Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

vladenko007
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie

Príspevok od používateľa vladenko007 »

gogo956
Konečne rozumná reč. Veľmi pekne si to napísal. :)
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Jozef Koval »

miki690 napísal: Neviem co ti prekaza na slusnej diskusii, kde nikto nikoho neuraza. A kto si Ty, ze sudis druhych ? Ak nam ludom dal Boh slobodnu volu, tak nam dal aj pravo mat nazory ake chceme. Akym pravom povazujes moj nazor za menejcenny, ked mam nanho od Boha rovnaky narok ako aj ty ? Ja mam svoju cestu a po nej kracam najlepsie ako viem a ak sa mam stretnut s Bohom tak nech sa s nim stretnem, sadneme na pivo a pobavime sa o tom preco som sa rozhodoval tak ako som sa rozhodoval a preco som mal take nazory ake som mal.

strapaty:

ked zmeni clovek postoj k sexu nemusi s nim viac bojovat
sex nie je nic zle ,, sex je uzasna vec ...jednak ako reprodukcna funkcia a jednak ako aj prehlbenie vzajonych vstahov partnerov, vzajomne povedanie milujem ta ... pokial ale ludia spolu spavaju mimo manzelstvanapaduju ma dve alternativy ... bud pouzivaju sex len na uspokojenie svojho pudu a casom stratia schopnost povedat sexom mam ta rad ... lebo je to rutina ako ranajky...

Suhlasim. Urcite by nemal byt sex primarnym predmetom vztahu. A podla mna je to najintimnejsia vec ktoru mozu partneri spolu robit.

druha moznost je ze sex pouzivas na prehbenie vo vsetkych vstahoch ale ked sa s danymi osobami rozides ostanu len priehlbiny.... ktore bez vzajomneho osobneho splynutia by boli urcite mensie ... ci v prvom pripade alebo v druhom s takto deravou dusou je tazke nadviazat cisty (neegoistycky )vstah zo svojou manzelkou a ostat jej verny ..

Podla mna je tych moznosti viac. Neplati, ze ked sa raz z nejakou partnerkou vyspis musis sa vyspat so vsetkymi a hned. Teda myslim si, ze sa to neda takto zgeneralizovat a osobne poznam viac ludi, ktori napriek tomu ze spali so svojimi byvalimi, tak stale povazovali pohlavny styk za vec na ktoru vo vztahu treba urcitym sposobom dozriet.

Ohladom toho, ci to bude boliet viac alebo menej. O tom mozeme len polemizovat ale neda sa to zmerat neda sa to vypocitat. To ako velmi boli rozchod z clovekom ovplivnuje obrovske mnozstvo veci a to ze ci spolu spali alebo nie, moze byt len jedna z nich. Ked je clovek zamilovany a vztah skonci, je potom zraneny, sklamany a v nadvazujucich vztahoch opatrny, hlavne vo veciach v ktorych sa sklamal. Nestane sa z neho egoisticky nevernik. Samozrejme moze sa z neho stat aj takyto clovek. No bud nim bol uz pred tym danym vztahom, alebo to je proces ktory trva roky. Ludia nemenia svoje nazory a hodnoty zo dna na den, je to proces ktroy trva roky.

skus sa okolo seba pozriet lepsie ako ludia ziju, kazdy si hrabe na tom svojom piesocku, ludia sa uz skoro ani nerozpravaju .... 24 hodin 7 dni v tyzdni su v robote aby zarobili peniaze na svoje zbytocne sny .... a ked si ich konecne kupia nemaju ich ani kedy uzit lebo su stale v praci ... deti vychovava televizia a internet ... co je v tych serialoch ??? nik nic nerobi a kazdy sa ma dobre drahe auta domy .... normalizuje sa luxus ... a normal sa stava niecim podradnym ....

Ano su taketo pripady, su takito ludia a aj rodiny. Casto je to vsak trochu inac ako to vyzera na prvy pohlad. Vidim muza so zenou, ktori nastupuju do noveho SUV z taskami nakupov. Obidvaja kruhy pod ocami, evidentne prepracovany lebo robia nonstop a rozmaznane decko vykrikuje, ze nieco chce. Je velmi jednoduche povedat si, ze su to konzumni egoisti ktori robia vsetko pre seba. No casto je to trochu inac. Casto krat si ti rodicia totiz myslia ze robia to najlepsie pre svoje deti. A robia to najlepsie ako vedia. Casto to robia z lasky nie zo sebeckych dovodov, len aby sa ukazali pred susedmi.

