grafická karta na filmy

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
jukel
Professional
Professional

grafická karta na filmy

Príspevok od používateľa jukel »

Mám čisto pracovný PC na ktom nieje potrebný výkon grafickej karty, mam tam tento procesor: http://www.alza.sk/intel-core-i5-3470-d331600.htm , ktorý má integrovanú grafiku. Všetko ide ako má, na prácu mi to stačí, síce kvalita obrazu nieje taká ako by som chcel ale to neviem či je grafikou alebo starším monitorom.

Chcem si však kúpiť 29" monitor, konkrétne tento:

http://www.alza.sk/29-philips-298p4qjeb-00-d382442.htm

Asi pre najlepšie zachovanie kvality by som mal dokúpiť aj nejakú grafiku s HDMI, akurát že sa do toho nevyznám. Pravdepodobne mi stačí pasívne chladenie, keďže hry na PC nehrozia, a ventilátor by bol zbytočne hlučný. Sem tam by som ale na nom chcel pozerať blueray filmy. Mohli by ste mi poradit nejakú grafiku z alzy ?

Ďakujem za každú radu.
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: grafická karta na filmy

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Kvalita obrazu nema s tym ci mas integrovanu grafiku alebo nie nic spolocne. Kvoli tomu budes kupovat novu zbytocne. Jedine ze by si mal problem s prehravanim nejakych narocnejsich videi, s cim by ale ten procesor nemal mat problem.
Kvalita obrazu je o monitore.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Samozrejme, ze to musis dat cez DVI alebo HDMI. Standardne sa pouziva DVI, ale pri novych monitoroch je to uz aj HDMI. Tych pasivnych moc nemas, trebars toto ti uplne postaci: http://www.alza.sk/zotac-geforce-gt640- ... 383792.htm

Inak to LCD mi pride zbytocne drahe, je to potrebne a vyuzijes ho???
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Mne sa nepáči pomer strán 21:9, áno, stále sú také filmy, ale čím ďalej, tým viac sa točí v plnom rozlíšení 16:9. Ak by si na tom pozeral 16:9 video, opticky by ti to spravilo možno 24 alebo menej palcový monitor. Radšej 27", ale klasický pomer strán.
jukel
Professional
Professional

mne ide skor o rozlíšenie a veľkost, pri práci mam otvorených mnoho okien a 2560 na šírku je presne to čo hľadám. Tak teda neni potreba kupovať grafiku ? Tie filmy sú fakt iba taký doplnok, grafiku som chcel kvoli tomu zlemu obrazu ale ked je to vec monitoru tak OK... Uvidím rozidel ak mam monitor napojený cez DVI ako ked HDMI ?
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa strapaty »

jukel napísal:mne ide skor o rozlíšenie a veľkost, pri práci mam otvorených mnoho okien a 2560 na šírku je presne to čo hľadám. Tak teda neni potreba kupovať grafiku ? Tie filmy sú fakt iba taký doplnok, grafiku som chcel kvoli tomu zlemu obrazu ale ked je to vec monitoru tak OK... Uvidím rozidel ak mam monitor napojený cez DVI ako ked HDMI ?
tak pokial nemas extremne stary PC tak netreba ... vsak uvidis ...dokupit sa da vzdy ....
Ryan Giggs
VIP
VIP

Hensym napísal:Mne sa nepáči pomer strán 21:9, áno, stále sú také filmy, ale čím ďalej, tým viac sa točí v plnom rozlíšení 16:9.
To je nezmysel. Vždy bude drviva väčšina filmov v 21:9. Filmy sa točia hlavne pre kina, nie pre televizie.
jukel napísal:Uvidím rozidel ak mam monitor napojený cez DVI ako ked HDMI ?
HDMI a DVI je to iste.
jukel
Professional
Professional

Nechcem zakladat novú tému ale dnes mi prieišl monitor:

http://www.alza.sk/29-philips-298p4qjeb-00-d382442.htm

krafickú kartu mám integrovanú s týmto procesorom:

http://www.alza.sk/intel-core-i5-3470-d331600.htm

jedná sa o Intel HD Graphic 2500

Podla informácií čo som našiel podporuje aj 2560x1080 rozlíšenia no dané rozlíšenie nieje v ponuke pre nastavenie. Stiahol som aj najnovší driver a max je 1920x1080 čo mi je naprd. Vedeli by ste mi niekto pomôcť čo s tým ? Mam bežat do mesta kupit nejaku graficku ? aj ked v našom meste už tieto obchody s HW vymreli
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Skus stiahnut posledny driver pre chipset a potom aj ku grafike: https://downloadcenter.intel.com/Search ... 000%2f2000
jukel
Professional
Professional

už som zistil že mam asi grafiku 2rd generácie a nie tretej (aj ked nikde som sa k tomu nedopátral) a tá nepodporuje to rozlíšenie preto budem musiet kupit novu grafiku
Ryan Giggs
VIP
VIP

Čim to maš pripojene?
Walky
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Walky »

Nie nebudes. Ak pises ze mas intel HD2500 tak urcite ti podporuje to rozlisenie.
Skus si precitat http://www.intel.com/support/graphics/sb/CS-022544.htm a tam polozku I cannot select a larger resolution or my display’s native resolution. How do I fix this?
Prílohy
Image_05T.jpg
jukel
Professional
Professional

to že grafika podporuje aj vyššie rozlšeni ma potešilo no stále však nič nepomohlo
pripájam cez DVI

dočítal som sa aj že cez HDMI a DVI sa nedá nastaviť také rozlíšenie že je to možné iba cez Display Port ale to mi pride ako blbosť a už ma dost cerie ten monitor

ešte sa dočítal že by update biosu mohlo pomocť
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

potrebuješ stiahnúť najnovšie ovládače dosky, bios, grafickej karty a aj monitora. Ináč môžeš mať problém s max rozlíšením.
Odkiaľ máš, že máš 2nd gen grafiku ? mal by si mať 3rd...

btw specifikácia procesora
Moreover, there are a few limitations in resolutions and monitor connection types. Theoretically, a desktop system on an Ivy Bridge processor can offer three outs: the first one - a universal out (HDMI, DVI, VGA or DisplayPort) with maximum resolution of 1920x1200, the second one – a DisplayPort, HDMI or DVI with up to 1920x1200 resolution, and the third one – a DisplayPort supporting higher resolutions up to 2560x1600. In other words, a popular connection option when WQXGA monitors are connected to Intel HD Graphics 4000 via Dual-Link DVI is still unavailable. However, it supports HDMI protocol version 1.4a, and DisplayPort version 1.1a, which means 3D support in the former case and the ability of the interface to transfer audio stream – in the latter.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Moze to byt tym kablom. Pokial je to single link, tak ten ti take rozlisenie neprenesie.
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

musí to pripojiť iným káblom, cez dvi a hdmi bude max rozlíško 1920x1200 čo je u neho 1920x1080
treba to prepojiť jedným z týchto káblov http://www.alza.sk/premiumcord-displayp ... 470144.htm
to už nech ti poradí ryan, ktorý z ních je lepší, v kábloch sa nevyznám, ale tie lacné sú nanič to viem :D
jukel
Professional
Professional

Lenže ten kábel musím potorom riešieť cez redukciu ked ze grafická má tuším výstupy iba na VGA a DVI a redukcia by tým pochovala celý výtúžený efekt nie ?
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

hoď sem presne akú máš dosku.
Ryan Giggs
VIP
VIP