Nazdar borci.
Mám v jednej sieti viacero serverov. Na sieť internet je optikov pripojený jeden hlavný server.
Na hlavný server su cez optiku, cez optočleny pripojene ďalšie 3 servery v sieti.
A vlastne mam problém, že každý server ako keby je ako router a rozdelí sieť.
Myslím to tak, že keď som na pc ktory je pripojený na tretiam servery a chcem sa cez miesta sieti dostať s datam ktore su na počítači ktory, je pripojený cez druhy server, tak proste ten pc nevidím keď su oddelene servermi.
A moja otázka znie či existuje nejaký program, alebo či da sa to nejako zapojiť, že ak by som bol na počítači ktory je pripojený na druhy server, aby som mohol cez miesta v sieti stiahnuť data k sebe do pc z pc ktory je pripojený a treti server.
Riešili ste tento problém? Da sa to softvérovo, alebo nejakym prepojením serverov poriešiť?
Ešte podotykam, že na všetkých troch serveroch je nainštalový operačný systém Windows server 2003.
Pre lepšie pochopenie zapojenia prikladám blokovu schému.
Vzdelanie dat v lan sieti pri zapojení viacerých serverov
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Vzdelanie dat v lan sieti pri zapojení viacerých servero
Moc tomu nechapem co vlastne chces, ze ci sa chces pripojit na hlavny server kdekolvek zo siete alebo ci sa chces pripojit z pocitaca, ktory je niekde za serverom c.1 a chces sa pripojit na pocitac, ktory je za serverom c.2??? Chces to riesit cez Sambu alebo moze byt aj ftp server???
Chcem sa pripojiť z počítaca, ktorý je za serverom č.1 na počítač, ktorý je za serverom č.2.
Nie je ľahšia cesta ako to spraviť bez použitia Samby, alebo ftp servera?
Ale ak by som si mal vybrať jednu z týchto možnosti tak by som sa skôr priklonil k Sambe, ako ku ftp serveru,
pretože robiť ftp server sa mi zda zbytočne keď nan nechcem pristupovať z vonkajšej siete, ale ramci jednej budovi.
Nie je ľahšia cesta ako to spraviť bez použitia Samby, alebo ftp servera?
Ale ak by som si mal vybrať jednu z týchto možnosti tak by som sa skôr priklonil k Sambe, ako ku ftp serveru,
pretože robiť ftp server sa mi zda zbytočne keď nan nechcem pristupovať z vonkajšej siete, ale ramci jednej budovi.
existuje napr timeviewer ... VNC.... remove desktop ... ale preco tak komplikovane .. ak si spravca tak by si sa mal dostat ... nepochopil som ale celkom dobre ako to mas oddelene ... maskami alebo nas ich ako proxy alebo ako ???
ale timeviewer by ti mal ist urcite ...
ale timeviewer by ti mal ist urcite ...