To co ty povazujes teraz za normal bol zopar rokov do zadu neskutocny luxus. Dobry priklad su v tomto pocitace, lebo je to odvetvie ktroe rastie stale pomerne rychlo a behom jednej generacie sa z luxusu stava normal niekolko krat. Pred 2 rokmi bolo 8GB ram standard a 16GB uz luxus. Dnes uz je standard 16GB. Proste cena klesla a ludia si to mozu viac dovolit. Tento vyvoj plati v skoro v kazdom odvetvi, na ktore ma vpliv technologicky pokrok, samozrejme nie s rovnakym tempom.

tak zakernych ludi ktory to robia vedome a umyselne by som aja ja spocital na jednej ruke ... ludia to vsak dnes robia nevedome .... otupeny k utrpeniu druhych ci uz cez brutalne filmy alebo krvave denno denne spravy
V kazdom jednom cloveku sa da najst nieco zle, na kazdeho sa da pozerat ako on hoci nevedome, ale stale ublizuje druhym. A v konecnom dosledku sa stane kazdemu, ze aj pri najlepsej snahe a najlepsich umysloch niekomu ublizi. Lebo ludia niesu dokonaly a robia chyby. Ale ak niekto spravi chybu a niekomu tym ublizi, niee automaticky zlym clovekom, je len normalnym clovekom.

... zober si napriklad taku sexualitu ... ak sa stane sex pre teba len uspokojenim svojho pudu, bez ohladu na to co to s tvojou partnerkou sposobi budes stale len od nej brat ,,, jedneho dna ked ti uz nebude mat co poskytnut tak ju jednoducho vymenis .... (dokazal by si zit zo svojou manzelkou keby uz nemohla mat s tebou dokonca zivota sex,,,, dokazal by si svoj pud obetovat za zivot s tvojou manzelkou ???? )

Toto je uz ale o charaktere jednotlivca, clovek aby toto robil musi spadat do tej tej skupiny ludi ktorych pocitam na jednej ruke. A teraz je uplne jedno ci sa bavime o sexe alebo o hocicom inom. Pointa je ze ten clovek robi vedome nieco na ukor toho druheho. Je velmi tazke povedat co by clovek dokazal a nedokazal. Ak vsak milujes cloveka tak to nieje nikdy koli jednej jedinej veci. Nikdy ked si s tym clovekom len pre sex tak to nieje laska. Ked milujes tak milujes celu bytost aj so vsetkymi nedostatkami a ak pribudne jeden, alebo dva tak to na tom nic nezmeni. Ja osobne velmi rad chodim na hory, v zime aj v lete. Rad by som mal raz mal manzelku ktora by so mnou tuto zalubu zdielala. Opustil by som ju koli tomu ze by z nejakeho dovou nemohla so mnou chodit na hory ? Z najvacsou pravdepodobnostou nie, lebo to bude clovek ktoreho uz v tej dobe milujem a neviem si predstavit zivot bez nej.

ale clovek nezije len tu na zemi .... je rozdiel ci clovek je otrokom jedla alebo poziva jedlo ako bozi dar ... pritom mozu dvaja ludia jest persne cely zivot rovnake jedla aj v rovnakom mnozstve a jeden bude otrokom a druhy bude pozivat jedlo ako bozi dar ... post nas uci aby sme neboli otroci jedla ... a po poste ma jedlo vzdy osobitu chut ... ludia ktory nedrzia post velakrat uz ani nevedia co by jedli, nic im uz neni dost dobre ... a tak je to v zivote s vela vecami ... kde je vas poklad tam je vase srdce ... clovek nemoze sluzit dvom panom ... bud bude jedneho nenavidiet a druheho milovat ....atd

