Squash
-
Soviet
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Squash
Ludia upravujem vyssiu ponuku na squash v BA. Nakolko som sa dozvedel, ze kredit u nas je neprenosny medzi polrokmi, cize momentalne mam dost velku sumu, ktoru budem musiet do polroka minut. Takze ak by ktokolvek mal zaujem obcas zahrat si zdarma squash (palku by mal mat) v BA, tak nech napise SS. Hlavne, nech ten kredit neprepadne, takze teda zdarma. Snad sa dakto najde..Dikes 
-
uNreal_saTch^
Professional
hravam asi 4 roky, rad si zahram s hocikym, kludne piste SS. Zakladna podmienka moja je, aby niekto neprisiel na kurt a nezacal si NA IHRSIKO DO ROZKU DAVAT mobil, flasku s vodou, kluce od satne, nahradnu raketku, 3 lopticky, uterak a okuliare v puzdre :) Vacsinou chodim do IMETu v dubrafke, pripadne na Vietnamsku ulici pri K1. Squash v Goleme a Auparku je strach a hroza...
-
audiotrack
VIP
Rád by som obnovil túto tému. Mali sme niekoľko dní voľna. Tak čo, boli ste si zahrať? Ja som absolvoval svoje prvé dve hodiny (pochopiteľne nie v kuse, ale dva dni s prestávkou na prejdenie svalovice) a je to ešte lepšie ako to vyzerá 
začal som pokukovať aj po vlastnej rakete. Je nejaký rozdiel čo sa týka hry v tých tvaroch rakiet? Alebo jediné dôležité parametre sú váha a výplet?
začal som pokukovať aj po vlastnej rakete. Je nejaký rozdiel čo sa týka hry v tých tvaroch rakiet? Alebo jediné dôležité parametre sú váha a výplet?
V tvare rakety rozdiel nie je. Teda ak myslíš tvar ako s mostíkom alebo bez mostíka, čiže stred rakety, kde je uchytený výplet. Žiadny rozdiel som v tom nikdy necítil a ani som nepočul, že by jedno bolo lepšie ako druhé. Skôr ide, ako si už napísal, o váhu a ani nie tak výplet, ale skôr je dôležité vyváženie, balance rakety. Tam sa to rozdeľuje na vyváženie do hlavy, rovnomerné vyváženie, alebo vyváženie do rúčky, pričom je dôležitá hmotnosť rakety. Veľmi ľahké rakety majú vyváženie skôr do hlavy, kvôli nízkej váhe rámu, aby bola dostatočná sila a švih pri údere. Takúto raketu používajú profi hráči. Vyváženie do rúčky majú skôr ťažšie rakety. Je síce lepšia ovládateľnosť, ale na úkor sily a švihu. Mne takáto raketa vôbec nesedela, nakoľko ma hrozne z toho bolelo zápästie. Jednak preto, že rúčka je ťažká a ja si vždy dávam ešte jeden grip a to na váhe ešte pridalo.
Ale veď podrobnejšie si vygoogliš aj sám.
Ale veď podrobnejšie si vygoogliš aj sám.
-
audiotrack
VIP
nie nie, myslel som tvar ako že niektoré sú oválne (ako tenisové) a niektoré také čapaté, na jednej (alebo oboch) stranách rovné. Že je to taký nepravidelný tvar, ak vieš čo myslím
Ak myslíš veľkosť hlavy, tak je to ako u tenisových rakiet. Väčšia hlava je určená skôr pre začiatočníkov. Veľká plocha, čiže ľahko trafíš loptičku. Majú väčšiu silu úderu, ale na úkor presnosti loptičky.
