viera a vztah
Re: viera a vztah
Alebo z nej sprav ty ateistku. 
jednoduchsie bude urobit z nej nezadanu 
-
Takymalypako
Light Expert
ďakujem vám za príspevky, zatiaľ sa to nikam nepohlo, je fajn v ostatných veciach, vieme sa normálne otvorene porozprávať ale toto je zatiaľ bod mrazu, dokonca sa obáva čo na to jej rodičia, respektíve mama a starká, že som ateista, mi to pripadá ako keby mám lepru, neviem či to mám s úsmevom obcházať zatiaľ alebo sa rozlúčiť, možno som na to moc alergický ale vojdu do mňa nervy, keď povie niečo štýlom: každý sa môže zmeniť, keby len vedela ako sa všetky moje sympatie k nej obrátia o 180 stupňov, viem, že mám rešpektovať názory druhého ale mám pocit že celá viera len zbytočne kazí ľudské vzťahy
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
keď ti najbližšie povie že každý sa môže zmeniť, tak sa spýtaj či sa jej to darí, či pomaly prechádza na ateizmus 
-
Croven
Star
Zaujimave, ze niektorym ludom ide o to, ci je clovek veriaci alebo nie je.. a nezaujimaju sa o to, aky je to clovek naozaj. Nerozumiem preco ju to tak sere, ked stebou jej moze byt lepsie ako s ktorym kolvek hard-core krestanom (ci inym veriacim).
No a rozmyslal si niekedy nad tym, ze budete spolu v buducnosti? Ze ake by to bolo vychovavat dieta? Ja si myslim,ze ako ateista, by si chcel vychovat svoje dieta tak, aby to bol slusny a dobry clovek, a na ostatne veci (viera, politika atd..) nech si spravi nazor sam pocas toho ako bude rast a vyvijat sa, to znamena, ze ak bude mat v niektorych veciach odlisny nazor ako ty,tak ti to nebude prekazat, tak isto ak by sa sam od seba stal veriacim tak ti to tiez nebude vadit, pretoze to bolo jeho slobodne rozhodnutie. Kdezto tvoja silno veriaca zena by ho viedla asi inou cestou.
No a rozmyslal si niekedy nad tym, ze budete spolu v buducnosti? Ze ake by to bolo vychovavat dieta? Ja si myslim,ze ako ateista, by si chcel vychovat svoje dieta tak, aby to bol slusny a dobry clovek, a na ostatne veci (viera, politika atd..) nech si spravi nazor sam pocas toho ako bude rast a vyvijat sa, to znamena, ze ak bude mat v niektorych veciach odlisny nazor ako ty,tak ti to nebude prekazat, tak isto ak by sa sam od seba stal veriacim tak ti to tiez nebude vadit, pretoze to bolo jeho slobodne rozhodnutie. Kdezto tvoja silno veriaca zena by ho viedla asi inou cestou.
-
Bushido
Medium Professional
Raz som sa rozprával s jedným kaplánom, ktorému keď som povedal že som ateista, tak vôbec sa ma nesnažil presviedčať o existencii boha, alebo náboženstva. Povedal mi jednu vec, ktorú si do dnes pamätám a vďaka nej úplne rešpektujem každého veriaceho. Povedal mi, že viera je niečo ako dar od boha. Ja som sa to nesnažil vyvrátiť, ani sa to nesnažím potvrdiť, ale beriem to ako možnosť, prečo niektorí veria a iní nie.
-
undertaker35
Expert
V 80% prípadov je výchova a nie dar. Vidím to na mojej rodine kde tlčú do hlavy demagógiu už od pred školského veku.Bushido napísal:Raz som sa rozprával s jedným kaplánom, ktorému keď som povedal že som ateista, tak vôbec sa ma nesnažil presviedčať o existencii boha, alebo náboženstva. Povedal mi jednu vec, ktorú si do dnes pamätám a vďaka nej úplne rešpektujem každého veriaceho. Povedal mi, že viera je niečo ako dar od boha. Ja som sa to nesnažil vyvrátiť, ani sa to nesnažím potvrdiť, ale beriem to ako možnosť, prečo niektorí veria a iní nie.
starší príspevok, ale keď sa to tu už oživilo...