Dovolim si s Tebou v tomto nesuhlasit. To ako clovek pristupuje k jedlu nema nic docinenia s tym ci veri v Boha alebo nie. Nemam na to ziadnu inu argumentaciu ako vlastnu skusenost, v ktoru ty samozrejme verit nemusis. Videl som vela veriacich ktori sa poctivo postia a potom ked skonci post, tak dobre ze nejedia z valova ako prasce. Videl som vela veriacich ktori k jedlu pristupuju ozaj ako k daru od Boha a vazia si kazde susto. A privbizne rovnake mnozstvo neveriacich ktori sa spravaju rovnako ako veriaci z obidvoch skupin. Moja pointa je, ze nech robis cokolvek, pokial to prehanas tak to nieje dobre. A ano viera v Boha moze pomahat byt umierneny a mnohym ludom pomaha vidiet cestu komplikovanym zivotom. Ale tak isto moze byt otocena viera na ruby a zneuzita k pachaniu krutosti (kriziacke vypravy, inkvizicia, teroristi ...). Cokolvek zazenies do extremu bude zle, podla akychkolvek standardov, ci uz Biblickych alebo svetskych.

Netreba vsak zabudat, ze existuju aj dobri ludia ktori chcu a pomahaju druhim. Mozu byt veriaci a nemusia. Dobri ludia su stale dobrymi bez ohladu na to v co veria. Ludia vedia byt aj umierneny a pokorny. Vedia milovat a bit voci sebe dobri a tolerantni, lebo aj to je v ludskej povahe.
očividne sme sa vôbec nepochopili ale to je jedno ver si v čo chceš
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa strapaty »

Jozef Koval napísal:[quote="[url=http://www.hojko.com/viewtopic.php?p=2064837#p2064837]

Načo sa s tymi ľuďmi baviš? Takych dokonalych ľudi ako su oni nemôžeš poučovať. Veď oni su bezchybni a najmudrejši.. Je mi z tych ľudi smiešno a smutno im raz spadne sanka dolu keď sa stretnu s bohom.
prave preto :D tym ze oponuju ma nuti sa zamyslat a studovat pismo a sam seba zdokonalovat ... a urcite to cita viac ludi ako len ti co to komentuju :D a tym ze ma napadaju ma ucia pokore co je matkou vsetkych cnosti ...

//autoeditácia príspevku (14 Feb 2014, 7:29)
gogo956
ty asi vela krestanov osobne nepoznas ... (nemyslim ze vies ktory su to), ale ci mas aj nejakych priatelov krestanov, ktory praktizuju svoju vieru... (cize podla nej ziju, ... )???

miki690
v podstate s tebou na 99% suhlasim ... to jedno percento ti ale neviem vysvetlit, na to musis prist zivotom ... niektore veci moze clovek pochopit iba pod vedenim ducha svateho ... on dava vieru lebo viera je dar ... on dava silu ovladnut chtic ktory moze vsetko spalit alebo vytvorit nieco krasne a jedinecne ... on otvara cloveku oci a usi .... zaujimave je ze clovek pozna bibliu 25 rokov ale len v ten jediny okamzik mu da urcita cast zmysel a zrazu mu je svetko jasne ako to bolo myslene a aky to ma vyznam pre jeho zivot...
ked som sa riadil iba rozumom tvrdil som presne co ty .... ale boh sa ma dotkol a zmenil mi zivot a dnes mnohe veci vidim inac ... a nie je to vobec moja zasluha, jedine co som spravil ostal som otvoreny a zjavne sa niekto za mna vela modlil.... a doprial by som to kazdemu aby pocitil boziu pritomnost .... vtedy otazka ci je Boh alebo nie straca zmysel a clovek chce byt len s nim ... a zacne nenavidiet vsetko co ho od neho odlucuje ... a slabosti / hriechy ktore nemohol roky prekonat sa stavaju pre neho hrackou...
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

strapaty

neviem co si predstavujes pod slovom "vela".V kazom pripade som ich za svoj zivot spoznal myslim ze celkom dost.
" ale boh sa ma dotkol a zmenil mi zivot a dnes mnohe veci vidim inac "

to je uzasne, sam BOH sa k Tebe sklonil a osobne sa Ta dotkol a dnes vidis viacej. Priatelu, skus si to po sebe precitat niekolkokrat s odstupom co si napisal a ked budes uprimny tak uvidis diagnozu ako z "velkej knihy" /nemyslim teraz Bibliu/ :wink:
Neboj sa toho, najdi v sebe odvahu a vyhladaj radu odbornika /nemyslim teraz knaza/.
Nie je hanba si priznat minule omyly pokial sa clovek z nich pouci,este vzdy je cas si vycistit zrak a pozerat s dopredu :)
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

gogo956
vdaka za uprimne rady, ale ja dufam ze moja diagnoza potrva na veky :D
lepsie stastny blazon ako nestastny.....

