Porovnanie Slovnaft Bonus a Shell Smart klubu - odmenovanie

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Porovnanie Slovnaft Bonus a Shell Smart klubu - odmenovanie

Príspevok od používateľa heker »

Dlhe roky tankujem na Shell, bol som spokojny. Nedavno som si za body bral ceny, ale dostal som uplne ine. Pri objednavke mali vsetko skladom, malo to prist za 30 dni. Cast dosla skor, druha cast az po dvoch mesiacoch a iny tovar. Podla postupu na nete som dal reklamaciu a odkazali sa na pravidla, ze mi to mozu vymenit podla ich potrieb. Preto som sa rozhodol, ze zrejme skoncim so Shell a prejdem k Slovnaftu. Mesacne som tam minul na tankovanie dost, cela rodina chodila na Shell a len tankovanie bolo vzdy cez 500 eur.

Skusal som porovnat Shell a Slovnaft, bod za liter bod za euro z nakupu. To je porovnatelne, premiove paliva netankujeme. Katalogma zaujimavejsi Slovnaft, ale Shell zase dava akcie na body - 3x tanakovanie nad 20 eur a mate bonus napriklad 200 bodov. Ako je na tom Slovnaft, oplati sa, ci sa body zbieraju tazsie?
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: Porovnanie Slovnaft Bonus a Shell Smart klubu - odmenova

Príspevok od používateľa Lubenečko »

No ja neviem... Sused nám doniesol asi 5 vyplnených kartičiek bodových, že môžme využiť. mali akciu na náradie Fiskars - veci parádne, ale keď som videl tie doplatky tak som sa musel smiať. Z Allegra sa dali zohnať ešte o 20-30% lacnejšie. A to si myslím, že za tie peniaze ktoré "som tam nechal" by tá zľava mohla byť výraznejšia ...
Digital
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Digital »

heker: to isté som s nimi zažil aj ja, mám prémiovú kartu, ktorá by mi mala priniesť určité výhody ale napriek tomu som čakal na objednanú vec 90 dní :), samozrejme prišla úplne iná. Telefonoval som snimi asi 50 krát. Velakrát mi slečna, ktorá ani nevie čo tam sama robí, povedala že mám čakať, že sa mi ozvú. Čakal som niekedy aj 20 dní :P
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

tie body sú dobré akurát tak na lacnejšie tankovanie, ale z katalogu sa neoplatí kupovať. Je to predražené keď si to prerátate a aj tak vám to nepríde. Ale to asi u každej ČS, či je to omv, shell, slovnaft...
Juicy
King
King

Príspevok od používateľa Juicy »

Ako nahle skonci akcia s O2, zlava z ceny paliva 4/8 centov tak u Shell koncim. Mal som tam nazbieranu peknu kopku bodov a vymenil som ich za piva a nejake kuchynske misky. Za rovnaky pocet bodov som mohol mat na Slovnafte nieco z elektro naradia.
Navyse v nasom meste som si pivo ani nemohol vybrat nakolko to nie je znackova Shell cerpacka...
heker
Redeemer
Redeemer

audiotrack napísal:tie body sú dobré akurát tak na lacnejšie tankovanie, ale z katalogu sa neoplatí kupovať. Je to predražené keď si to prerátate a aj tak vám to nepríde. Ale to asi u každej ČS, či je to omv, shell, slovnaft...
Viem, ze kym nieco dostanes, tak pretecu hektolitre nadrzou. Ale ked mas ceny phm rovnaky alebo o cdnt lacnejsie, tak mam jedno kde natankujrn, pretoze natankovat musim tak ci tak.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

heker napísal: Viem, ze kym nieco dostanes, tak pretecu hektolitre nadrzou. Ale ked mas ceny phm rovnaky alebo o cdnt lacnejsie, tak mam jedno kde natankujrn, pretoze natankovat musim tak ci tak.
to samozrejme áno ale ja som tou drahou cenou myslel že je zbytočne drahé za to kupovať produkty, ak za to kúpiš tú zlavu na palivo, ušetríš viac. Napríklad pozri si tento produkt:

https://www.shellsmart.com/smart/reward ... site=sk-sk

v heureke je cena za 50ml tejto vône okolo 8.80 (http://parfumy.heureka.sk/str8-on-the-e ... oda-50-ml/)

a teraz si to vypočítaj. Za 18 bodov máš zlavu 10 centov na liter prémiového paliva. Shell ti tú vôňu dá za 1990 bodov, ale keby za tých 1990 bodov kúpiš palivo, výjde ti to na 110 litrov so zlavou 10 centov na liter. Takže pri uplatnení na kúpu paliva ušetríš 11 euro. Kúpiš si tú istú vôňu v obchode, a máš ešte 2.20 v peňaženke ako bonus.

a to ešte nehovorím o takýchto cenách: https://www.shellsmart.com/smart/reward ... site=sk-sk. Nejaký čínsky tablet za 180€ kúpiš v pohode, a nie ešte 3000 bodov k tomu
heker
Redeemer
Redeemer

Neuplatnujem zlavu, zbieram body. A ci ten rozdiel pri voni bude 2,20 eura, to ma nezabije. Samozrejme mas pravdu, to uznavam.

Pozrel som si katalogy a najvyhodnejsie to ma Slovnaft, tam je ten katalog najsirsi a pride mi to tymi bodmi najlacnejsie a najmensie doplatky. Najdrahsi katalog ma OMV, potom ide Shell.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

audiotrack napísal:tie body sú dobré akurát tak na lacnejšie tankovanie, ale z katalogu sa neoplatí kupovať. Je to predražené keď si to prerátate a aj tak vám to nepríde. Ale to asi u každej ČS, či je to omv, shell, slovnaft...
Dovolim si nesuhlasit, ja mam dobre skusenosti s OMV. Za body sa da umyt auto, co vyuzivam asi najviac, ale zobral som od nich raz aj noze, ktore mali minimalne doplatky a doteraz mam s nimi dobre skusenosti. Z online katalogu som nic neobjednaval, noze som si vyzdvihol osobne na pumpe.
Ostatne veci v beznej ponuke katalogu sa mi zdaju drahe, preto vacsinou vyuzivam iba umyvarku.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Ja mám tiež OMV kartu, ale poslednú dobu tankujem na Shellke kvôli O2 zľave, no po ukončení akcie sa asi vrátim na OMV. Body som využíval hlavne na umytie auta, raz-za-čas nejakú čokoládovú tyčinku. A tiež mám odtiaľ asi 2-3 veci, ktoré sa dali kúpiť vďaka bodom, ktoré sa lepili na špeciálnu kartičku - tieto akcie boli hlavne v čase ešte pred uvedením OMV karty.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Na Agip beriem z karty kávu a myčku, zo Shellky myčku.
Podľa mňa je veľmi naivné si myslieť, že tie odmeny sú akože za dobrú cenu ak máte body. Väčšinou (..vždy..kuc, kuc..) sú adekvátne predražené a v zásade body vyhazdujete von oknom. Myslím, že najlepší pomer cena/úžitok dosiahnete pri ich službách a nie produktoch. Z logiky veci.
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

V prvom rade by som sa riadil samotnou cenou kvalitativne porovnatelnych paliv a taketo zbieracky bodov nechaval len na okraj ako plus. Tento postoj je dovod, preco som prestal zbierat body na slovnafte a zacal tankovat na miestnej pumpe.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Ja mám tiež vyselektované palivo, ktoré prednostne tankujem a body ma nikdy nedonútili ísť inam.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Frikso napísal:V prvom rade by som sa riadil samotnou cenou kvalitativne porovnatelnych paliv a taketo zbieracky bodov nechaval len na okraj ako plus. Tento postoj je dovod, preco som prestal zbierat body na slovnafte a zacal tankovat na miestnej pumpe.
lenže niekto jazdí na firemných autách, a je mu úplne jedno čo do toho auta naleje. A body si zbiera na súkromnú kartičku
lumir
King
King