Tiež mi je v tom prípade ľúto tých 5mld žijúcich ľudí, ktorým boh tento dar nenadelil a odsúdil ich tým na večné zatratenie a mučenie do pekla
hmm ten milujúci boh...
Bushido napísal:ktorému keď som povedal že som ateista
Nerozumiem, ako môžeš brať možnosť 'dar od boha', keď sám údajne neveríš, že boh existuje.Bushido napísal:ale beriem to ako možnosť, prečo niektorí veria a iní nie.
Tiež mi je v tom prípade ľúto tých 5mld žijúcich ľudí, ktorým boh tento dar nenadelil a odsúdil ich tým na večné zatratenie a mučenie do pekla
undertaker35
vychova len sluzi na to aby ked clovek ten dar dostane pochopil co sa s nim deje ... je to ako ked sa ucis za automechanika ked budes raz v praci aby si vedel co z pokazenym autom .... ked budes len studovat skolu a nikdy to nebudes robit automechanik s teba nikdy nebude .... nebudes sa totiz lisit od ludi ktory sa za automechanika neucili ... az tym ze zacnes opravovat auta zacnes svoje schopnosti vyuzivat...
vzal som to dost obklukou ale dufam ze si pohopil co som chcel povedat
vychova len sluzi na to aby ked clovek ten dar dostane pochopil co sa s nim deje ... je to ako ked sa ucis za automechanika ked budes raz v praci aby si vedel co z pokazenym autom .... ked budes len studovat skolu a nikdy to nebudes robit automechanik s teba nikdy nebude .... nebudes sa totiz lisit od ludi ktory sa za automechanika neucili ... az tym ze zacnes opravovat auta zacnes svoje schopnosti vyuzivat...
-
audiotrack
VIP
ked budes len studovat skolu a nikdy to nebudes robit automechanik s teba nikdy nebude .... nebudes sa totiz lisit od ludi ktory sa za automechanika neucilistrapaty napísal:undertaker35
čiže ty ako veriaci a ja ako ateista sa nijako od seba nelíšime, pokiaľ tú vieru nebudeš aplikovať v praxi
az tym ze zacnes opravovat auta zacnes svoje schopnosti vyuzivat...
aké je "využívanie" viery? Že konáš podľa desatora? To ani je nekradnem, nezabíjam, nepodvádzam... takže zase sme si rovní
tak teraz my vysvetli v čom sú veriaci obdarovaní
Mám hardcore veriaceho spolubývajúceho, je to už ozaj extrém a včera mi povedal, že je možné slúžiť len jednému pánovi. Teda ak neverím v Boha, tak som v moci Satana a môžem byť akokoľvek dobrý, skončím v pekle. Teda rozdiel medzi kresťanom a ateistom je ten, že aj keď ste rovnako dobrí, ateista nikdy nepôjde do neba ale je zatratený. To je tak v skratke jeho teória.
Audiotrack nehnevaj sa, no takto to môže napísať iba blbecaké je "využívanie" viery? Že konáš podľa desatora? To ani je nekradnem, nezabíjam, nepodvádzam... takže zase sme si rovní
tak teraz my vysvetli v čom sú veriaci obdarovaní
Osobne kresťanstvo beriem ako kultúru, je to spôsob života, v ktorom sa riadiš kresťanskými princípmi a či chceš alebo nie, na kresťanských princípoch funguje väčšina moderného sveta. Myslím si, že v krajinách, kde majú islam by si nikto nedovolil takto ostro vystupovať proti náboženstvu, pretože tam ešte tolerancia nie je na takej vysokej úrovni ako tu a sloboda taktiež. Nikdy som nikomu netlačil vieru do hlavy, no je fajn byť súčasťou nejakej kultúry a tvoriť ju. Osobne do kostola nechodím, no napriek tomu verím, verím v to, že je niečo viac ako človek, niečo mocnejšie, múdrejšie, citlivejšie, chápavejšie a spravodlivejšie. To my kresťania nazývame Bohom.