//autoeditácia príspevku (14 Feb 2014, 21:28)
dotyka sa kazdeho a stale... len niesme otvoreny to prijat a precitnut
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

Takže další kúsok rozprávkovej knihy vyvrátený vedou :) Na druhú stranu, sú tam aj horšie výmysly a ľudia tomu napriek tomu veria...

gogo956: "If you could reason with religious people, there would be no religious people."

//autoeditácia príspevku (15 Feb 2014, 13:47)
http://www.sme.sk/c/7103656/krestania-v ... limov.html

:smt112

diskusia radšej neexistuje, ešte by niekto na našich posvätných mohol mať nemiestne poznámky!
piton
King
King

Príspevok od používateľa piton »

Steju napísal: http://www.sme.sk/c/7103656/krestania-v ... limov.html
diskusia radšej neexistuje, ešte by niekto na našich posvätných mohol mať nemiestne poznámky!
Vidim, ze ti lezi na srdci situacia moslimov v strednej afrike, tak skus precitat tento clanok, mozno v nom najdes viac pravdy ako v bulvarnom a tendencnom clanku sme ;-)
http://www.postoy.sk/content/krestania- ... nerozumeju
...Kľúčové slová v tom, čo bolo doteraz povedané, sú „kmeň“ a „zahraniční žoldnieri“, hoci mnohé svetové médiá sa zameriavajú na „náboženstvo“. Náboženský konflikt sa predá lepšie než kmeňový, a ak sa zdôrazní, že rola je tentoraz obrátená – teda „kresťania zabíjajú moslimov“, čo tu už dlho nebolo, predá sa ešte lepšie. Že je to zjednodušenie hraničiace so zámerným prekrúcaním udalostí za úmyslom zisku, to ich asi dostatočne netrápi (toľko k ich integrite). Konflikt nie je náboženský, ale etnický a kmeňový. ...
...A aby som nezabudol – náboženskí lídri, kresťanskí aj moslimskí, vyzývajú na ukončenie bojov a zavedenie poriadku – vzniklo niekoľko regionálnych aj národných medzináboženských mierových komisií zložených z imámov, pastorov, kňazov, občas aj nejakého toho medicinmana. Ale nezdá sa, že by ich niekto počúval. ...
Len pre tvoju informaciu, krestanstvo je v dnesnej dobe najviac prenasledovane nabozenstvo.
vid. napr. http://www.cbn.com/cbnnews/world/2014/F ... ersecuted/
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

Situácia žiadnych moslimov mi na srdci neleží, sú mi vlastne úplne ukradnutí.

Inak ladený článok som ani, od zjavne kresťanského portálu, nečakal. Neviem čo ti na to povedať, čítal som o tejto situácii dosť článkov, zahraničných aj domácich, a nie len posledné dni, veď sa to tam (oficiálne) ťahá už skoro rok, a tvrdiť že úloha náboženstva je tam minimálna až žiadna je len tvrdenie proti tvrdeniu, naviac kvôli jeho pôvodu (kresťanská stránka) nie práve najdôveryhodnejšie. To, že náboženstvo je len jeden z dôvodov je jasné, ide aj o politiku a peniaze, moc - ako vždy, ale zatvárať oči pred tým, že kresťania zabíjajú moslimov a moslimovia kresťanov kvôli tomu nebudem. V každom prípade v tom vidím akurát bitku dvoch holohlavých o hrebeň :)

Jygsaw: je treba rozlišovať medzi vedou a "vedou" (to, že robíš archeologický prieskum a porovnáš to s bibliou a nesedí to, to je veda, to že si prečítaš bibliu a vytvoríš si miliónty unikátny výklad veršov na základe ktorého urobíš nejaký záver veda nie je) ale keď sa pýtaš konkrétne tak 1. blbosť 2. ťažko posúdiť, keďže je tam len správa o článku a nie článok samotný, v každom prípade je jasné, že konope sa v minulosti používalo na všelijaké účely úplne bežne 3. neznie vôbec nepravdepodobne, skôr naopak. Ešte nejaké otázky?
gogo956
Redeemer
Redeemer