Príspevok od používateľa lumir »

presne, ako pise audio. napr. 4 roky som zbieral body na shell (len tankovanie), a nebol som schopny nasetrit na nic normalne (pri 2-3 nadrziach mesacne). To by som musel jazdit s kamionom. Koncom 2013 uz mali prepadnut, tak sme aspon vykupili vsetky piva a margotky :D
.
teraz mam tankovaciu kartu OMV, tak tam lejem OMV...
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

audiotrack napísal: lenže niekto jazdí na firemných autách, a je mu úplne jedno čo do toho auta naleje. A body si zbiera na súkromnú kartičku
A co? Ja som reagoval na chalanov nado mnou a pridal moj nazor.
jami
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jami »

len taka otazka, bral ste niekto zo SHELLky BOsch aku skrutkovac? https://www.shellsmart.com/smart/reward ... site=sk-sk
zaujima ma ci je to len skrutkovac alebo je k nemu aj nejake prislusenstvo
Digital
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Digital »

jami napísal:len taka otazka, bral ste niekto zo SHELLky BOsch aku skrutkovac? https://www.shellsmart.com/smart/reward ... site=sk-sk
zaujima ma ci je to len skrutkovac alebo je k nemu aj nejake prislusenstvo
Nieje to set, je to bez prislusenstva,radsej si zober taketo nieco http://www.akciovenaradie.sk/steps/esho ... ITA-6723DW , vyde ta to o 10 eur drahsie a mas tam 80ks prislusenstva, body si minaj na vyhodnejsie ponuky.
Strejdo
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Strejdo »

Ahojte chlapi. Rozoberali ste túto tému síce už minulý rok, ale myslím, že stále je aktuálna. Ako tu niekto povedal, tankovať musíme tak, či tak a tie smiešne body, čo dávajú za "vernosť", že k nim chodíte, za ktoré si neskôr kúpite predražené veci, tak to sa neoplatí veru. Ale predsa je spôsob, ako natankovať trochu lacnejšie a získať body, nie také, čo si môžte vymeniť za predražený tovar, ale ktoré vám prinesú peniaze.
Ja chodím tankovať výhradne na Slovnaftku, mám tankovaciu kartu, s ktorou pri každom natankovanom litri mám zľavu 1,7 centa + tankujem za priemernú cenu, aká je v daný deň na Slovnafte ak je na stojane vyššia cena ako priemerná, ak je ale cena nižšia na stojane ako je priemerná, tak tankujem za nižšiu cenu, ale tak či tak, mám naviac ešte aj zľavu 1,7 centa/liter a body do vernostného programu v spoločnosti, ktorá má so Slovnaftom zmluvu o spolupráci a keďže tá spoločnosť má okolo 3000 členov, tak má aj iné výhody na tankovanie, ako keby som prišiel sám a chcel nejakú zľavu. No a keďže do mesiaca natankujem okolo 1000 litrov (chodím veľa na dodávke), tak na konci mesiaca mi príde naspäť na kartu cca. 17 Eur, nieje to bohviečo, ale poteší. Ale skôr ide o tie body, keď ich nazbieram určité množstvo, tak dostávam mesačne pasívnu rentu. Cez nich mám napríklad poriešený aj platinový paušál v O2, ktorý normálne stojí 45 Eur a platím za ňho 30 Eur, bral som hypotéku na byt 50000 Eur, na účet mi vrátili 60 Eur, mám najlacnejšie PZP na autá a zas nejaké peňiažky sa vrátili a za to všetko aj body. Proste šetrím na bežných výdavkoch, ktoré má každý smrteľník, dostávam naviac za to body a peniaze a pritom v tom nieje žiaden háčik, žiadne poplatky, žiadne špekulácie :). Viac radšej písať nebudem, lebo by to vyznelo ako reklama :), ale ak by to niekoho zaujímalo, tak kľudne môžme podebatovať súkromne.
heker
Redeemer
Redeemer

Zase nejaky trapny Lyoness?
Napísať odpoveď