-
audiotrack
VIP
bindo011 napísal:
...My veriaci nikdy netvrdíme, že sme niečím obdarovaní a podobne, taktiež sa nevyvyšujeme nad ateistov. ...
strapaty napísal:... on dava vieru lebo viera je dar ...
Bushido napísal:...Povedal mi, že viera je niečo ako dar od boha...
strapaty napísal: ... jednoducho viera je dar.
MeanSeriously napísal:.. Wolf, áno, viera je dar. Niekto ju dostane do vienka, niekto ju získa časom. ...
ramaya napísal:...Viera je dar od Boha. Prečo niekto ten dar dostal a niekto nie , to je tá zásadná otázka ??
...
Keď prekonáte pýchu vo svojich srdciach , tak ste na najlepšej ceste dostať tento dar.
ešte raz prosím, mi zopakuj že vy veriaci nikdy netvrdíte že ste niečím obdarovaní. A tiež mi zopakuj, že sa nevyvyšujete nad ateistov, a práve si jedného ateistu nazval blbcom
Vieš Audio, ty si z kopy štrku povyberáš len čierne kamienky, pretože tie sa ti hodia, na ich základe sa potom dobre odsudzuje celok. Podobne by sa dal súdiť národ podľa hŕstky politikov alebo ľudstvo podľa hŕstky tyranov. Je hlúposť to takto brať, keď sa budeš viac pohybovať medzi ľuďmi zistíš, že tých pár príkladov, ktoré sú tu uvedené sú vyslovene extrémy. Osobne som sa možno v živote stretol s dvomi alebo tromi takými ľuďmi, ktorých názory boli takto vyhrotené a tí ľudia by boli debili či už s vierou alebo bez nej. Ber to ako kopu štrku, kým prevláda biela farba je to v pohode, tak to beriem ja.
audiotrack
obdarovany je svojou vierou ktora mu sprostredkuva priami kontakt s Bohom ... a tym jeho zivot naplna nekonecnym stastim a pokojom ... nebeske kralovstvo na zemi .... Pasie ma na zelených pažitiach; vodí ma popri tichých vodách. Občerstvuje moju dušu; vodí ma po cestách spravedlivosti
fakticky ateista je na tom lepsie .... kto viac dostane od toho sa bude aj viac ziadat ...(aj ked ako vyhovorka je to dost slabe )... aj ked byt ateistom je dost nerozumne ...ale kazdy ma slobodnu volu ...
desatoro je len zaciatok ... krestan je ten kto nasleduje krista... kto veri vo mna a nasleduje ma bude spaseny... skutocne zijes podla desatora??? .. ci podla tvojej upravy desatora???
danodrevo
bozie milosrdenstvo je nekonecne ... preto nik nemoze povedat kto bude a kto nebude spaseny ... kristus zomrel sa vsetkych hriesnikov... ci su uz v cirkvi alebo nie ... nik si spasu nezasluzi .. nik nezije bez hriechu ... len bozie milosrdenstvo nam moze sprostredkovat vecny zivot ...