Jygsaw

ci bol Kristus gay neviem. V kazdom pripade /ak teda vobec existovali/ tak to bola dost zvlastna particka,ti aspotoli. Sami zdravy mladi chlapi,povodne tvrdo pracujuci rybari a dla Noveho zakona sa vobec nezaujimali o zeny. Bud bol intimny kontakt zo zenami z textov dodatocne vymazany,alebo nebol ani nikdy zapisany.Este by som pochopil keby taki svati zacali byt po zostupeni ducha svateho,ale oni taki boli od zaciatku. Velmi podivna parta,alebo tu nieco nesedi s historickou skutocnostou ktoru samozrejme uz nikdy presne neoverime.
Akonahle sa zacnu zgrupovat chlapi na jednu hromadu a z tohto kolektivu ostro vyclenuju zeny, a je jedno aky pseudodovod voci verejnosti prezentuju,tak to nieco naznacuje. Vsimnite si jednu vec: ked sa pozriete nazad do historie,tak vidime ze cim bol v tej ktorej dobe horsi postoj k homosexualite,tym bol vecsi narast mnichov a mnisiek do klastorov a pod. Dnes vidite presny opak, liberalny postoj k homosexualom,mozu slobodne sa prejavovat,mat aj verejne partnerov preto dnes vstupuje do klastorov resp. za knazov z hladiska celej populacie iba uplne minimum ludi. V minulosti homosexualom zostavalo iba malo moznosti:
1/bud vstupili normalne do manzelstva a svoju orientaciu tajili s tym ze obcas mali nejake tie "svoje pletky"-tu bolo riziko ze sa na to skor ci neskor pride a bude zo toho riadny pruser
2/alebo vstupili do klastora kde mali len tych "svojich" a bolo kopec prilezitosti ako si to uzit,dobova literatura je plna pikantnych pribehov a asi bol dovod ze taketo pribehy boli zapisane

Aj v dnesnej dobe vidime ze v cirkevnych kruhoch je vyrazne viacej ludi s inou ako hetero orientaciou,
vid tie nekonciace homo a pedo afery s duchovnymi,s cirkevnymi internatnymi skolami kde ti co ich viedli davali deti za uplatok k dispozicii zaujemcom, co si narychlo spominam tak taketo skoly boli minimalne ze v Irsku,Rakusku a Taliansku. O USA ani nehovoriac,tam cirkev dala tazke miliardy na mimosudne vyrovnania žalôb a asi dobre vedela ze je to tak lepsie ako to tahat na sud.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Steju napísal:

Takže další kúsok rozprávkovej knihy vyvrátený vedou :) Na druhú stranu, sú tam aj horšie výmysly a ľudia tomu napriek tomu veria...

gogo956: "If you could reason with religious people, there would be no religious people."

http://www.postoy.sk/content/krestania- ... map=%5B%5D

sme nikdy nedava diskusiu ktora by nevyhovovala ich politickemu spektru ktore ich podporuje... este sa niekto bude ohradzat pluraritou nazorov ... je mi z toho niekedy na grc...
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

daco na odlahcenie
Prílohy
1798823_10153800052090117_1329056919_n.jpg
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

Steju napísal:

Jediný kto tu verí rozprávkam si ty veď si myslíš že satan je niečo viac ako Boh.

//autoeditácia príspevku (03 Mar 2014, 0:03)
Steju napísal:Situácia žiadnych moslimov mi na srdci neleží, sú mi vlastne úplne ukradnutí.

