni clovek postoj k sexu nemusi s nim viac bojovat
sex nie je nic zle ,, sex je uzasna vec ...jednak ako reprodukcna funkcia a jednak ako aj prehlbenie vzajonych vstahov partnerov, vzajomne povedanie milujem ta ... pokial ale ludia spolu spavaju mimo manzelstvanapaduju ma dve alternativy ... bud pouzivaju sex len na uspokojenie svojho pudu a casom stratia schopnost povedat sexom mam ta rad ... lebo je to rutina ako ranajky...

Suhlasim. Urcite by nemal byt sex primarnym predmetom vztahu. A podla mna je to najintimnejsia vec ktoru mozu partneri spolu robit.

druha moznost je ze sex pouzivas na prehbenie vo vsetkych vstahoch ale ked sa s danymi osobami rozides ostanu len priehlbiny.... ktore bez vzajomneho osobneho splynutia by boli urcite mensie ... ci v prvom pripade alebo v druhom s takto deravou dusou je tazke nadviazat cisty (neegoistycky )vstah zo svojou manzelkou a ostat jej verny ..

Podla mna je tych moznosti viac. Neplati, ze ked sa raz z nejakou partnerkou vyspis musis sa vyspat so vsetkymi a hned. Teda myslim si, ze sa to neda takto zgeneralizovat a osobne poznam viac ludi, ktori napriek tomu ze spali so svojimi byvalimi, tak stale povazovali pohlavny styk za vec na ktoru vo vztahu treba urcitym sposobom dozriet.

Ohladom toho, ci to bude boliet viac alebo menej. O tom mozeme len polemizovat ale neda sa to zmerat neda sa to vypocitat. To ako velmi boli rozchod z clovekom ovplivnuje obrovske mnozstvo veci a to ze ci spolu spali alebo nie, moze byt len jedna z nich. Ked je clovek zamilovany a vztah skonci, je potom zraneny, sklamany a v nadvazujucich vztahoch opatrny, hlavne vo veciach v ktorych sa sklamal. Nestane sa z neho egoisticky nevernik. Samozrejme moze sa z neho stat aj takyto clovek. No bud nim bol uz pred tym danym vztahom, alebo to je proces ktory trva roky. Ludia nemenia svoje nazory a hodnoty zo dna na den, je to proces ktroy trva roky.

skus sa okolo seba pozriet lepsie ako ludia ziju, kazdy si hrabe na tom svojom piesocku, ludia sa uz skoro ani nerozpravaju .... 24 hodin 7 dni v tyzdni su v robote aby zarobili peniaze na svoje zbytocne sny .... a ked si ich konecne kupia nemaju ich ani kedy uzit lebo su stale v praci ... deti vychovava televizia a internet ... co je v tych serialoch ??? nik nic nerobi a kazdy sa ma dobre drahe auta domy .... normalizuje sa luxus ... a normal sa stava niecim podradnym ....

Ano su taketo pripady, su takito ludia a aj rodiny. Casto je to vsak trochu inac ako to vyzera na prvy pohlad. Vidim muza so zenou, ktori nastupuju do noveho SUV z taskami nakupov. Obidvaja kruhy pod ocami, evidentne prepracovany lebo robia nonstop a rozmaznane decko vykrikuje, ze nieco chce. Je velmi jednoduche povedat si, ze su to konzumni egoisti ktori robia vsetko pre seba. No casto je to trochu inac. Casto krat si ti rodicia totiz myslia ze robia to najlepsie pre svoje deti. A robia to najlepsie ako vedia. Casto to robia z lasky nie zo sebeckych dovodov, len aby sa ukazali pred susedmi.

To co ty povazujes teraz za normal bol zopar rokov do zadu neskutocny luxus. Dobry priklad su v tomto pocitace, lebo je to odvetvie ktroe rastie stale pomerne rychlo a behom jednej generacie sa z luxusu stava normal niekolko krat. Pred 2 rokmi bolo 8GB ram standard a 16GB uz luxus. Dnes uz je standard 16GB. Proste cena klesla a ludia si to mozu viac dovolit. Tento vyvoj plati v skoro v kazdom odvetvi, na ktore ma vpliv technologicky pokrok, samozrejme nie s rovnakym tempom.

tak zakernych ludi ktory to robia vedome a umyselne by som aja ja spocital na jednej ruke ... ludia to vsak dnes robia nevedome .... otupeny k utrpeniu druhych ci uz cez brutalne filmy alebo krvave denno denne spravy
V kazdom jednom cloveku sa da najst nieco zle, na kazdeho sa da pozerat ako on hoci nevedome, ale stale ublizuje druhym. A v konecnom dosledku sa stane kazdemu, ze aj pri najlepsej snahe a najlepsich umysloch niekomu ublizi. Lebo ludia niesu dokonaly a robia chyby. Ale ak niekto spravi chybu a niekomu tym ublizi, niee automaticky zlym clovekom, je len normalnym clovekom.