... ale peklo si zasluzit mozeme ...
a spolubivajucemu povedz ze ak je bez viny nech prvy hodi kamenom.... lebo kristus neprisiel zachranit spravodlivych ale hriesnikov... zdravy nepotrebuje lekara ale chory...
bindo 011
ja som obdarovany a dakujem za to bohu.. svoj dar som si nijak nezasluzil .. .. ale to neznamena ze sa ma pravo niekto vyvysovat ... alebo ze by sme si vecny zivot zasluzil viac ako neveriaci ... jedine boh moze sudit...
obdarovany je svojou vierou ktora mu sprostredkuva priami kontakt s Bohom ... a tym jeho zivot naplna nekonecnym stastim a pokojom ... nebeske kralovstvo na zemi .... Pasie ma na zelených pažitiach; vodí ma popri tichých vodách. Občerstvuje moju dušu; vodí ma po cestách spravedlivosti
fakticky ateista je na tom lepsie .... kto viac dostane od toho sa bude aj viac ziadat ...(aj ked ako vyhovorka je to dost slabe )... aj ked byt ateistom je dost nerozumne ...ale kazdy ma slobodnu volu ...
desatoro je len zaciatok ... krestan je ten kto nasleduje krista... kto veri vo mna a nasleduje ma bude spaseny... skutocne zijes podla desatora??? .. ci podla tvojej upravy desatora???
danodrevo
bozie milosrdenstvo je nekonecne ... preto nik nemoze povedat kto bude a kto nebude spaseny ... kristus zomrel sa vsetkych hriesnikov... ci su uz v cirkvi alebo nie ... nik si spasu nezasluzi .. nik nezije bez hriechu ... len bozie milosrdenstvo nam moze sprostredkovat vecny zivot ...
... ale peklo si zasluzit mozeme ...
a spolubivajucemu povedz ze ak je bez viny nech prvy hodi kamenom.... lebo kristus neprisiel zachranit spravodlivych ale hriesnikov... zdravy nepotrebuje lekara ale chory...
bindo 011
ja som obdarovany a dakujem za to bohu.. svoj dar som si nijak nezasluzil .. .. ale to neznamena ze sa ma pravo niekto vyvysovat ... alebo ze by sme si vecny zivot zasluzil viac ako neveriaci ... jedine boh moze sudit...
-
t0m4s3
Admin
Pleties dohromady nezmysly. To, ci zije podla desatora nema nic spolocne s tym ci nasleduje krista. Zit podla desatora sa da aj bez toho.strapaty napísal:audiotrack
Pleties dohromady nezmysly. To, ci zije podla desatora nema nic spolocne s tym ci nasleduje krista. Zit podla desatora sa da aj bez toho.
tak to je taka ista blbost ako by si tvrdil ze hovorim hlupost ked tvrdim
ze naucit sa pocitat do 10 je zaklad pocitania ale ak chces vediet pocty musis sa naucit scitanie odcitanie nasobilku delenie ... a ty mi odpovedas ze pocitat do 10 mozes aj bez +-*/ ... ano mozes ale budes vediet len napocitat do desat...
tak to je taka ista blbost ako by si tvrdil ze hovorim hlupost ked tvrdim
-
t0m4s3
Admin
audiotrack nikde nepisal, ze nasleduje krista a ze je veriaci. On napisal, ze zije podla desatora. Ty tu zacnes vypisovat bludy o tom, ze ci naozaj zije podla desatora, kedze nenasleduje krista.
t0m4s3 napísal: Ty tu zacnes vypisovat bludy o tom, ze ci naozaj zije podla desatora, kedze nenasleduje krista.
toto som kde pisal ???
otazka ci skutocne zije podla destora bola len z toho dvovodu ze ludia ktory neveria v boha si tie pravidla upravuju ako im vyhovuje ... cize ci naozaj dodrzuje vsetkych 10 ... 1. ja som pan boh tvoj nebudes mat inych bohov okram mna aby si sa im klanal ... atd ... ludia si hlavne 5 a 6 upravuju a 9 a 10 povazuju za blbost ... vela krat sa stava ze clovek povie ze zije podla desatoro a z desatoro je zraz 3-4 prikazania ... a to este upravene...
-
t0m4s3
Admin
Tak nech zije podla patera, teba je do toho velky bacov. Zastrajat spasenim, peklom a podobnymi mozes akurat podobne postihnutych ako si ty.