Inak ladený článok som ani, od zjavne kresťanského portálu, nečakal. Neviem čo ti na to povedať, čítal som o tejto situácii dosť článkov, zahraničných aj domácich, a nie len posledné dni, veď sa to tam (oficiálne) ťahá už skoro rok, a tvrdiť že úloha náboženstva je tam minimálna až žiadna je len tvrdenie proti tvrdeniu, naviac kvôli jeho pôvodu (kresťanská stránka) nie práve najdôveryhodnejšie. To, že náboženstvo je len jeden z dôvodov je jasné, ide aj o politiku a peniaze, moc - ako vždy, ale zatvárať oči pred tým, že kresťania zabíjajú moslimov a moslimovia kresťanov kvôli tomu nebudem. V každom prípade v tom vidím akurát bitku dvoch holohlavých o hrebeň :)

Jygsaw: je treba rozlišovať medzi vedou a "vedou" (to, že robíš archeologický prieskum a porovnáš to s bibliou a nesedí to, to je veda, to že si prečítaš bibliu a vytvoríš si miliónty unikátny výklad veršov na základe ktorého urobíš nejaký záver veda nie je) ale keď sa pýtaš konkrétne tak 1. blbosť 2. ťažko posúdiť, keďže je tam len správa o článku a nie článok samotný, v každom prípade je jasné, že konope sa v minulosti používalo na všelijaké účely úplne bežne 3. neznie vôbec nepravdepodobne, skôr naopak. Ešte nejaké otázky?
A ešte k tým rozprávkam nikto nepíše väčšie rozprávky ako bulvár

//autoeditácia príspevku (04 Mar 2014, 11:51)
gogo956 napísal:Jygsaw

ci bol Kristus gay neviem. V kazdom pripade /ak teda vobec existovali/ tak to bola dost zvlastna particka,ti aspotoli. Sami zdravy mladi chlapi,povodne tvrdo pracujuci rybari a dla Noveho zakona sa vobec nezaujimali o zeny. Bud bol intimny kontakt zo zenami z textov dodatocne vymazany,alebo nebol ani nikdy zapisany.Este by som pochopil keby taki svati zacali byt po zostupeni ducha svateho,ale oni taki boli od zaciatku. Velmi podivna parta,alebo tu nieco nesedi s historickou skutocnostou ktoru samozrejme uz nikdy presne neoverime.
Akonahle sa zacnu zgrupovat chlapi na jednu hromadu a z tohto kolektivu ostro vyclenuju zeny, a je jedno aky pseudodovod voci verejnosti prezentuju,tak to nieco naznacuje. Vsimnite si jednu vec: ked sa pozriete nazad do historie,tak vidime ze cim bol v tej ktorej dobe horsi postoj k homosexualite,tym bol vecsi narast mnichov a mnisiek do klastorov a pod. Dnes vidite presny opak, liberalny postoj k homosexualom,mozu slobodne sa prejavovat,mat aj verejne partnerov preto dnes vstupuje do klastorov resp. za knazov z hladiska celej populacie iba uplne minimum ludi. V minulosti homosexualom zostavalo iba malo moznosti:
1/bud vstupili normalne do manzelstva a svoju orientaciu tajili s tym ze obcas mali nejake tie "svoje pletky"-tu bolo riziko ze sa na to skor ci neskor pride a bude zo toho riadny pruser
2/alebo vstupili do klastora kde mali len tych "svojich" a bolo kopec prilezitosti ako si to uzit,dobova literatura je plna pikantnych pribehov a asi bol dovod ze taketo pribehy boli zapisane

Aj v dnesnej dobe vidime ze v cirkevnych kruhoch je vyrazne viacej ludi s inou ako hetero orientaciou,
vid tie nekonciace homo a pedo afery s duchovnymi,s cirkevnymi internatnymi skolami kde ti co ich viedli davali deti za uplatok k dispozicii zaujemcom, co si narychlo spominam tak taketo skoly boli minimalne ze v Irsku,Rakusku a Taliansku. O USA ani nehovoriac,tam cirkev dala tazke miliardy na mimosudne vyrovnania žalôb a asi dobre vedela ze je to tak lepsie ako to tahat na sud.
Gratulujem ti práve si sa zhodol s názormi diabla. Už môžeš chodiť na čierne omše a satanistické rituáli aby si si v pekle urobil nejaké VIP miesto. To že bol Ježiš gay je by som povedal až satanistická urážka. Povedať na Boha že je gay je to od teba veľmi trúfalé Bohorúhačstvo ale zhoríš zato v pekle. Ty si oproti Bohu len bezvýznamný hmyz ktorí by Boh mohol zničiť lusknutím prsta ale Ježiš ťa miluje aj napriek tvojím ohavným urážkam. Ježiš a jeho apoštoli odmietali ženy lebo boli oddaní Bohu ale ako vidím hovno o tom vieš.
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