Menšia hlava je pre skúsenejších hráčov. Menšia sila úderu, ale za to lepšia presnosť umiestnenia loptičky. A tie tvary, či už pravidelné alebo nepravidelné, môže mať niektorý výrobca kúsok iné, ale žeby to ovplyvňovalo nejak zásadne hru, tak to nie. Možno naozaj profi hráč v tom môže pocítiť rozdiel, ale bežný smrteľník asi nie. Tie veľké lopáre sú somarina. To ani nekupuj, pokiaľ nie si totálne nemotorný a držíš prvýkrát akúkoľvek raketu v ruke.
Menšia hlava je pre skúsenejších hráčov. Menšia sila úderu, ale za to lepšia presnosť umiestnenia loptičky. A tie tvary, či už pravidelné alebo nepravidelné, môže mať niektorý výrobca kúsok iné, ale žeby to ovplyvňovalo nejak zásadne hru, tak to nie. Možno naozaj profi hráč v tom môže pocítiť rozdiel, ale bežný smrteľník asi nie. Tie veľké lopáre sú somarina. To ani nekupuj, pokiaľ nie si totálne nemotorný a držíš prvýkrát akúkoľvek raketu v ruke.
-
audiotrack
VIP
kúpil som z bazošu za 10€ túto aj s obalom a loptičkou. Na začiatok mi to stačí, nech nemusím zakaždým požičiavať a časom ak ma to bude držať a uvidím že mi nebude vyhovovať, tak kúpim nejakú lepšiu a novú
- Prílohy
-
- inzerat.gif
- (77.73 KiB) 590 stiahnutí
To je jasné, že na začiatok takáto stačí. Aj ja som takéto čosi mal na začiatku. Zbytočne kupovať niečo drahé, keď ani nevieš, či ťa to bude baviť. Ale keď ťa to chytí a verím, že chytí, lebo je to parádny šport, tak určite kúp niečo lepšie. Ten rozdiel pocítiš, či už ľahkosť rakety, presnosť, švih, sila. K tomu vytrénovať silu švihu v zápästí a bude ťa to baviť ešte viac.
-
hojko
Site Admin
Velkost a tvar ramu je asi skor o zvyku, takze na co si zvyknes, s tym budes hravat. Ide skor o vahu a vyvazenie. Lacnejsie rakety su tazke, tie drahsie su lahsie. Ten rozdiel je dost citit, hoci moze ist len o par gramov, resp. desiatok gramov. Rozdiel napr. v 120g a 150g rakete je skutocne citit, ale to si clovek musi skusit priamo pri hre. Dalsi rozdiel je potom vo vyvazeni, to je snad najvacsi rozdiel a na to si treba dat pozor pri kupe. Mas vyvazenia rakety do hlavy, na stred a do rucky. Pri vyvazeni do hlavy mas silny uder, ale niekto ma problem zahrat technicky s citom a navyse ho zvykne boliet po zapase ruka, teda rameno. Ja som si zvykol mat raketu vyvazenu v strede, taku mam od zaciatku a uz by som mal problem pri zmene. Vyvazenie do rucky je podla mna, teda aspon pre mna, dost nevyhodne. Rucka je tazka, hlava moc lahka, ak chces dat silny uder, tak treba vynalozit vela sily. Co sa tyka vypletu, aj tam je to o zvyku. Niekto radsej maksi vyplet a technicku hru, ale zaroven ma silu dat silny uder. Niekto preferuje stredny vyplet a niekto ma rad az moc tvrdy, ale to je skor o tom, ze cela jeho hra je tvrda a ubeha supera. Tvrdosti je vela, navyse vyplet po case povoli a bude maksi. Takze aj tu je to o zvyku.
Neviem s akou loptickou hravas, ale ak mate niekde v meste ligu na kurtoch, co casto byva liga amaterov, tak nebolo by zle prihlasit sa. Zistis, ze ak hravas s niekym aj rok, tak je to o nicom. Pride iny super, ina technika a si v kybli, hoci tvojmu stalemu rocnemu partnerovi si daval na frak. Liga sa hra so zltou loptickou s dvomi bodkami, to je profi lopticka. Ked sa dobre zahreje, tak aj pekne skace. Preto odporucam, ak mas supera pri ktorom nebudes hrat so studenou loptickou, tak ist hrat hned so zltou s dvomi bodkami, v horsom pripade skus s jednou bodkou. Aj ten rozdiel v odskoku bude iny, aj celkovo v hre.