... zober si napriklad taku sexualitu ... ak sa stane sex pre teba len uspokojenim svojho pudu, bez ohladu na to co to s tvojou partnerkou sposobi budes stale len od nej brat ,,, jedneho dna ked ti uz nebude mat co poskytnut tak ju jednoducho vymenis .... (dokazal by si zit zo svojou manzelkou keby uz nemohla mat s tebou dokonca zivota sex,,,, dokazal by si svoj pud obetovat za zivot s tvojou manzelkou ???? )

Toto je uz ale o charaktere jednotlivca, clovek aby toto robil musi spadat do tej tej skupiny ludi ktorych pocitam na jednej ruke. A teraz je uplne jedno ci sa bavime o sexe alebo o hocicom inom. Pointa je ze ten clovek robi vedome nieco na ukor toho druheho. Je velmi tazke povedat co by clovek dokazal a nedokazal. Ak vsak milujes cloveka tak to nieje nikdy koli jednej jedinej veci. Nikdy ked si s tym clovekom len pre sex tak to nieje laska. Ked milujes tak milujes celu bytost aj so vsetkymi nedostatkami a ak pribudne jeden, alebo dva tak to na tom nic nezmeni. Ja osobne velmi rad chodim na hory, v zime aj v lete. Rad by som mal raz mal manzelku ktora by so mnou tuto zalubu zdielala. Opustil by som ju koli tomu ze by z nejakeho dovou nemohla so mnou chodit na hory ? Z najvacsou pravdepodobnostou nie, lebo to bude clovek ktoreho uz v tej dobe milujem a neviem si predstavit zivot bez nej.

ale clovek nezije len tu na zemi .... je rozdiel ci clovek je otrokom jedla alebo poziva jedlo ako bozi dar ... pritom mozu dvaja ludia jest persne cely zivot rovnake jedla aj v rovnakom mnozstve a jeden bude otrokom a druhy bude pozivat jedlo ako bozi dar ... post nas uci aby sme neboli otroci jedla ... a po poste ma jedlo vzdy osobitu chut ... ludia ktory nedrzia post velakrat uz ani nevedia co by jedli, nic im uz neni dost dobre ... a tak je to v zivote s vela vecami ... kde je vas poklad tam je vase srdce ... clovek nemoze sluzit dvom panom ... bud bude jedneho nenavidiet a druheho milovat ....atd

Dovolim si s Tebou v tomto nesuhlasit. To ako clovek pristupuje k jedlu nema nic docinenia s tym ci veri v Boha alebo nie. Nemam na to ziadnu inu argumentaciu ako vlastnu skusenost, v ktoru ty samozrejme verit nemusis. Videl som vela veriacich ktori sa poctivo postia a potom ked skonci post, tak dobre ze nejedia z valova ako prasce. Videl som vela veriacich ktori k jedlu pristupuju ozaj ako k daru od Boha a vazia si kazde susto. A privbizne rovnake mnozstvo neveriacich ktori sa spravaju rovnako ako veriaci z obidvoch skupin. Moja pointa je, ze nech robis cokolvek, pokial to prehanas tak to nieje dobre. A ano viera v Boha moze pomahat byt umierneny a mnohym ludom pomaha vidiet cestu komplikovanym zivotom. Ale tak isto moze byt otocena viera na ruby a zneuzita k pachaniu krutosti (kriziacke vypravy, inkvizicia, teroristi ...). Cokolvek zazenies do extremu bude zle, podla akychkolvek standardov, ci uz Biblickych alebo svetskych.

Netreba vsak zabudat, ze existuju aj dobri ludia ktori chcu a pomahaju druhim. Mozu byt veriaci a nemusia. Dobri ludia su stale dobrymi bez ohladu na to v co veria. Ludia vedia byt aj umierneny a pokorny. Vedia milovat a bit voci sebe dobri a tolerantni, lebo aj to je v ludskej povahe.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Nabozenski ludia si najprv vytvoria okolo seba zabrany ktore ich obmedzuju vo svojej prirodzenosti. To by nebolo az take zle. Nasledne sa samozrejme zacnu citit nedobre co je logicke lebo potlacaju svoju vlastnu podstatu, takze zacnu to ze sa necitia dobre prenasat na druhych ludi a snazia sa im vnucovat tie svoje predstavy o svete. A tak uz vznikli vsetky tie nezmysli, o sexe -co sa moze a co uz nie, o jedle-co sa moze a co uz nemoze konzumovat /krestanstvo je uznavam v tomto este velmi liberalne oproti inym nabozenstvam,napr judaizmu z ktoreho vychadza/ ako sa spravat,co hovorit,co si MYSLIET. Nabozensvo je len sposob ako manipulovat s masami ludi,AKO ICH UROBIT NESTASTNYMI ZA VYMENU O NADEJI O VECNOM ZIVOTE PO SMRTI V NEBI. Slobodny clovek robi to co uzna za vhodne za predpokladu ze neublizuje druhemu cloveku a nepozera sa na mrtve dogmy. Knazi potrebuju dusevne ustrnulych ludi ktori pridu do kostola a tam budu pokorne klacat a pocuvat a prijimat vsetko bez myslienky na vlastny nazor. Ak existuje boh tak urcite sa mu nepacia taki do*itivlezovia ktori nepouzivaju rozum len pokrytecki sa tvaria ze vsetkemu veria lebo dufaju ze po smrti im z toho nieco kvapne. Cirkevnici si myslia ze aki hrdinny boj vedu za vieru a nabozenstvo, vskutocnosti su oni ti ktori su slabosi, silny je naopak ten kto ma dusevnu silu sa pozriet realite do oci takej aka naozaj je, bez rozpravok o vecnom nebi,kde sa vsetcia po smrti stretneme a budeme na oblacikoch spolu radovat.. Toto je odkaz vsetkym veriacim: na konci zivota sa rozpadne vasa jedinecna fyzicka struktura a zostanepo vas iba kus mrtveho tela. Nasledne budete pochovani do zeme kde postupne podlahnete prirodzenym rozkladnym procesom alebo budete spopolneni. Nikdy viac vase vedomie v ziadnej forme nebude existovat. Rozlisovacie schopnosti,rozum,vôlu,vedomie seba samych mate iba teraz,vdaka mozgu.Poskodenim mozgu sa vratite na uroven nizsich zvierat,vsetcia si to uzijeme na starobu ked kognitivne funkcie prudko upadaju. To co nevykoname teraz, uz nevykoname nikdy,zivot je velmi kratky a nikdy sa nevrati.
Napísať odpoveď