Čiže dnešní veriaci už nie sú oddaní bohu, lebo majú ženy. A slovo hovno je vulgárne, vyspovedaj sa z toho, lebo pôjdeš guláš miešať ku satanovi.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Jozef Koval napísal:Gratulujem ti práve si sa zhodol s názormi diabla. Už môžeš chodiť na čierne omše a satanistické rituáli aby si si v pekle urobil nejaké VIP miesto. To že bol Ježiš gay je by som povedal až satanistická urážka. Povedať na Boha že je gay je to od teba veľmi trúfalé Bohorúhačstvo ale zhoríš zato v pekle. Ty si oproti Bohu len bezvýznamný hmyz ktorí by Boh mohol zničiť lusknutím prsta ale Ježiš ťa miluje aj napriek tvojím ohavným urážkam. Ježiš a jeho apoštoli odmietali ženy lebo boli oddaní Bohu ale ako vidím hovno o tom vieš.
vies co si z takehoto postu zoberu ateisti? len smiech

totiz, ked niekto v Boha neveri, vyhrazat sa mu nejakym znicenim su len prazdne frazy
no a ked su takto ladene, ine ako smiech ocakavat nemozes
gogo956
Redeemer
Redeemer

Jozef Koval

po smrti mozgu nenavratne zanika vedomie kazdeho ziveho tvora,takze ak by aj nejake peklo a nebo po smrti cisto hypoteticky existovali,tak si to nikto nikdy uz neuvedomi. :)

Omse nech ich uz oznacis za cierne,modre alebo biele su vsetko ten isty nezmysel-moze to byt urcita forma psychoterapie podobne ako ked niekto ide do krcmi na dve pivka a kus reci.

Ak Boh naozaj existuje tak miluje rebelov, cierne ovce ktore si idu svojou cestou, individuality ktore sa snazia pouzivat vlastny rozum a vlastnu vôlu, snad poznas pribeh z Biblie o stratenom synovi?
Ver si comu chces je to Tvoja slobodna vola rovnako ako je moja slobodna vola. Kazdy si moze robit co len chce a mantinelom je iba jeho moralny imperativ. Nemam problem s Tebou diskutovat na tuto temu aj do hlbky,vies ake boli posledne slova Goetheho- "mehr licht-mehr licht"
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

gogo956 napísal:Jozef Koval

po smrti mozgu nenavratne zanika vedomie kazdeho ziveho tvora,takze ak by aj nejake peklo a nebo po smrti cisto hypoteticky existovali,tak si to nikto nikdy uz neuvedomi. :)

Omse nech ich uz oznacis za cierne,modre alebo biele su vsetko ten isty nezmysel-moze to byt urcita forma psychoterapie podobne ako ked niekto ide do krcmi na dve pivka a kus reci.

Ak Boh naozaj existuje tak miluje rebelov, cierne ovce ktore si idu svojou cestou, individuality ktore sa snazia pouzivat vlastny rozum a vlastnu vôlu, snad poznas pribeh z Biblie o stratenom synovi?
Ver si comu chces je to Tvoja slobodna vola rovnako ako je moja slobodna vola. Kazdy si moze robit co len chce a mantinelom je iba jeho moralny imperativ. Nemam problem s Tebou diskutovat na tuto temu aj do hlbky,vies ake boli posledne slova Goetheho- "mehr licht-mehr licht"
Neuveriteľné napíšem tu jeden komentár na obranu Boha a hneď tu na mňa útočí pomaly celé fórum. Kvôli takým ako ste vy svet skončí.