Dobru raketu dokazes kupit uz od nejakych 60 eur, ak ju nezlomis pri nejakom udere od steny, tak na par rokov by mohla posluzit.
Neviem s akou loptickou hravas, ale ak mate niekde v meste ligu na kurtoch, co casto byva liga amaterov, tak nebolo by zle prihlasit sa. Zistis, ze ak hravas s niekym aj rok, tak je to o nicom. Pride iny super, ina technika a si v kybli, hoci tvojmu stalemu rocnemu partnerovi si daval na frak. Liga sa hra so zltou loptickou s dvomi bodkami, to je profi lopticka. Ked sa dobre zahreje, tak aj pekne skace. Preto odporucam, ak mas supera pri ktorom nebudes hrat so studenou loptickou, tak ist hrat hned so zltou s dvomi bodkami, v horsom pripade skus s jednou bodkou. Aj ten rozdiel v odskoku bude iny, aj celkovo v hre.
Dobru raketu dokazes kupit uz od nejakych 60 eur, ak ju nezlomis pri nejakom udere od steny, tak na par rokov by mohla posluzit.
-
audiotrack
VIP
loptičky som skúšal červenú, žltú jednobodkovú a žltú dvojbodkovú. Ten rozdiel je tam znateľný, najlepšie sa hralo s tými žltými ale to sme sa uberali o radosť z pekný dlhých výmen
Bolo to fakt väčšinou behanie proti stene a škodoradostný smiech že nedobehol. Takže na svalovku a vypotenie fajn, ale ak si chceme zapinkať tak lepšia bola červená. Aj tam sme sa pekne zapotili a boli tie výmeny aspoň dlhšie. Potom som skúšal ešte bez bodky, tá je vraj úplne na začiatku ešte pred modrou ale to lietalo ako flubber, často až od zadného skla a to bolo už fakt na chu*a.
tá raketa by mohla dnes alebo zajtra prísť (v sobotu mi to bolo vraj poslané) tak potom napíšem ako sa pozdáva. Ako vidno na obrázku, je k nej aj dvojbodková žltá loptička. Čo som si požičiaval rakety, tak som mal aj ťažkú aj ľahkú. Osobne sa mi s tou ťažšou hralo lepšie. Vyváženia neviem aké mali, nevenoval som tomu pozornosť lebo som nevedel že bývajú rôzne vyvážené.
Ligu nemáme, aspoň o tom neviem. Ale kurty bývajú vždy plné, treba si rezervovať aspoň deň dopredu lebo v PD máme iba jedno ihrisko (tri kurty). Takže záujem o squash je, a myslím že časom nie je problém nadviazať nové kontakty a osloviť niekoho z vedlajšieho kurty či si nevymeníme súperov. Ak by niekto z Prievidze mal záujem si zahrať, nech sa ozve
tá raketa by mohla dnes alebo zajtra prísť (v sobotu mi to bolo vraj poslané) tak potom napíšem ako sa pozdáva. Ako vidno na obrázku, je k nej aj dvojbodková žltá loptička. Čo som si požičiaval rakety, tak som mal aj ťažkú aj ľahkú. Osobne sa mi s tou ťažšou hralo lepšie. Vyváženia neviem aké mali, nevenoval som tomu pozornosť lebo som nevedel že bývajú rôzne vyvážené.
Ligu nemáme, aspoň o tom neviem. Ale kurty bývajú vždy plné, treba si rezervovať aspoň deň dopredu lebo v PD máme iba jedno ihrisko (tri kurty). Takže záujem o squash je, a myslím že časom nie je problém nadviazať nové kontakty a osloviť niekoho z vedlajšieho kurty či si nevymeníme súperov. Ak by niekto z Prievidze mal záujem si zahrať, nech sa ozve
-
hojko
Site Admin
Zlta lopticka skace vyborne, ale musi byt zahriata. Teda ak hras tak, ze ledva tuknes do lopticky a partner ti ju tak odvrati, tak sa ani nedivim. Ked budes do toho obcas poriadne trieskat a budes mat dlhe vymeny, tak lopticka bude tepla a bude poriadne skakat. A je jedno, ci ma jednu alebo dve zlte bodky. Ak hras so zenou, ktora sa to len uci hrat, tak nema vyznam ist do zltej lopticky, potom skor nieco pre zaciatocnikov.
Ze je k rakete lopticka je pekne, ale lopticka vela nevydrzi. Je jedno, ci kupis Feather, Dunlop ci Head, ak budes hrat squash ako tak na urovni, tak po case zistis, ze lopticka sa vyklepe a nema uz poriadny grip od steny a hlavne menej skace. Takze jednu lopticku budes mat tak na 5 zapasov (ak ratam, ze hras hodinu) a potom lopticku zahodis a kupis novu. Na nete sa daju kupit za dobre ceny, trebars zo Sportsdirectu si Dunlopky v cene okolo 1,50 eur (zlta s dvomi bodkami), ale su tam problematicke serie, niektore skacu a niektore nie. Tie balene po tri vobec neskacu, su hodne akurat tak do kosa. Balenie po 12 kusov bolo zatial v pohode.
Tri kurty su dost a neverim, ze by tam nebola nejaka amaterska liga. Porovnatelne velke mesta ako je Martin ci Zilina maju svoje ligy, neviem ci dokonca aj Liptovsky Mikulas, takze myslim, ze aj v PD by sa mohlo nieco najst.
Ze je k rakete lopticka je pekne, ale lopticka vela nevydrzi. Je jedno, ci kupis Feather, Dunlop ci Head, ak budes hrat squash ako tak na urovni, tak po case zistis, ze lopticka sa vyklepe a nema uz poriadny grip od steny a hlavne menej skace. Takze jednu lopticku budes mat tak na 5 zapasov (ak ratam, ze hras hodinu) a potom lopticku zahodis a kupis novu. Na nete sa daju kupit za dobre ceny, trebars zo Sportsdirectu si Dunlopky v cene okolo 1,50 eur (zlta s dvomi bodkami), ale su tam problematicke serie, niektore skacu a niektore nie. Tie balene po tri vobec neskacu, su hodne akurat tak do kosa. Balenie po 12 kusov bolo zatial v pohode.
Tri kurty su dost a neverim, ze by tam nebola nejaka amaterska liga. Porovnatelne velke mesta ako je Martin ci Zilina maju svoje ligy, neviem ci dokonca aj Liptovsky Mikulas, takze myslim, ze aj v PD by sa mohlo nieco najst.
Že dokonca aj Liptovský Mikuláš. Ako keby sme boli niečo menej
Jasné, že sa u nás hrá.
Ale hojko dobre napísal, to s tým, že skúsiť iného súpera. Vtedy sa človek najviac zlepší. A keď ťa chytí do parády taký, čo to hrá dlhšie, tak s vyplazeným jazykom hráš. Ale veľa sa naučíš, veľa toho odsleduješ. S jedným a tým istým súperom je to na začiatok fajn, ale určite v tom nezotrvať dlho, lebo človek pri rovnakej hre môže nadobudnúť aj veľa nesprávnych návykov. Dobré je si aj po hre sadnúť a trochu sledovať takých, čo to už vedia hrať lepšie. Odsledovať jednotlivé údery, krátke, dlhé, postavenie hráčov, úder raketou atď. A potom to skúšať v hre. Nie vždy napríklad hrať hneď na body, ale na začiatok si poskúšať údery. Dať si občas len taký tréning na presnosť, jednotlivé údery. Teda pokiaľ ťa to začne baviť a budeš sa chcieť zlepšovať.