A teraz k tebe gogo áno tých nezmyslov vedeckých že po smrti ti odumrie mozog som už počul dosť. Áno po smrti ti odumrie mozog a telo zomrie ale vyjde z teba duša a tam všetko vnímaš ako aj tu na zemi. Bolo už toľko neveriacich ľudí dokonca vedcov ktorí si mysleli toto čo ty a kvôli klinickej smrti sa obrátili lebo uvideli Boha ale to je vám zbytočne písať. Želám ti šťastný a zdravý život lebo to čo ťa pri takom prístupe čaká po smrti ti nezávidím.
gogo956
Redeemer
Redeemer

takze kvoli mne a podobnych mne skonci svet? fiiha, to som nevedel ze moj vplyv na vesmir je taky obrovsky.Ale urcite ze mas v niecom pravdu,vsetky javy v tomto vesmire maju ohranicenu dobu existencie takze je samozrejme ze ludstvo raz vymrie, aj nasa galaxia zanikne, dokonca cely tento vesmir. Poviem Ti to narovinu: je slabosske sa utesovat rozpravkami o nejakom posmrtnom zivote, o nejakom vecnom zivote v buducnosti. Silni su naopak ti co dokazu sa pozriet skutocnosti do oci a priznat si veci take ake su. Silni nie su ti co si hladaju imaginarneho kamarata niekde v oblakoch do ktoreho " vecneho kralovstva" sa mu chcu po smrtit "vtierknut".A ak mam byt uprimny, ani Ti neverim ze v hlbke duse naozaj veris tomu co tu pises,mam skusenost ze ludia co sa vydavaju za nabozensky orientovanych su v skutocnosti iba vychcani manipulatori. :) -ale netvrdim ze taky musi byt kazdy z nich, niektori su napriklad iba slabsej mysle.
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

gogo956 napísal:takze kvoli mne a podobnych mne skonci svet? fiiha, to som nevedel ze moj vplyv na vesmir je taky obrovsky.Ale urcite ze mas v niecom pravdu,vsetky javy v tomto vesmire maju ohranicenu dobu existencie takze je samozrejme ze ludstvo raz vymrie, aj nasa galaxia zanikne, dokonca cely tento vesmir. Poviem Ti to narovinu: je slabosske sa utesovat rozpravkami o nejakom posmrtnom zivote, o nejakom vecnom zivote v buducnosti. Silni su naopak ti co dokazu sa pozriet skutocnosti do oci a priznat si veci take ake su. Silni nie su ti co si hladaju imaginarneho kamarata niekde v oblakoch do ktoreho " vecneho kralovstva" sa mu chcu po smrtit "vtierknut".A ak mam byt uprimny, ani Ti neverim ze v hlbke duse naozaj veris tomu co tu pises,mam skusenost ze ludia co sa vydavaju za nabozensky orientovanych su v skutocnosti iba vychcani manipulatori. :) -ale netvrdim ze taky musi byt kazdy z nich, niektori su napriklad iba slabsej mysle.
Nepovedal som priamo že kvôli tebe ale kvôli bezbožným ľudom čo zosmiešňujú Boha a odhovárajú od neho iných. Dám ti tu jeden citát z biblie

Ale pre toho, kto by pohoršil jedného z týchto maličkých, čo veria vo mňa, bolo by lepšie, keby mu zavesili mlynský kameň na krk a hodili ho do mora.

A teraz sa zamysli nad tým o čom tu ľudí presviedčaš ty a tebe podobní neveriaci. Je naopak slabosť keď si nevieš priznať že je tu aj niečo vyššie ako my. Každý by chcel od Boha len nejaký hmotný dôkaz ale Boha nemôžeš vedecky dokázať. Boh je nehmotný svätý duch. Lenže keďže sa Boh nedá vedecky dokázať tak je pre ľudí jednoduchšie povedať že neexistuje. Je neuveriteľné ako sa ľudia ženú na tomto svete za majetkami aby im tu bolo dobre a na večný život kašľú. Čo z toho že si tu užiješ pár rokov a v pekle budeš trpieť naveky? Veď sa zamyslí nad tou logikou je prvoradejších nejakých 70 rokov alebo nekonečno? Lenže ľudia sa nad takými vecami ani zamýšľať nechcú lebo sa im nechce a radšej povedia že všetko okolo Boha je blbosť. Vieš čo skús keď stretneš bezdomovca dať mu 5 eur uvidíš aký je to krásny a čistý pocit. A ver mi že to čo tu hovorím tak tomu verím na 100% inak by som tu o tom nediskutoval.
Boh sa nám nezjavuje fyzicky ale Boha môžeme cítiť ak v neho veríme a modlíme sa k nemu ak nie tak ho cítiť nemôžeš lebo on k tebe nepríde ak si pre ním zatvorený.
Napísať odpoveď