Raz som hral s jedným Angličanom a ten tam u nich hráva vraj profi ligu. Chlap prišiel na kurt, ani sa neprezliekol. Mal na hlave zimnú čiapku, hrubšiu bundu, šušťáky. Celá hra vyzerala tak, že ja som lietal ako strhnutý plagát vo vetre a on len stál na Téčku, občas spravil jednou nohou výpad do strany a odrážal všetky moje pokusy. Uhral som asi len bod, možno dva. On si ani len bundu nerozopol, nespotil sa, neunavil, nič. A ja som mohol tričko žmýkať. Keď som dohral ja, pozval si na kurt ďalšieho. A takto sme sa pri ňom vystriedali asi piati. Všetkých vypukal. Keď sme potom s nim hrávali dlhšie, tak sme už jednotlivé jeho údery poznali a neskôr sme ho už vedeli aj prehnať po kurte. Ale dobrá skúsenosť je to, keď ťa takýto vycvičí.
Jasné, že sa u nás hrá.
Ale hojko dobre napísal, to s tým, že skúsiť iného súpera. Vtedy sa človek najviac zlepší. A keď ťa chytí do parády taký, čo to hrá dlhšie, tak s vyplazeným jazykom hráš. Ale veľa sa naučíš, veľa toho odsleduješ. S jedným a tým istým súperom je to na začiatok fajn, ale určite v tom nezotrvať dlho, lebo človek pri rovnakej hre môže nadobudnúť aj veľa nesprávnych návykov. Dobré je si aj po hre sadnúť a trochu sledovať takých, čo to už vedia hrať lepšie. Odsledovať jednotlivé údery, krátke, dlhé, postavenie hráčov, úder raketou atď. A potom to skúšať v hre. Nie vždy napríklad hrať hneď na body, ale na začiatok si poskúšať údery. Dať si občas len taký tréning na presnosť, jednotlivé údery. Teda pokiaľ ťa to začne baviť a budeš sa chcieť zlepšovať.
Raz som hral s jedným Angličanom a ten tam u nich hráva vraj profi ligu. Chlap prišiel na kurt, ani sa neprezliekol. Mal na hlave zimnú čiapku, hrubšiu bundu, šušťáky. Celá hra vyzerala tak, že ja som lietal ako strhnutý plagát vo vetre a on len stál na Téčku, občas spravil jednou nohou výpad do strany a odrážal všetky moje pokusy. Uhral som asi len bod, možno dva. On si ani len bundu nerozopol, nespotil sa, neunavil, nič. A ja som mohol tričko žmýkať. Keď som dohral ja, pozval si na kurt ďalšieho. A takto sme sa pri ňom vystriedali asi piati. Všetkých vypukal. Keď sme potom s nim hrávali dlhšie, tak sme už jednotlivé jeho údery poznali a neskôr sme ho už vedeli aj prehnať po kurte. Ale dobrá skúsenosť je to, keď ťa takýto vycvičí.
-
hojko
Site Admin
pinco: Poctom obyvatelov je rozhodne nieco menej. Mikulas ma napadol preto, lebo jedna mlada baba, ktora chodi obcas ku nam na turnaj a hra aj celoslovensku zensku ligu, tak ta je prave z Mikulasa (vola sa Sasa).
Tú narážku som myslel zo srandy
Sašku poznám, juniorka, kategória do 19 rokov myslím. V tejto sezóne nehrá mestskú ligu, ale minulý rok skončila desiata z asi 30 hráčov a aj to nemala všetky zápasy odohrané. Mestskú ligu hrajú všetky kategórie spoločne a pred ňou boli už len dospelí chlapi, čiže ju prebili hlavne silovou hrou. Bude z nej niečo.
Sašku poznám, juniorka, kategória do 19 rokov myslím. V tejto sezóne nehrá mestskú ligu, ale minulý rok skončila desiata z asi 30 hráčov a aj to nemala všetky zápasy odohrané. Mestskú ligu hrajú všetky kategórie spoločne a pred ňou boli už len dospelí chlapi, čiže ju prebili hlavne silovou hrou. Bude z nej niečo.
-
hojko
Site Admin
Moze byt. Technicky sa na nu nechytam, to je pravda, ved ako by som sa mohol aj porovnavat s niekym, kto trenuje snad 5-7x tyzdenne a okrem toho chodi na rozne turnaje. Ked som sa rozpraval s jej ocom, tak vravel, ze chodia trebars do Talianska na turnaje a podobne... Ale ked som zacal hrat to co jej nesedi, teda vyuzival svoje rychle nohy a zacal som poriadne behat, skracovat a hrat silovo, tak hoci drzala urcity cas krok, no neudrzala uz nervy a prehrala. Ale predpokladam, ze je otazka casu, kedy bude lepsie zvladat silnejsie udery a hlavne hrat s kludom, bez zbytocnych nervov.
-
audiotrack
VIP
nejako som na tému zabudol. Raketa je už doma, som s ňou spokojný. Je veľmi ľahká, omnoho lahšia ako dve čo som si požičiaval na kurte. Vyváženie sa mi zdá že má na stred. Loptičku čo mi k tomu dala asi darujem nejakému pískovi, lebo má už svoje za sebou
Totálne hladká, zošúchaná a čapatá.
Už sa teším kedy ju odskúšam. Inak tá liga u nás - skúšal som aj googliť a nič. Ono tie kurty nie sú verejné, ale je to súčasť hotela. Možno aj preto nič také neorganizujú. Nie je to ako nejaká telecvičňa alebo centrum vyslovene na squash zamerané. Skúsim sa najbližšie spýtať pani na recepcii či sa tam niečo také organizuje.
Už sa teším kedy ju odskúšam. Inak tá liga u nás - skúšal som aj googliť a nič. Ono tie kurty nie sú verejné, ale je to súčasť hotela. Možno aj preto nič také neorganizujú. Nie je to ako nejaká telecvičňa alebo centrum vyslovene na squash zamerané. Skúsim sa najbližšie spýtať pani na recepcii či sa tam niečo také organizuje.
-
guess.whoo
Redeemer
tak znova trosku ozivim temu. chcem zacat s kamaratom hravat, bol som hrat v BA s inym kamosom a chytilo ma to.
Audio - aku raketu teda doporucujes pre zaciatocnika? tu s vacsim vypletom? ma niekto tip na konkretny model?
Audio - aku raketu teda doporucujes pre zaciatocnika? tu s vacsim vypletom? ma niekto tip na konkretny model?
-
audiotrack
VIP
prečo sa to mňa pýtaš, keď ja som tiež začiatočník
Ako keby som vystriedal 10 rakiet. Tá moja, čo som z bazošu kupoval tu niekde je fotka, som s ňou spokojný. Je ľahká, a dobré sa mi s ňou hrá. Ale akú si máš kúpiť, v tom ti neporadím. Vyskúšaj si ich viacero, a aká ti bude pasovať, takú si kúp.
-
guess.whoo
Redeemer
no mal som na mysli velkost hlavne a ten konkretny model
vyskusat si ich mozem akurat v obchode a to tiez nie je ono. Podla par sekund nezistis, ci sa ti s nou bude hrat dobre alebo nie. Preto sa pytam na konkretne skusenosti 
napisat vsak mozu aj ostatni
napisat vsak mozu aj ostatni
-
audiotrack
VIP
a tam kde chodíš hrať nepožičiavajú? Ja som si asi 3 či 4 krát požičal, a to mi stačilo na to, aby som zistil že sa mi hrá lepšie s ľahkou a tvrdým výpletom ako s ťažšou. So svojou som maximálne spokojný. Možno je to lacný šmejd, ale vyhovuje mi na rekreačnú hru.